19
jan
Seneste opdatering: 20/1-13 kl. 1737
74 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

Anders Gidrup

Hur känns det att sitta på en mina? Anders Gidrup vet. Han är säkerhetschef på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Där har han tvingats skärpa säkerheten kraftigt efter en skottlossning mellan två sunnimuslimska kurdiska släkter i slutet av juni förra året, och ett knivslagsmål på akutmottagningen i slutet av oktober.  I båda fallen gällde konflikterna döda släktingar.
Anders Gidrup intervjuas i SVT Rapport  (cirka 9 minuter in i sändningen) om de förstärkta säkerhetsåtgärderna på sjukhuset. Personalen har utrustats med överfallslarm och ska säkerhetsutbildas för hot- och våldssituationer. Besökare kommer inte längre än till väntrummet. Det går att paniklåsa dörrarna. Försök med väktare “har slagit väl ut”. Sjukhuset ansöker om tillstånd för kameraövervakning av akutmottagningen.

Jag ser Rapport via SVT Worlds magra utbud någonstans i Europa. I brist på bröd får man äta limpa. Det geografiska avståndet till Sverige förhöjer absurditeten. Ordagrant säger Anders Gidrup:

“Samhället har ju UTVECKLATS, och tittar man nu på brottsstatistik och händelser i synnerhet i storstäderna så har ju MILJÖN ÄNDRATS, och det gör ju också att vi får EN ANNAN TYP AV PATIENTER som kommer till akutmottagningarna runtom i landet, framför allt i storstäderna. Och vi måste möta den händelseutvecklingen också på akutmottagningen.”

George Orwell skulle gnugga händerna

Tack för rubriken, Anders. Jag förstår att du sitter på en mina och känner dig tvingad att maskera verkligheten. Du ska veta att jag verkligen känner med dig i din situation. Du är en av alla ofrivilliga gisslan i ett samhällsexperiment som ingen svensk har bett om att bli utsatt för. Sitter man på en mina är rörelsefriheten med automatik begränsad. George Orwell  skulle gnugga händerna av förtjusning över ditt Newspeak.

För vad skulle hända om du sa som det är? Att Sverige har invaderats av invandrare från primitiva våldskulturer som tar sina våldsamma konflikter med sig till sitt nya hemland och att det drabbar varenda nivå i samhället? Sannolikt blev det tack och good bye till den fina tjänsten som säkerhetschef. Vi som kan tolka ditt krypterade språk förstår ändå vad du menar, och att det är just det du inte får säga. “Samhället har utvecklats” – ja sannerligen. “Miljön har ändrats” – alltid lurar det någon att tro att du talar om klimathotet. Det ärligaste du säger är att det handlar om “en annan typ av patienter”.

En katalogaria över samhällsförstörelsen

Anders Gidrup och den skärpta säkerheten på Sahlgrenska sjukhuset är bara en av pusselbitarna i en Rapportsändning som utgör en katalogaria över den samhällsförstörelse som en ansvarslös massinvandringspolitik har åstadkommit i Sverige. Jag är övertygad om att nyhetsurvalet har gjorts helt utan medvetenhet om den aspekten.

helena_berg“Här är Rapport – välkomna!” säger programledaren Helena Berg och försöker ordna anletsdragen när hon tar sats inför det som ska komma.

Allt fler arbetsgivare begär utdrag ur belastningsregistret innan de anställer. De vill veta om den de tänker anställa har ett brottsligt förflutet. I ett reportage av Sofia Bering framställs detta som ett stort problem sett ur de kriminellas synvinkel. Snyftintervju med brottslingen Ali “som inte har ett fläckfritt förflutet men måste få en ny chans”! “Trettio veckors praktik i onödan, och så fick man ingenting!” säger Ali upprört. Sociolog Christel Backman utdelar bannbullor mot arbetsgivarna. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (m) ser med oro på utvecklingen och överväger åtgärder mot arbetsgivare som begär utdrag ur belastningsregistret.

“Det är ett otyg. Vi kommer att återkomma med förslag till hur vi ska gå vidare i den här frågan” säger hon. Vad sägs om en liten tvångslag som tvingar arbetsgivarna att anställa kriminella?

• Tre män hittade döda i Örebro, Arboga och Köping och en kvinna svårt skadad. “Någon form av relationsdrama.”
• Efter stenkastning och skottlossning mot bussar i Landskrona sätts väktare in – hur det nu ska hjälpa mot skottlossning?
• En man skjuten i huvudet hittad i ett bostadsområde i Enköping.
• Islamistiska “rebeller” tar över norra Mali. När ska vi ge PUT (permanent uppehållstillstånd) till alla som flyr därifrån?
• Hotbilden mot Danmark har ökat. Rättegången pågår mot Munir Awad, den ende av de fyra islamistiska terroristerna som har överklagat domen för planering av terrorbrott. Han “hade ingen aning om” att de skulle begå terrorbrott mot Jyllands-Posten och slakta så många journalister som möjligt.
• Och så har Svenska Filminstitutet presenterat vårens svenska filmpremiärer, bland annat en film om ett afghanskt kvinnofängelse, “Frihet bakom galler”.

Fredrik Reinfeldt sitter också på en mina

Ja, välkomna till Sverige – ett samhälle som har utvecklats! Alla påstådda samband mellan kvällens nyheter och massinvandringspolitiken är fullständigt grundlösa, och eventuella antydningar i den riktningen kommer att leda till åtal för hets mot folkgrupp.

240px-Fredrik-reinfeldt-alliance-croppedStatsminister Fredrik Reinfeldt (m) sitter precis som Anders Gidrup på en mina. Reinfeldts mina är dock av större storlek, och den kommer att brisera inom en nära framtid. Det vet Fredrik Reinfeldt. Han hoppas bara kunna sega sig fram till valet och skjuta upp explosionen till efter 2014. Vad som händer sedan tar han inget ansvar för. Han har varken vilja, verktyg eller intentioner att göra något åt de skador som han och alliansregeringen dagligen åsamkar Sverige.

Det blir tydligare än någonsin i riksdagens partiledardebatt  (tidskod cirka 190 minuter). Fredrik Reinfeldt är pinsamt svarslös när Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson ifrågasätter regeringens kriminal-, försvars- och invandringspolitik. Det enda han har att komma med mot sin ende verklige utmanare är hån och arrogans.

Historiskt rekord i antal uppehållstillstånd

Det statsministern vägrar diskutera kan vi avläsa på annat sätt. Under förra året slogs nytt historiskt rekord i utdelandet av uppehållstillstånd .111 090 utlänningar fick tillstånd att stanna i Sverige.  Det motsvarar folkmängden i tre kommuner av Katrineholms storlek (32 409 personer) plus ett Hultsfred (13 515). Eller fyra stycken Ronneby (27 910).

