11
mar
Seneste opdatering: 11/3-13 kl. 2136
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

SVT_partisympatier

SVT:s partisympatier skiljer sig extremt från allmänhetens. Det är ett demokratiskt problem, enligt Kent Asp, professor vid Göteborgs Universitet. 52 procent av journalisterna på Sveriges Television sympatiserar med miljöpartiet. Vänsterpartiet har också en starkare ställning i public service än i dagspressen. Stödet för moderaterna skiljer sig dock kraftigt åt – hos kulturjournalister och de som bevakar politik och samhälle är andelen sympatisörer särskilt lågt medan stödet är klart starkare hos sport- och nöjesjournalister, liksom hos journalister som bevakar ekonomi- och arbetsmarknad.SVT:s partisympatier ett demokratiskt problem, Journalistkårens partisympatier, Kent Asp.

Modsat mange borgerlige og liberalister, syntes jeg faktisk at public service var en god ide i små lande, fordi kommercielt TV er så ufatteligt lavpandet. Særligt dengang DR var en højskole. Det var ganske vist en rød højskole, men den havde kvalitet. Unge kunne lære historien, videnskaben, kunsten og verdenslitteraturen at kende. Når man var 15, inden man kom i gymnasiet, kendte man Holberg, Moliere, Kafka, Joyce, Kierkegaard, Ibsen, Strindberg, Goethe, Beckett, Dürrenmatt og Böll. Man kendte filmklassikerne fra Sergei Eisenstein til Truffaut, Andrzej Wajda og Rainer Werner Fassbinder. Slut med det! så kom det åndeligt vægtløse DR med X-faktor, imbecil humor og tungt prosaiske politikere, nu endda også fiktionaliserede, Gud hjælpe mig.

DR skal være i øjenhøjde med befolkningens informationsniveau, vi skal ikke høre nogen lyde, vi ikke har hørt før. De forudsætningsløse prædiker for de forudsætningsløse, hvad der får dem der stadig har forudsætninger til at vælge TV apparatet helt bort eller se tysk TV, hvis deres ‘pakke’ ikke finder det for højpandet.

DR er ikke politisk balanceret, men sammenligner man med BBC og SVT, er balancen dog en del bedre. Helt uantageligt politiserende er SVT dog, og et Sverige uden SVT ville være et bedre Sverige. Det ses ikke bare i behandlingen, men i selve emnevalget. De personer og emner, der ikke passer SVT, bliver befolkningen helt forholdt. De ansatte påstår selvfølgelig, at SVT er politisk neutralt, men bare én dags kiggeri afslører, at det er en gennemskuelig løgn. Hele 83 % af de ansatte stemmer rødt, og det pibler ud af alle porer, at de gør det. SVT er en stat i staten, mange svenskere har indset det, og har valgt det fra, men betale for propagandasenderen skal de. SVT er, som Asp siger, ‘et demokratisk problem,’ og det kan ikke løses med de nuværende medarbejdere, måske slet ikke så længe, der er noget der hedder SVT. Se også Väljaropinion i samarbete med Metro, Mars 2013. og Sverigedemokraternas nya rekordnotering 12.6 %.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bue
Bue
9 years ago

@Mads

Hvis du prøver at komme med velbegrundede argumenter i stedet for personlige angreb får vi en meget mere saglig debat, hvad der er til fordel for os alle sammen.

Mads
Mads
9 years ago

@ Bue Jeg ved ikke, hvilken verden du befinder dig i – men den er langt fra vor andres. Hvis man ikke er i stand til at gennemskue det mentale angreb på den menneskelige dømmekraft, som DR’s journalister formår at søsætte i udsendelse efter udsendelse, er man ualmindelig ubegavet. Så snart Danmarks Radio får muligheden for det, formår de at inddrage venstresnoede, såkaldte “eksperter” til t udtale sig om givne samfundstilstande. Hvor tit ser man nationalkonservative samfundsdebatører på programmet Deadline? Aldrig! DR som medieplatform har om nogen formået at portrættere et rosenrøde billede af multikulturalismen, og har skabt en diskurs… Read more »

