18
jan
Seneste opdatering: 19/1-13 kl. 2011
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 18-01-2013 181938Det er der selvsagt mange, der gerne vil vide, også i hans eget parti. Vi er henvist til at gætte. For halvandet år siden lå Sverigedemokraterne lige over fire procent, i dag ligger de på fjorten procent. Det er en vækst uden fortilfælde i svensk politik. Centern står til at ryge ud af Riksdagen, KD og Folkpartiet ligger lige over spærregrænsen, og hans asylpartner Miljøpartiet er halveret. Reinfeldt taber næste valg med et brag uden Sverigedemokraterne.

Med et indtag på 175.000 asylsøgere og familiesammenførte i 2012-2013 er smertegrænsen ikke underligt ved at blive nået, dæmningerne er ved at briste. Der murres blandt de menige i Moderaterna og Centern, selv blandt Miljøpartister er der nogle, der indser det uholdbare og kommunerne protesterer. De økonomiske og sociale følger af en uansvarlig og landsskadelig politik kan ikke længere ignoreres, og nu viser de politiske sig langt om længe efter at pressen i årtier har obstrueret en informeret debat. Ingen topstyring i verden er upåvirket af internettet, netop der hvor det svenske etablissement nu vil sætte ind forgæves.

Forskere har i mindst fem år bedømt SD’s potentiale til 15 %, men som det går lige nu, fristes man til at sige at 20 % er en realistisk udsigt for 2014 valget. Så hvad tænker Fredrik Reinfeldt på ? Hvordan han skal udgrænse 20 % af befolkningen? Har han en aftale om at unddrage et af tidens mest brændende spørgsmål demokratisk kontrol? Den nærmere eftertid kan tænkes at ville se på meget alvorligt på det, og Reinfeldt kan være limet til en udetoneret bombe, hvad der kun er rimeligt når man tænker på den situation, han har sat Sverige i.

En mulighed man netop må mistænke er, at de gamle partier føler sig bundet af en fælles overenskomst om ikke at introducere indvandringsspørgsmålet, som ikke er kendt af offentligheden. Det ville forklare hvorfor Reinfeldt og hans ministre argumenterer utroværdigt og uden logik og konsekvens, hvorfor de ikke kan improvisere, hvorfor de må støtte sig til myter og cover-up af konsekvenserne. De virker lammede og fangede i deres eget net af den politiske udvikling, de har mistet 40 års kontrol over begivenhederne og opinionen, og de er bundet til masten på det skib, de vil gå ned med. Reinfeldt er kontrolfreak, kan han holde sammen på sig selv, når vandet løber ind over lønningen?

Men der er ingen der ved, hvad Reinfeldt tænker, er det hele kun en afsporet psykologi? Man kan kun gætte og spå, det næste valg bliver ikke bare det mest beskidte, men også det mest spændende i Sverige i mange årtier. Det siger ikke så meget, for svenske valg udmærker normalt sig ved at være blottet for spænding. Lad os håbe, det bliver en rungende sejr for demokratiet og et nederlag til magtfuldkomne, formynderiske politikere og en presse, der eklatant svigtede sin demokratiske opgave og forrådte Sverige. Prob­le­mer erk­endes først, når de ikke mere kan løses, det paradoksale er en presse, der har haft den forhaling af det uundgåelige som formål. Reinfeldt havde mange chancer for at skifte spor, men nu synes hans skæbne beseglet.(Grafik: Fria Tider)

Asylbureauerne i Europa

Den røde regering lader som om, den øgede tilstrømning til Danmark skyldes “krig og ufred i verden”. Ser man nærmere på tallene opdager man, at det ikke er grunden. Tilstrømningen består af økonomiske flygtninge uden asylgrund på jagt efter et bedre liv. I Sverige er der over 50.000 somaliere og 120.000 irakere og der vil komme flere uanset krig eller ej, simpelthen fordi de grupper fungerer som et reklame- og asylbureau i hjemlandet. Sverige anerkender de facto økonomiske flygtninge, – Riksdagen er ikke tilfreds med at have givet + 20 % af landet bort på en generation – det gør vi ikke i Danmark. Flygtningekonventionen er en farce, der bliver misbrugt, og den bør opsiges eller genforhandles, det samme kan man sige om Thorning, Vestager og Søvndal og det kan kun gå for langsomt.