Massinvandringen skenar bortom all kontroll, och nya rekord kommer att slås i år. Vi kan vänta oss ett insläpp av utlänningar i storleksordningen fyra stycken Borlänge (fyra gånger 49 323 invånare). Detta är ett led i alliansregeringens befolkningsutbyte, och oppositionen har ingenting att invända. Det finns inget tak, inte ens ett resonemang kring en begränsning av invasionen av tredjevärldeninvånare som till stora delar ska försörjas av de svenska skattebetalarna. Alliansregeringen beter sig som om den har tillgång till en outtömlig skattekista. Frågan är hur länge till svenska folket kommer att låta sig köras över och plundras?

Sverige i Europatoppen för asylsökande

Sverige har flest asylsökande per capita efter Luxemburg och Malta.  Antalet asylsökande ökade under förra året med 48 procent till närmare 44 000, jämfört med 29 648 år 2011. De största grupperna kom från Syrien (18 procent), Somalia (13 procent) och Afghanistan (11 procent). Sverige är det land som tar emot flest syrier i hela Europa.

Samma rekordplats har Sverige när det gäller vad som falskeligen kallas “ensamkommande barn” – ofta unga män som ljuger om sin ålder för att snabbare och lättare få PUT. Nästan 3 600 i denna bluffkategori sökte asyl i Sverige 2012, en ökning med cirka 35 procent jämfört med 2011. Den allra största gruppen, som växer för varje år och innebär oerhörda kostnader, är anhöriginvandrarna. I fjol ökade de med 27 procent till drygt 41 000 – lika många som Falkenbergs eller Kungälvs hela befolkning. Merparten försörjs av de svenska skattebetalarna.

Nazim ångrar att han inte reste till Sverige

I ett åttamannarum på en flyktingförläggning i Norge sitter syriern “Nazim” (fingerat namn) och väntar på uppehållstillstånd.  Han är en av de starka modiga män som ser till att sätta sig själva i säkerhet från olika krigshärdar – men samvetslöst lämnar sina familjer kvar i krigshelvetet. Det väcker naturligtvis frågor om hur tungt asylskälen väger i Nazims och jämförbara fall.

Människosmugglaren som sålde ett falskt polskt pass till honom i Turkiet sa att Norge var det bästa landet att resa till. Som falsk “polack” kunde Nazim flyga raka vägen från Istanbul till Oslo med Turkish Airlines. Nu ångrar han bittert att han inte sökte asyl i Sverige istället. Hans vänner som reste till Sverige hör till de 5 000 syrier som har fått uppehållstillstånd för länge sedan.

Norsk polis undersökte invandrarnas resrutter

I Sverige läggs locket på så många fakta om invandringen som möjligt. Det folk vars plånböcker töms för att finansiera världens mest ansvarslösa invandringspolitik ska få veta så lite som möjligt om vad de betalar för. Många asylsökande från Afrika och Mellanöstern har rest genom en lång rad länder i EU innan de kommer till Skandinavien och skulle därför enligt Dublinförordningen ha sökt asyl i det första EU-land de kom till. Men det är just välfärdsländerna i Skandinavien de siktar på.

Omkring åtta miljoner människor utan uppehållstillstånd är på resa genom Europa. I Norge beslöt polisen att i samarbete med 27 EU-länder undersöka invandrarnas resrutter. Operation “Aphrodite” genomfördes före jul. Kontroller gjordes på flygplatser, vägar och i hamnarna. Resultatet var entydigt.

• De flesta kommer till Norge från andra EU-länder och borde ha sökt asyl i ett annat EU-land.
• Hälften kommer med buss, och de flesta resorna är organiserade av människosmugglare.
• I stort sett alla utan undantag har falska eller inga ID-handlingar.
“Det är föga tvivel om att de flesta asylsökande som kommer till Norge reser in från ett annat Schengen-land” heter det i rapporten.

Sverige ett givet förstahandsval

Norska och svenska asylregler är ganska lika. Ändå är Sverige överlägset mest attraktivt för invandringsströmmarna från Mellanöstern och Afrika. I Aftenposten pekar chefen för norska UDI(Utlendingsdirektoratet), Frode Forfang, på flera orsaker:

• Sverige har generösare regler för anhöriginvandring (kombinerat med närmast obefintliga försörjningskrav, min anmärkning).
• Landet har en stor invandringsbefolkning sedan tidigare. (Drygt 1,6 miljoner har beviljats PUT eller uppehållsrätt sedan 1980.)
• Svenskarna har en image i världen som mer invandringsliberala än Norge.
• I Sverige kan asylsökande bo var de vill, med bidrag från staten. I Norge måste de bo på asylförläggningar, ofta långt från Oslo, om de vill ha bidrag.

“Sverige närmar sig samhällsfarliga nivåer”

Vad Frode Forfang inte säger – men som är väl känt genom rapporter från anställda på migrationsverket på Merit Wagers blogg är att det svenska asylsystemet har havererat och utlänningslagen inte tillämpas som den var tänkt. Här skriver en anställd på migrationsverket i en kommentar på nätsajten Avpixlat:

“Jag jobbar på migrationsverket, och min utblick är dyster. För mig är det uppenbart att vårt lands myndigheter mycket snart inte kommer kunna hantera fler nyanlända invandrare på ett rimligt sätt. Kommer det 64 000 nästa år, som prognosen säger, börjar det närma sig samhällsfarliga nivåer.”

Dublinförordningen sätts ur spel

Dublinförordningen kommer i praktiken att sättas ur spel genom EU:s nya så kallade “asylpaket” som håller på att drivas igenom av EU-kommissionär Cecilia Malmström (fp). Enligt en nyskriven paragraf kan en asylsökande som riskerar att utsättas för ”degraderande eller inhuman behandling” aldrig sändas till ett annat land, även om det var det första mottagarlandet. Givetvis kommer varenda asylsökande i fortsättningen att anse sig utsatt för ”degraderande eller inhuman behandling” i alla länder utom Sverige.

Motståndet växer i kommunerna

I kommunerna jäser missnöjet. Motståndet växer mot det påtvingade flyktingmottagandet, och den ena kommunen efter den andra säger nej till att ta emot fler flyktingar: Växjö, SödertäljeKatrineholm, Eskilstuna, ÅmålUppvidinge, l Luleå, Boden, Kiruna, Pajala, ÄlvsbynBurlövNordanstig  och många fler.

Rikspolitikerna har många strategier att ta till för att undvika direktkontakt med sina väljare. Kommunalpolitikerna kan inte avskärma sig lika lätt. De riskerar att stöta ihop med missnöjda väljare var som helst, och de har bostadsbrist och budgetunderskott nära inpå sig. Kommunpolitikerna har att välja mellan att ta konflikten med sina partikamrater på riksplanet eller riskera att bli avsatta av missnöjda väljare.

Hur ser tanken ut bakom vansinnespolitiken?

I alla kommuner som protesterar mot att ta emot fler invandrare är det bostadsbristen som är det stora akuta problemet. Den, och så de brant stigande kostnaderna för försörjningsstöd för invandrare som inte kommer ut på arbetsmarknaden.

