18
mar
Seneste opdatering: 20/3-13 kl. 0211
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 18.03.2013 212227

Kartan över utrikes födda i Sverige är uppdaterad. Nu finns 2011 och 2012 med.Vissa länder kan vara svåra att hitta på kartan så jag har lagt till en lista man kan välja från. Irak är nu det dominerande ursprungslandet i åldersgruppen 15-44 år med 80 292 personer. Att jämföra med hela Norden 47 868 personer. Klicka på bilden för att komma till kartan. – AFFE.

På det interaktive kort kan man f.eks. se, at der fra Danmark er: Danmark 44.209 Norge: 42.884, Afghanistan: 21.484, Irak:127. 860 – i alt 1.473.256. Dertil kommer indenrigsfødte med udenlandske forældre i flere generationer, der muligvis er blevet svenskere udover passet – anslået cirka to millioner. Sverige har passeret et demogafisk ‘point of no return’, men “alle der bor i Sverige er svenskere,” siger de, og det gør unægteligt det hele noget noget enklere set fra en politikertaburet. Ikke for svensk underklasse, der ikke kan segregere sig fra det, ikke for syge, svage, kvinder og børn.

Bekymring over pågrebet jihadist, der har været i politiet i Grenoble
“Djamel” blev pågrebet bevæbnet i Mali, hvor han bekæmpede regeringhæren og franske tropper. (foto : Le Parisien)

djamel

A French-Algerian man arrested in Mali on suspicion of taking part in armed jihad had previously been a member of France’s police force, it was claimed on Monday. His shocked and angry sister has declared “he must pay” for “betraying” France. The 37-year-old man, named as ‘Djamel’ by Le Parisien, was arrested in northern Mali earlier this month, according to the French daily, for allegedly being a member of a jihadist group fighting against French and Malian government soldiers. He is awaiting extradition back to France.

Recent revelations that French citizens were among Islamist militants fighting in Mali have caused concern throughout France and in particular among a government increasingly wary of the threat posed by homegrown terrorists.The idea that a former policeman could turn against his country will only serve to increase anxiety. The revelation that Djamel had been member of France’s police force was made by his sister in an interview with Le Parisien on Monday.“He wore the uniform of France,” said his sister, given the alias ‘Sonia’ by the newspaper. “That seems staggering now, in light of what he has turned into today,” she added. Suspected jihadist ‘had been in the French police’

“Hensynsbetændelse”

Det var et udmærket ord psykologer fandt på for et par årtier siden. Det er en folkesygdom, som er værst i Sverige og England. Tobias Billström prøver at sparke lidt fornuft ind i debatten og redde stumperne af landet, men han har for mange modstandere. Som man ser, lægger de stor vægt på øjen- og hårfarve, og der vil da også blive mangel på blåøjede og lyshårede i løbet af en generations tid, som man ser ovenfor. “I’ll miss the swedish blondes, when they are extinct,” som Mark Steyn siger. 4 procent af verdens befolkning er ikke sorthåret. De er ikke beskyttet af nogen konventioner om sjældne arter. Billström skal krybe til Canossa endnu engang. Overlever han til 2014?

Migrationsminister Tobias Billström ber nu om ursäkt och tar tillbaka uttalanden som han gjort med anknytning till migrationspolitiken. Exempelvis sa han i morse man kan tro att de flesta som hjälper papperslösa är en “en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så”. Nu backar han från uttalandet.”Jag är väldigt ledsen” Tobias Billströms uttalande i DN att de som gömmer papperslösa inte är “blonda och blåögda” väcker debatt. “Tonvikt på hårfärg”

– Jag vill gärna be om ursäkt för de här uttalandena som jag gjort i Dagens Nyheter i dag för jag förstår att folk blev provocerade av det här sättet att formulera sig. Att uttala sig på det sättet som jag gjorde, det leder fel och det är jag ledsen för, säger Tobias Billström. Man kan få uppfattningen att det är allvarligare om mörkhåriga gömmer papperslösa flyktingar än om blonda gör det, men det tycker du alltså inte? – Jag är väldigt ledsen för att jag uttryckt mig på ett sätt som lett tanken fel. Billström: Jag förstår att folk blev provocerade.

