31
jan
Seneste opdatering: 1/2-13 kl. 0046
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

31-01-2013 155013

Jeg sad og studerede dette nærbillede fra SBC af Gøteborgs befolkning. Det er fremtiden, de 5-14 årige, der er interessant.

Utrikes födda barn: 4935. Inrikes födda med två utlandsfödda föräldrar: 11711. Inrikes födda med en inrikes och en utlandsfödd förälder: 7009.

Lægger man tallene sammen, er det totale antal med udenlandsk baggrund i alderen 5-14: 23.655. Sammenligner man med svensk baggrund i samme alder er tallet 25.720, en mindskning med 5000 på ti år. Det er i og for sig ingen nyhed, at oprindelige svenskere kommer i mindretal i mange store kommuner i løbet af få år. Her er 13 kommuner, hvor de er i mindretal i aldersgrupperne under 54 år allerede i år 2029. At Sverigedemokrater vil formindske den fremtidige indvandring til Sverige med 90 %, kommer ikke til at ændre det faktum, at svenskere bliver i mindretal i Sverige, det ændrer kun ved tidspunktet.

Det er klart, at hvis man ud fra en af de mange lidt forskellige definitioner kalder dette et folkemord, så er det at stramme retorikken ud over hvad der er belæg for. Spørgmålet kan blive aktuelt, når man i år 2050 eller i år 2100 ser tilbage på denne ene generation af svenske politikere, om ikke dette var første gang i historien demokratisk valgte svenske regeringer begik folkemord på sit eget folk og lod dem selv betale for det? Det kan ikke besvares endnu, alt afhænger af hvordan eksperimentet forløber. men terningerne er kastet og de kommer ikke op i raflebægeret igen. Resten af Europa befinder sig midt i en demografisk flod, hvor det stadig kan vælge hvilken bred det vil landstige på, det valg har Sverige ikke længere, der gælder kun fremad mod en uvis fremtid. Den svenske befolkning er præsenteret for et fait accompli. Den politiske kamp, der foregår nu, handler om beskrivelsen og ejerskabet til resultatet. I det væsentlige – demografien – er den tabt for Sverigedemokraterne While Sweden Slept og medierne fortav og løj.

JP-terrorist får 12 års fængsel

Landsretten stadfæster en dom for terrorforsøg til en svensker, der er fundet skyldig i at gøre klar til et blodigt terrorangreb mod JP/Politikens Hus i det indre København.

Sammen med tre andre mænd blev Munir Awad sidste år dømt for angrebsplanerne mod avishuset – en forbrydelse, retten tildelte hver af dem 12 års fængsel for. Awad ankede straffen til landsretten, der har stadfæstet dommen. To nævninge ville give ham ti års fængsel, mens de juridiske dommere og de øvrige nævninge ville stadfæste dommen fra byretten.Landsretten giver 12 år for terrorplaner mod JP/Politikens Hus, Sagen mod den fjerde mand i JP-terrorsag< Se også Munir Awad: Manden Sverige glemte

Awads advokat har en nærmest skandaløs påstand:

Munir Awads försvarsadvokat Thorkild Höyer är kritisk till hur juryn var sammansatt, något som han tror kan ha påverkat domen. – Det är svårt att befria sig från tanken på att juryns sammansättning har spelat en roll. Som muslim skulle jag inte ha känt mig representerad, säger advokat Thorkild Höyer.Juryn bestod av nio personer, alla något äldre, ingen med utländsk bakgrund och åtta av jurymedlemmarna var kvinnor. Det här speglar inte det danska samhället som det är tänkt och det är ett principiellt problem för danskt rättsväsende, enligt advokaten. Hovrätten faställer straffet för terrordömde Awad

“Jeg er ikke syg, jeg er journalist i Sverige”
Lidt broderkrig med ubetalelige avistegninger.

Det er også rart å dra som norsk kommentator til Sverige.Jeg dro til Malmö i fjor for å skrive om drapsbølgen der. Det var vanskelig. Avisene forvirret meg. Ingen forklarte hvem de kriminelle var og hvilket miljø de kom fra. I Sverige er signalementet på kriminelle absurd diffuse. Hovedregelen er at etnisk bakgrunn ikke skal nevnes.

Det løsnet først da jeg begynte å ta drosje.Taxisjåførene fortalte om gjenger som slåss om territorium, ulovlige nattklubber, damer, smugling. Sjåførene beskrev stadig mer voldelige oppgjør mellom ulike etniske bander i byen.Men forskerne hadde jo sagt til meg at etnisitet var irrelevant? En bosnisk sjåfør lo høyt og fortsatte sin historie om gjengkrigene mellom somaliere og bosniere.