Inget av problemen har lösningar som man snyter ur näsan. I oktober och november varslades totalt 20 000 personer i landet om uppsägning, i december något färre. Arbetslösheten ökar snabbt och ligger nu på 9 procent. I det läget importerar regeringen uppåt 100 000 arbetslösa – per år. Hur ser den eventuella tanken ut bakom den vansinnespolitiken?

37 000 kronor i hyra i månaden

I Växjö kan uppåt tjugo personer – 16-17 barn och två-fyra vuxna – tränga ihop sig i en tre- eller fyrarumslägenhet sedan anhöriginvandringen av barnrika somaliska familjer tagit fart.  Bristen på boende har skapat en lukrativ marknad för påpassliga guldgrävarentreprenörer. Invandringsindustrin växer så det knakar. På Tjörnbrons camping betalar migrationsverket 300 kronor per person och dygn för enbart logi. I en liten lägenhet med fyra bäddar bor Ali Abed, 35, med fru och två barn, fem och sex år gamla. De kom från Irak i april förra året. För deras boende betalar migrationsverket, det vill säga skattebetalarna, 37 000 kronor i hyra varje månad. På mindre än ett år har enbart boendet kostat närmare en halv miljon kronor för denna enda familj.

Migrationsverkets informatör Charlotte Jacobsson säger:

“Det är en förhandling och hyresnivåerna avgörs av marknaden. Mer vill jag inte säga eftersom upphandlingen är överklagad.”

“Det håller inte i längden”

Enligt migrationsverkets egen prognos beräknas 9 000 personer i år fastna i verkets mottagningssystem utan att komma vidare. Nästa år kan siffran bli 16 000. Kommentaren från migrationsverkets chef Anders Danielsson andas panik:

“Det håller inte i längden.”

Den bostadsreserv som återstår, förutom att resa tältläger, är att beslagta svenska folkets fritidshus. Regeringen har lagliga möjligheter att konfiskera privata fastigheter som så kallad rekvisition vid massflykt. Det skrev jag om i krönikan “Egen härd är inte din”. Men att utnyttja den möjligheten vore politiskt självmord året före ett valår.

Bo Frank, kommunalråd (m) i Växjö, är en av dem som går till attack mot partikamraten Fredrik Reinfeldts politik:

“Flyktingpolitiken har gått fullständigt överstyr. Det finns inget övre tak på hur många vi kan ta emot. Regeringen bara talar om att vi kommuner ska sköta det här. Och de skickar inte med en bråkdel av vad det kostar för kommunerna” säger han i lördagens Expressen.

100 miljarder bortkastade på integrationsprojekt

“Jamen integrationen!” hojtar någon. Integrationsprojekt tros av de frälsta i ett litet nafs kunna göra integrerade svenskar av analfabeter från urtida klankulturer. Jag är ledsen över att behöva punktera den trossatsen – men det fungerar inte. I Norge, där man vill ta reda på saker, avslöjar Aftenposten att de 23 statliga handlingsplaner för integration som har genomförts under en tjugoårsperiod har resulterat i – ingenting. Resultatet av 100 utkastade miljarder är noll. Nada. Arbetslösheten bland invandrare är fortfarande tre gånger så hög som bland den övriga befolkningen, precis som för tjugo år sedan. Bland afrikaner i Norge är den sex gånger så hög. Slår man ut kostnaden för integrationsprojekten per person så har varje norrman betalat 20 000 kronor – för ingenting.

“Det är obegripligt att våra politiska ledare utan att blinka ständigt upprepar att vi har en väldigt god integrering av utlänningar i Norge”

skriver Aftenposten och fortsätter:

“Orsaken till att detta inte har lett till politiskt uppror är att samtliga partier som har suttit i regeringen de senaste 20 åren måste dela skulden – det vill säga alla utom Fremskrittspartiet.”

Fredrik Reinfeldt sitter på en gigantisk mina

Ingenting talar för att integrationsresultaten i Sverige inte representerar bortkastade miljarder i lika hög grad som i Norge. Men i Sverige mörklägger man istället för att undersöka.

Så välkommen till minfältet, Fredrik Reinfeldt. Du har verkligen utvecklat Sverige och gett oss en förändrad miljö. Minfältet har du själv skapat med uppbackning av andra politiska mesproppar som inbillar er att ni har mandat att byta ut en befolkning av hederliga arbetsamma svenskar mot ointegreringsbara illiterata medeltidsprofeter från världens mest underutvecklade länder – och dessutom ösa vårt ihoparbetade välstånd över dem.

Du sitter på en gigantisk mina, Fredrik Reinfeldt. Du har bäddat för katastrof och ska inte bli förvånad när smällen kommer.

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

74 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] artiklen i Jydske Vestkysten (ikke online) kom jeg til at tænke på et tilsvarende udsagn fra en Julia Caesar, Snaphanen, hvor en sikkerhedschef i Göteborg bl.a. udtaler: ““Samhället har ju UTVECKLATS, och […]

Angela
Angela
10 years ago

Tack, Julia, ibland vet man inte vad man skall tro. Ibland tänker man t ex om Aktuellt, är de tagna som gisslan? Eller är de så hjärntvättade? Ibland blir jag så osäker och vet inte vad jag skall tro för talar man med vanligt folk, var som helst, så förstår de mycket mera. Är det hjärntvätten som är så förödande? Att de är så isolerade i sin lilla värld att de på allvar drabbats av storhetsvansinne och tror att det är rätt som de gör? Tror att de är goda och räddar världen med den “enda rätta vägen”. Tvivlet finns… Read more »

trackback

[…] Man gör det för att lägga sig så nära SD man kan. Det fik mig til at tænke på nogle kommentarer fra søndagskronikken, som er værd at løfte op. Danskere tror, at Sverige kommer til at lade demokratiet gå sin gang, […]

Angela
Angela
10 years ago

“Men jag är EN enda person som arbetar ideellt på min fritid, och min roll är krönikörens”,säger du. Ja, det är tillräckligt! Jag känner igen det. Jag försöker hänga på överallt med kommentarer. Det är vad jag förmår, just nu. Tack, snälla Julia Cesar för din krönika. Orkar inte skriva mer just nu. 🙂 Bli inte utbränd bara. Vi behöver dig! ““Samhället har ju UTVECKLATS, och tittar man nu på brottsstatistik och händelser i synnerhet i storstäderna så har ju MILJÖN ÄNDRATS, och det gör ju också att vi får EN ANNAN TYP AV PATIENTER som kommer till akutmottagningarna runtom… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
10 years ago
Reply to  Angela