Jan Lindqvist Grinde, universitetslektor i retorik, forskar i retorisk argumentation vid Uppsala universitet.– Detta är ett rasistiskt påstående. Punkt slut, säger han om Tobias Billströms uttalande. Retorikforskare: “Ett typexempel på rasism”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bergfast
Bergfast
9 years ago

Man skulle faktiskt kunna se på Billströms uttalande ur flera olika synvinklar och perspektiv. Det finns ju indirekta epitet i anslutning till beskrivningar av – blonda och blåögda – människor , (kvinnor), som handlar om en – image – av att vara ganska så – naiv och korkad – . Denna image förekommer i filmer, i tv-serier, (t ex som Rose Nylund i den amerikanska tv-serien Pantertanter gestaltar), och på teatrar, där just det blonda och blåögda, ( – den svenska kvinnan i övre medelåldern -), blir beskriven och gestaltad som just en mycket naiv och en mycket korkad person….… Read more »

Angela
Angela
9 years ago

Hörde Karin Pettersson (ledarskribent på Aftonbladet) som väl är den som driver kampanjen mot Billström och blir så häpen att jag måste skriva några rader. Nu får verkligen Lena Mellin eller någon på Aftonbladet ta flicksnärtan i öronen och be henne hålla käften. Hennes tolkning av Billströms “rasistiska” uttalande är så pass korkat att jag först höll på att gå i taket och nu bara gapskrattar. Det var det mest befängda och dummaste jag någon gång hört. Hennes resonemang och substans vilar inte på NÅGONTING! Det är LUFT! Helt substanslöst! Och på denna luft har hon med sin stora trut… Read more »

Ven
Ven
9 years ago
Ven
Ven
9 years ago
Reply to  steen

Visst är det härliga människor, dessa med total självinsikt 🙂 🙂 🙂

Bergfast
Bergfast
9 years ago

Jan Lindqvist Grinde sa i anslutning till – rasism – anklagelsen:…” Man kan utöver det diskutera om rasism är lämpligt eller inte.”….. Detta är mycket intressant uttalande. Kanske borde man verkligen diskutera det. Om man anser att det FINNS olika folkgrupper runt jordklotet, t ex eskimåer, aboriginer, romer, samer, indianer, japaner, kineser, spanjorer, turkar, greker, polacker, finnar, judar, araber, afrikaner, hinduer, kristna, muslimer, sydamerikaner, danskar, svenskar, ryssar, et cetera, osv., m.m., som alla har sina olika specifika språk, sina olika kulturella sedvänjor och traditioner, sina religiösa ritualer, sina danser, sina sånger, sin mat, sin musik, sin litteratur och sina berättelser… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Bergfast

“….INTE SKULLE FINNAS några olika folk på jorden med alla deras olika särheter av olika slag.” Ja, det är DET som är deras mål men alla är inte medvetna om det. Så det paradoxala är att det inte är mångfald/pluralism de strävar efter utan ENFALD. Ett enda rike där ett fåtal mångmiljardärer bestämmer. Krig blir fred och fred blir krig. Idén är helt befängd och det är detta jag anklagar dem för när jag säger att de är OKUNNIGA. De har ingen aning om vad det innebär för deras kunskap om samhällen och människor är så usel. De inbillar sig… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  Bergfast

” Man kan utöver det diskutera om rasism är lämpligt eller inte.”…..Jag vet inte vad det var Grinde sa för något men rasism är det inte. Vad är det? Rasism? Det är en floskel som någon hittat på. Det handlar om det allra mest grundläggande. Det du skriver om och botten i det. Botten är precis det som är grunden för allt liv. För allt levande. Produktion och reproduktion. Så i praktiken är ALLA rasister och främlingsfientliga. Rasism och främlingsfientlighet är produktion och reproduktion. Utan det skulle inget liv finnas. Så jag kan göra precis som Grinde. Säga PUNKT! Vet… Read more »

