9
feb
Seneste opdatering: 9/2-13 kl. 1812
46 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg har de seneste dage været genstand for en del presseomtale, og det er måske på sin plads, at jeg selv fortæller, hvordan jeg har oplevet reaktionerne på mordforsøget uden for min bopæl på Frederiksberg den 5. februar. Især fordi jeg gerne vil foregribe mytedannelser.

Først og fremmest den myte, at jeg efter skudepisoden skulle være blevet ombølget af mediernes og politikernes udelte sympati, og at alle nu samles i et stålfast forsvar for ytringsfriheden. Altså noget i retning af det opråb, man dagen efter kunne læse i en redaktionel kommentar i Politiken. Så vidt jeg kan se, er der kun to partier, der har udtrykt vilje til at bakke bragesnakken op med konkrete handlinger, nemlig Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. De andre skal ikke have noget klinket. De vil ikke være med til at afskaffe straffelovens to skandaløse krænkelsesparagraffer, 140 og 266b.

De vil ikke gribe effektivt ind mod de – få eller mange –indvandrede muslimer, som ikke er kommet til landet for at lade sig integrere, eller fordi de elsker frihed, lighed og demokrati, men fordi Danmark er et godt sted at modtage offentlig understøttelse, mens man frit kan udbrede sine barbariske anskuelser og true etniske danskere på livet.

En af disse barbarer stod uden for min dør i tirsdags, og jeg er bange for, at der er adskilligt flere af hans slags. PET’s chef har netop meddelt, at politiet er ude af stand til at beskytte alle, der skal slås ihjel, fordi de har sagt bøh til profeten. Hvad vil politikerne gøre ved det? Det er deres ansvar. Gennem 30 år har de – stadig med undtagelse af Dansk Folkeparti – påtvunget den danske befolkning en masseindvandring af integrationsresistente, som aldrig ville have fået adgang, hvis befolkningen havde fået lov at stemme om det. Sappho (BT: Lars Hedegaard raser mod medier og politikere fra sit skjul. EB: I en ny klumme i Trykkefrihedsselskabets tidsskrift langer Lars Hedegaard ud efter Politiken og politikere.)

Det goda, fina hatet

Af Thomas Nydahl
Under den gångna veckan har vi matats med “näthatet” – som övertrumfat till och med det faktum att Lars Hedegaard utsattes för ett mordförsök. Hela landet – så är det alltid i de kollektiva psykosernas Sverige – vaggade fint tillsammans sitt nyfödda älsklingsbarn. Om fem människor hojtar samtidigt från Ystad till Haparanda går psykosmaskinen igång och inte ett öga förblir torrt. Men det händer ju så mycket annat. Jag påminns om det när jag nu på förmiddagen läser lite nätsidor.

“Så ser hatet från vänster ut. Det goda, fina hatet, det som drabbar män och kvinnor för att vi inte är tillräckligt pacifistiska, queer, feministiska eller bara vänster.”

Så skriver Paulina Neuding i Svenska Dagbladet idag och sätter fingret på en mycket öm punkt. Den är i själva verket så öm att den nästan aldrig berörs. Man ska förstås läsa hela hennes text, men jag citerar en liten bit till:

“Näthat, kan jag meddela, drabbar även kvinnor som inte är vänster. Det är likheten. Den slående skillnaden är att hatet från vänster ofta letar sig in i etablerade sammanhang.”

Och för er som uppskattar tillvarons mer groteska sidor kan jag meddela att den svenska Arbetsförmedlingen nu ska öppna kontor i Etiopien för att “förbereda de somalier som har fått uppehållstillstånd i Sverige som anhöriginvandrare men ännu inte kommit hit.”Om de misslyckas redan i Addis Abeba får de väl överföra de lyckligt utvalda till FAS 3 direkt.

Svensk arbejdsformidling åbner kontor i Addis Abeba

Arbetsförmedlingen planerar att öppna kontor i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Syftet är att på plats förbereda de somalier som har fått uppehållstillstånd i Sverige som anhöriginvandrare men ännu inte kommit hit. Genom att kartlägga de sökandes yrkes- och utbildningsbakgrund hoppas Arbetsförmedlingen snabbare kunna hitta lämpliga platser i Sverige där det kan erbjudas jobb.