@ Angela. Anders Gidrup är 43 år och mitt uppe i karriären. Han har tidigare varit säkerhetsrådgivare på Skatteverkets huvudkontor. http://www.fokus.se/2008/09/sverige-efter-11-september/ Sedan har han fått tjänsten som säkerhetschef på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, vilket gör det möjligt att bo i en idyllisk småstad (som inte har “utvecklats”) och pendla till jobbet. Jag tror att Anders Gidrup ser sitt arbete som en renodlat teknisk uppgift där det gäller att hitta olika tekniska lösningar på de problem sjukhuset ställs inför. Jag tror inte att han grubblar särskilt mycket på problemens politiska och demografiska orsaker – ur hans synpunkt är de irrelevanta. Däremot… Read more »

kaj åhlund
kaj åhlund
10 years ago

Bästa “Julia Cesar” Först, tack för att du bryr dig om vårt land och använder din penna och din förmåga till att belysa det som händer här. Jag har läst din bok Värdsmästarna och efter det tagit ställning för att för första gången i mitt liv bli medlem i ett politiskt parti, valet blev Sverigedemokraterna, att vara öppen med det och alltid framhålla varför jag tagit den ställningen och inte vara anonym. Jag är fattigpensionär på mitt 74 år och med min pension på totalt 6.636:- minus skatt 1.764:- netto 4.872:- har jag inget att förlora utan tänker på mina… Read more »

sacrémon
sacrémon
10 years ago

Vill också tacka Julia. Som gammal Piratpartist känner jag igen oron om det orwelliska samhället. Det blir som en SCI-FI film där slummen och fattigdomen har brett ut sig, och våld styr. Allt går mot ett avhumaniserat samhälle. Kontanter bytts ut mot digitala krediter, pengar duger inte ens på bussen. Snart sitter förarna i stålburar och bakom skottsäkra fönster. Andra utsatta tjänster kommer gå mot samma håll. Människors värde minskas. Klyftor ökar. Våld mot svaga kvinnor och barn. Nu skrattar många bort detta som paranoida fantasier. Men det är samma personer som för 15 år sedan hade skrattat om någon… Read more »

Zelotai
Zelotai
10 years ago

“och det mångfaldssamhälle som Sverige utgör att leva sida med människor som har annan bakgrund … allt det där positiva” Fredrik Reinfeldt

Zelotai
Zelotai
10 years ago

Julia! När kommer nästa bok?

Notarien
Notarien
10 years ago

OT: Bloggen “Gates of Vienna” är stoppad av Blogger/Google.
“Denna blogg bryter mot Bloggers användningsvillkor och är endast öppen för skribenter”.
Det börjar kännas skakigt när bloggarna stängs ner en efter en!
Samtidigt undrar jag varför man envisas med att ligga kvar på gratisbloggar när det är både enkelt och billigt att ha en egen domän.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Notarien

Som jeg forstår det er eget domæne en ting, noget andet at være i stand til at lade hjemmesider bære tusindvis af klik ind, som store blogge skal kunne, for ikke at gå ned blot på grund af antallet af klik.
Jeg ved ikke hvad hardwaren for blogge med mange klik fylder, og om det er dette eller andre overvejelser, der ligger bag valget af udbyder og hardwares fysiske placering.

trackback

[…] Söndag idag vilket betyder en ny suverän krönika av Julia Caesar. Läs Samhället har utvecklats. […]

Kjell Eisen
10 years ago

och för övrigt anser jag att Riksrätten skall återinföras

http://sv.wikipedia.org/wiki/Riksr%C3%A4tt

PFEP
PFEP
10 years ago
Reply to  Kjell Eisen

Hear hear, ansvarsförflyttning har gått för långt!

Regimkritiker
Regimkritiker
10 years ago

YouGov: Invandringspolitiken är idag den tredje viktigaste frågan för de svenska väljarna. 75 procent av väljarkåren tycker att SD har den bästa invandringspolitiken.
http://www.newsmill.se/artikel/2013/01/17/alltfler-v-ljare-tycker-att-invandringspolitiken-r-viktigaste-fr-gan

Eftersom 60-80 procent av utomeuropeiska invandrare röstar på vänsterblocket bygger psykopatavskummet Reinfeldt snabbt in en permanent vänstermajoritet i den svenska väljarkåren. De borgerliga partierna sågar av den gren de själva sitter på. När denna demografiska förändring fullt ut har satt sig i väljakåren kommer Sverige att få en evig vänstermajoritet. Och de framtida vänsterregeringarna kommer naturligtvis att hålla invandringkranen öppen för att få ännu fler väljare. Då är det för sent att trycka på Ångraknappen.

PFEP
PFEP
10 years ago
Reply to  Regimkritiker

Just det ; sista tåget har gått och de efterlämnade lär få svårt att freda sig på den multikulturella scen det lämnas utrymme att agera från. Det är inte ens en fråga om SD eventuellt kan vända skutan, egen majoritet 2014 till exempel, Sverige är redan bortom det man i litteraturen kallar; point of no return” och landet kommer ovärgeligen sjunka som en sten i välfärdsligan. Enda lösningen är att skrota alla bilaterala åtaganden, inför skarp gränskontroll och börja repatriera helt o-anpassningsbara personer så fort det bara går. Kommer det hända att Sveriges befolkning minskar, demografin kantrar lite, då får… Read more »

FB
FB
10 years ago

Tack för dessa superba söndagskrönikor! Det enda som stör mig är layouten, ska stickrubrikerna verkligen vara understrukna istället för fetade? Krönikorna är också mkt långa, varför inte dela upp texten i två delar? I all välmening, tacksamma hälsningar FB

Hans K Nilsson
Hans K Nilsson
10 years ago
Reply to  FB

Med tanke på hur det ser ut i Sverige är det konstigt att man kan lägga energi på att klaga på NÅGOT i Julias sätt att skriva sina krönikor. Vi skall vara mycket tacksamma att det finns personer som är villiga att lägga ner SÅÅ mycket av sin tid att gräva fram hur det verkligen ser ut i Sverige och världen sanningar som Vi Svenska Folket har blivit undanhållna sen 30 talet.

Zelotai
Zelotai
10 years ago
Reply to  Hans K Nilsson

Jag måste faktiskt hålla med. Fast jag är bokmal och älskar Julia Caesar, så tycker jag det är jobbigt att läsa på denna site. Jag tror faktiskt att de finns de som ger upp på grund av designen.

Rune
Rune
10 years ago
Reply to  Zelotai

Håller inte alls med!
Texten är ju indelad i småstycken och med smårubriker som är understrukna.
Jag uppfattar texten som mycket lättläst.

