1
mar
Seneste opdatering: 1/3-13 kl. 1953
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 01.03.2013 190425

Al-Qaeda Publishes Most Wanted Poster In Inspire Issue No. 10. Hele tre danskere og en svensker i top ti. Klik f. større grafik. Det kalder på et modbillede, jeg lige fandt i indbakken:

penis

Dispatch International
Av Thomas Nydahl

Jag tänkte skriva några ord om den nya tidningen Dispatch International. Den beskrivs – nåja, det är kanske att ta i, men den “kallas” – för en rasistisk och islamofobisk tidning. Den utkommer varje torsdag, på svenska i pappersversion, på engelska i nätversion och sedan också på nätet i en dansköversatt version.

Jag har nu läst varje nummer, det senaste kom idag, och jag förundras över stämplarna den fått och får. Jag hittar inte en enda rad som kan klassas som rasistisk i den. Rakt tvärtom. Däremot är den kritisk, ja skarpt kritisk, mot alla de totalitära ideologier som i modern tid plågat och plågar människor, och det inkluderar förstås islamismen. I de totalitära traditionerna ingår såväl fascismen som nazismen och kommunismen. Och de akuta problemen med islamismen synas och skrivs det om på ett nyktert och ögonöppnande sätt.

Här står det inga statliga eller privata censorer redo att klippa och klistra. Det är befriande, när man levt med en press som både ljuger och förtiger omständigheter som de flesta människor kan se och erfara i sin egen vardag. I tidningen skriver flera personer som jag sedan tidigare med största intresse läser. I dagens nummer till exempel Mikael Jalving och Theodore Dalrymple, båda har haft betydelse för mitt eget författarskap.

Chefredaktörer för tidningen är svenska Ingrid Carlqvist och danske Lars Hedegaard. När han för några veckor sedan utsattes för ett mordförsök var det många som kopplade det till tidningens start (den började ju utkomma som papperstidning i början av 2013). Om inte annat kunde man stilla sin nyfikenhet med att läsa den. Och om man misstror mediabeskrivningen av den finns det verkligen skäl att läsa. Jag är tacksam för att varje torsdag med posten få en tidning som inte bekräftar den svenska offentlighetens alltmer groteska samtidsbilder.

Vilksgalleri vandaliserades omedelbart

Det finns en anledning till att Lars Vilks har svårt att hitta gallerister som vågar ställa ut hans konst. Redan dagen efter att Malmögalleristen Henrik Rönnquist gått ut med nyheten om att han i sommar ställer ut Vilks, hade någon smetat blåvit smörja på hans entrédörr.

– Jag blir inte rädd, snarare förbannad. Jag förstår inte vad det är med folk. Anledningen till att jag vill ställa ut Lars Vilks tavlor är att jag gillar dem. Punkt slut, säger Henrik Rönnquist till Dispatch International.Ilmar Reepalu, S, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, var snabbt ute i medierna med hård argumentation kring Vilksutställningen. DI. Lars Vilks ‘s gallerist udsat for chikane.Ilmar Reepalu håller fast vid sin Vilkskritik.

Mød Thilo Sarrazin 6. april i Trykkefrihedsselskabet

Tid: 6. april kl. 15:30Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
Entré: Entre: 100 kr. Der er gratis adgang for (betalende) medlemmer af Trykkefrihedsselskabet.
Tilmelding: trykkefrihed@trykkefrihed.dk
6. april modtager den tyske forfatter Thilo Sarrazin Trykkefrihedsselskabets ytringsfrihedspris, Sappho Prisen.6. april 2013 er det første gang Thilo Sarrazin optræder offentligt i Skandinavien.Sappho Prisen motiveres af Claes Kastholm Hansen, der er forfatter, Berlingske-kommentator og Tysklandskender.Thilo Sarrazin vil tale på engelsk. Prisoverrækkelsen finder sted i forlængelse af Trykkefrihedsselskabets generalforsamling. Sappho.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Victor
Victor
9 years ago

Kaffen var på vej op igen….men af andre grunde.

