29
dec
Seneste opdatering: 19/7-14 kl. 1243
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

The artist, known only as Rosato, has been placing burkas on statues throughout Germany and photographing them to protest against Islam’s oppression of women (endnu en video)

ISLAMISMEN findes i adskillige udgaver, ligesom islam som bekendt slet ikke er en enhedsreligion. Men islamisterne er aldeles enige om en enkelt ting, og det er den klippefaste grund under sharia: Kvinder skal spærres inde. I haremmer, burkaer, chadorer, niqaber, lange ærmer, sorte handsker, klodsede sko, tonede ruder, uformelige frakker i smeltende hede ved højlys dag. En anstændig kvinde sidder i fængsel. Kvinder har ikke ret til at bestemme over sig selv; kvinder tilhører mænd. Dét er alle islamisterne helt og aldeles rørende enige om, uanset om de har andre meningsforskelle. Og dét udgør den forfærdeligste ulykke for deres egne samfund. E R kvinder indespærrede og retsløse, betyder det, at alle mennesker – mænd som kvinder – vokser op med en i princippet mindreårig, komplet uuddannet og blankt uvidende person som deres første væsentlige voksne. Så alle børn har en begrundet foragt for deres mor. For piger betyder det, at de lærer at foragte sig selv og vise aggression over for kønsfæller. Men endnu langt værre er, hvad systemet gør ved drenge. Drenge, der vokser op til at foragte deres egen mor og anse sig selv som ufejlbarlige, bliver afstumpede og farlige for både sig selv og andre. Hvorfor gøre sig umage med skolen, livet, jobbet eller lovlydigheden, hvis man allerede er en gud?…Hvis man begynder med at sætte sin mor bag tremmer, ender det galt. – Fra Ledende artikel: Islamistisk internationale, Weekendavisen, 28.12.2012 (ikke online)

Der er andre kunstneriske protester. Kunstneren Mehdi-Georges Lahlou bor heldigvis for ham ikke længere i Mellemøsten. SE også hans Stupidité contrôlée II, der ikke kan indlejres.

En minister går til bekendelse
Af Torben Hansen

Den 27. december 2012 var en mindeværdig dag. En af regeringens tunge politikere, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen kom på skærmen og erklærede: “Jeg kan jo ikke trylle!” Emnet var arbejdsløshed, og her har venstrefløjens politikere i mange år lovet at “skabe flere jobs”. Staten besidder guddommelig skaberkraft, og RAF-regeringen har store planer for at ændre samfundet – naturligvis til det bedre. Men her er en minister ramlet ind i de faktiske forhold i jernindustrien.

Mette Frederiksen er blevet kaldt “skrigeskinke”. Betegnelsen er uretfærdig. Efter valget i 2011 fik hun jordforbindelse og har eksempelvis opfordret borgerne til at udvise skepsis overfor staten. Mamma mia! Nu erkender hun så, at arbejdspladser ikke skabes per dekret.

Øjensynligt findes der i og bag regeringen andre erfaringsramte voksne (som Bjarne Corydon og Mathias Tesfaye). Vil det lykkes dem at udmanøvrere den postfaktuelle tøsebande – eller i det mindste nedtone dens absurde budskaber!

Krise i kliken

Eva Hamilton, VD för Sveriges Television, kunde berätta om hur utmaningarna sett ut inifrån. Hon talade bland annat om hur frågor om migration och integration, liksom Sverigedemokraterna som parti, väckt en hel del diskussion i journalistkretsar under året. Hon hade också synpunkter på hur regeringens dominerande parti, Moderaterna, haft svårt att få ens de egna ministrarna att enas kring framtidens politik för publicservicebolagen.

Journalisten och författaren Lena Sundström, just nu tjänstledig från TV4, är djupt engagerad i just frågor om migration och främlingsfientlighet. Hon kritiserade hur inte minst SvT agerat i de frågorna under året. Och hon hade också synpunkter på hur granskade makthavare agerade utifrån olika djurs beteende: papegojor, pudlar, pitbulls – och strutsen.Mediernas årskrönika 2012

‘Når krybben er tom’, bides hestene, når opinionspresset fra SD og tilhængere øger, skændes journalisterne. De burde være ligeglade, men de er socialdemokrater, der er ved at blive overhalet indenom og Miljöpartister i renholdningsbranchen. Det samme vil vi se ske i partierne, man ser det med jævne mellemrum: sprækker i muren og afhopninger. De er ved at blive bløde i knæene, men det er en lang bevægelse af få dem helt på knæ og indrømme, at de tog fejl hele tiden. Noget er i gang, der ikke lader sig styre, men der er så meget, der er blevet ustyrligt i Sverige. En dæmning vil briste, betonen krakellerer, hvornår vandmasserne vælter frem, er selvfølgeligt umuligt at sige, men det varer ikke så længe, som det har gjort.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ven
Ven
9 years ago

Ha, ha, ha! Den här diskussionen var det skojigaste jag läst på länge.