Carl Ericsson
Carl Ericsson
10 years ago

Alltid lika bra Julia,dags att publicera en bok med alla krönikor till eftervärlden.
Det är så synd att inte fler får chansen att läsa allt du skrivit.Jag har rekommenderat så många trångsynta.

mvh
Carl

Tony
Tony
10 years ago

Ja tanken på hur framtiden ska gestalta sig för våra barn och barnbarn gör en dyster till sinnet, för tyvärr så ser jag inte hur detta landet kan klara sig från inbördeskrig! Så länge skattemedel finns till att betala alla dessa horder med bidragstagare till sitt uppehälle, är det väl någorlunda lugnt, men tiden är inte avlägsen när pengarna inte räcker till att täcka alla åtaganden som den här usla regeringen har åtagit sig. Så det är nog lika bra att Svensken börjar att rusta sig för krig på mer än en front, Fredrik R har ju ordnat det så… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Tony

@Tony, Bra sammamfattning och jag håller med! Fast att någon meningsfull andel av svenskarna “börjar att rusta sig för krig” tror jag vi kan glömma. Militären (den pyttelilla som finns kvar) och polisen är på god väg att förvandlas till rengbågsfeminstiskta projekt. Snart flyttas väl både ÖB och polisledningen till Södertörns högskola. De som normalt utkämpar krig är unga män mellan 18-35 år. Vad gäller denna åldersgrupp har de pursvenska pojkarna utsatts för historiens mest intensiva förklenings- och feminiseringsprogram. Inte leka med vapen utan helst leka med dockor och inget är finare än om man blir bög. Mot dessa kommer… Read more »

Tony
Tony
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Jo förvisso har samhället gjort vad det kunnat för att göra om oss till sillmjölkar, ,men när det gäller omtanken om våra nära och kära är detta skäl nog för att gamla krigarinstinkter skall vakna hos oss, ja vi har helt enkelt inget annat val. Sen ska vi nog ha klart för oss att det är dom fega som flytt hit, oftast lämnat fru och barn kvar i det inferno som dom själva satt sig i säkerhet från.Men lätt blir det inte, för 250 år med fred har ju inte precis gjort oss till krigiska demoner, men vad har vi… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 years ago
Reply to  Tony

“men vad har vi för alternativ?”

Tja, samma alternativ som de kristna i Libanon, serberna i Kosovo, judarna i Arabvärlden, de vita i Sydafrika, dvs. fly. Nu är det fortfarande lätt. Som svensk kan man flytta till valfritt västland utan problem. När landet börjar falla sönder kommer det att bli betydligt mycket svårare. Min gissning är att man kommer behöva visum inom nångra år för att ens kunna lämna landet. Ett svenskt pass är snabbt på väg att bli värdelöst.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Tony

“men vad har vi för alternativ?”

Tja, samma alternativ som de kristna i Libanon, serberna i Kosovo, judarna i arabvärlden, de vita i Sydafrika, dvs. fly.

Nu är det fortfarande lätt att lämna landet. Som svensk kan man utan större problem flytta till valfritt västland. Men det lär bli betydligt svårare när landet börjar falla sönder på allvar, ty övriga världen är inte så angelägna att importera folk från krigsdrabbade multikultistater. Min gissning är att det kommer att krävas visum inom några år för lämna landet. Ett svenskt pass kommer att bli värdelöst.

Anonymous
Anonymous
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Du har rätt i att det normalt är unga män som utkämpar krig, men vad är normalt i detta land därför kan det bli helt andra åldersgrupper (kanske den jag tillhör 50 talisterna) som får utföra jobbet. Det krävs egentligen inte många tusen pursvenskar spridda över landet för att ställa till det rejält för makthavarna. Vi kommer kanske inte åt högdjuren för dagen för de har ju alla livvaktskydd men det finns de som inte har det som går på gatan och lever ett samhällsnära liv som vi andra. Vi ser dem av och till precis som Julia skriver här… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Anonymous

Jo, jag tror också att det är sannolikt att vi får se någon typ av “Breivik light” snart i Sverige. Kanske ett försök att mörda någon enskild politiker eller dylikt. Men jag tror också att Reinfeldt närmast hoppas på någonting liknande. För han skulle då direkt kunna närmast avskaffa demokratin. Hela sjuklövern och gammelmedia skulle stå bakom honom, inte minst sossarna under Expo-Löfven. Mycket hårdare HMF lagstiftning, indraget statsstöd till SD, osv, osv. AFA skulle kunna ges polisbefogenheter och fungera ungefär som SA i Tyskland

christina wegel
christina wegel
10 years ago
Reply to  Anonymous

Det är den här typen av grumliga spekulationer som ger bloggar som denna ett dåligt rykte.

utlandssvensk
utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Anonymous

@christina wegel

“grumliga spekulationer”? Bemöt våra påståenden sakligt eller låt bli.

Hans K Nilsson
Hans K Nilsson
10 years ago

Det finns inte mycket kvar av det Sverige som för 40 år sen lite drygt slog världen med häpnad. Allt som våra förfäder kämpat, försakat och arbetat ihop till kommande generationer Svenskar och som VI nu levande Svenskar är satta att förvalta tackar VI med att göra som de tre aporna inte SE inte HÖRA inte TALA. Vad det var som fick nästan ett helt FOLK att sluta använda sina sinnen får kanske framtiden utvisa. Lands och Folkförrädaren Fredrik Reinfeldt har absolut inte fel när han kallar merparten av Svenskarna för det mentalt handikappade och sovande folket. Tack Julia för… Read more »

Snowflinga
Snowflinga
10 years ago

Tack Julia Caesar för en mycket välskriven krönika Du är som en stor strålande stjärna i mörkret när du belyser vad som händer i Sverige. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när du skrev om Anders Gidrup som sade att det svenska samhället har utvecklats. Han var ett strålande exempel på George Orwells newspeak Det som har varit värst i Sverige är alla kränkningar och förföljelser av människor som är kritiska till den förda politiken. Etablissemanget och deras medföljare har omdefinerat kritik till “näthat” och det kommer att vara deras svepskäl att slå till mot yttrandefriheten i… Read more »

Michal Chytry
Michal Chytry
10 years ago

Nazister har jag inget för! Dessutom är jag normand på mammas sida, så jag kanske är danskättling 🙂

Börjar inte Danmark bli överbefolkat dock? Har ni plats för en miljon sverigedemokrater?

Tony
Tony
10 years ago
Reply to  Michal Chytry

Kanske finns det en vrå för dig i ett Arabland där du kan häcka,
fast där får du passa dig för vad du skriver, annars kan det hända
att skrivarhanden ryker av, du vet deras tålamod är inte likadant
som Svenskarnas.

