16
jan
Seneste opdatering: 16/1-13 kl. 1716
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Larm, lås och utbildning ska göra akutmottagningen på Sahlgrenska till en säkrare plats. Särskilt på kvällar och helger kan akuten på Sahlgrenska universitetssjukhuset bli stökig och vid flera tillfällen under fjolåret inträffade allvarliga incidenter med slagsmål och skottlossning utanför mottagningen.

Efter oroligheterna har flera åtgärder vidtagits som ska öka säkerheten för patienter och personal.Bland annat har mottagningen delats upp i olika zoner där vårdmiljön skiljts från besöks- och väntrum. För att passera mellan zonerna krävs passerkort. Personalen har utrustats med överfallslarm och kan paniklåsa dörrarna och alla medarbetare ska få en utbildning om hur de ska agera vid hot och våldssituationer. Dessutom bevakas akuten av väktare och kameraövervakningen kommer att utökas. Larm och lås på akuten på Sahlgrenska

Sahlgrenska sjukhusets säkerhetschef Anders Gidrup siger i SVT i et orgie af Newspeak (minut 9:15):

“Samhället har ju utvecklats, och tittar man nu på brottsstatistik och händelser i synnerhet i storstäderna så har ju miljön ändrats, och det gör ju också att vi får en annan typ av patienter som kommer till akutmottagningarna runtom i landet, framför allt i storstäderna. Och vi måste möta den händelseutvecklingen också på akutmottagningen.”

“Hunker down” som Putnam kalder det. Århundreders tillid siver ud af Sverige som olien fra et tæret bundkar. Der skal nok være dem, der tror at Odense sidste år var en enkelt episode. Ser man til alle større svenske sygehuse, er angrebet fremtiden. I Danmark er Erstatningsnævnet på forkant med fremtiden, som det hedder: Offentligt ansatte skal kunne tåle mere vold. Sådan får også en SF’er valuta for sit kryds.

Flugten ind i moders skød

” Gak til myren og bliv viis!”, hedder et ældgammelt råd. Forfatteren C. S. Lewis gakkede til både myren og bien, og blev viis, men næppe glad: »I bistadet og myretuen ser vi fuldt realiseret de to ting, som visse af os frygter for vores egen art – hunnens dominans og kollektivets dominans«. Skrev han i 1955. Nu er det 2013, og den tanke melder sig, at det ikke længere er noget, visse kan frygte, men noget, der er realiseret.

“Kulturradikalt har der gennem tiderne været knyttet visse forventninger til en forestående “moderlig” overtagelse af magten i samfundet. Anarkisten og psykoanalytikeren Otto Gross forestillede sig således for 100 år siden en fremtid funderet i moderretten, hvor børnene fulgte moderen, og alle kvinder kollektivt finansieredes af alle mænd -som gennem en velfærdsstat. Han havde vist ikke studeret myrernes færden. Snarere end en positiv baggrund for løsningen af de dybe samfundsproblemer, vi står over for i dag, må man nemlig sige, at de stærke moderlige værdier har været en medvirkende årsag til krisen. Med individuel selvrealisering som drivkraft og en ufravigelig fokus på den enkeltes rettigheder over for den terapeutiske stat svækkedes det personlige ansvar og det civile samfund, og staten blev ufatteligt omkostningsfuld. Sideløbende med en nedbrydning af ‘en protestantiske arbejdsetik’ fandt der en kollektiv regression sted, en flugt ind i moderskødet -det velfærdsstatslige moderskød -i håb om at genfinde trygheden der. Men den tryghed er bedragerisk.” (Henrik Jensen kommentator, historiker, Jyllands-Posten 15 januari). Flykten in i moderns sköte.

Halvrund mærkedag

Fem millioner er meget for en blog som denne på et lille sprog, men man skal ikke tro man er noget talmæssigt. Det er hvad en blog som denne har på et par måneder. Den skaber til gengæld kun overskifter og dagsorden i de kulørte medier som Aftonbladet og Expressen i modsætning til denne, så jeg er tilfreds. Jeg er holdt op med at tælle hvor mange historier der går videre herfra til MSM pressen. Man kan ikke gå efter kioskbaskere, de kommer bare med visse mellemrum oven i købet, nogle gange endda ved et uheld. Det er et spørgmål om at blive ved længe nok. Bloggen følger tilfældet, humøret, vejrtrækningen. Visse dage er visse emner udelukket af rent irrationelle grunde. Hvorfor ? Fordi!

Søndag og mandag læste sammenlagt over 15.000 læsere Søndagskronikken, og tak til alle dem. På en måned er besøgstallet 80.156 unikke hits og 152.405 sidevisninger. Måske vi når ti millioner ligesom Uriasposten.

 15.01.2013 112004

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jernhesten
Jernhesten
9 years ago

Stort tillykke med den milepæl som 5.000.000 repræsenterer

Ellers vil jeg gerne citere det en klog mand, har sagt om Snaphanen:

Snaphanen er den danske blogosfæres kulturelle flagskib

NG
NG
9 years ago

Tillykke til Snaphanen 🙂 @Peter Buch, hvis du har flere apparater i dit hjem bruger de alt efter din opsætning samme udafgående ip adresse, hvis du kun har en internet forbindelse, men igen det kommer an på din udbyder hvor ofte du skifter ip adresse, og bruger du f.eks. din mobil med mobil-data adgang og ikke wifi fra din evetuelle “faste” router er det en helt anden der er sat af dit abonnements teleudbyder. For at komme med et eksempel, jeg har mere eller mindre fast ip på min router hjemme. Min bærbar, stationære og telefon kører over denne når… Read more »

Peter Buch, den strik
Peter Buch, den strik
9 years ago
Reply to  NG

NG

Pt. kører jeg blot en eneste bærbar, (og en stationær i mindre omfang) der med Tor kan skifte Ip adresse(r). Tæller den en hver gang fra computere og ikke blot en gang dagligt fra routeren (der her er led fra alle computere), er antallet besøgende vel misvisende, når det viser antallet af ip adresser ,og ikke virkeligheden, at der kun var en person, der bare var inde med forskellige ip adresser et utal af gange på et døgn?

ketil
ketil
9 years ago

Gratulerer med alle lesere, måtte det bli mange flere, og takk for alt ditt arbeid.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  steen

Også tillykke herfra, dog ihukommende at jeg til tider har haft 4 computere kørende, der hver kunne give et tal mere…

Peter Buch, den strik
Peter Buch, den strik
9 years ago
Reply to  steen

Ja, de læsere!

De underminerer erhvervslivet. Men tillykke også med resultatet.

Santor
Santor
9 years ago

Tillykke med de mange besøgende 🙂

Har selv være fast læser i nogle år nu og betragter Snaphanen som en del af mit informations netværk.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Er det teknikske udstyr i stand til at skelne om jeg logger ind en gang eller tæller den flere gange såfremt jeg logger ind flere gange, såfremt jeg har flere computere, tæller apparatet da flere end en, selvom der kun skulle være en person, der blot har flere computere tændt?
Ligeså med Tor, https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en , eller andre metoder der kan skifte IP-adresse fra samme pc?
Det er nok så væsentligt for det sande billede af tallene

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x