24
jan
Seneste opdatering: 25/1-13 kl. 0600
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Franske og canadiske jihadister er fundet blandt de døde terrorister i Algier, en kendt ‘nordmand’ kæmper i Syrien(der er flere andre) og en er forsvundet i Pakistans talebanområder. Et pas er kun et stykke papir, de viser alle asylpolitikkens naivitet og farlighed.

Støvring: Homogene nationalstater skaber fred

Etnisk og kulturelt homogene nationalstater uden mindretalsdominerede områder har nemlig vist sig at skabe fred i Europa.En homogen stat er en politisk orden, hvor nationen – folket – har fået sin egen stat. Men eftersom der aldrig er tale om fuldstændigt homogene stater, vil det sige en orden, hvor en stor majoritetsgruppe har defineret og opretholdt en kernekultur. Og med en kernekultur menes en fælles arv, tro, sprog, normer og til dels forfædre – en slags etnisk stamme.

Det er ikke ligefrem politisk korrekt at sige det, men kendsgerningen er, at freden i Europa efter Anden Verdenskrig i høj grad er opnået med udemokratiske og til tider voldelige midler. Etnisk adskillelse er gået forud for fred, og hvor adskillelsen ikke er indfriet, blusser vold og konflikter til stadighed op.

I efterkrigstiden blev millioner af etniske tyskere således fordrevet fra en lang række områder i Europa, og det gjaldt også jøder, polakker, ukrainere, slovakker, ungarere, serbere og kroatere. De forskellige nationer, der var tilbage, fik dermed deres egne homogene stater. De regimer, hvor det nationale projekt ikke lykkedes, var bl.a. Tjekkoslovakiet, Sovjetunionen og Jugoslavien. Men deres fremtidige skæbne viste blot, hvor stærk den etno-nationale drivkraft er.

Nationalfølelse har derfor et Janusansigt. Den kan være både aggressiv og fredelig – som i den gruppe, der lever i fred med sig selv og sine naboer i anerkendelsen af, at de netop også hviler trygt og godt i deres egen identitet. Det er, hvad vi mener, når vi siger, at danskerne er stolte af at være danskere.

Nationalfølelse skaber altså spændinger, men også stabilitet. Den er også en kilde til sammenhængskraft. Den gør, at folk i højere grad er villige til at omfordele deres goder, acceptere fælles beslutninger og møde deres medborgere med tillid.De fleste fokuserer imidlertid på nationalfølelsens ødelæggende virkninger, ikke på dens fordele. Som den amerikanske historiker Jerry Muller har påpeget: Liberalt demokrati og etnisk homogenitet er ikke blot forenelige, men komplementære. Og videre: Europa har været stabilt siden Anden Verdenskrig, ikke på grund af etno-nationalismens fiasko, men på grund af dens succes Homogene nationalstater skaber fred.

Franskmænd og englændere enige om islam

Det er tunge tider, når man ser hvad Europa er på vej ud i. Puslespillet brikker ligger klar og kan samles af hvem der vil. Det er et lys i mørket, at en stor del af europæerne ser problemet klart. “I virkeligheten er islam en revolusjonær ideologi og et program som prøver å endre samfunnsordenen i hele verden og bygge den opp igjen i samsvar med sine egne teser og idealer.”Det er mere end man kan sige om deres politikere og medier. De vil ankomme til erkendelse, men sidst af alle. Spørgsmålet er, ligesom i 30 erne, om det vil være for sent til at undgå en større tragedie. Jeg tvivler.

74% of the people polled by Ipsos and Le Monde think that Islam is an “intolerant” religion, incompatible with the values of French society. An even more radical figure, 8 out of 10 French people think that the Muslim religion seeks “to impose its way of life on others”.

Fewer than one in four British voters believes Islam is compatible with the British way of life, the UK’s first Muslim woman Cabinet Minister reveals today. The Minister for Faith and Communities reveals stark polling conducted by YouGov which found that just 24 per cent of voters think Islam is compatible with being British, while more than half disagree. Only 23 per cent say Islam is not a threat to Western civilisation.74% of French and 76% of Brits Think Islam is Not Compatible With Their Way of Life. 74% of French and 76% of Brits Think Islam is Not Compatible With Their Way of Life, , 74% des Français estiment que l’islam est incompatible avec les valeurs de la société française Près de trois Français sur quatre rejettent l’islam. Britain: Immigration Seen as Top Problem.

 24.01.2013 232021 24.01.2013 232145

Baromètre nouvelles fractures_def.pdf par Ipsos et Le Monde

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Santor
Santor
9 years ago

Det ligner de tal vi ser fra næsten alle undersøgelser.

Alle muslimer og de dedikerede fra godhedsindustrien udgør et sted mellem 15 – 25 % af befolkningen hvilket gør at 75 – 85 % af befolkningen rent faktisk ikke har indflydelse på den førte politik.

Santor
Santor
9 years ago
Reply to  steen

Yup, og ligegyldigt hvordan de vender og drejer den så vil flertallet sejre til sidst. Det er kun tiden der afgør hvor galt det skal gå.

Ps. Den første kommentar var min men jeg fik vist ikke indført mit navn og E-mail.

Anonymous
Anonymous
9 years ago
Reply to  steen

Den norske statsminister Jens Stoltenberg (AP) avslører sin kunnskapsløshet etter massakren i Algerie hvor 5 nordmenn ble drept. ” Vi kjenner ikke motivet til terroristene”, sa Stoltenberg. Han har aldri hørt om jihad, tydeligvis. En slik mann er ikke egnet til å lede et land.

Marit
9 years ago
Reply to  steen

Den norske statsminister, Jens Stoltenberg (AP), avslørte sin kunnskapsløshet etter massakren i Algerie, hvor 5 nordmenn ble drept. “Vi kjenner ikke motivet til terroristene”, sa Stoltenberg.

Han må være en av ytterst få som aldri har hørt om jihad. Da er han ikke egnet til å styre et land.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x