30
dec
Seneste opdatering: 13/12-14 kl. 0015
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mellem jul og nytår vil himlen over Tivoli stå oplyst af et imponerende festfyrværkeri, når Tivoli for ottende gang afholder Fyrværkerifestival.I dagene 26. – 29. december 2012 vil hver dag have sit eget farvetema. Hele festivalen afsluttes den 30. december 2012 med et nytårstema, hvor der vil være knald på farver og effekter.

Et sansebombardement bestående af lys, vand, røg, ild og laserlys, til Tchaikovskys musik fra balletten Nøddeknækkeren.Showet varer cirka 11 minutter. Tivoli. (Se i 1080 p HD, nøjes evt. med sidste tredjedel af begge)

Fotografier er som en dagbog, man kan skabe et skelet over ‘hvor’ og ‘hvornår’ ud fra dem og slå op i dem senere. Nogle gange er de som musik, de kan føre en årtier tilbage og få en til at huske ting i situationen, der ikke engang er med på billedet. Det er særlig tydeligt med meget gamle billeder. Det tog mig en eftermiddag at kigge arkiverne fra 2012 igennem, tusindvis af billeder, og jeg tænkte: “Er et år virkelig så langt, at man kan nå så meget, billeder fra hver eneste dag?” Fire Sveriges-rejser, Jylland, Tyskland, Belgien plus det løse. Jeg har ulyst til at rejse, jeg kunne være holdt op som 23-årig og alligevel have set mere end de fleste, men et døgn inde i en ny rejse, bliver jeg grebet af det alligevel.

Der er grundlæggende tre slags. De private, de der har mere almen interesse, men af en eller flere grund ikke kan publiceres (endnu), og så de der kan. Af dem er der et lille bitte nedslag her, nogle ‘kardinalpunkter’, som min gamle historielærer ville sige. Dagligdagens billeder har jeg udeladt, folkeliv, natur, museer, kirker, kunst osv. Vældig mange kontroversielle personer, kan man sige, men jeg har da også fotograferet helt upåfaldende main-stream motiver som Jelved, Thorning, Johanne Schmidt Nielsen, Abu Laban og Abdul Wahid Petersen, jeg gør ingen forskel på folk, hvis de altså ikke går til angreb på mig, så bliver de ikke fotograferet mere. Med et kamera i hånden, kan man vælge sine animositeter helt fra, og det er helt befriende af og til. Fotografier kræver nogle gange, at man er fræk, og nogle gange at man er taktfuld og diskret, af og til begge dele på samme tid. Ellers kommer man ikke med til frokost, med back-stage eller på hotelværelset, hvor de mere spændende billeder findes. Det er en tillidssag, og jeg har næsten aldrig kvajet mig.

Tanken dukker på, hvor længe det skal fortsætte endnu, når endnu et déjà vu-lyn slår ned, men det slutter sikkert ligesom det begyndte: pludseligt og tilfældigt. ‘Bang’! så foreligger der en ny situation. Måske er der ikke så meget mere at udrette på området. Tiden for forebyggelse er forpasset, vi er i skadebegrænsningens tid, selvom ikke alle har opdaget det. Jeg er ikke problemløser, og da slet ikke til problemer, som et mindretal har installeret hen over hovedet på mig. Mit medejerskab kan ligge på en lillefingernegl, og problemskaberne skal bare glæde sig over, at jeg stadig er overbevist demokrat. De vil komme til at skabe folk, der er mindre overbeviste demokrater.

Der er sket meget siden 2004, da der næppe var to tusinde blogs, årevis inden avisblogs. Nu er der millioner. Men så længe der strømmer tekster ind fra venlige, uvurderlige skribenter, fotos og video ind fra mig, og en enkelt selvproduceret, prosaisk raptus i ny og næ, slutter det ikke, og næste år tegner til at blive endnu mere begivenhedsrigt end dette. Godt nytår læsere, kommentatorer, bidragydere og venner og på gensyn i 2013.

Fotos viser nogenlunde kronologisk bla.: Lars Vilks, Hans Rustad, Sam Solomon, Michael Pihl, Kasper Støvring, Lars Løkke Rasmussen, Ralf Pittelkow, Lars Hedegaard, Bent Jensen, Jesper Langballe, Søren Krarup, Jørgen Kieler, Helle Merete Brix, Bertel Haarder, Karen Jespersen, Olga Romanova, Mikael Jalving, Uwe Max Jensen, Theodore Dalrymple, Naser Khader, Kareem Amer, Jakob Mchangama, Tommy Robinson, Mark Steyn, Alain Wagner, Muhammed Tahrir ul-Qadri, Geert Wilders, Paul Belien, Bjørn Larsen, Henrik Ræder Clausen, Henrik Gade Jensen, Bernt Johan Collet, Henrik Dahl, Linda Maria Koldau, Kim Møller, Farshad Kholghi, Jaleh Tavakoli, Pia Kjærsgaard og Massoud Fouroozandeh. (klik fotos f. helskærm.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Robert Redeker, Jeppe Juhl, Nicolai Sennels og lama Ole Nydahl. – Se evt. 2013 i billeder, 2012 i billeder, 2011 i billeder og 2010 i billeder. (Klik på fotos for […]