Av de omkring 4 000 somalier som sedan ungefär ett år har fått uppehållstillstånd till Sverige som anhöriginvandrare, har de flesta, knappt 3 000 inte kommit hit än. De flesta väntar i Addis Abeba, där den svenska ambassaden finns och där flest ordnat med sitt uppehållstillstånd. Arbetsförmedlingen öppnar i Addis, Arbetsförmedlingen öppnar kontor i Etiopien.

Der er så mange ting, man ikke lige begriber ved første øjekast, hvis man ikke sidder i Riksdagen. Somaliere har lavest erhvervsdeltagelse af alle, i Danmark er den på 38.5 %, mange er analfabeter. Svensk arbejdsløshed er på 7.4 % og ungdomsarbejdsløsheden på 22.1 %. Der kommer iflg. prognosen 54.000 asylsøgende til Sverige i år, flest fra Syrien, Afghanistan, Eritrea og Somalia. Hvad med et kontor i Damaskus og Kabul, der formidler ikke-eksisterende jobs? Meanwhile in Denmark: Porten lukkes for somaliske asylansøgere.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
46 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bergfast
9 years ago

Hur bortkollrad, korkad, dum och förförd är egentligen den nordiska kvinnan, de nordiska folken, och kanske framför allt den svenska kvinnan och den svenska nationen? Början I flera generationer har hon nu itutats en propaganda som framför allt förnekar hennes värde som mor. Hon har itutats att det absolut viktigaste av allt är hennes frihet och frigörelse, som framför allt då har ansetts handla om hennes frigörelse från att ekonomiskt vara beroende av sin make. Barn har i denna propaganda naturligtvis setts som besvärliga hinder för hennes karriärmöjligheter. Hon har uppmanats att studera och skaffa sig akademiska titlar och hon… Read more »

Ven
Ven
9 years ago
Reply to  Bergfast

Överblick som visar den bistra sanningen.

JensH
JensH
9 years ago

NKK har virkelig gjort sig fortjent til atter at blive inviteret til Ramadan-middag inde på ‘Borgen’. Han var jo meget begejstret for arrangementet sidste år.

JensH
JensH
9 years ago

Okay, det var ved Riksdags-valget i 2002 og ikke 2006 🙂

Iøvrigt har Niels-Krause Kjær begået endnu en af sine ‘svinere’ mod Trykkefrihedsselskabet, (men det er dog opmuntrende at læse de efterfølgendekommentarer til NKK’s udgydelser):

http://nielskrause.blogs.berlingske.dk/2013/02/09/trykkefrihedsselskabet-misbruger-dagsorden/

Peter Buch
Peter Buch
9 years ago
Reply to  steen

Link:
http://jyllands-posten.dk/opinion/breve/article5197411.ece

Hvad der får Katrine Winkel Holm eller Selskabet til at tro Danmark kan vågne op, hvilke belæg der kunne opstilles for antagelsen, ud over det kunne være kønt og noget andet end det eksisterende, det aner jeg dog ikke?

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Måske værd at overveje for DR ang. DF? 😉 Det må sandelig også være svært lige sådan lige pludselig at skulle omstille sig fra den hidtil gængse, accepterede og endog officielt anbefalede tone på SR ang. SD og deres sympatisører 😀 http://avpixlat.info/2013/02/09/sveriges-radio-tvingas-infora-speciella-rutiner-pa-grund-av-sd-hat-bland- sina-anstallda/ Sveriges Radio tvingas införa speciella rutiner på grund av SD-hat bland sina anställda “NÄTHATET” På grund av det rabiata och okontrollerbara hat mot sverigedemokrater som finns bland merparten av Sveriges Radios medarbetare har man tvingats införa specialregler och förhandsgranskning på toppnivå av allt som sägs om SD i radion. Detta för att undvika de tidigare upprepade och… Read more »

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  steen

Såvidt jeg husker, så gav nyhedschefen på SR op til Riksdags-valget i 2006 ordre til, at SR-medarbejdere såvidt som muligt skulle undlade at omtale SD overhovedet, men såfremt det ikke kunne undgåes, skulle partiet omtales som “det fremmedfjendske parti, SverigesDemokraterne’. Var der ikke noget om det, eller husker jeg forkert???