Mads
Mads
9 years ago

@ Bue Bue, du er helt væk. Det er typisk jer venstreorienterede at armere jeres morbide holdninger med et panserværn af en modargumentation. Hvordan kan du argumentere for, at DR og SVT ikke har en venstresnoet dagsorden – har du nogensinde set disse TV-stationer i fuld firspring? Jeg har til dags dato aldrig oplevet neutral journalistik på nogle af DR’s programmer. De forsøger på alle tænkelige måder at hjernevaske befolkningen gennem rød propaganda, pakket ind i gavepapir med guld-bånd. Hvordan kan du ikke se det samme, som vi andre? Hvilken verden lever du i? Det er folk som dig, der… Read more »

Bue
Bue
9 years ago

@ Steen For at tage fat på dine links først: Agenda: Her tror jeg godt vi kan blive enige om at Maria Ferm er ude på dybt vand. Jeg vil dog ikke decideret vedkende mig at indslaget skulle være “et talerør for de grønnes politik” som der står i artiklen. Værten prøver gentagende gange at få et håndgribeligt svar ud af Ferm, dog med mindre held. Så kan man mene at hun skulle have gået hårdere til hende og lagt vægt på det kriminelle aspekt af illegal indvandring eller bare have gjort sin research bedre. Der er jeg enig, men… Read more »

HH
HH
9 years ago

Givetvis behöver man inte tro alla människor – läs journalister – om ont. Men ett besvärande faktum ligger redan i det faktum att dagstidningarna fått fler och fler tyckare och kåsörer och där kommer givetvis bakgrunden fram. Det FINNS fortfarande bra journalister i massmedia. Idag måndag kunde jag höra en journalist som ansatte en minister om vårt alltmer kraschade järnvägsnät. Trots ideliga försök av journalisten att få ett riktigt besked avslöjade sig ministern att inte vara mer påläst än att hon dribblade bort frågorna. Och det så genomskinligt att vilken lyssnare som helst förstod att den ansvariga – märk genus!… Read more »

Bue
Bue
9 years ago

Har svært ved at se argumentet for, at SVT medarbejdernes politiske holdninger udmunder sig i en ikke-neutral programflade. Der er umiddelbart ingen eksempler i indlægget andet end en difus kommentar omkring at “bare en dags kiggeri afsløre at det er lodret løgn”. Hvis man tager din tese op og kigger på SVT1 og 2 program udvalg idag, ser man bl.a. en bred vifte af sportsprogrammer, nyheder af regional og international karakter, skandinaviske og amerikanske serier osv. Der er endda 45 minutters gudstjeneste på SVT2. Kilde: http://www.tvguide.dk/kanaler/SVT2 Uden eksempler bliver dit argument altså kogt ned til, at du syntes det er… Read more »

Olav
Olav
9 years ago
Reply to  Bue

Vet ikke om dette underbygger dette noe.
Det er jo ikke nettopp den enkleste sak å føre bevis for:
http://www.document.no/2010/06/lilla_saltsjobadsavtalet/

Superman
Superman
9 years ago
Reply to  Bue

@ Bue Det er den samme plade der bliver afspillet hver gang journalisternes ræverøde sympatier fremkommer i nye målinger; “journalister er så fine mennesker og så dedikerede til deres job som neutrale nyhedsformidlere, at de på ingen måde overhovedet er påvirket af deres egne politiske sympatier, verdensbillede eller menneskesyn” Det er overmåde naivt. Hvordan kan man afgøre hvad der er relevante historier, hvad der skal graves i, hvad vinkel en nyhed skal have, hvem der skal spørges som “eksperter”, hvordan vægtninger af forskellige synspunkter skal være, hvad der skal omtales som “ekstremt”, “kontroversielt” “yderligtgående” osv., uden at det på et… Read more »

H
H
9 years ago

Den allt lägre allmänbildningen bland svenska journalister är helt enkelt ett efterspel av 1968-generationen. När jag tittar i min bokhylla – inget skryt! – hittar jag flera böcker av de klassiker som nämns ovan. Jag har både namn och årtal i böckerna och bredden förvånar mig faktiskt än idag. Dessutom var jag starkt konstintresserad. Jag talar om ett svunnet 1950-tal…

Svend Andersen
Svend Andersen
9 years ago

Partisympatierna bland allmänheten: SD 3% ??? – hvor får de mon det tal fra?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x