trackback

[…] Nedslag i et alt i alt stilfærdigt år med nogle enkelte rejser til Jylland og Sverige. Billederne er i kronologisk rækkefølge.: Uwe Max Jensen, Lars Vilks, Sabatina James, Peder Jensen, Thilo Sarazzin, Lone Nørgaard, Lars Hedegaard, Mogens Camre, Morten Messwerschmidt, Helle Merete Brix, David Gress, Hans Rustad, Dalby Kirke, Kasper Støvring, Simon Emil Ammitzbøl, Rune Selsing, Abel Azcona, Mols Bjerge, Kim Møller i Sverige, Søren og Marie Krarup, Ahmed Akkari, Fay Weldon, Kratine Winkel Holm, Ingrid Carlqvist, prins Joachim og prinsesse Marie, Søren Pind, Helle Thorning Schmidt, Kim Møller og Helmuth Nyborg, Jakob Skovgaard-Petersen og Klaus Wiwel, Henrik Gade… Read more »

trackback

[…] Udgifterne fordeler sig således: Et computernedbrud – ny kr. 4000. En venlig læser reparede dog senere den gamle for 0 kroner. Tak, C. ! Et nyt kompaktkamera: 4000. Tre rejser til Sverige, en til Jylland, en rejse til Bryssel-Køln med diverse hotelovernatninger. Domæne 2.500 kroner ( det bliver billigere siger teknikken.) Facit: For dyrt. Til gengæld kan man sige, at der kan laves vældigt meget unikt materiale for den beskedne sum, når jeg kaster et blik over Året 2012 i fotografier. […]

Peter A
9 years ago

Altid godt med en reflektion, gode betragninger

Skåning
Skåning
9 years ago

Merry new year, Steen. Ursäkta mitt utfall tidigare mot Fjordman. Jag önskar verkligen er alla ett gott nytt år.

vederso
vederso
9 years ago

@ Allan Hansen, a Godt Nytar likewise, cheers!

E.J. Bron
9 years ago

Hi Steen,

I wish you and everybody with you fighting for freedom a very happy New Year!!!

E.J.

http://ejbron.wordpress.com/

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Hatten af for SNAPHANEN.
Godt Nytår til Steen ” and the team.
Også Godt Nytår til Holland fra Spanien.

Mvh. Allan Hansen.

vederso
vederso
9 years ago

A happy New Year from Holland, from all of us, keep up the good works!

Gunnar Biering
Gunnar Biering
9 years ago

“Foråret 2013 er derfor blevet det militært mest smertefrie tidspunkt for Israel for et lynangreb på Iran.”

Du mener vel: “Mindst”?

Iøvrigt desværre enig. Der kommer altid uforudsete komplikationer.

Og så: Godt Nytår, trods alt.

Emeritus
Emeritus
9 years ago

O.T. Her ved årsskiftet drøfter man til stadighed, om USA vil fortsætte dialogen med Iran i det uendelige, eller gå sammen med Israel om at bombe de iranske atomanlæg (især de dybtliggende og bombesikrede), eller om Israel tør stå alene og går selv. Det tør Israel, og det gør Israel efter min mening. Alt er på plads. I medierne er usikkerheden dog stor. Behøver det snakkende lag overhovedet at tvivle? Det har jo længe ikke handlet om det politisk mulige, men i stedet om det ultimative – Israels sikkerhed. Casus Belli. Der var for eksempel tale om Casus Belli, da… Read more »

Prudentius
9 years ago
Reply to  Emeritus

Jeg væder hermed, i de sidste timer af det Herrens år 2012, min hullede bowlerhat og min samling af rustne bøjede søm, på at hverken Israel eller USA krummer så meget som et hår på hovedet af Mullahkratiet i Iran. Jo, jo måske der ryger lidt flere atomværks arbejdere og måske en general eller nogen efterretningschefer i bilbomber og lignende, men det (muligvis allerede eksisterende) iranske atomarsenal vil står urørt hen. Hvorfor? Svaret er Saudi Barbarien! Vestens sunni-kæledægge nr. 1, der geografisk ligger i næsten favntag med det sydlige Persien. Iranerne kan skabe så enorme problemer for Vesten via denne… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

(Joni Mitchell) Rows and floes of angel hair And ice cream castles in the air And feather canyons ev’rywhere I’ve looked at clouds that way But now they only block the sun They rain and snow on ev’ryone So many things I would have done But clouds got in my way I’ve looked at clouds from both sides now From up and down, and still somehow It’s cloud illusions I recall I really don’t know clouds at all Moons and Junes and Ferris wheels The dizzy dancing way you feel As ev’ry fairy tale comes real I’ve looked at love… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Tak, til alle, der kæmper for frihed.

Mvh. Allan Hansen

Marit
9 years ago
Reply to  Allan Hansen

Takk til Steen og alle snaphaner og snaphøner for eminente innlegg og kommentarer ! Jeg ønsker alle et GODT NYTT ÅR !
I ærlighetens og sannhetens tjeneste.

Med hilsen fra Midt- Norge og Marit.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x