På svensk leser jeg for tiden som oftest skriveriene til sosialsekretær Berit von Gyllencreützer af Björkesund och Helgö al Abdulhassis (sjekk det jålenavnet!). Hun skriver at vi bør kalle «overfallsvoldtekt» for «overraskningssex» og at dette er en kultur man må lære seg å forstå. Noen tar henne seriøst. Det er forståelig. Hele Sverige fremstår jo så ofte som en parodi…..Det Martin Aagård ikke forstår er at den offentlige debatten i Norge ikke er så forskjellig fra den folkelige debatten. Det er fordi han er fra Sverige.Jag är inte sjuk, jag är bara svensk

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Eksempel:
G4S is the world’s leading secure outsourcing group, specialising in outsourcing
of business processes in sectors where security and safety risks are considered
a strategic threat. G4S is the largest employer quoted on the London Stock
Exchange and has a secondary stock exchange listing in Copenhagen. G4S has
operations in more than 125 countries and more than 657,000 employees.

PBr.
PBr.
9 years ago
Reply to  Peter Buch

Fylder du egentlig ikke uforholdsvis meget her? Jeg mener, det er fint nok at bruge den tid man keder sig i, konstruktivt men en vis form for selvjustits i forbindelse med hvad man vil mangfoldiggøre er vel godt for bloggens læsværdighed? Jeg vil her nævne Uriasposten,s kommentatorspor, du kan finde de bedste kommentare men de er altid udfordret af de (nogen gange i overtal) bøvede onliners, der pga. den liberale kommentar politik, truer med at overtage indtrykket af bloggen. Jeg har selv kviet mig ved at sende “kulturliberale”, på vippen, videre til nævnte blog, pga. kommentarsporet, det er nogen gange… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  PBr.

PBr

Jo, jeg fylder nok.
Eventyret “Skal vi ha’ hanekyllinger” http://snaphanen.dk/2013/01/29/i-feel-like-a-stranger-where-i-live/ , fattede min barndomsven, jeg sendte det, ikke meget af. Han synes der mangler en tydeligere tråd. Det er for en stor del skrevet for egen fornøjelse, skulle der være noget andre kunne se glimt i, er jeg glad for det.

Bortset fra det eventyr og lidt andet synes jeg ikke, jeg er slem.

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  Peter Buch

@ Peter Buch Javist! Men forbrugerne af sikkerhed er ikke “folkedybet”. Det er især jyder, der er flyttet til København og har revet bykvarterer ned og indrettet sig med en art “landlig stokroseidyl” i deres små gatede communities, kaldet gårdhaver, hvor de nu sidder og mener rigtigt bag tunge, låste porte. At man således kan tilkøbe sig sikkerhed i form af gatede communities, overvågning, og betalingsskoler er skam ingen indikation for en nært forestående konflikt, med andre end “DFerne” vel at mærke, altså de mindrebemidlede, arbejderne, og de lavtuddannede. Tværtom. At være venstreorienteret i dag er blot en måde at… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Morten —

Det nævnte er tegn på der er en konflikt, ikke noget der er lig en udbrudt borgerkrig, men en situation, meget generelt anskuet, hvor hyggen er noget fraværende, og det vil jeg fastholde.

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

Vagt- og overvågning, sikringsrumsindretninger, resultater af ikke-konvojfærdsel, der er vist rigeligt der viser at hyggen er noget fraværende.
Ikke det i sig selv er lig en ….udfyld selv….udbrudt borgerkrig, naturligvis ikke. Bevares.

Blot enkelte områder der viser der OGSÅ ER focus på sikkerhed og noget på nogen rettidig omhu.
Set herfra.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Vi er nødt til, som i USA, at lave demografiske statistikker i Europa efter etnicitet og ikke fødselssted for det siger mindre og mindre. Om noget tror jeg Steen’s regnestykke her undervurderer antallet af etniske ikke-svenskere/nordeuropæere da mange sikkert er født i Sverige. Mere generelt siger det at “vi”, dvs gammeldags demokrati- og frihedstilhængere faktisk kan lide totalt nederlag. Europa kan blive til Eurabia. Og specielt til Morten- – -, jeg kan generelt godt lide dine kommentarer men vi ser alligevel meget forskelligt på situationen. Du krænger dig hver gang falkeøje eller en anden nævner muligheden for borgerkrig. Jeg kan… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

Falkeøjes opfordringer til “hævn”, “gengældelse” m. m. er usædvanligt ondartede, fordi de om noget er kontraproduktive, og Falkeøje er snarere en del af problemet, end en del af løsningen. Ingen nok så ihærdig sharia-fortaler evner at bane vej for islam som han, ved at suspendere alle bestræbelser på at fremføre vore synspunkter på en sober måde med hans opfordringer til, hvad der i mine øjne er at ligne ved breivikiader. En sådan forurening af vore kommentarspor er velnok det mest kompromitterende, som tænkes kan. Derudover ser jeg af og til trusler om borgerkrig forklædt som “advarsler til politikerne” om en… Read more »

trackback

[…] Textens originalplats: Göteborgsexemplet […]

