6
mar
Seneste opdatering: 6/3-13 kl. 2232
38 kommentarer - Tryk for at kommentere!Jeg er ikke meget for at blogge om ting, jeg ikke har forstand på, og økonomi er ikke en af dem, men da jeg fik Money Week Magazines artikel og video i indbakken, syntes jeg alligevel det var så interessant, at jeg uploadede videoen. Selv jeg kan forstå dens pædagogiske sprog. Venner der har mere forstand på økonomi, har så småt forberedt mig på dette for over et år siden. Da Weimarrepublikkens hyperinflation tog fart i 1923, var Tysklands gæld på 900 % af BNP. Englands statsgæld er den samme i dag (minut 38). Økonomikyndiges kommentarer modtages med tak. MoneyWeek Magazine: The End of Britain. 06 Mar 2013.

Støvring: Borgerkrigen står for enden af det multikulturelle samfund

Hvis vi mister den nationale loyalitet, risikerer vi at bane vejen for langt værre ideologier. Ind træder barbariet.Det er nemlig afgørende at bevare nationalfølelsen i vores tid. Den nationale loyalitet er ikke så varm som familiens, slægtens, stammens, klanens eller den religiøse menigheds loyalitet. Den er heller ikke lige så kold som forfatningspatriotismen. Den er ”lunken”, og netop derfor passer den så godt til den form for loyalitet, som moderne politiske fællesskaber baserer sig på: retsstatens jurisdiktion.

Den fælles nationalfølelse gør nemlig, at vi kan møde fremmede mennesker med tillid, og at vi har loyalitet over for medborgerne i retsstaten. De varme fællesskaber går under i nepotisme, de kolde kan ikke skabe samhørighed. Ingen kan forenes i den rene bekendelse til forfatningens abstrakte værdier og universelle rettigheder. Det har selv Habermas indset.

Det nationale fællesskab er ikke neutralt; det er tværtimod båret af en bestemt kultur. Også det nationale er partikulært, ikke universelt. Det er et tykt fællesskab, ikke tyndt som forfatningspatriotismens rettighedsfællesskab. Det er et dyds- og pligtfællesskab, men altså ikke så tykt og varmt som det, der baserer sig på afstamning eller religion. I det nationale fællesskab er man samlet om sproget, territoriet, traditionerne, normerne og den historie, der har formet nationen. Det er både noget subjektivt, oplevet, men også noget objektivt bestemt.

Det nationale fællesskab har for tiden stærke konkurrenter, og hvis vi giver plads til dem, risikerer vi at miste den fred og samhørighed, det har taget os adskillige år at opbygge. Konkurrenterne er især multikulturalismen og imperiet.Faren ved multikulturalismen består i, at den opsplitter det nationale fællesskab i en række enklaver, parallelsamfund, hvor borgerne barrikaderer sig bag egne dogmer; de udvikler mistillid til fremmede og har kun loyalitet over for ”stammens” egne medlemmer, dem med samme oprindelse og religion. Vold, konflikt og polarisering bliver resultatet. Balkanisering. Og når man mister sansen for loyalitet over for det omgivende samfund, sænkes tærsklen for, hvad man kan tillade sig. Kriminalitet, bedrageri og had vokser frem. Det ser vi især i det muslimske parallelsamfund – ikke kun i Danmark.

Borgerkrigen står for enden af det multikulturelle samfund. Ikke som en lovmæssighed, men som en stor risiko, hvilket vi kan få bekræftet alene ved at se på historien.

Jeg har skrevet om dette i tidligere indlæg, men det er mig stadig en gåde, hvorfor man ikke lærer af historien og standser det vanvittige sociale og politiske eksperiment, der hedder multikulturalisme. Eksperimentet foregår i stor stil, i hvert fald i Europa og resten af Vesten. Vi har for længst fået parallelsamfund mere eller mindre uden for statens jurisdiktion. Frankrig, England, Belgien, Tyskland og Sverige er langt fremme. Når det nationale går ud, går barbariet ind

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
38 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Universalgeni
9 years ago

@ Michael Larsen: Der er allerede blevet linket til ZeroHedge ovenfor, det er en af dem, jeg mener, er værd at følge. Deres blogroll er lidt blandet, men det er en start: http://www.zerohedge.com/