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  steen

Helt rätt, Steen. Vid SVT sas det ungefär detsamma och att reportage skulle göras om invandrarna så “att folk grät i TV-sofforna”. Du såg att LO-ekonomen berörde detta redan 1966 i riksdagen. Så taktiken är inte ny. Men på den tiden hade inte svenska folket internet att kunna kommunicera på och att komma till tals i medierna var inte att tänka på. Men man pratade vid köksbordet. Att Aftonbladet varit så inblandat också kanske är värt att nämna. Olle Svenning som är journalist vid Aftonbladet har varit mycket aktiv i socialdemokraterna förändring och framför allt påtryckningar mot Palme. Olle Svenning… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

“Svensk arbejdsformidling åbner kontor i Addis Abeba”

Jeg har ondt af almindelige svenskere for det officielle Sverige er jo hardcore sindsygt. Det kan ikke blive mere surrealistisk end Sverige. Dali ville have “elsket” det…

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
9 years ago

Svensk arbetsförmedling rekryterar i Etiopien..medan Sverige exporterar bananskalande ungdomar till Norge? Stoff för en fantasy-bok..you just can’t make this shit up! Träffade nyligen en svensk som var i Bangkok för att förnya passet. Han hade tvingats flyga 5 timmar (enkel väg) från Filippinerna, då Sverige stängt ambassaden där av besparingsskäl (såvitt jag förstår klarar ännu Norge, Danmark & Finland – samtliga med avsevärt mindre befolkning – att hålla ambassad i Filippinerna som har över 100 miljoner inv). Vi får väl hoppas att besparingen på service till svenska medborgare i Manila kan väl utnyttjas till service åt tredje världens arbetskraftsreserv i… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
9 years ago

@PisseNisse i Hökarängen

Jo, det är många svenskar i utlandet som tvingas till liknade resor för att förnya sitt pass. Väl framme är de dessutom allt annat än blyga för att ta betalt (cirka 1500 kr per pass här på svenska ambassaden i Schweiz).

Att man helst ser att svenska ungdomar lämnar landet och gör plats för fler nybyggare har väl varit uppenbart länge nu. Själv sympatiserar jag med de som lämnar Sverige.

Marit
Marit
9 years ago

I Norge har vi nå ca. 80 000 svensker i arbeid. De er svært populære arbeidsinnvandrere, da de kommer hit for å arbeide, i motsetning til de ikke-europeiske. Og svenskene er alt integrert når de kommer, de forstår språket og kulturen. Og kvinnesynet er det samme. Det er ikke svenske innvandrermenn som voldtar oss.
Det er det muslimer som gjør. Endog med gruppevoldtekter av 12-årige jenter. Noe helt nytt for nordboere.
Svenskene derimot, er hjertelig velkomne i Norge.

Britta
Britta
9 years ago

Kom bare til at tænke – ganske vist en forbudt tanke men alligevel – hvem er mest syg i hovedet, Hegegaards attentatmand eller de svenskere, der har fundet på ideen med en arbejdsformidling i Addis Abeba for Somalier.

Santor
Santor
9 years ago

I øvrigt mærkeligt at Villy løgnhals ikke har kommenteret på det uproportionale i angrebet på Lars Hedegaard!

Peter Andersen
9 years ago

Paulina Neuding slår virkelig hovedet på sømmet. Allerede over 300 kommentarer, hvoraf 99% støtter op om hende. Noget er da ved at ske i Sverige!

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  Peter Andersen

Hvortil den ulidelige Daniel Swedin allerede har bemærket at Ekeroth er på Neudings side…. av

Hvordan kan en lille fed mand i 20’erne og som ligner en konfirmand have så megen magt over journalister og twittervänstern?

Link: https://twitter.com/paulinaneuding/status/300173217295900672

Bergfast
9 years ago

Angående – ömma punkter – , staters våldsmonopol, och tesen om – anfall är bästa försvar – . samt frågan om – yttrandefrihet – , för endast de goda hatarna – , och helst inte alls för – de onda hatarna – ….. Är verkligen attack, eller – anfall – , det bästa försvaret, och om det är så, är de som inte är – attackerande – i verkligheten egentligen ganska så – försvarslösa -, eller – oförmögna att agera – , och istället endast kapabla till att – reagera – ? Har de nordiska folken, och kanske särskilt svenskar,… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Bergfast

Angående yttrandefrihet, och dess eventuella behov av – begränsningar – Man kan verkligen undra över dessa, nedanstående – punkter -, och – politiska ideal -…..och jämföra dessa med den – propaganda – som genomförts i skolor, och i det allmänna rummet, genom främst massmedia. Man kan tycka sig ana dessa – ideal – som varande drivande? Kanske skulle egentligen varje samhälle behöva vissa – begränsningar – i sin yttrandefrihet? För sitt egna självförsvars skull? Detta när denna omhuldade yttrandefrihet uppenbarligen verkligen kan – missbrukas – till samhällsnedbrytande propaganda och nationsnedbrytande ändamål av ganska så stora mått? .. Men, vem skulle… Read more »

Ven
Ven
9 years ago
Reply to  Bergfast

Du fick med allt väsentligt! Jag vill bara bidra med Ed Griffin, en klok och sympatisk herre:

http://www.youtube.com/watch?v=rxDwT55rmIw

Bergfast
9 years ago
Reply to  Ven

Tack för länk.

