27
feb
Seneste opdatering: 27/2-13 kl. 1418
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jazz på svenska (“Jazz in Swedish”) is an album by the Swedish jazz pianist Jan Johansson (1931-1968). The recording was first issued in 1964 and consists of jazz arrangements of Swedish folk songs. All arrangements are very sparse, consisting only of Johansson’s piano and Georg Riedel’s bass. It is one of the best-selling jazz albums in Swedish history and many of the tracks are famous within Sweden, especially the lead track “Visa från Utanmyra” (Song from Utanmyra). Jazz på svenska is a magic recording, Jan Johansson’s best.

Moskéinbjudan till Lars Vilks nu tillbakadragen
Af Thomas Nydahl

Ingen missade förstås Malmömoskéns inbjudan till Lars Vilks. Men har människor också sett att inbjudan är tillbakadragen? Varför skedde detta undrar förstås vän av ordning. Låt oss en stund begrunda fakta och se hur spelet ser ut.

I hela den muslimska världen är de dubbla budskapen standard. Det är inte bara imamer och moskédirektörer som använder den taktiken. Också militära och politiska ledare inom islam använder den. I princip går den ut på att vända det leende och inbjudande (!) ansiktet mot fienden och hans offentlighet. Då blir budskapet entydigt: vi har här att göra med en mild, fredlig och generös tradition. Samtidigt tvingar den till militans, aggressivitet och oförsonlighet när den vänder sig till hemmapubliken.

vilks II 097-001

Arafat var i politikens värld en mästare på detta. Han kunde stå i amerikansk tv och tala om ”the peace of the brave” och samma vecka från ett podium i Ramallah förkunna att det totala kriget var enda vägen fram. Nu är förvisso våra lokala moskéföreträdare inte taktiskt skolade i det avseendet. De blottar också sin ytlighet i kontakten med omvärlden. Det finns ickemuslimska rapportörer som förmår avkoda budskapet. Det budskap som erbjöds senast var kopplat till kravet på en ursäkt.

På samma sätt vände sig de iranska mullorna – i samförstånd med de brittiska imamerna – till Salman Rushdie med ett erbjudande om förlåtelse. Om han tog första steget, bad om ursäkt och visade på sin personliga återkomst till islam. Han gjorde som de sa. Men de blev förstås inte nöjda. I den nya självbiografiska boken Joseph Anton berättar Rushdie att det är den enda sak han djupt ångrar under alla åren han levt under fatwans ok. Man skulle kunna sammanfatta det med en liknelse: om du erbjuds en god kaka från imamen ska du inte äta den, för det som ser ut som russin är i själva verket giftampuller som påverkar inte bara tänkandet utan slutligen också andningen. Det är syrefattigt i den världen och det lilla syre som finns vill de inte dela med oss otrogna hundar.

Herrefolket kan ikke lide hunde
Og det er ikke kun rondellhunde:

STAVANGER. Det var på lørdag sist helg, klokken halv elleve på kvelden at en ung gutt var på vei hjem til Stavanger fra Egersund. Toget han skulle ta var blitt innstilt og det var satt opp buss for tog. Gutten hadde hunden sin med seg, noe som er lov på tog. På bussen derimot er det ikke lov, såfremt det ikke dreier seg om buss for tog. Gutten hadde altså rett til å ta med seg hunden sin ombord i bussen.

Det som skulle være en helt vanlig tur hjem, ble istedenfor et mareritt for den unge gutten.På bussen var satt det nemlig også muslimske menn. Sinte muslimske menn. De gikk bort til den enslige norske gutten og truet ham med bank hvis han ikke gikk av. Samtidig gikk de også til bussjåføren og krevde at han ble kastet av. Bussjåføren som tydeligvis var for redd for muslimene, ba da gutten å gå av. På en øde og forlatt veistrekning måtte gutten gå av med hunden sin. Rett før midnatt. Midt på vinteren i minusgrader. Fordi muslimene ikke likte at han hadde en hund. I Norge. Muslimske menn kastet norsk gutt av buss, Gutt med hund følte seg presset av bussen

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
8 years ago

Riches do not consist in the possession of treasures, but in the use made of
them. Napoleon