Snowflinga
Snowflinga
10 years ago

Tack Julia Caesar för en mycket välskriven krönika Du är som en stor strålande stjärna i mörkret när du belyser vad som händer i Sverige. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när du skrev om Anders Gidrup som sade att det svenska samhället har utvecklats. Han var ett strålande exempel på George Orwells newspeak Det som har varit värst i Sverige är alla kränkningar och förföljelser av människor som är kritiska till den förda politiken. Etablissemanget och deras medföljare har omdefinerat kritik till “näthat” och det kommer att vara deras svepskäl att slå till mot yttrandefriheten i… Read more »

Snowflinga
Snowflinga
10 years ago

Tack Julia Caesar för en mycket välskriven krönika. Du är som en stor strålande stjärna i mörkret när du belyser vad som händer i Sverige. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när du skrev om Anders Gidrup som sade att det svenska samhället har utvecklats. Han var ett strålande exempel på George Orwells newspeak Det som har varit värst i Sverige är alla kränkningar och förföljelser av människor som är kritiska till den förda politiken. Etablissemanget och deras medföljare har omdefinerat kritik till “näthat” och det kommer att vara deras svepskäl att slå till mot yttrandefriheten i… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Tack Julia Caesar för dina välskrivna krönika där du lägger fingret på George Orwells newspeak som nu tycks ersätta det svenska språket. Du är som en stor lysande stjärna i mörkret som belyser vad som händer i Sverige. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när du skrev om Anders Gidrup som säger att det svenska samhället skall ha utvecklats efter all uppståndelse och skottlossningar på Sahlgrenska sjukhuset. Det känns så sorgligt att man gör såhär mot det svenska folket och att man lurat dem. De har påtvingat ett stor social experiment på landet och nu när det… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
10 years ago

Jag ska försöka skriva så ni förstår. Är det något svenskar är duktiga på så är det att klaga på varandra och hitta fel. Speciellt äldre svenskar måste ju påpeka grammatiken. Dom skryter om sina höga IQ på avpixlat men varför har vi det Sverige vi har. Personligen tror jag det är för att svensken är som den är klaga på varandra blunda för verkligheten. Du gör fantastiska arbeten med dina krönikor du tillhör dom ovanliga Julia. Men vad händer ingenting. Jimmie Åkesson tillhör också dom ovanliga det är som dig Julia hur länge orkar han hålla på utan stöd… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Invandrare1957

Ja, jeg husker hvordan finner fik færgen ud at sejle tilbage omkring 1980 i Travemünde, det var isvinter og tyskerne ville ikke lade færgen sejle ud da den ikke kunne lægge til i Gedser, nogle finner vendte lidt op og ned på potteplanterne og pludselig ville de gerne sejle, først ud i bugten og tilbage med de tyske nytårstidsfestende, så afsted igen til Malmø, færgen gik ikke til København pga isen, men den gik Helsingborg- Helsingør, svenskerne ville ikke stoppe toget så man kunne komme af i Helsingborg, da første stop på vejen var længere nordpå, der var ingen finner… Read more »

christina wegel
christina wegel
10 years ago
Reply to  Invandrare1957

Ett alldeles utmärkt inlägg och inget fel på grammatiken. Men nästa gång lufta upp med styckeindelning, så blir det inte så kompakt och mera läsvänligt…

Maja Dacke
Maja Dacke
10 years ago
Reply to  Invandrare1957

Kära du, precis som du har jag genom åren behållit mitt ‘nick’, och vi har setts förut på nätet, eller hur? (Du kanske inte minns …)

Men att du inte använder tangenten Enter lite oftare måste vara en miss. Nu verkade det som om du inte ville låta alla läsare ‘Komma in’ i din text. Din grammatik är det väl inget fel på – eller annat. Oss SD emellan …

Förresten har du nog hunnit bli rejält försvenskad, du också, sedan barndomen , tänk på det.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago
Reply to  Invandrare1957

Svensken är fortfarande en stöddig jävels om tror att hen är förmer än andra. Man kan se det i det lilla som det stora med Mazetti-affären, soc-tanterna som kommer hem och titta i klienternas kylskåp.. Hur sjukt ‘och kränkande är inte det? Bara för att spara några ynkliga kronor åt staten. Skapandet av Fas3 för att hålla den lille svensken på mattan ordentligt med sina översittarfasoner. Det kommer ta många generationer att avprogrammera svensken från detta beteende. Säkert minst 150 år. Så tanken är ju ganska deprimerande.

naimlap
naimlap
10 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Det ligger något vad du skriver bara det i verkligheten är de mycket värre. På de flesta ställen illa omtyckta. tack vare sitt storhetsvansinne.

f anderson
f anderson
10 years ago

Ja, jag lade också märke till att ordet “utvecklas” användes som det gjorde.
Man kan tänka sig en informationsbroschyr med titeln “Ett nytt Hiroshima växer fram”. Och undan går det.

Har ni förresten tänkt på detta :
Man brukar säga att när den västerländska befolkningen fick ökat välstånd sjönk deras nativitet.
Kan man inte också säga att sedan den västerländska befolkningen fick ökat välstånd har befolkningen i dessa länder handlat på ett sätt som lett till att befolkningen ökat explosionsartat?

Johan
Johan
10 years ago

Hej Julia, tack för din intressanta artikel, inte minst delen om Sahlgrenska sjukhuset – det kan man kalla överkurs i tillrättalagd kommunikation – till och med Fridolin ligger i lä! Nu till resten av artikeln och hur vår svårt övervärderade statsminister tänker i frågeställningen, jag tror att jag kommit på svaret – alltså, håll i er nu för såhär är det: Eftersom Svea bara kan fredas en knapp vecka så beslutar man om att man ska köpa fler o modernare JAS flygplan, alltså skapas nu ett projekt kring uppdraget som måste bemannas och det illa kvickt. Nu uppstår problemet, spetskompetens… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Til hver en tid – vi ved udmærket, hvem vore kulturelle, åndelige og stammebeslægtede “brødre” er, og hvem der tog imod vore forfulgte og truede ( jøder, frihedskæmpere, intellektuelle ( altså dengang de rent faktisk var intellektuelle i modsætning til i dag – fx. de virkelighedsfjeren klaphatte Carsten Jensen & Suzanne Brøgger 😉 ), politifolk, soldater … ) under Den anden Verdenskrig. Og så skylder vi jer / er jo faktisk en stor tjeneste 😀 ( http://da.wikipedia.org/wiki/Beovulfkvadet ) Sproget er stort set det samme – I / ni kan lære det på få måneder. Men snälla ni – låt för… Read more »

Michal Chytrý
Michal Chytrý
10 years ago

Julia, är det ens någon idé att tänka sig en framtid i Sverige?

Kanske är nödvändigt att börja planera flykten härifrån?

Tror du Danmark tar emot oss?

Morani ya Simba
Morani ya Simba
10 years ago
Reply to  Michal Chytrý

“Tror du Danmark tar emot oss?”

