4
feb
Seneste opdatering: 5/2-13 kl. 2359
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 03.02.2013 222423

En falliterklæring i Malmø

Der er 338 anmeldte røverier i Malmø om året, hvis det nu passer for for nogle år siden var der 974 på et år (!) Det siger sig selv, at det er hinsides politiets kontrol. Det interessante ved dette røveri er ikke, at det er et meget groft. Det man skal notere sig, er politiets ageren og deres uudtalte besked til offeret: “Det er en ‘hverdagsforbrydelse’, der er for mange af dem, vil du beskyttes det, må du sørge for det selv.” Det er historiens korte morale, selvom Sydsvenskan naturligvis ikke skriver det. Hvis det går højt, vil avisen camouflere moralen og bebrejde politiet, men det er ikke deres skyld, at de er sat på en uløselig opgave. Man behøver ikke en doktordisputats om den svenske stats fallit og forrædderi, en lille case-story er nok.

Jag får inte ur mig det här. Jag har inte blivit arg och inte ledsen. I stället kan jag inte sova och är lättirriterad och vet inte var jag ska bli av. Jag kan få panik när jag står i duschen och rusa ut och känna så att dörren verkligen är låst. Dennis Halvarsson är en av dem som nyligen har rånats vid Stadion. [..]

När polisen kom fick han berätta allt som hänt och de körde till brottsplatsen. Det visade sig att civilpoliser befunnit sig i närheten eftersom det varit rån där förut. – ”Men de hade uppenbarligen inte tänkt på att kolla in skolgården, fast det är ett populärt ställe för att råna folk. De verkar inte heller spana på bankomaten eftersom det sedan kunde ske ett rån till där.”

När Dennis Halvarsson fick se polisanmälan blev han förvånad. – ”Den var på några rader och det stod inget om hoten eller att de sagt att de skulle fortsätta hem till oss och våldta min flickvän.” Polisen har inte hört av sig fler gånger. I stället har han själv ringt in med flera tillägg. Däremot har polisen sett till att han har blivit kontaktad av kommunens brottsofferstöd och han har genom sin hemförsäkring rätt till tio samtal hos en terapeut. Det kommer han tacka ja till. Blev rånad på väg hem.

Ergo: Din retssikerhed kan du skyde en hvid pil efter, men her er ti besøg hos en psykolog. Det er det moderlige madammesamfunds konsekvens i én sætning. Også i Landskrona er politiet reduceret til empatiske tilskuere: Familj flydde på grund av ungdomsgäng. Politi kan regulere et samfund, der er enigt om at være et samfund, men det kan ikke kompensere for et fælleskab, som et parlament vil smadre til atomer. I det små ser man svenske politikeres skadevirksomnhed og svigt af deres befolkning. Tror Fanden der foregår et storstilet cover-up og skønmaleri.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

Men… kan det vara annorlunda när svensk press anser att den står över lagen i landet? Jag tänker på Expressen där nu tidningens ansvarige utgivare ställs inför rätt. Till deras förvåning gäller lagen för ALLA, även ansvariga utgivare. Historien är som följer: Expressen ville visa hur lätt det var att komma över illegala vapen. Alltså gick man ut för att illegalt införskaffa en illegal pistol. När nu inte ens poliser får agera brottsprovocerande, hur kan man då på Expressen tro att man kan bryta mot gällande lag? Jag är inte längre förvånad. Förhoppningsvis fälls ansvarige utgivaren. Svensk lag gäller för… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

Steen, det her får mig til at spørge om du eller andre her har data om antal drab i Sverige. Jeg har diskuteret voldtægt m andre i kommentator-sporet på The Economist’s historier om Skandinavien og flere forsøger at lave det til et spørgsmål om at Sverige definerer voldtægt markant anderledes end andre vestlige lande (det er måske en delvis forklaring, iøvrigt med sine enge problemer for nogle får det til at lyde som om en pige kan gå i seng med en mand, være helt normal dagen efter og så “beslutte” at det var voldtægt et par dage senere.) Men… Read more »

PisseNisse i Hoökarängen
PisseNisse i Hoökarängen
8 years ago

Sverige “löser” bla detta genom att många “självmord” (eller “olyckor” med dödlig utgång) utreds mycket slarvigt av den urusla svenska polisen eller inte alls. På gamla Exilen togs ett initiativ att göra en “bodycount” dvs för varje år lägga in alla tveksamma dödsfall för i en och samma diskussionstråd, för att få en bättre överblick. Under ett år i Sverige blir det ju många egendomliga händelser (döda balkongflickor, folk som brunnit upp i skogen etc) som polisen snabbt bokar som olyckor, men som i andra länder utreds mer noggrannt. Att det utvidgade, svenska våldtäktsbegreppet skulle spela en stor roll är… Read more »

Frank P
Frank P
8 years ago

FAGERSTA 21.40: Rånare tog stryptag på äldre kvinna
STOCKHOLM 21.19: Man häktad för flera våldtäkter
SKURUP 21.16: Blev påhoppad på Östergård
SKARA 20.32: Bråk på asylförläggning i Skara

Det er på bare 1 time… grotesk… hele lortet brænder, men man vil ikke se det.