Tack för den!

Gunnar Biering
Gunnar Biering
9 years ago

Den internationalt erfarne Chris tillod sig også at skrive:

“PisseNisse från Fjollträsk (sicken signatur) jämförde Sverige med Kuba.
Ingen med kunskap och tankeförmåga gör sådan jämförelse.”

Nå, men her er, havd et FN-organ publicerer:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_Human_Development_Index_projections_of_the_United_Nations

Det drejer sig om 2030-søjlen.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Tack för länken, Gunnar! Prognoser skall givetvis tas med en rejäl nypa salt, men det är värt att komma ihåg att ax som läggs till ax blir till limpa. Argentina var vid förra sekelskiftet ett av världens rikaste länder, man samlade tom i Buenos Aires’ finare salonger in pengar åt svältande svenskar under 1800-talets nödår. Att idag jämföra Filippinernas välstånd med Japans skulle få dig att framstå som tokig, men Filippinerna var en gång “the Pearl of the Orient” med högt välstånd och så sent som på 50-talet var skillnaden i rikedom mellan länderna liten. Japan tog sedan en väg,… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
9 years ago

“dansken är hård i orden men lös i magen.”

Endnu et eksempel på “hetz mod folkgrupp”, som vi ofte oplever hos svenske masseindvandrings-advokater.

Hvad betyder det iøvrigt helt præcist? Har danskere dårlig mave, eller sigter han til den nuværende danske RAF-regering?

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Chris : ”Balanserad migration” ? har du taget LSD fornylig , eller faldt du i gryden som barn ?

Chris
Chris
9 years ago
Reply to  Ole Burde

På den här siten skall allt som skrivs hyllas och invandrare skall hatas. Så for någon ifrågasätter det som skrivs får ni fnatt.
Reflekterqa över det ni skriver. Världen är inte svartovit.

PisseNisse från Fjollträsk (sicken signatur) jämförde Sverige med Kuba.
Ingen med kunskap och tankeförmåga gör sådan jämförelse.

För övrigt lärde jag mig i Danmark att dansken är hård i orden men lös i magen.
Nu skall jag lämna er ifred.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago
Reply to  Chris

Farväl, Chris! Det blev en kort sejour. Man får intrycket av att hen kommit direkt från Aftonbladet hit och nu återvänt till säkerheten. PisseNisse från Fjollträsk (sicken signatur) Om min signatur PisseNisse i Hökarängen: “Fjollträsk” som Chris i skriver i stället för Hökarängen (Stockholmsförort) är en nedsättande (fjolla= bösse) beteckning på Stockholm och Chris vill med detta antyda att stockholmare och kanske tom Nisse? är bösser. Chris blottar här en viss intolerans mot homosexuella stockholmare. För mina danska läsare (och svenska dito med suboptimerad fantasi och allmänbildning) kan jag berätta att “Nisse i Hökarängen” är den fiktive läsare (ffa) boulevardpressens… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago

Chris, ditt drängaktiga språkbruk och din fördomsfulla attityd mot dina meddebattörer med avvikande åsikt är inte särskilt klädsamt, och dessutom aningen pikant då det knappast ger intrycket av att du själv är något föredöme (eller “föredömme” ;)) när det gäller tolerans och samarbete, de kvalificerade internationella uppdragen till trots. Du synes vidare förutsätta att alla kritiker av svensk migrationspolitik vill stoppa invandring. Det är ett felslut. Kvalificerade invandrare är välkomna nästan överallt i världen och det är inte kampen om de bästa hjärnorna detta handlar om. Sverige är däremot ett av få länder som inte ställer krav, vare sig när… Read more »

Chris
Chris
9 years ago

Att argumentera mot invandring med att Kuba kommer att passera Sverige (hur då) är ett bra exempel på svagt intellekt. Sverige står i EU fram som ett föredömme ur alla aspekter. Född strax efter andra världskriget, med ett långt yrkesliv i huvudsak i internationell miljö, har jag så många bra exempel på positiva effekter av arbetskamrater med annat ursprung, både i Sverige och Danmark, att en stortoarulle inte räcker till för alla namnen, även om jag skriver med liten text. Det finns omfattande aktuella problem att lösa. Dessa löses inte av begåvningsreserven som talrikt uppträder i kommentatorsfält, både här och… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago
Reply to  Chris