Jeg har mødt fæhovedet her og bare forestillingen om at se hans organ – det må være en forbrydelse mod menneskeheden…jeg håber pigen ikke bliver lesbisk.

Victor
Victor
9 years ago

I hører fra min advokat. Jeg holder jer personligt ansvarlige for den kaffe, jeg lige har spruttet ud over skærmen efter at have set sammenligningen af religion og penis…

Steffen Richter Nielsen
Steffen Richter Nielsen
9 years ago

Analfabeter!
Carsten Juste, Girt Wilders?
De kan ikke engang stave! De vil ikke engang kunne finde frem til personerne i en telefonbog.

Bergfast
Bergfast
9 years ago

Angående: “RELIGION IS LIKE A PENIS It´s okay to have one It´s okay to be proud of it HOWEVER Do not pull it out in public Do not push it on children Do not write laws with it Do not think with it”…. …. Man skulle faktiskt kunna säga att det är ….SEXUALITETEN …..och särskilt då i form av just kanske …PENISDYRKAN ….som idag ÄR en RELIGION? Det är då en RELIGION som verkligen….PÅDYVLAS både barn och vuxna, både i det kommersiella rummet och i samhällets lagrum? Och som också verkar vara den existentiella bas från vilken människor tänkande idag… Read more »

kung_och_fosterland
kung_och_fosterland
9 years ago

Anfall är bästa försvar. De ateister som kallar andra ateister för islamofober skall därför också avkrävas svar på följande frågor. . – Vad är b r a med islam? – Finns det något inom islam som Du är k r i t i s k till? – Vad blir bättre för Dig och det s e k u l ä r a väst med mer islam? – Finns det någon ö v r e gräns för hur många muslimer Du vill ta in? (Det finns redan ung. 400.000 i Sverige) – Vilka muslimska länder anser du att väst har något… Read more »

Erling
Erling
9 years ago

‘Do not push it on children’

eller som det mindre stuerent hedder i Christopher Hitchens’ version: “do not shove it down your children’s throats.”

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Tja, der menes vel Syriens egen indfødte befolkning, som vore naive og uvidende politikere og journalister desperat håber på er “moderate” – eller bare lidt mindre islamistiske end de utilregnelige salafister, der nu kommer strømmende til udefra. Man har da lov at håbe, at vi i det mindste får tyndet lidt ud i deres antal heroppe via denne og andre konflikter & krige. Men det smarte ville nok være at sørge for, at de bare ikke kunne komme tilbage, da de jo åbenbart ikke har brug for asyl her i Danmark og er kombatanter, som må foventes at midbringe deres… Read more »

Polka Charlie
Polka Charlie
9 years ago

> Bjovulf

“Mens den danske regering støtter de moderate befrielseskræfter ..”

Hvem er de?

ps. kan godt se, at det ikke er noget som du selv har skrevet – men det er lidt en joke, at tale om moderate jihadister…

Bjovulf
Bjovulf
9 years ago

Ja, det skal jo nok blive “rigtigt hyggeligt” – når de vender tilbage … Danske muslimer opildnes til hellig krig i Syrien http://www.jyllands-posten.dk/premium/indland/article5226905.ece AF MADS BONDE BROBERG | PAUL SAUER Med videoklip, taler og farvestrålende propagandafotos fortæller salafister og den omstridte imam Abu Ahmed, at det er heltemodigt at dø i hellig krig i Syrien. »Rigtige mænd« drager i hellig krig. Martyrer, der dør i Syrien, ønskes »tillykke«. Og man tilgives sine synder, hvis man dør for Allahs sag. Med budskaber som disse forsøger imamen Abu Ahmed og salafistiske grupper at overbevise unge danske muslimer om at drage i hellig… Read more »

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x