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Ven

Du vet inget om hur Heckscher blev vald. En gåta eftersom ingen ville ha honom som partiledare. Han anklagades precis som Reinfeldt att vara vänster. Och till slut fick han ju avgå. Tydligen lyckades de konservativa i partiet slå tillbaka och få bort honom.

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Ven

Tack, för länkarna, svenska folket var inte ovetandes om att vi stod på USA:s sida. Tror Erlander nämnde det någongång: “När det gäller, vet vi nog vems sida vi står på”, (någonting) sa han i SR.

Josefine
Josefine
9 years ago
Reply to  Bergfast

Vad du söker efter och försöker beskriva är vad våra förfäder kallade för ren och skär feghet. Så är det. Svenska män har blivit fega till den grad att de övertrumfar kvinnor. Fast svenskarna är inte ensamma om sin feghet. Även om vi svenskar nog är det fegaste folket i världen, jag är ledsen att behöva säga det för jag kan inte komma på något folk på jorden som är fegare, så ligger resten av Västeuropas män inte långt efter. Man måste fråga sig, med tanke på de föregående världskrigen: Hur kunde alla europeiska folk och män vara så modiga… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Josefine

Intressant och välskrivet. Ps. Man kan dock fundera över, eller tillägga, en sak angående ordet – feghet – . Skulle inte tro att det enbart handlar om begreppet – feghet – , utan mer om faktorer som styr människor i de flesta samhällsformationer. Det handlar om vem som innehar – auktoritet – att, så att säga – befalla – , andra människor. Det är ett intressant fenomen. När Mose, som det berättas, får i – uppdrag – , av ”Gud”, (som – talar till Mose, genom Elden, dvs. – den brinnande busken -), att gå och – befria – israeliterna,… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Josefine

“När värnplikten avskaffades i Sverige…” Den avskaffades för att Sverige inte längre (och intye andra nationer i Europa heller) skall vara en nation. Alla nationer har gränser och ett försvar. Nu har man plockat bort både gränserna och försvaret. Sakta men säkert monteras de självständiga staterna bort i Europa för imperiet. Fundera två gånger varför ÖB blev sjukskriven. 🙂 Men NATO:s generalsekreterare var där och Lisa Bjurwald informerade om Sveriges största hot: dess befolkning. Och medierna opponerar inte. De tillhör ju Bonniers. Hur har Bjurwald fått en så framträdande roll? Märkligt eller hur? Vem är hon? 🙂 EXPO? Vad är… Read more »

utlandssvensk
utlandssvensk
9 years ago
Reply to  Josefine

Josefine,

Välskriven kommentar och jag håller i stort med. Efter att ha bott i många olika länder delar jag helt uppfattningen att “vi svenskar nog är det fegaste folket i världen”

Det jag möjligen skulle lägga till är att det troligen även har ett samband med att vi även är världens i särklass mest feminiserade land. Feghet och graden av feminisering förefaller vara direkt kopplade, enligt mina erfarenheter.

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Bergfast

Nej, de får inte ha lyckats. De skall inte ha lyckats. På så sätt är internet bra. Att folk äntligen når varandra och kan delge varandra information så länge vi nu får det. Kampanjerna nu är hårda mot folken i västvärlden. De har som sig bör lagt beslag på de viktiga kulturella institutionerna skolan och medierna. Sedan 60-talet har kampen hårdnat kanske sedan slutet av 70-talet när det plötsligt blev “fint” att inte höja rösten att inte säga ifrån. Konflikträdslan tog fart och hyllades. Det var inte så tidigare. Folk vågade säga ifrån, höja rösten, debattera. T o m skolbarn… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Angela

Förtydligande: ” Kanske ett stort misstag från hans sida ATT INTE INSE ALLVARET I HOTET. Detta är viktigt också: “Socialdemokraterna ansåg att idéerna kom från finansiella intressen och massmediala krafter. Så redan på 60-talet var man medveten om detta. ” Så redan då var politikerna MEDVETNA om vad EU eller EG var för någonting och att det ALDRIG varit ett “fredsprojekt”. “Fredsprojektet” som myntades är en efterkonstruktion, en bluff för att lura och locka folk in i EU. Fred lät ju bättre än den krassa verkligheten PENGAR. Pengar till de rika.