Jeg er ikke enig med dig i, at pessimisterne er loonier. Jeg mener, de har ret. Verdensøkonomien har aldrig set værre ud…

Michael Larsen
Michael Larsen
9 years ago

Den der økonomihistorie er rablende vanvittig. Det er de samme mennesker der i 4 år har råbt op om forestående hyperinflation. Som én længere oppe er inde på, har de en kreativ måde at udregne gæld på. Man medtager f.eks. fremtidige pensioner, men glemmer at medregne fremtidige skatteindtægter. Der er nogle ovenfor der taler om, at det er hvad man skriver på borgerlige økonomiske blogge. Det kræver en uddybning, for det er tankegods fra den østrigske økonomiske skole, som vel at mærke også forkaster Milton Friedman, der var inspirationskilde for Reagan og Thatcher. Ked af at sige det, men det… Read more »

Thomas Bolding Hansen
9 years ago
Reply to  Michael Larsen

UK har nu stadig et særligt problem med de offentlige pensioner:

“The pensions liability, or deficit, for retired teachers, police officers and NHS workers totals £1.133bn according to the figures – £331bn higher than the previous year, due mainly to a fall in bond values.”

Read more: http://www.thisismoney.co.uk/money/pensions/article-2014284/More-austerity-needed-pay-old-age-public-sector-pension-deficit-revealed-1-1trillion.html#ixzz2MxxU5Lg7

Universalgeni
Universalgeni
9 years ago

Nu skal man ikke tage det med guldmønter for mere end det er – det er ikke nogen genial investering, for der er ikke noget afkast. Men: hvis en baby i 1913 fik mønter for en gennemsnitlig månedsløn – nogle få hundrede kroner dengang – og vedkommende så solgte 100 år senere i 2013, ja, så ville vedkommende få udbetalt en gennemsnitlig månedsløn anno 2013. Investeringsguld er med andre ord bare en opbevaringsform – guld kan passe på din købekraft eller dine penge i tider, hvor bankerne ikke kan finde ud af det, guld sikrer feks. imod inflation. Du har… Read more »

Thomas Bolding Hansen
9 years ago

Glemte en vigtig bestanddel i fiscal gun argumentet.

Det er en reel trussel med en løbende amerikansk seddelpressen, fordi Kina kan ikke følge trop og gøre det samme, altså printe tilsvarende flere penge, fordi landet er plaget af en høj årlig inflation, som den kinesiske regering forsøger at holde nede.
USA har derimod været tæt på deflation, nemlig at pengene bliver mere værd og har alene af den årsag fingeren klar på knappen til seddelpressen.

Universalgeni
Universalgeni
9 years ago

USA har ikke set deflation siden 1933. At en lille gruppe fantaster fra tid til anden fremsætter den slags vanvids-spin, er helt hen i vejret. Det er der forhåbentlig ingen, der tager seriøst…

Thomas Bolding Hansen
9 years ago
Reply to  Universalgeni

Hvad vil du så kalde det der skete i 2009?

http://www.tradingeconomics.com/united-states/inflation-cpi

Universalgeni
9 years ago

Hvis man ser udviklingen over en 100-årig periode, vil der forekomme ubetydelige svingninger. Fannie Mae, Freddie Mac, AIG og Lehmann Brothers har været nævnt i tråden længere oppe. Deflation af betydning har der ikke været. Jeg tror, du skal tjekke Wikipedia vedr. deflation: http://en.wikipedia.org/wiki/Deflation#Major_deflations_in_the_US

Gunnar Biering
9 years ago

Nej, hr. Universalgeni, jeg havde ikke set videoen. Jeg læste Steens tekst og så en alvorlig misforståelse, som jeg rettede, da jeg mener, at vi alle har en interesse i at opretholde Snaphanens niveau. Nu har jeg så set hele videoen, og mindst halvdelen er en endeløs opfordring til at undgå en kommende katastrofe ved at abonnere på Money Week – gentages mindst 10 gange. De famøse 900% opstår ved at addere statsgæld, privat gæld og sågar offentlige pensionsforpligtelser. Hvis man gør det, skal man også medtage aktivsiden: Folks huse, og statens fremtidige skatteindtægter, osv. Det hele giver ikke megen… Read more »

