28
dec
Seneste opdatering: 22/5-17 kl. 1855
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Efter at have hørt mig gennem flere forargede reportager på Sveriges Radio om disse våbenliderlige amerikanere, fik jeg trang til at få nogle tal på liderligheden. Amerikanerne er rigtig nok velbevæbnede med næsten ét lovligt våben pr person i landet fra spædbarn til plejehjem. I Sverige er det ‘kun’ hver 3. svensker, der har et lovligt våben, nemlig to millioner våben fordelt på 628 000 ejere.

Noget af et hjemmeværn, de kan stable på benene. Jeg kan ikke se andet end en nuanceforskel, og iøvrigt er det sjældent de lovlige våben bruges til noget kriminelt. Peter Mangs i Malmø var en undtagelse med sin lovlige Glock. Han kan ikke have være screenet psykologisk forinden han fik den med så besyndelig en opførsel og livsbane.

Der skulle være cirka 40.000 illegale våben i Sverige, og de bliver flittigt brugt, som enhver kan se i aviserne. Hvis guncontrol er så vigtigt i USA for SR, så kan det vel ikke være meningen, at hver 3. civile svensker i givet fald kan udstyres med et lovligt våben. Når SR ikke laver en reportage om det, må det skyldes det gamle, svenske, journalistiske princip: Problemer er bedst, når de foregår på den anden side af jorden, eller i det mindste i Danmark.

Et skoleskyderi eller en Breivik-massakre, der har mange psykologiske ligheder med skoleskyderier, kan ske i Sverige når som helst. Med så mange våben i omløb, er det snarere et under, det ikke er sket før. Mindre variationer har vi set med Ausonius i 1991, og Flink i 1994 (Mattias Flink brugte sit militære våben), begge temmelig afvigende personer. Heldigvis er svensk politi bevæbnet, hvad norsk endnu ikke er, en fatal faktor i Breiviks uhindrede Ragnarok.

U.S. citizens own 270 million of the world’s 875 million known firearms, according to the Small Arms Survey 2007 by the Geneva-based Graduate Institute of International Studies….On a per-capita basis, Yemen had the second most heavily armed citizenry behind the United States, with 61 guns per 100 people, followed by Finland with 56, Switzerland with 46, Iraq with 39 and Serbia with 38. France, Canada, Sweden, Austria and Germany were next, each with about 30 guns per 100 people, while many poorer countries often associated with violence ranked much lower. Nigeria, for instance, had just one gun per 100 people. U.S. most armed country with 90 guns per 100 people

Jalving: Skandinavisk bogduel

Lad to bøger fra skandinaviske nabolande runde året af.Den ene hedder ”Rødt, hvidt og blåt. Om demokratiet i Europa” og er skrevet af den norske samfundsforsker Asle Toje; den anden hedder ”Migrationens kraft: Derfor behøver vi åbne grænser” og er skrevet af de liberale svenske skribenter Johan Norberg og Fredrik Segerfeldt. Bøgerne er interessante på hver deres måde og griber fat i et af de felter, der er under hastig forandring i disse år.

Hvor bøgerne er bedst, får de os til at overveje, om den vej, vores samfund er slået ind på i migrationens tidsalder, overhovedet er farbar. Er vi på vej fremad – eller er vi godt i færd med at ødelægge vore børns muligheder?Begge bøger hælder mod det sidste svar, men af vidt forskellige grunde, og lad mig bare være ærlig. Jeg foretrækker så langt den norske empiriker for de svenske teoretikere. Toje rejser rundt, samler prægnante indtryk og opsøger centrale vidner til vor tid i de europæiske byer. Det er mildt sagt ikke opbyggeligt, men en rejse i problem efter problem, affattet på et – for en akademiker – overraskende ærligt norsk, som når han et sted noterer tørt, at han følte sig som et Munch-maleri, da han vågnede næste morgen.Svenskerne derimod ordner verdenssituationen ved hjælp af en liberal kalkule om, at mennesker er rationelle skabninger, og at det derfor er rationelt at minimere antallet af barrierer…..JP.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] de vågner og bliver nødt til at vise lidt samfundssind, bliver det så meget desto voldsommere. Svenskerne er bevæbnet til tænderne med 2 mio lovlige […]

trackback

[…] de vågner og bliver nødt til at vise lidt samfundssind, bliver det så meget desto voldsommere. Svenskerne er bevæbnet til tænderne med 2 mio lovlige våben. Sverige er ikke ‘mellanmjölkens land,’ det er ekstremernes. […]