Ven
Ven
9 years ago
Reply to  Angela

Det var en mycket intressant diskussion här denna kväll!

En detalj jag vill bidra med:

En insatt person påstod att det var inte Tage Erlander som bestämde politiken utan det var hans hustru! Om man vill gå till botten med vad som egentligen hände bakom kulisserna, granska Aina noga. Vad var hennes etniska/ideologiska hemvist? Hennes välbärgade far – var han frimurare?

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Bergfast

Vad beträffar Högerpartiet så var det Gunnar Heckscher som aktivt förde Sverige närmare EU och mångkultur och invandring. Han blev partiordförande 1961 och hade/har många likheter med Reinfeldt. Båda kom som ordföranden från HUF respektive MUF. Båda har fört en aktiv och aggressiv kamp för att integrera Sverige i EU. Heckscher stötte ofta på motstånd i sitt eget parti. Han var inte populär i partiet och precis som Reinfeldt idag ansågs han inte företräda högerpolitik eller konservativa intressen. Enligt statsvetaren Tommy Möller (biografi) ansåg Gösta Bohman att Heckschers svaghet som politiker var dennes intellektuella egenskaper. Heckscher fick till slut avgå… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Angela

Intressanta informationer.

Ven
Ven
9 years ago
Reply to  Angela
Bergfast
9 years ago
Reply to  Angela

Samtidigt behöver man kanske komma ihåg att det alltid är en mycket stor mängd faktorer som alltid spelar roll i olika skeenden och händelser, både i nationers liv, och också i enskilda familjers liv, samt även i enskilda individers liv. Otaliga faktorer. Viktigt är kanske att inte glömma att det svenska folket ändå har – röstat – som det har röstat, och gjort de – val – , i olika situationer, som det har gjort. Oavsett vilka producenterna, är, av både ideologiproduktion, och av varor och tjänster, och samhällsorganisation, feminism, hatpropagandor, osv, så har också – konsumenter – , dvs.,… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Bergfast

Bergfast Posted: 9 February 2013 – 22:48 – (fanns inget reply där) Visst efterhand blir det mer och mer komplext och svårare och svårare att reda ut. Det är till fördel för dem som har problemformuleringsprivilegiet. De ligger alltid före och de kan hålla målet fokuserat hela tiden p g a just det. Det är de som sätter dagordningen. Precis som polisen som får springa efter brottslingarna. De behöver inte bry sig om “träden” (för bara skogen) om du förstår vad jag menar. Därför försöker jag så mycket som möjligt att hålla mig till helheten. Annars går man vilse. Jag… Read more »

Frank P
Frank P
9 years ago

Chock i dagens aviser: Indlæg på indlæg insinueres det, at Trykkefrihedsselskabet skulle have iscenesat angrebet mod Lars H selv. Også på diverse sociale medier: “Hvorfor sidder man med en fornemmelse af, at vi nok aldrig kommer til bunds i dette?”

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  steen

Var lige forbi biblioteket og læse dagens aviser. Det meste er ikke online. Tænk, hvis gerningsmanden ikke havede nået at affyre et skud? Hvem havde troet Hedegaard? Tror mytedannelsen for fart på jo længere tid der går inden politiet rykker ud med noget, er der egentlig noget nyt og hvornår får vi mere at vide?

Det er Frank, ikke? Har sat navn på

Frank P
Frank P
9 years ago
Reply to  Frank P

Jo, navnet forsvinder… ved ik hvorfor

Prudentius
9 years ago

Nærmere end nye arbejdere til Sverige er man vel ude efter nye “svenskere”. Sverige (og resten af det multikulturelle Vesten) skal fusioneres med den tredje verden, det har “man” bestemt sig for.

De sidste rester af reel virkelighedsforståelse er for længst sivet ud af vores magteliter, tilbage er kun ideologisk vanvid og krads dekadence.

Peter Andersen
9 years ago
Reply to  steen

“Hvis vi skal arbejde tager vi fandeme et andet sted hen”.

God humor!!!

46
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x