Thomas Bolding Hansen
9 years ago

Selv om det lyder voldsomt, så er det ikke så voldsomt endda, at man skal til at bygge et tårn af konservesdåser og købe et jagtgevær for at forsvare sig mod de desperate sultende masser. UK har dog nogle specielle problemer, og gælden er nærmest lodret stigende. Men Japan har og har haft værre problemer, uden at markederne har reageret, som i det græske tilfælde, fordi man kan kunne ikke have tillid til at grækerne var for stolte til at erklære sig fallit, kunne lave spareøvelser uden en revolution, som konsekvens. Og hvis den græske regering så ville hæve skatterne,… Read more »

pk
pk
9 years ago

Stten, glemte min Navn-E-mail og web…må til at tage mig sammen..PK

PK
PK
9 years ago

Det multikulturelle samfund, og dens opbygning, kan være godt for økonomien.
Bare se på Blair og vores egen Fru Ritt Bjerregård.

En dag, så jeg på TV en professor foran universitet i København sige ,
at de fremmede på kontanthjælp godt kunne få pengene, FOR
de står jo til rådighed for arbejdsmarkedet.
Stort suk herfra.

Børge
Børge
9 years ago

Jeg har skrevet om disse ting, forårsaget af vestens rablende velfærdsgalskab, i årevis, så jeg har forberedt mig. For tiden investerer jeg hver øre, jeg har til overs, i brændsel. Mine to olietanke er helt fyldte, og til efteråret kommer der en ekstra tank ind. Der er netop kørt 6 paller træbriketter ind i stalden, og der kommer flere til.

Peter Andersen
9 years ago

Hallo! Jorden kalder!

Findes der en planet derude der kan låne os nogle penge – for vi har ikke flere…

I skal nok få dem tilbage ( hø,hø )…

Når velfærds-demokratierne braser sammen, går de i krig. Så er retfærdighed et begreb vi ikke længere har råd til, at operere med!

Peter Andersen
9 years ago

Det er en meget farlig film, som helst ikke må komme ud til et alt for bredt publikum. Sagen er nemlig den, at de forskellige lande ikke engang formår at indæmme branden, men alene forsøger at skærme opstændighederne for os. Hvis vi så hvad der rent faktisk er under opsejling, ville alene panikken, få markedet til at bryde sammen lige nu. Hele vores system har været bundet op på kreditværdighed. Folk med kreditværdighed har kunne låne penge af banker, som har haft kreditværdighed, som har kunne låne penge af lande med kreditværdighed, som nu forsøger at holde renten kunstigt nede… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Forskellen mellem de to talsæt kommer fra UK’s enorme finansindustri ( det eneste der er tilbage af imperiet) . Det er meget svært at forudsige om en extrastor finansindustri i krisetid er et problem i sig selv , eller måske nærmere en del af en løsning . Det kommer muligvis anpå kvaliteten af ledelsen i finansindustrien , og måske specielt på om denne ledelse stadig har en smule nationalsindethed tilbage . Den tilsyneladende exponentiele vækst i den ”offentlige gæld” har nok lidt at gøre med de ny muligheder for automatiske internet finansmanipulationer af selv små og mellemstore investeringer . Banker… Read more »

Gunnar Biering
9 years ago

Beklager, Steen, men det tal for UKs statsgæld er alt for højt. Her en sen aften kan jeg hurtigt kun finde disse 2009-tal: “Samlet offentlig gæld i procent af BNP ultimo 2009 i EU lande •Offentlig gæld Italien 116% •Offentlig gæld Grækenland 115,1% •Offentlig gæld Belgien 96,2% •Offentlig gæld Ungarn 78,4% •Offentlig gæld Frankrig 78.1% •Offentlig gæld Portugal 76,1% •Offentlig gæld Tyskland 73,4% •Offentlig gæld Malta 68,6% •Offentlig gæld England 68,2% •Offentlig gæld Østrig 67,5% •Offentlig gæld Irland 65,5% •Offentlig gæld Holland 60,8% •Offentlig gæld Cypern 58% •Offentlig gæld Spanien 53,2% •Offentlig gæld Polen 50,9% •Offentlig gæld Finland 43,8% •Offentlig… Read more »

Universalgeni
9 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Du har ikke set videoen, kan vi fastslå. Og du kan heller ikke have fulgt med på de borgerlige blogge, der skriver om økonomi. Det, du kommer med der, er lavet på baggrund af landenes forskønnede, officielle tal.