Chris, du har aldrig övervägt att du i ditt “långa yrkesliv i internationell karriär” träffat en helt annan selektion av migranter än den som svensk migrationspolitik påfört svensk under- och i allt högre utsträckning medelklass? Jag jobbar själv utomlands och har naturligtvis inga problem med arbetskamraterna. Från detta går det naturligtvis inte att dra slutsatsen att all migration (särskilt oreglerad) är positiv. Jag har inte som du påstår anfört UNDPs rapport som ett argument mot invandring. Här begår du ett misstag, jag är givetvis inte mot migration (dvs både ut- och invandring) i sig. Jag är däremot starkt kritisk till… Read more »

Chris
Chris
9 years ago

Kolla med personalchefer på de stora globala svenska och danska företagen, så får du veta hur mycket invandrare bidrager med på arbetsplatser i Sverige och Danmark. Bo ett tag i Kista och upplev Kista centrum. Bo ett tag i Malmö. Gör det med öppet sinne, så förstår du kraften i (en balanserad) migration. Vi ser alla problem med en för stor invandring med för generösa ekonomiska villkor. Jag är övertygad om att detta kommer att rättas till i Sverige. Det har redan kommit små signaler från både (m) och (s) Problemet med de som vill att religion skall styra samhällsregler,… Read more »

Josefine
Josefine
9 years ago
Reply to  Chris

Hur visste jag att du är 40-talist!? Brajhjärna.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago

Bästa Chris, om vi alldeles bortser från att förklenande omdömen om dina meddebattörer kan få oss att uppfatta dig som retoriskt svag, så är det en intressant vinkel du kommer med!

Migrationen till Sverige skulle alltså – enligt dig – innebära att andelen “intellektuellt svaga” bland befolkningen i Sverige sjunker? Kan du anföra någon källa som stöder detta, eller är detta bara ett löst påstående?

Menig 442
Menig 442
9 years ago

“det långsiktigt positiva med invandringen” . Chris kan du forklare en (svagt intellekt) som mig, hvad det langsigtede positive drejer sig om.
Hvis du er stand-up komiker eller noget i den retning, så har jeg forstået budskabet.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago

Om ni bara fokuserar på det kortsiktigt negativa, missar ni det långsiktigt positiva med invandringen

Med långsiktigt kanske du tänker dig typ år 2030? FN-organet UNDP:s prognos för Kuba är att landet då passerat Sverige. Du har förstås rätt i att det är relativt sett är positivt. För Kuba.

Chris
Chris
9 years ago

En positiv effekt är att andelen sådana som du (svagt intellekt) minskar.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago
Reply to  Chris

FYI är jag redan utflyttad från Sverige, så ditt argument (?) faller.

Jag skulle dock se det som positivt för Sverige om du flyttade till Kuba.

Chris
Chris
9 years ago

Räkna inte ut Sverige så snabbt.
Visst finns det i dag betydande problem med en för hög takt i invandringen.
I Sverige är vi dock bra på att kavla upp ärmarna och jobba oss ur svårigheter.

Om ni bara fokuserar på det kortsiktigt negativa, missar ni det långsiktigt positiva med invandringen.

Jakob
Jakob
9 years ago
Reply to  Chris

Joker du, eller?

Peter
Peter
9 years ago
Reply to  Chris

Hvis man er racist, og derfor mener, at indvandrerne er så meget anderledes (genetisk), at de ikke kan blive gode svenskere, så er indvandring absolut noget negativt, der må stoppes. Hvis man derimod mener, at de genetisk er lige som os andre, så kan de også påvirkes til, at have en adfærd der ligner vores, men det kræver at Sverige påtager sig en lederrolle, og tør at tage et opgør med Islam samt uheldig kulturelle værdier. De fleste indvandre vil dybest set være glade for, at få at vide hvad de skal gøre for at klare sig i et vestlig… Read more »

Josefine
Josefine
9 years ago
Reply to  Chris

Ska du kavla upp dina egna ärmar eller bidragsarabernas? För jag kavlar endast upp mina ärmar för att kasta ut patrasket när tiden är kommen. Tro inte att hederliga svenskar och europeer hjälper till att reda ut vad flumliberaler och araber ställer till med.

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
9 years ago

Det är fascinerande att se hur Lena S. insisterar på att vägra låta verklighetens problem och motsättningar avspeglas i den mediala världen. Hon tycks vara den eviga frontsoldaten för en maktapparat som ändå in i de svåraste och djupaste situationerna står där med sin penna och hojtar “Det finns inga problem med islamismen! Det finns inga problem med tystnad och censur! Sverige är bara utsatt för rasistiska angrepp från vi vet vilka men vi vägrar säga deras namn”.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x