Hverken slusere eller potentielle asylsøgere interesserer sig synderligt for Karnovs lovsamling. Det, der til gengæld og forståeligt nok interesser dem brændende, er udsigten til at få ophold i et land, hvor de kan imødese levevilkår, som er signifikant bedre end i deres hjemland. Flertallet af mennesker er drevet af håbet om et bedre liv.

Når informationen spredes om, at der i Danmark er kommet en regering bestående af et parti (S), der tidligere har været i en regering, hvor det har været lettere at få ophold, at der i denne regering indgår partier (SF og R), der er kendt for en mere liberal flygtningepolitik, og at regeringens støtteparti (Enhedslisten) stort set stiller sig positiv over for masseindvandring – ja, så ville det da være imod alskens sund fornuft som ludfattig somalier ikke at reagere derpå og forholde sig til det.Læs: Søge mod Danmark hurtigst muligt.

Dr.phil. Gunnar Viby Mogensen tilføjer (Berlingske 5.1.2013): »Udvalgsformanden [Bramsen] … vælger at se bort fra asylsøgernes ret til efter et halvt år at bo og arbejde i Danmark, hvormed de allerede meget små muligheder for hjemsendelse bliver endnu mindre… Informationsniveauet om adgangsvilkårene til de rige lande er meget højt«.

Den nuværende regering fører, om end den hårdnakket vil benægte det, en strudsepolitik over for flygtningetilstrømningen.En af Murphys love lyder: »A crisis is when you can’t say: Let’s forget the whole thing«. En hel del såkaldte early warning indicators tyder på, at denne læresætning nu (igen) er blevet yderst relevant mht. den måde, tallene på asylområdet på det seneste har udviklet sig. Asylsøgere læser ikke Karnov AF MARCUS SCHMIDT, LEKTOR, CBS

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] har som bekendt været oppe og kysse 14 % i en måling, i Skåne som helhed får de 18 procent. I dag foregik der det sædvanlige skuespil i Riksdagen: SD […]

PFEP
PFEP
9 years ago

För att återvända till frågan kring Afrosvensken Reinfeldts tankeverksamhet. Tänker Reinfeldt överhuvudet? Är han helt underlagt reflektioner på spontana yttringar där verkar triggas av stundens ingivelse? Kan Sverige som land i längden leva med en ledare där inte verkar ha den pondus eller det överblick det måste finnas för att på statsministernivå staka ut någon farbar väg in i framtiden? Kan Sverige leva med en statsminister där har författat boken “Det sovande folket” vart Ayan Rand liknande teser lyser genom verket likt en neonlampa? Kan Sverige tillåta sig 111000 invandrare om året utan att behöva konfiskera båda pension och bostäder… Read more »

nobody
nobody
9 years ago

För Sverige i tiden – Can I Play with Madness: http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

Den danska drottningen går inte av för hackor… D-A-D – Laugh And A Half: http://www.youtube.com/watch?v=j_t0lHHH5FU

En dansk är alltid välkommen hemma hos mig.

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ham “miljøpartisten”, der skal foregive at protestere imod MPs og andres naive FI-politik,
er muligvis en fupmager, som en AP-læser gør opmærsom på.