HH
HH
9 years ago

Jag är lika förvånad som Angela. Först, när jag hörde det här från och om Billström trodde jag att det var en fortsättning på Seinfelds humoresker. Men sen… Hur länge ska detta fortgå? Att göra svart till vitt och vitt till svart tycks vara lösningen. Och vad har Billström sagt som väcker sådan förtrytelse? Varken min äkta hälft eller jag själv – och vi är verkligen gamla journalister och skribenter – kan finna någonting av anstötelse i det sagda. Och att sedan se Reinfeldt… och höra hans uttalande… och sedan svansen: hur länge kan han få vara kvar? Etc, etc.… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
9 years ago
Reply to  HH

@HH “Antagligen rösta jag inte alls, eller – mittåt! – röstar jag, men blankt. Den här skaran är faktiskt under min intelligensnivå.” Kom igen nu, HH! Nog kan du väl lägga en röst på SD? Visst, de kunde vara bättre de med, med det står ändå för det enda som kan liknas vid ett hopp om något annat än total utplåning av Sverige som nation. Om du verkligen har arbetat som journalist i Sverige i modern tid så vore det interessant att höra vad du anser om ditt personliga ansvar för den utveckling vi har haft de senaste 20-30 åren.… Read more »

Angela
Angela
9 years ago
Reply to  HH

Nu tog du orden ur munnen på mig. 🙂 Jag såg just Rapport och Statsministern….och reagerar och tänker likadant som du. Till slut blir man så trött…jag känner inget förtroende vare sig för de politiker eller de journalister vi har. Av knark blir man dum…har de knarkat allihop i Stockholm? För de verkar inte riktigt kloka. Statsministern kunde inte hantera situationen. Jag upplevde detsamma som du. Ingen är vuxen. De beter sig som stirriga och vilsna barn allihop. Det verkar faktiskt som de verkligen inte vet vad de skall göra för att ta sig ur eländet och det gör mig… Read more »

Angela
Angela
9 years ago

Ett rasistiskt påstående? Verkar långsökt. Skulle gärna vilja höra hans argument. Påstående? Att påstå att något är rasistiskt för att det är “blont och blåögt” verkar lite hysteriskt. Vet inte något om Jan Lindqvist Grinde. Verkar ha doktorerat i “dygder”. Förmodligen skall det syfta på nazismens “framavlande” av blonda kvinnor som någon sorts renrasighet. Men man måste ju sätta in det i sitt sammanhang. Hur skall annars en blond svenska med blå ögon ens våga ge sitt signalemente utan att bli kallad för rasist? Om bara själva orden”blond, blåögd” är rasistiska? Vare sig just hår eller blåa ögon kan vara… Read more »

Ven
Ven
9 years ago

@Affe! Jag är enormt imponerad av din statistik på din blogg. Jag länkar dit när det passar.
Mina barnbarn tycker att vissa av dina bilder är jättekul.

Santor
Santor
9 years ago

Flot lavet og ganske godt at blive klog på.

Ps. De 6872 fra Danmark er tallet fra år 1900 – de andre er fra 2012.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
9 years ago

Sveriges framtid kan sammanfattas i ett ord: Folkmord.

Antingen kommer urspungsbefolkningen att gradvis elimineras, ungefär som de kristna i Libanon, eller så kommer de att radikaliseras och fördriva inavandrarna. Elller så blir det lite av varje, med lokala etniska rensningar som sen resulterar i en uppdelning av landet.

Just nu verkar det gå i expressfart mot alternativ 1, men historien indikerar att en process av detta slag när som helst kan vända 180 grader.

Men folkmord lär det bli, möjligen flera.

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x