Skjoldungen
9 years ago
Reply to  Gunnar Biering

De tal er – som du selv skriver, Gunnar – offentlig gæld. Banker, forsikringsselskaber, pensionsselskaber, kreditforeninger og al anden, privat gæld er ikke medregnet. Medregnes disse gældsposter skal det nok passe, at UK-gælden er 900% af BNP. Mon ikke Danmarks så er noget lignende?

JensH
JensH
9 years ago
Reply to  Skjoldungen

“offentlig gæld. Banker, forsikringsselskaber, pensionsselskaber, kreditforeninger og al anden, privat gæld er ikke medregnet”

Læg så oveni de “forpligtelser” de vestlige velfærdsstater har i de kommende år mht. forsørgelse af stadigt flere borgere. I eksemeplvis USA vil de offentlige udgifter udgifter til pensioner og sundhedsforsikringer til pensionister stige eksplosivt “så langt øjet rækker”.

Magnus A
Magnus A
9 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Har sett liknande siffror för nationers utlandsskuld (men nya siffror grovt ca 50% högre för flera länder). skule tro att i klippet interna bostadslån och kanske annat räknas in. Vet i så fall inte om den är den bästa att redovisa. Naturligtvis är poäng att skapa alarm (så man klickar på länken och tidningen tjänar pengar). Grekland och PIIGS-ländernas kris har förstås med dessa länders oförmåga att matcha finanspolitik med vad euron kräver och effekter av euron där Sydeuropa förlorar men Tyskland går hyfsat. För oss utanför euron är väl tillräckligt låga skatter och en fri ekonomi (som har förmåga… Read more »

Olav
Olav
9 years ago

Jeg hørte i et radioprogram (for litt siden) en økonom hevde at både USA og GB aldri vil betale sin gjeld til fulle.
Gjennom at deres valuta kommer til å synke drastisk i verdi, vil andre land få kun deler igjen av utestående.
Det ble sagt at minskning av verdi på dollar og pund vil bli realitet, både gjennom passivitet og aktivitet (med hensikt).
Detaljene omkring dette husker jeg ikke..

Universalgeni
9 years ago
Reply to  Olav

Euroen er død, siger Lars Seier Christensen. Saxo Bank trækker sig fra Europa og fyrer medarbejdere. Og den Bank er ellers en ganske sund virksomhed. Det er hele Vesten, der går ned. Kun USA har en dark horse: fracking. Det er tvivlsomt, om amerikanerne selv forstår værdien af det aktiv, de har der og det er tvivlsomt, om de kan nå det. Men deres naturgas kunne måske gøre forskellen, hvis de strammer sig an. Men de har Obama imod sig…

Utlandssvensk
Utlandssvensk
9 years ago

“Weimarrepublikkens hyperinflation tog fart i 1923, var Tysklands gæld på 900 % af BNP. Englands statsgæld er den samme i dag (minut 38)”

Det samma gäller även Sverige:

http://cornucopia.cornubot.se/2013/02/sverige-900-av-bnp-i-skulder.html

Universalgeni
9 years ago

Audio: Lars Hedegaard hos Dennis Prager: https://soundcloud.com/#dennis-prager/dp20130228-hr-2-sg-abc-int

Universalgeni
9 years ago
Reply to  steen

Jo, mit link lige ovenfor burde da virke. Det er den fulde audio. Jeg har heller ikke facebook…

Edit – dacapo: https://soundcloud.com/#dennis-prager/dp20130228-hr-2-sg-abc-int

Edit igen – udskrift: http://patriotpost.us/opinion/17050

Polka Charlie
Polka Charlie
9 years ago

“MoneyWeek” – få tre udgaver gratis… Nu skal man altid være lidt forsigtig med den slags ‘gode’ tilbud med en disclaimer med småt i bunden af siden. Det gode råd er: man slå (næsten) aldrig markedet. Hvis du er ‘klogere’ end alle andre eller ‘ser noget’ som ingen andre ser, så sov lige på det een nat eller to. Hvilket betyder, at man enten tjener lidt mindre eller undgår at tabe en formue. Regen nr. 1 er som bekendt, at man ikke skal tabe (for mange) penge. Når det så er sagt, så er jeg egentlig ikke uenig i konklusionerne… Read more »