trackback

[…] det til krig, eller forlader svenskerne bare den synkende skude? Civilsamfundet er så velbevæbnet, så det selvfølgelig bør kæmpe for det eneste de har, i denne verden, hvis de ellers kan huske, […]

trackback

[…] har 2 mio legale våben fordelt på 628.000 ejere. Men det er ikke disse våben, der bliver brugt dagligt. […]

trackback

[…] i løbet af få årtier, måske allerede om ti år. Man kan ikke forudse, hvad der sker. Vil meget velbevæbnede svenskere gå til modstand, eller vil  de opgive al modstand på […]

trackback

[…] i privat besiddelse i et land på 8.4 mio. Det er dog småting sammenlignet med svenskerne, der har to mio private våben. Via “Little Rambos” in Austria Arm […]

trackback

[…] mine svenske venner, vil emigrere. En hel del andre, vil formentlig være parate til at gribe til de to mio. våben i privateje, der findes i Sverige. Sådan ser fremtiden ud de næsten ti til femten år. Det bliver […]

trackback

[…] at afskaffe den svenske befolkning. De tager det indtil videre pænt, men det er en befolkning med 2 mio. lovlige våben. Hvem siger, de vil blive ved med at tage det […]

trackback

[…] slisken, svenskere har i vidt omfang bevæbnet sig i den udstrækning, de ikke allerede er en af de 2 mio lovlige våbenejere. Knive, pebersprays, baseballbats, hvad som helst. Gamle damer har bats ved sengen, nydelige ældre […]

Tornuggleman
Tornuggleman
9 years ago

Alla svensk-svenskar bör vara beväpnade. Rasismen mot ursprunsbefolkningen – SVENSKARNA – är fullt accepterad bland elitpolitiker o media. Över 2000 våldtäkter/år o färre än 16 % av alla anmälda sådana går till förundersökning !!! Rån, misshandel, stöld, bränder mot egendom… Äh, ni i Danmark känner igen den muhammedanska kulturen och den europeiska PK-alliansen . Mina barn har sedan de började 4:e klass alltid burit “försvars-spray”. Krav Maga är en ypperlig träning, vilken kostar pengar o på så sätt slipper vi packet. Ni i Danmark borde ändå åka till Tyskland där legal/riktig tårgas finns att köpa. Sk “Tasers” med 30 000… Read more »

PFEP
PFEP
9 years ago

Vapen dödar inte, människor dödar!
Jag är för en potent vapenlagstiftning var envar rekorderlig medborgare har rätt att bära ett handvapen i syfte att försvara sig och sina, sin egendom och andre i skarpa lägen.
Såklart bör en licens betingas av god vandel, erforderlig kunskap och färdighet att hantera vapnet.

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Mine Børn har altid vidst at der stod en M16 inde bag en falsk skabsplade . Da de blev store nok , fik de også at vide hvor magasinerne var gemt , og et lynkursus i hva den kan bruges til . Ingen af dem var videre interresseret , for de vidste jo nok at de selv ville få mere end nok af den slags i hæren . Hvis våben er en naturlig del af hverdagen , er det kun et redskab som så mange andre . Bevæbnede vagter i skoler har været påbudt i Israel siden ca 1998 ,… Read more »

falkeøje
falkeøje
9 years ago

Det er ikke nok at være bevæbnet, man skal også turde
og kunne bruge et våben.
De svenskere, der gerne vil, de kan helt sikkert få de nødvendige
lektioner i Danmark, vi har en fond af viden om, hvordan man fører
illegal modstandskamp imod en besættelsesmagt.

falkeøje

HH
HH
9 years ago

Beväpnade till tänderna? Vi har inget försvar längre och Gotland står utan en beväpnad garnison! Men, men, go´vänner, nu har vår försvarsminister – som kanske aldrig hållit i ett vapen! – förkunnat att vi kan räkna med hjälp! På förhand tack till alla danskar, norrmän och finländare som vill strida och blöda för oss. Ja, historiskt sett ser vi ju alla finländare som en samfälld Sven Dufva! Vad finns inte i vår historia… Men det som upptar mig mest för närvarande det är den skrala svenskundervisningen av invandrare. Tänk dig att vara fullkomlig analfabet – ursäkta! talspråkig heter det numera.… Read more »

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x