Forudsat man som svensk statsborger ikke er
A) rabiat nynazist*
B) fundamentalistisk islamist
så JA(!!!) VELKOMMEN TIL DANMARK! (men tragisk hvis Sverige ikke er et sted for civiliserede mennesker længere)

*med “nynazist” menes IKKE Sverigedemokraterne men vaskeægte “Adolf Hitler havde ret i nogle ting”/”Mein Kampf er en spændende bog” nazister 🙂

B. de Silva
B. de Silva
10 years ago
Reply to  Michal Chytrý

För det första, så har vi en vän här i landet som jobbade på Statens Invandrarverk (som det hette förr), och som fick sparken därför han kände ansvar för skattebetalarnas pengar, han förde “en minimalistisk linje mot de stackars flyktingarna!”, påstod man från verksledningens sida. Den anställde tjänstemannen hade reagerat över hur kravlöst stora summor lades på stroljugande asylsökande, unga som gamla asylsökande och ifrågasatte detta. Det kostade alltså honom jobbet att påpeka detta, men han vann senare i AD och då köpte SiV utan honom istället för att han en “obekväm” och kritisk tjänsteman bland personalen och så kunde… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  B. de Silva

Klok kommentar. Du beskriver hur de flesta har det. Det är inte lätt att hålla hopplösheten borta. Och likaså Tony med flera Nej det är inte konstigt att många mår dåligt. Men som elwee säger: sprid, sprid, sprid…Många tycker som vi och många vågar ta sig ton men jag tror det kommer precis som B.de Silva säger en hårdnad kamp mot yttrandefriheten på nätet. Vi måste öppna fler bloggar och lägga dem utomlands.

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago

Tack Julia, för en ypperlig krönika (förra veckans krönika var lika ypperlig, men min möjlighet att kommentera var då begränsad).

Jag skulle vilja få önska en (eller helst ett par) krönikor, där du fokuserar på hur utsugningen och plundringen av svenskbefolkningen har lagts upp. Gemene svensk är i det närmaste helt ovetande om, vad svenska politiker har gjort mot befolkningen.

Julia Caesar
Julia Caesar
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

@ Arvid Falk.

“Jag skulle vilja få önska en (eller helst ett par) krönikor, där du fokuserar på hur utsugningen och plundringen av svenskbefolkningen har lagts upp.”

Kan du utveckla närmare vad du menar här?

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  Julia Caesar

För ca 10 år sedan var diskussionen fortfarande livlig (på nätet), om hur mycket invandringen kostade svenska folket. Lars Jansson försökte utreda frågan närmare i en bok. I likhet med annan dissident-litteratur i Sverige så blev hans bok i det närmaste helt ignorerad. Frågan har sedan dött. Du kanske tror, att nu *vet* svenska folket, att invandringen är en plundring och en utsugning av svenska folket? Mina nedslag bland gemene svensk talar STARKT emot detta. Folk har inte en susning om den atronomiska kostnaden för invandringen eller känner till de chockerande orättvisorna. De är helt ovetande om: 1. Hur mycket… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

Instämmer med Falk. Ett litet grävtips: Konsumentverket delar årligen ut bidrag för konsumentupplysning mm. Tittar man på vilka som fått bidrag ser man att bidrag för konsumentupplysning ofta getts till olika etniska sammanslutningar och att vissa grupper är kraftigt överrepresenterade. Handläggaren på KoV har ofta motiverat besluten med att konsumenter från den etniska gruppen ifråga är “svag” (men uppenbarligen tillräckligt stark och handlingskraftig att tanka bidrag från svennes skattkista). Kaffepengar i det stora sammanhanget, men ändå en liten pusselbit i den systematiska utsugningen Falk nämner ovan. Ser fram mot Ceasars krönika /+-

Julia Caesar
Julia Caesar
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

@ Arvid Falk och PisseNisse i Hökarängen. Ja, ge mig en stab på minst fem, helst tio duktiga grävande journalister, en redaktion och en generös budget för resor och andra omkostnader så fixar jag era requests! 😉 Allvarligt talat, jag delar era önskemål, men vi måste nog hålla oss på jorden. Nej, jag tror inte att “Svensson” känner till hur plundrad han är. Det ser gammelmedia nogsamt till att undanhålla. Icke desto mindre är det gammelmedias roll och förbannade plikt att ta fram den information ni vill ha. Det är dit önskemålen ska riktas. Sätt press på dem! Den senaste… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

@ Julia Ceasar Förstår Din situation och att det redan nu utgör ett omfattande arbete att kolla fakta och källor inför varje krönika. Men man kan väl få drömma lite, och skicka in en en önskelista? (Även om man med åren lärt sig att jultomten inte finns, men att ditt kreditkort istället kapats i det Nya Sverige, paketen skickats till en maildrop i Malmö medan polisen – som du också betalat för – är mer intresserade av att sätta dit dig för något du skrivit på nätet än att hjälpa dig med brottet du utsatts för.) Men det vore kanske… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

@ Julia, du kanske missförstod mig. Jag uttryckte mig nog oklart. Min lista över exempel på sådant, som är okänt för gemene man, var blott avsett som en lista över, vad folk inte känner till. Det är det, som jag skrev inledningsvis (i mitt svar till dig), som jag ff.a. ville framhålla. För ca 10 år sedan var diskussionen fortfarande livlig (på nätet), om hur mycket invandringen kostade svenska folket. Frågeställningen var, om det fanns en nettokostnad och om denna nettokostnad isf var stor? Därefter dog den frågan. Du kanske tror, att nu *vet* svenska folket, att invandringen utgör en… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
10 years ago

Samfundet’s udvikling..ja, lidt OT men ikke helt. Både her og på Uriasposten har der et par gange været diskuteret om skandinaviske kulturer er blevet for “feminine” og bløde og om dette kan være en del af problemet når en absolute ikke-feminin kultur indvandrer i betydeligt antal. Her er der en video af et attentatforsøg op en bulgarisk politiker. Jeg kender ikke manden og hans politik men prøv at sammenligne med fx. Fogh’s eller Per Stig Møller’s reaktion på noget langt mere fredeligt, en spand maling. Det her er en helt anden reaktion, måske fordi situationen er mere farlig end maling… Read more »

elwee
elwee
10 years ago

Fler och fler hittar till de sidor som beskriver sanningen, dvs de som med nyspråk numera heter “hatsidor”.
Om den som berättar om verkligheten är hatisk; vad är då den som ljuger?

Vi som hittat ljuset, vi som vet vilka sidor som beskriver sanningen, vi har också ett ansvar att tala om var man hittar dessa sidor, att sprida kunskap om den alternativa mediaströmning som växer, men än så länge lite väl sakta.
Så bröder och systrar … sprid ordet, ge dina vänner och bekanta möjlighet att ta del av motpolerna till MSM:s förljugna bild av verkligheten.