Ciska
Ciska
8 years ago

Jeg hørte da ellers i DR nyhederne igår, at det går så godt i Sverige, især hvor der er mange indvandrere.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2013/02/03/0203070534.htm

NG
NG
8 years ago

Jeg ser det bestemt som fremskridt Aftonbladet ikke fuldstændig har hvidpixileret billedet af gerningsmændene. Måske en fejl fra deres side 😉

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
8 years ago

Polisen och riksdagen är lika utsatta som resten av det svenska samhället för Baader-Meinhof-ligans politiska och kulturella grenars undergrävande verksamhet. Terroristerna har verkligen lyckats enastående bra. Nu är de nära sitt mål. Grunden till sammanbrottet är lagd. Bara ett skal är kvar av Sverige, liksom stora delar av resten av Europa.

Efteråt kommer vi att bli tvugna att bygga upp allting från grunden igen.

Crass Børsting
Crass Børsting
8 years ago

Vi nærmer os (i Malmø, København og talrige andre vestlige storstæder) en permanent krisetilstand, hvor en hvilken som helst form for selvforsvar bliver legitim og nødvendig. Politiet kan eller vil eller må ikke mere, og så er det alle mod alle. Eller mere præcist: Os mod dem, hårdt mod hårdt.

Malmø og København var for 50 år siden paradisiske haver, sammenlignet med nu. Og herfra vil det kun blive værre.

Anonymous
Anonymous
8 years ago

Der var engang, da faldt politiet i kbh ned af stolen, da de hørte om antal røverier i Malmø. Måske 3-4-5 år siden, i BT el EB? Dengang havde man meget få røverier i Kbh, nu er Kbh også meget godt med eftersom byen er blevet oversvømmet af endnu flere af ‘dem-vi-ikke-vil-ha’.

pk
pk
8 years ago

Læste for mange år tilbage noget , synes jeg , ganske interessant.
Om at bo i bydele i England , og hvad det sker fysiologisk med din krop,
hvis du udsættes for vold og trusler i din hverdag.

DU vil få de samme psykisk/fysiske reaktioner, som en soldat ved fronten.
OK OK…her kommer det forfærdelige!
Soldaten er sammen med andre soldater og får så støtte gennem gruppen.
DU, derimod er alene .
Og , nu kan vi så lægger til, at politiet, læs politikerne, vil ikke støtte dig.
Hvilken verden, her i Norden.

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
8 years ago

Jag läste artikeln igår kväll. Det första som slog mig är att dessa våldsamma rån äger rum där jag bodde som barn från sju års ålder till 17. Stadion var vår vardagsdröm, där kunde vi spela boll på sommaren och ishockey på vintern. Skolgården var vår och på den skolan gick jag från 1:a till 6:e klass då vi flyttades upp till högstadiet på Kronborgsskolan. Stadionområdet var ett av Malmös finaste. Min mamma och pappa var ohyggligt stolta när de sparat ihop till en bostadsrätt där och kunde ta familjen från den lilla enrummaren på Rasmusgatan. Vi blev en modern… Read more »

falkeøje
falkeøje
8 years ago

Når vi er nået til, at politiet ikke ønsker at tage affære,
fordi det er en dagligdags foreteelse, så er tiden inde
til, at borgerne bevæbner sig med håndvåben, legalt
eller illegalt.
Alt andet er kapitulation overfor samfundsfjenderne!!!

falkeøje

EH
EH
8 years ago
Reply to  falkeøje

Du er jo en hidsigprop Falkeøje,. men i det her tilfælde citerer du vist bare et råd fra den svenske politimand.

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago

Steen skriver: “Også i Landskrona er politiet reduceret til empatiske tilskuere: Familj flydde på grund av ungdomsgäng. I det små ser man svenske politikeres skadevirksomnhed og svigt af deres befolkning. Tror Fanden, der foregår et cover-up.” Svenska politiker är demokratiska analfabeter. De står enade i sitt övergrepp mot befolkningen. Sydsvenskan skriver: “Däremot har polisen sett till att han har blivit kontaktad av kommunens brottsofferstöd och han har genom sin hemförsäkring rätt till tio samtal hos en terapeut. Det kommer han tacka ja till.” Man frågar sig, hur politiskt tillrättalagd som denna terapi är?? Intalas brottsoffret att han “var på fel… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago
Reply to  steen

Den svenska kartellen mellan de sju riksdagspartierna och svenska s.k. journalister är unik. Ett sådant upplägg finns bara i enparti-stater. I boken “Problempartiet, mediernas villrådighet kring SD valet 2010” citerar författaren (Björn Häger) en doktorsavhandling i vilken svenska journalister intervjuas om sin inställning till sin verksamhet: “..ibland bedöms [det] som bäst att undanhålla information och åsikter för att få opinionen att värna om ideal som bedöms som viktiga att försvara. Ett sådant område har exempelvis varit invandrarfrågor, särskilt de som är relaterade till brottslighet och främlingsfientlighet.” Läs denna häpnadsväckande deklaration en gång till. Här är alltså i klartext förklaringen till,… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Så forlader Ilmar Reepalu den synkende skyde i Malmø:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/article1913650.ece

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x