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago

En anden ligeså dyster gennemgang af den kommende krise, som top-økonomer har døbt “The Bail-out Bubble” – bl.a. med nogle af verdens mest klarsynede økonomers analyse af den amerikanske “Housing Bubble” som medførte krakkene for Fannie Mae, Freddie Mac (real estate brokers), AIG og Lehmann Brothers i 2008:

Den næste globale financielle krise bliver 10 gange værre end 2008 – se OVERDOSE: The Next Financial Crisis

For de som ønsker at få reelle informationer om den økonomiske udvikling, bl.a. i de kriseramte Euro-lande, læs bloggen ZeroHedge

Universalgeni
9 years ago

Her er MoneyWeeks YouTube-kanal – der er ikke så meget på den: https://www.youtube.com/user/MoneyWeekVideos/videos?view=0

Skjoldungen
9 years ago

Når alle aktier, obligationer og øvrige værdipapirer snart er blevet “crap”, kan man selvfølgelig putte dem i brændeovnen og holde varmen en kort stund, men jeg har et bedre forslag: Anskaf en dieselgenerator og køb et stort lager af dieselolie, for når strømmen forsvinder er der ikke meget andet, der fungerer. Dernæst: investér i allehånde overlevelsesudstyr og langtidsholdbare fødevarer – konserves, mel, gryn, fedt, o.s.v. – samt letomsættelige varer med forventet stor efterspørgsel, såsom whisky. Flyt på landet – helst en mindre ø – anskaf noget jord og hold svin, høns og kvæg. Dyrk kartofter, kål, løg, porrer og andre,… Read more »

Universalgeni
9 years ago
Reply to  Skjoldungen

Mindre kan vel gøre det. 😆 Men lidt ekstra konservesdåser og pulversuppe skader nok ikke. Mel og tørgær. Pejsebrænde. Huset her har 20 breve tørgær. Kun lidt ekstra hvedemel. Ellers ingen andre kriseforanstaltninger overhovedet, – heller ikke financielt. Men man burde. Et par mønter dukker nok op som reserve. Eller burde erhverves. :mrgreen: I hvert fald. Selvom jeg joker med det, mener jeg det seriøst.

Polka Charlie
Polka Charlie
9 years ago
Reply to  Skjoldungen

Helt enig.

Hanne65
Hanne65
9 years ago

Jeg leste denne artikkelen med stor interesse for en tid tilbake. Jeg har også lagt merke til at Tyskland gjerne vil ha alt gullet sitt tilbake.

http://www.globalresearch.ca/u-s-dollar-collapse-where-is-germanys-gold/5321894

Universalgeni
9 years ago
Reply to  Hanne65

Ja, og det kan de ikke få. Bla. leasing-systemet betyder, at tyskernes guldreserver i USA og England sandsynligvis ikke eksisterer. Det er blevet solgt mellem 40 og 100 gange. Aftalen går ud på, at de kan få 300 ton over 7 år. Og det er kun en brøkdel af, hvad tyskerne har liggende i andre lande. Hvordan de vil få fat i resten, må guderne vide.

Danmarks guld ligger også i USA og England…

Universalgeni
9 years ago

Snaphanen har helt ret. Det er nu, de borgerlige blogge skal skrive advarende poster om verdensøkonomien. Det kan kun gå galt. Helt galt. Borgerlige økonomer har advaret siden 2007 og de skriger højere og højere uden at blive hørt. Vi er faktisk så langt ude, at det ikke kan tilrådes at have hverken gæld eller opsparing. Man gør klogt i at sætte sine penge i noget, der er betalt. Noget fysisk, that is. Man kan eje sin lejlighed og sidde i ro og mag og betragte priserne gå op og ned. Før eller siden genvinder ens bolig en tålelig værdi.… Read more »

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x