Blandt de mange i Bo Warmings citatsamling faldt blikket på dette.
http://groups.google.com/group/dejanews.comm.glistrup.bog-citater/tree/browse_frm/month/1999-04/91681159f09731e7?rnum=71&_done=%2Fgroup%2Fdejanews.comm.glistrup.bog-citater%2Fbrowse_frm%2Fmonth%2F1999-04%3F#doc_71b634131bc80e3c

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Mand. 28. okt Kl. 20 7 rk. nr 27. – Falkoner Teatret. MILES DAVIS. Pris: 310 kr. ( Garderobe og indgang G En stor oplevelse! KIND OF BLUE. Med Miles Davis Julian “cannonball, Adderley. Paul Chambers. James Cobb. John Coltrane. Bill Evans. Wynton Kelly. – Recorded at Columbia 30th Street Studio, New York on March 2, 1959. Var den gang det mest solgte album. http://www.youtube.com/watch?v=V1hT2u1jwcs Happy Birthday Miles Davis Miles Dewey Davis III was born on May 26, 1926 in Alton, Illinois. Miles’ mother was a blues pianist though she kept this hidden from him and his father a dentist.… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Ja, det er den fede jazz!
Som du ved spiller jeg også piano – jazz piano.
Svenskerne har altid været gode til, at spille
musik.

Lev Vel.

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

@ Steen.
Hvad er rigtig jazz?

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago

Allan

Klap lige hesten før du sender gaver.

Lad os nu lige se om hilmar ikke finder mere aktuelle videnskabelige arbejder, der støtter opfattelsen af jazzmusikere som udførere af landsforrædderiske symbol-handlinger, end de gamle travere:
http://en.wikipedia.org/wiki/Negermusik
http://en.wikipedia.org/wiki/Degenerate_music

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Kære “hilnar,, hvad sker der nu med dig?
Endnu en patologisk hjerne blødning!
Jeg sender dig en Citar og et par solbriller.
Undskyld, der skulle stå solkrem.
God fornøjelse.

Menig 442
Menig 442
8 years ago

For folk som kan deres islam for vantro, kommer annulleringen af Lars Vilks invitation ikke som nogen overraskelse.
Da det på forhånd er givet, at Vilks ikke vil undskylde og underkaste sig islams højhed, er man selvfølgelig ikke interesseret i en selv iscenesat ydmygelse. Vilks sælger jo hverken mælk, ost, pumper eller andet isenkram til de arabiske lande.

Anonymous
Anonymous
8 years ago

Norge!! Muslimer smider dreng med hund af en bus en vinteraften/nat.
Statsministeren hedder Stoltenberg og er socialdemokrat.
Som vi alle ved, så borger det for en menneskelig kvalitet, som ikke er af denne verden.
Derfor er Statsminister Stoltenberg ligeglad med volden mod nordmænd.
Statsminister Stoltenberg har forladt planeten og går nu i helvedet og hygger sig med
den kendte ørken-profet.

Bergfast
Bergfast
8 years ago

Jan Johansson är/var fantastisk.

Stort tack till Steen för postning av denna fina musik. En musik som är som balsam.

Svensk jazz, som egentligen inte alls är jazzmusik….,

Det är mer som folktonsmelodisk musik….melodier… som är folkmusikpräglade…. …som berättelser….

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Hvor mærkeligt det end måtte lyde for de fleste mennesker så findes, der kun tolv toner. Man har måske lige hørt 101 strygger, og synes, at man har hørt i tusindvis af toner, og dog er det de selv samme toner, der går igen. Det er altså de selv samme tolv toner, som tilsammen danner grundlaget for alt musik – om det er klassisk jazz, rock eller pop, gør ingen forskel. Hermed skulle der være kastet lidt lys over kompleksiteten. Jeg har blot demonstreret, at musik i dybeste forstand – teknisk set er avanceret matematik, hvilket de fleste mennesker ikke… Read more »

falkeøje
falkeøje
8 years ago

Hvorfor tilkaldte chaufføren ikke politiet?
Det var muslimerne og ikke drengen med hunden, der skulle have været sat af.

falkeøje

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

God svensk jazz.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x