Steinadler
Steinadler
9 years ago

Det er klart, at hvis man ud fra en af de mange lidt forskellige definitioner kalder dette et folkemord, så er det at stramme retorikken ud over hvad der er belæg for. Følger man den definisjon som Raphael Lemkin først foreslo i 1944 så kan det synes klart nok at her finnes åpning for å se dette som en folkemorderisk politikk. Generally speaking, genocide does not necessarily mean the immediate destruction of a nation, except when accomplished by mass killings of all members of a nation. It is intended rather to signify a coordinated plan of different actions aiming at… Read more »

Peter Andersen
9 years ago

Man skal jo også huske på at Sverige er langt større end både Danmark og Holland. Ti gange større. Danmark og Holland er også langt tættere befolkede, og derfor også langt mere skrøbelige overfor indvandringen. Som jeg husker det, slog de første større muslimske indvandrer-grupper sig ned på den københavnske vestegn og de større byer. Deres tilstædeværelse blev hurtigt ret markant og derfor startede modstanden mod dem også ret hurtigt hér. Det samme var tilfældet i hollandske Amsterdam, Rotterdam og Eindhoven. Det var såmænd ikke fordi vores venstre-eliter var meget bedre end svenskernes dengang… Men når man ikke længere kan… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago

En stor del af de utrikes födda er jo dog muligens vestlige – og så ændrer ratioen sig følgelig, for disse er dels venligtsindede indvandrere og får dels børn, der ubetinget assimilerer sig. Jeg kender således et par i Stockholm, hvor manden er hollandsk og kvinden kinesisk. En af deres døtre omtalte deres sprogforhold således: “Der er fars sprog, mors sprog, og mit sprog”. Og “mit sprog” var svensk. Far var fra Holland, mor fra Kina, og afkommet var fra Sverige. Disse børn vil identificere sig, og solidarisere sig, med egentlige svenskere. SELVOM forældrene er utrikes födda. Heri ligger der… Read more »

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago

Interessant sproglig fornyelse af svensken, som ikke er syg, men blot typisk svensk: “voldtægt” > svensk NewSpeak: “overraskelsessex” – de forstår virkelig det dér med “tonen” i debatten. 😉

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago
Reply to  steen

Det var min kommentar også, derfor den afsluttende 😉 … men ironi kan jo være god til at sætte en tyk streg under absurditeter, når den har et rimeligt skær af realisme. Hvis jeg skal være ærlig, så troede jeg faktisk på udsagnet ved første læsning af artiklen i VG.

Thomas A. Fog
Thomas A. Fog
9 years ago

I JP kan man læse interviewet med USA’s ambassadør, Laurie S. Fulton ‘Farvel med en mild opsang til danskerne’. Opsangen handler om indvandring, og hvor svært det er for indvandrere at knække den kode, der gør dem danske, selv for amerikanere. Men det er noget fordrukkent sludder. Hvad er ikke svært mellem mennesker? Stort set alt. Det er et vilkår. De har valgt Danmark. OK: Så lær at være her. Laurie, jeg må protestere. Det er en god skik blandt ulve, at hyle med dem, man vover at sætte sig iblandt – og ikke udfordre flokken. Vi skal tværtimod både… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago

“Jeg er ikke syg, jeg er journalist i Sverige”.

Du er syg.
Det kan godt være du er journalist, men du er helt sikkert syg.

Thomas Nydahl
9 years ago

Munir Awad har blivit den felande länken. Han bekräftar att svenskar och danskar är verkliga broderfolk. Vi håller oss med samma terrorister! Kan vi inte få ha våra terrorister i fred? Ni har väl egna? Skämt å sido, det är en skam och jag mår illa varje gång jag ser Munir Awad och hans kumpaner omnämnas som “svenskar”. Tack för din bevakning Steen.

JensH
JensH
9 years ago

Strider den dom ikke mod Munir Awad’s menneskerettigheder. Herregud, han søgte jo blot at udleve sin egen kultur, og i et multikulturelt samfund kan man da ikke straffe mennesker for det, eller hur??? Burde vi ikke i stedet åbne os for mangfoldigheden, og se det som en styrke, at Munir Awad på denne måske lidt utraditionelle måde er med til at skabe ‘dynamik’ i et ellers meget stillestående og leverpostej-gråt Dansk samfund???

jernhesten
jernhesten
9 years ago
Reply to  steen

Hvor meget Munir Awad har kostet skatteborgerne?

Det må – ifølge integrationsordførerne Liv Holm Andersen (R), Trine Bramsen (S) og Karina Lorentzen (SF) – være et fuldstændig “meningsløst regnestykke”.

Hvorfor det? Fordi mennesker ikke kan gøres op i penge!!

http://hodja.wordpress.com/2013/01/30/indvandringens-pris/#comments

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x