6
jan
Seneste opdatering: 7/1-13 kl. 0915
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

For halvandet døgn siden blev røveren Hasan Guven skudt af politiet under et røveri i Södertälje, er livsfarligt skadet og kan dø når som helst. “Den skjutne rånaren var kliniskt död redan vid ankomst till sjukhuset, det låg i polismyndigheternas intresse att inte offentligt dödsförklara honom direkt,” kan man se rundt omkring. Fem sidder anholdne, fire med udenlandske navne og to uidentificerede. Jeg skrev kl. 18.40 i en kommentar i går: “Det er sådan noget, der udløser voldsomme, ugelange opstande i Frankrig og England. Er det ved at være Sveriges tur?” Jeg gransker det i løbet af dagen og opdaterer. På Aftonbladet er den nedbrændte sportshal en lille historie øverst, der snart forsvinder, på Expressen er den knapt til at se. Det er, som det plejer at være med svenske medier trods de alvorlige erfaringer fra England og Frankrig flere gange ved sammenstød mellem politi og indvandrere. Brød og skuespil, eller også sidder alle redaktioner og laver forebyggende damagecontrol. Sporthall totalförstörd i brand, Våldsam brand i Västergårds sporthall i Södertälje. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand. Svensk politi virker nervøst for optøjer:“Mer våld om 26-åringen avlider”. Mandag: Bilbränder i rånarnas område i Norsborg.

4000 flere politifolk – lavere opklaringsprocent

Der anmeldes over 1.4 mio forbrydelser i Sverige om året, Kun 210.000 opklares. (I Norge anmeldes der 264 000 straffelovsovertrædelser om året, i Danmark 458.666, langt, langt færre pr. 100.000 indbyggere.)

Antallet er eksploderet med mange hundrede procent de seneste årtier. Politi og lovgivning kan ikke regulere et samfund, der ikke i hovedsagen er enigt om at være selvregulerende. Man kan ikke polisiere sig ud af det nye, forjættede Sverige. Den tryghed, der var selvfølgelig for en generation siden, og som står så højt i kurs i svensk forestillingsverden, er væk for altid. Det er udviklingen, siger politikerne. Slet ikke, det er politikerne, og de er i et kapløb med deres eget skaberværk, som de ikke kan vinde.

Polisen har fortfarande svårt att klara upp många brott – trots ökade anslag och tusentals fler anställda. Enligt de senaste siffrorna hittar polisen gärningsmannen i 15 procent av alla de brott som anmäls.

Enligt de senaste siffrorna från Rikspolisstyrelsen hittade polisen gärningsmannen i 15 procent av de brott som anmäldes under perioden januari till oktober förra året.Det är en försämring jämfört med året innan, och på samma nivå som 2005. Det trots att polismyndigheterna de senaste åren anställt fler än 4000 nya poliser. Mindre andel brott klaras upp trots fler poliser

En Säpo-konspiration ­ligger bakom mordet på Olof Palme

Den teorin lanseras i SVT:s nya dramaserie.– Säpo har själva fått ­utreda ”Säpo-spåret”. Det är rent åt helvete, säger Leif GW Persson, författare till böckerna som serien bygger på.I dramaserien ”En pilgrims död”, som börjar sändas i SVT den 13 januari, slaktas de etablerade spåren i jakten på Olof Palmes mördare. I nutid återupptas utredningen av rikskriminalchefen, spelad av Rolf Lassgård. Serien bygger på Leif GW Perssons prisade trilogi ”Välfärdsstatens fall” – där teorin att säkerhetspersonal och polis i en konspiration mördade Palme lanseras. AB

Hvis man tager sig tid til at se hele den lange Dokument inifrån 1999. Mannen, mordet, mysteriet, så er en af de frapperende ting, at dusinvis af vigtige tips til Säpo fra offentligheden i ugen inden og tiden efter mordet simpelthen strander og forsvinder i Säpo og aldrig bliver efterforsket. Det er en meget oplagt tanke, at der har siddet en mordsammensvoren eller flere i Säpo og makuleret vigtige tips, men det har også hidtil været for smertefuld en tanke, at Palmemorderne kan have haft tråde ind i statsapparatet. Se den! Den er lang, men slår en hvilken som helst svensk fiktionskrimi.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Coincidence in Södertälje. This refers to a post from the Danish blog Snaphanen which examines the occurrence of (yet another) arson in Sweden. In […]

HH
HH
10 years ago

Mycket intressant det som skrivs här. Jag är inte skåning, ursprungligen från “Samojeda-land” som skåningen så muntert säger, men med friska ögon har jag efter alla år i detta härliga Skåne läst in mig och skrivit om dess historia. Och fått en helt annan bild än den min skola gav. Det är helt riktigt som Arvid Bengtsson skriver, vi svenskar hör mer genetiskt hemma med tyskar. Mina egna förfäder på min ärade moders sida kom från Saxen, det har jag papper på. Väl utbildade och kunniga personer och protestanter på flykt från katoliker fick de komma in till Sverige. Varmt… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Seriesammentræf? 😉

Jernhesten
10 years ago

Det må være hårdt at være politibetjent i Absurdistan.

