10
jan
Seneste opdatering: 10/1-13 kl. 2116
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Blive hængende til minut 6 og hør Stefan Ritter med – mere med ham nedenfor i kommentar. Ritter er Andersens dreng i Kejserens nye Klæder, han siger lige ud til de to radioværter, at de er uvidende og intellektuelt dovne. (Som når en f.eks. kalder dødstraf for frafald i islam for en ‘ekstrem tolkning af Koranen’.) De kan ikke klare sig åben diskussion, fordi de tror de kan køre den hjem på rutinen.

I min generation og blandt dem der er ti-femten år ældre, er der grundlæggende to slags mennesker hvad angår holdningen til islam og indvandring. De, der som midaldrende slog sig til ro for femten år siden i Socialdemokratiet eller SF, for så at opdage at massseindvandringen og især islam gjorde tilegenelsen af helt ny viden bydende nødvendig, og de der var på samme alder, men mente at de allerede vidste nok og ikke havde behov for supplerende læsning. Til den gruppe hørte Tøger Seidenfaden, og til den hører stadig ældre kunstnere og politikere som Marianne Jelved, Suzanne Brøgger, Klaus Rifbjerg. De har deltaget ivrigt i dagens politiske debat med gårdsdagens viden og begreber, og det er netop hvad der karakteriserer svensk journalistik i enestående grad. Foruden naturligvis dens fejghed, som Ritter påpeger flere gange. Han er en forfriskende at høre på – en vidende mand der er ved at blive kvalt i den herskende intellektuelle indavl. Man må håbe, at de kommende generationer ikke møder islam lige så blanke, som vi andre gjorde i 90 erne. I så fald er det ikke af SR og SVT de bliver klædt på til at møde nutiden og fremtiden.

Minoriteter i majoritet

Engelsk befolkningsförändring. Analys av resultaten från folkräkningen i Slough, Luton, Leicester och Birmingham.

Af Thomas Nydahl

När jag skrev min bok Black Country hade jag för avsikt att ta med den folkräkning som gjordes 2011. Det kunde jag bara göra i begränsad omfattning eftersom de viktigaste resultaten skulle publiceras först nu i början av 2013. Idag kan vi läsa om ämnet utifrån en studie av folkräkningen på denna sida från Manchester (som förstås inte tillhör Black Country men som i denna studie omfattar hela det område som folkräkningen gällde):

“The latest analysis of 2011 census data in England and Wales, published today by University of Manchester researchers, has revealed the first local authorities outside London where no ethnic group is in the majority.

The research by the University’s Centre on Dynamics of Ethnicity (CoDE) shows the towns of Slough and Luton and the city of Leicester are now ‘plural’. Birmingham could join them in the next seven years.

The team, who also find that 23 of London’s 33 boroughs are plural, say towns and cities labelled by politicians as ‘segregated’ are in reality the most diverse.In the three local authorities, substantial numbers of Irish, Eastern European and other White populations have rendered their White British populations, though still large, as minorities for the first time.”

Det är alltså Manchesters universitet och deras grupp CoDE som idag publicerar sin studie av befolkningsutvecklingen. De nämner i studien de städer där andra folkgrupper än de som i engelsk folkräkning kallas “vita engelsmän” kommit i majoritet: Slough, Luton och Leicester. De säger också att Birmingham förmodas bli en sådan stad om sju år. När detta stadium nås talar man om att staden blivit “plural” vilket måste betraktas som en mycket lustig eufemism för en utveckling där de sociala/kulturella/religiösa polariseringarna nått en nivå där städerna de facto blir atomiserade och gettoiserade territorier utan nämndvärd kontakt eller interaktion med varandra.

Samma typ av utveckling i vårt land beskrivs med liknande eufemismer. Så kallas till exempel Malmö för “Sveriges mest mångkulturella stad”. Det låter vackert. Det är meningen att det ska låta vackert. Som här, när Professor Ludi Simpson argumenterar kring det engelska undersökningsresultatet:

“These findings should now put to bed the arguments of those people in politics and the media who say the British identity is somehow under threat by a segregated society.”