Melan Koli = melankoli – men det kan naturligvis bare være et smart dæknavn 😀

PFEP
PFEP
9 years ago
Reply to  Bjovulf

MP = Melonpartiet, grønne udenpå, men røde indeni. 🙂

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago
Reply to  Bjovulf

Instämmer, Bjovulf. Den känns lite som de gamla “läsarnas sexbrev” i FIB-aktuellt..man vill gärna tro att det är sant..och det kunde ju vara det 😉

PFEP
PFEP
9 years ago
Reply to  steen

Korrekt steen og hverken Reinfeldt eller Löfven er i nærheden af den værktøjskasse der eventuelt og mod formodning kan reparere “folkhemmet”. Gudskelov er jeg bare knapt to år fra pensionen og kan i 2014 vælge hvor i verden jeg vil tilbringe mine sidste år, det bliver med al sandsynlighed ikke i det land jeg så som en slags Utopia i 1975, da jeg med et halvt års løn i lommen, rejste til Sverige for at renovere et par ødegårde min ven Karsten ejede. Landet Sverige hvor en liter benzin kostede 1.50 krone og en sex år gammel Volvo Amazon kunne… Read more »

PFEP
PFEP
9 years ago
Reply to  steen

He he steen, inte Vetlanda, men ganska nära, en kåk i Örkelljunga och en maffig ödegård mellan Emmaboda och Vissefjärda, i Bugehult som det hetar, lade tak och spjälkade upp stommen, var och kollade kåken för fem år sedan och den står! Som ett kuriosa fans det i trakten två småbyar med någon mils distans; Runkebo och Fittamåla! Klockrent får jag säga, på nivå med danska Tarm og Lem 🙂 Vad vore livet utan humor? Ett gott skratt ger tamejf*n mer än torr politiksnack… Trevlig helg Steen, nu ska Foxterriern vädras, minus 10, snö på marken här i Skåne och… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago
Reply to  steen

Det kan iofs vara bra att hålla i minnet att Borgnäs närmast kan liknas vid en inofficiell svensk mästare i konspirationsteori. Jag tycker man bör ha ett öppet sinne, men måhända träffar han inte jackpoten varje gång? 🙂

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
9 years ago

Reinfeldt och de övriga ungmoderaterna har varit skickliga taktiker, men dåliga strateger. Genom massinvandringen har man i och för sig nått sitt mål att i grunden förändra Sverige. Genom massinvandringen har man också gjort socialdemokraterna schack-matt, eftersom det inte längre är ekonomiskt möjligt att återställa det förlorade välfärdssamhället.Varje sådant försök från S kommer att stoppas av de ekonomiska realiteterna. Men på längre sikt har ju M bäddad för ett nästan permament vänsterstyre. Invandrarna kommer för överskådlig framtid att rösta på de partier som lovar (men förstås inte kan hålla) fortsatta bidrag. Och deras andel är nu så stor att de… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 years ago

Reinfeldt och de övriga ungmoderaterna har varit skickliga taktiker, men dåliga strateger. Genom massinvandringen har man i och för sig nått sitt mål att i grunden förändra Sverige. Genom massinvandringen har man också gjort socialdemokraterna schack-matt, eftersom det inte längre är ekonomiskt möjligt att återställa det förlorade välfärdssamhället.Varje sådant försök från S kommer att stoppas av de ekonomiska realiteterna. Men på längre sikt har ju M bäddad för ett nästan permament vänsterstyre. Invandrarna kommer för överskådlig framtid att rösta på de partier som lovar (men förstås inte kan hålla) fortsatta bidrag. Och deras andel är nu så stor att de… Read more »

H B
H B
9 years ago

Ja, det är nog väldigt många som frågar sig vad som rör sig i den mannens huvud. Han måste i varje fall ha en närmast demonisk inverkan på sin omgivning. Annars borde väl åtminstone någon i den inre kretsen vågat höja rösten och tala klartext. För vi måste väl förmoda att det är åtminstone normalbegåvat folk han har omkring sig och som har förmågan att se vad som är på väg att hända. Det börjar bli smått kusligt när dagarna går utan minsta kursförändring kan skönjas på den skuta som nu är dömd att gå under. Eller är det ren… Read more »

Rune
Rune
9 years ago

Ja, Reinfeldt och Alliansregeringen har sannerligen trasslat in sig. Man kan ju lite skämtsamt säga att de har varit så smarta att de har lurat sig själva.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x