Underlagt krav om streng politisk korrekt opførsel, og så alligevel fungere som samfundets skraldemænd omkring uløselige “integrationsproblemer”.

Allan Hansen
Allan Hansen
10 years ago

DEN TREDJE JIHAD. VERDEN TILHØRER ALLAHS KORANSOLDATER. Det begynder med tørklædet og ender i Auschwitz. ”krig er en velsignelse for verden og for ethvert land,,, At dræbe de vantro er den højeste opgave Allah har givet menneskeheden” Ayatollah Khomeini. 1984. Grundlæggeren af den tredje jihad. . Den tredje jihad er omhyggeligt orkestreret af den islamiske verden ned til den mindste detalje. Europas vanvittige asylpolitik (masseindvandring) og totalt mislykkede integrationsproces har vist sig, at være det mest effektive masseudslettelsesvåben siden atombomben. Dette våben har en atomisk dimension, som på sigt vil udslette den europæiske kultur, fuldstændigt og for altid! Hver dag… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
10 years ago

“En Säpo-konspiration ­ligger bakom mordet på Olof Palme” Steen har nok mere forstand paa Sverige end jeg men det er alligevel interessant at konstatere hvor kulturelt meget forskellig Sverige er fra Danmark under den tilsyneladende ens overflade (altsaa menende det “oprindelige” eller etniske Sverige/Danmark). Ideen om at PET skulle have vaeret involveret i mord eller mordforsoeg paa en dansk statsminister er saa utaenkelig at man naermest griner lidt over tanken. Nu har Danmark selvfoelgeligt aldrig faaet myrdet en statsminister men stadig er tanken om at PET skulle vaere involveret helt umulig. Jeg mener stadig at det folk der kulturelt og… Read more »

Chris
Chris
10 years ago

Om du studerar hur Sverige gjorde svenskar av skåningar så förstår du
varför det är så stor skillnad mellan de två länderna.

Makten i Sverige förbjöd all kontakt över sundet ca 1676. Den blev nog inte tillåten för än järnvägen kom, och det blev
lättare att resa mellan Skåne och Stockholm
Danska namn ändrades. Dansk bibel var förbjuden etc.

Den avlidne humanisten, arkitekten Peter Broberg utgav 96 en liten skrift.
Världens “mest lyckade” omnationalisering – ett påstående om Skåneland.

Två Essäsamlingar, med bl.a. Peter Broberg. (Kiviksgården heter förlaget)
Vidda Hut – klarspråk från Skåneland
Nokk Nu – Danaland en EU-region

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
10 years ago

Du har helt rätt – svenskar är genetiskt mera släkt med nordtyskar än med danskar (och norrmän). Rekommenderar varmt denna artikel: Lao et al., Correlation between Genetic and Geographic Structure in Europe. Current Biology 18, 1241–1248, August 26, 2008.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
10 years ago

Chris, spaendende, jeg var ikke klar over at skåninge blev tvangs-svedificerede eller hvad det måtte kaldes. Karl X Gustav ville jo faktisk afskaffe Danmark som nation i 1658 så det er muligt at hvad der skete for skåningene kunne være sket for alle danskere? (Hvad angår afskaffelse af Danmark som nation har gamle Karl Gustav nogle beslutsomme arvtagere i det Radikale Venstre, et parti der ville passe fint ind i Riksdagen i Stockholm 🙂 ) Dermed ikke nogen beskyldning om at Sverige har været værre for Danmark end omvendt. Fra perioden på ca. 800 år mellem afslutningen af vikingetiden og… Read more »

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
10 years ago

Tack för Din intressanta kommentar. Vad gäller finnarna är de som Du noterar en “outgroup”, men de är inte alls släkt med ryssarna. Finnarna, och esterna, liksom de numera försvunna livländarna (bosatta längs kusten av nuvarande Lettland) härstammar från ett folk som en gång befolkade hela östra Europa, men som sedan trängdes undan av slaverna. Det finns mindre grupper, s.k Finsk-Ugriska folk, kvar i nuvarande Ryssland, fr.a. i de mera nordliga delarna.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
10 years ago

Tak, og i lige måde. Jeg synes at have hørt at finsk er beslægtet med ungarsk sprogligt men genetisk ser ungarerne ud til at være blandet op med slaver og de sprogligt romanske folkeslag i Europa.

Gunnar Biering
10 years ago

Apropos skuddramaet i Södertälje:

I går, lørdag, skrev Berlingske, at politiet skød først.

I dag, søndag, skriver Berlingske, at røverne skød først.

Hvad sker der på Berlingeren? Forfatteren er i begge tilfælde “BNB” (Berlingske Nyheds Bureau).

Chris
Chris
10 years ago

Det finns även en bra bok (2011) att läsa av Lars Borgnäs om mordet på Olof Palme. (och Ubåtsaffären, och Estonia)
“Nationens intresse”

Han har nog också skrivit en renodlad Palmebok (2006)
“En iskall vind drog genom Sverige-Mordet på Olof Palme”

2003 utkom hans “Sanningen är en sällsynt gäst” som jag inte vet vad den handlar om, men titeln lovar gott.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x