A white British minority in 4 towns and cities in UK, First ‘plural’ towns and city outside London revealed

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har haft fat i den standhaftige Stefan Ritter før. Man kan læse et kapitel fra bogen her: Miljöpartiets invandringspolitik tycker vi bör […]

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Så længe der findes mænd (eller kvinder) som Stefan Ritter så er der håb for Sverige. Det var dog fantastisk at høre een der endeligt skærer igennem al tyrel*rtet.

boeufhjerte
boeufhjerte
9 years ago

Til “Minoriteter i majoritet”. Hvis nogen skulle være interesseret i at se detaljerede data for folketællingen i England og Wales 2011, kan man se det hele her: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AonYZs4MzlZbdFY2LThicTlNSThHNHA5Q2hjUFRyanc Man kan gemme det til et Excel-ark ved at trykke på “Filer” (ved ikke hvad Google kalder det på svensk) oppe i venstre hjørne. I nederste linie kan man vælge forskellige detaljeringsgrader, fx: – “Key numbers” tal for hele landet. – “Key figures by LA” cifrer for religion, etnicitet osv. for hvert borough i England og Wales – “Censuskeydata” er tallene fra den forrige folketælling i 2001. Hvilket kan være interessant for… Read more »

HCA
HCA
9 years ago

Eventyret hedder Kejserens nye klæder, og der er ikke nogen dreng med i det. H C Andersen skriver om “et lille barn”, da det vigtige ved figuren er den barnlige uskyld, der ser klart, ikke kønnet på den klartseende. På Andersens tid var man mere sensitiv overfor det almentmenneskelige end man er i vor tid, derfor bilder mange sig ind i dag at der var tale om en dreng. Man forstår altså ikke længere pointen i historien… http://www.andersenstories.com/da/andersen_fortaellinger/kejserens_nye_klaeder “Men han har jo ikke noget på,” sagde et lille barn. “Herregud, hør den uskyldiges røst,” sagde faderen; og den ene hviskede… Read more »

PFEP
PFEP
9 years ago

Den dagen jag vet att någon kyrkoklocka låta i Saudiarabien eller liknande områden, då kommer jag acceptera religionsfriheten på allvar.
Intill då bör de Islamiska gaphalsar hålla sig till att ropa ut rent privat (badrum, tvättstuga och liknande).

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
9 years ago

Chris, jag är mycket sällan i staden där jag föddes för sextio år sedan. Jag flydde den sista förorten med min familj för trettio år sedan. Nog vet jag vad det innebär att sitta på stadsbiblioteket, det får jag vittnesmål om ganska ofta och det är sannerligen ingenting som lockar mig tillbaka. Jag sitter helst där det är ensligt. Inte heller caféer i min nuvarande stad tilltalar mig. Senast idag uppstod en situation på ett sådant café där det fanns… hur ska jag säga, en stark spänning och aggression i luften. Så nej tack.

PFEP
PFEP
9 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Min värld med Thomas, jag går helt enkelt inte ut på varken bar, bibliotek eller för den delen; handla i ett köpcenter vart det finns drivor av oemanciperade fenomen med annan etnisk bakgrund.

Chris
Chris
9 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Personligen blir jag på gott humör efter besök i Malmö, som sker ganska ofta.
De människor jag känner, som bor i stan, verkar också trivas. Att beskriva Malmö, som HAR problem, är inte enkelt.

En undersökning, som gjordes 2011 av HUI för Malmös turistkontor, visade att turister uppfattar Malmö som en vänlig och trevlig plats, med god miljö. Turisterna gillade även det mångkulturella. Deras erfarenhet är förståss från de centrala delarna.

Det händer även att jag söker tystanden, och då drar jag mig mot Österlens (Jag tog mina första andetag på Simrishamns BB) kuster. Gärna Sandhammaren på vår och höst.

Chris
Chris
9 years ago

Thomas Nydahl, hur ofta är du i Malmö?
Sitta på en bänk i vid havet nära Simrishamn har sin plats, men sitta på fiket på Malmö Stadsbibliotek har sin.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Tusind tak til Stefan Ritter!!!

Mvh. Allan Hansen

Johannes Brahe
Johannes Brahe
9 years ago

Svensk media i ett nötskal. Iranier undanber sig bönutrop och varnar för att svenskarna lyfter islamister och vänsterreportern tjaffsar emot. Böneutrop i solidaritetens namn, av extremister för extremister.

Klockrent när Stefan Ritter ringer in. Det var pricken över i´t. Ritter gör skäl för sitt namn. Sveriges Radio är en misär.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x