H B
H B
10 years ago

Så sant. Media mörkar, 7-klövern talar i tungor. Det som kommer att få detta vansinnesbygge på fall är den skenande verklighet som blir mer och mer uppenbar för var och en. Den realiteten kan inget nyspråk i världen ändra på.
Men nog är det bedrövligt att det ska behöva gå så långt att man så smått längtar efter den samhälleliga smäll som tydligen måste till för att få slut på den utdragna plåga våra makthavare utsätter oss för.
Dock ser jag fram emot det efterföljande saneringsarbetet – över hela linjen.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago

Det gläder mig att du befinner dig utanför Sverige, Julia. Det kan nog vara en god ide att antingen flytta eller förbereda en flytt snarast. Ty visst sitter Reinfeldt på en mina men han har fortfarande närmast obegränsade maktmedel till sitt förfogande och man får nog räkna med att han kommer att släppa lös hela sin frustrerade vrede innan han själv spängs i luften. Underskatta inte hur farligt ett sårat rovdjur inträngt i ett hörn kan vara.Från hans perspektiv sett är det vi systemkritiker som är bovarna som förstör det fina rengbågsland som han försöker att bygga. Han kommer, med… Read more »

Zral Nosh
Zral Nosh
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Tveklöst så att Reinfeldt darrar för att han insett att hans politik bär raka vägen ner i avgrunden, men vilken politiker skulle medge att allt var fel från början? Skulle väl vara en Sverigedemokrat då…. De ekonomiska konsekvenserna blir allt kännbarare för allt fler i Sverige. Det går snabbt utför nu. Ett terrroristattentat som lyckas skulle vända på politiken i ett enda slag. Jag har tänkt mycket på varför man inte ändrar sig frivilligtnär de negativa konsekvenserna sedan länge är så uppenbara. En teori är att man VET att det kommer krävas metoder som kommer kritiseras mycket för att få… Read more »

S R Larson
10 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Helt enig med dig, Utlandssvensk. Jag fick en glimt av Reinfeldts maktmetoder på 90-talet när han ville bli ordförande i MUF. Flera av de personer som nu sitter i hans omedelbara närhet, från Ulf Kristersson till Anna Kinberg, skulle kunna ge än mer kusliga vittnesmål om vad som hände då. Sedan dess har Reinfeldt bara förfinat sin maktutövning. Många tycks sätta sitt hopp till att SD ska bli tredje största parti i valet nästa år. Det vore naturligtvis en klar förbättring jämfört med dagens situation, men jag tvivlar starkt på att resten av partierna kommer att tillåta ett någorlunda fritt,… Read more »

Västerhus
Västerhus
10 years ago
Reply to  S R Larson

Tror tyvärr att Du har rätt beträffande valet nästa år. Någon form av “krisregering” får vi nog räkna med. Man har nog kommit rätt långt i förhandlingarna inom sjuklövern i hur man skall lösa regeringsfrågan. En “krisregering” kommer sannolikt att på sikt gynna SD, detta parallellt med en ökad social- och ekonomisk oro. Därför ser jag valet 2018 som det avgörande.

Mathias
Mathias
10 years ago
Reply to  S R Larson

Ni tror inte det är troligare att vi kommer att se en glidning av inställningen till den stora ödesfrågan från samtliga partier ju närmare valet vi kommer? Jag tycker att det är ganska tydligt (om man tittar på SDs opinionssiffror bl.a.) att det är en rejäl skiftning i allmän opinion i Sverige idag. Om man inte vill hamna i en situation där båda blocken är farligt nära minoritet med ett väldigt starkt (15% eller mer) SD som vågmästare måste man börja förhålla sig till invandringen och alla problem det medför. Alla vet vems politik som svenska folket vill ha i… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  S R Larson

Mycket intressant kommentar, S R Larson. Berätta gärna mer om maktmänniskan Reinfeldt. Fråmgångsrika politiska ledare är alltid annorlunda… men omfattningen av Reinfeldt cyniska hänsynslöshet kom som en överraskning för den, som (utan någon insyn i moderaterna) var ovetande om, att Reinfeldt är helt skrupelfri. Du har förmodligen rätt i, att sjupartiet kommer att försöka manipulera bort en tredubbling av SD. Jag tror också, att sjupartiet sannolikt bekänner färg och (öppet) bildar en samlingsregering om SD blir ett större parti. Sverige har redan i praktiken en slags samlingsregering kring vissa frågor. Beslutsamheten att agera som en samlingsregering – eller snarare en… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

Jag saknar också Larsons vassa inlägg om Sverige. Men om jag ska utgå från mig själv så har jag full förståelse för att man inte orkar hålla på hela tiden. Det är väldigt smärtsamt att bevittna förfallet av ett land som man har starka känslor för. Möjligen kan man jämföra det med att se en nära vän supa ihjäl sig. Visst vill man hjälpa men vid någon tidpunkt tvingas man att, mer eller mindre, accepera att det inte går att hejda. Men man kan likväl inte helt sluta att bry sig. Hur som helst, jag saknar också Hayek institutet och… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

Intessant. Min debut på nätet kom senare så jag har missat Hayek-Institutet. Jag tänkte när jag läste din kommentar, på Folk och Försvar. (Årets. Finns på nätet. ) Man kan ju undra : Vilket folk och vilket försvar? Varför heter det inte Sveriges folk och försvar? Det mest intressanta var Lisa Bjurwalds anförande. Varför fick hon deltaga? Vem hade bjudit in henne? Och av vilken anledning? Vem företrädde hon? Vilket folk? Vad jag förstått är hon inte svenska. Och inte gillar hon svenskar heller , verkar det som.

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

@ Utlandssvensk

Jag förstår också, att det kan kännas tröstlöst, eftersom utvecklingen i Sverige är djupt sorglig. Men jag förstår inte, varför S R Larson helt tog bort bloggen Hayek-Institutet i Sverige? Varför fick inte texterna stå kvar?

Utlandssvensk
Utlandssvensk
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

Jag såg en interessant kommentar på Avpixlat angående Moderaterna. Den finns under inlägget “Vi har inte resurser att ta emot den invandringen vi har i dag” och är postad av “driftingen4_igen “. Någon som vet mer om detta? Här kommer hela kommentaren: “DET JÄSER BLAND PARTIFOLK I HELA LANDET… (Svenska motståndsrörelsen expanderar) Fick detta som svar via ett inlägg…för ett tag sedan. Liknar rena motståndsrörelsen i från 2:a världskriget…som mina släktingar berättat om när de växte upp under Nazisternas härjningar i Danmark och Norge. Insändarens skrev följande till mig: Vi är, tyvärr, ett flertal som ifrågasätter Fredrik Reinfeldts psykiska ställning.… Read more »

PFEP
PFEP
10 years ago

Hej Julia C. du spikar tamejfan bättre än jag med +35 år med min hammare i handen. Dock anser jag du borde ha titulerad din krönika // Samhället har avvecklats//, det är nog närmre sanningen. Jag där sedan 1975 har in och utvandrad till Sverige sex gångar, har nog en viss kol på ut/avvecklingen under åren och kan med facit i hand här inför pensionen, bara beklaga hur Nordens Utopia på 40 år har raserats till den milda graden. Inte så att jag vill framhälla Danmark explicit, bara peka på landet Sveriges sönderfall och Sveriges bristande förmåga att ta tag… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
10 years ago
Reply to  PFEP

@ PFEP.

Rubriken är ett citat av Anders Gidrup i början av texten och avsedd som ironi.

PFEP
PFEP
10 years ago
Reply to  Julia Caesar

Aha Julia, där ser man och då blev jag lite klokare, tack för det.
Lite JJ Cale på, stjärnklart och ett glas billigt rött vin…
Trevlig helg från Norra Skåne.

74
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x