26
mar
Seneste opdatering: 28/12-19 kl. 1636
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

16.03.2013 nordsjælland II 03016.03.2012 nordsjaelland 04516.03.2012 nordsjaelland 059-001

(Klik fotos for helskærm) – Jeg ville have forsat sidste weekeends post med en helliget Tegners Museum(1938) og det fredede område, det ligger i, der simpelthen hedder Rusland, fordi det ligger meget afsides. Mange kender det ikke selvom mange kender hans to skulpturer i Helsingør, Danserindenbrønden og Herkules kæmper mod hydraen ved indsejlingen til havnen. Attraktionen er selve museet, der ligner en mindre udgave af Ulveskansen i Østpreussen og landskabet, der græsses ned af får. Jeg har brugt ugen på at genopfriske Tegner, billedhuggerkunstens Rued Langgard, men mere miskendt. Han er så uspiselig bombastisk i det meste, at der ikke er meget at skrive om, med mindre jeg indtager noget hallucinerende. Det hjalp mig engang, da jeg blev tvunget til at høre Radio Krishna.

Hvis man synes, at Große Deutsche Kunstausstellung var slemt. Hvorfor Bjørn Nørgaard gav ham en renæssance for ti år siden, ved jeg ikke. Var det den grandiose fiasko, der fascinerede ham? Kitch-faktoren? Når Tegner for et øjeblik glemmer sin svulstige symbolverden, ser man en fin og teknisk fremragende billledhugger, der ellers er usynlig.

Museet er lukket om vinteren, men kan se dets ubegribelige interiør i videoen her. Man ser samtiden Willumsen og Hansen-Jacobsen i Tegner og det han kunne være blevet, hvis ikke han var faret vild i sine symbolistiske, græske drømme. Alligevel vender man tilbage til Rusland med mellemrum, det hele er simpelthen for fantastisk, og midt i bunkeren mellem resterne af alle de bristede drømme, ligger han og konen begravet under gulvet. Der skal en atombombe til at fjerne dem.

Havde det ikke været for Rudolph Tegnérs eget initiativ til opførelsen af et énmandsmuseum og mausolæum på et forblæst lyngdrag, kaldet Rusland, syd for Dronningmølle i Nordsjælland, er det spørgsmålet, hvor mange danskere der overhovedet ville huske ham i dag. En kunstners stræben (Litteraturliste til Tegner, hans kunst og museet.)

Fra reservaterne: »Gør ‘anti-feminisme’ strafbart«
Sverige og Norge vil have en feministisk blasfemiparagraf:

Hvad defineres som antifeminisme? “Holdning, væremåde og handling, modstand mod ligestilling og multikultur og genus-teorier.” Tak for kaffe en masse antifeminister, vi er. Der er ikke fængsler nok, men bødepotentialtet er anseeligt. Her er underholdning til hele påsken, alt hvad der kan krybe og gå af politiserende ‘forskere’, hvis man ikke skal i kirke, hvad der næppe er strafbart efter at det er blevet en kvindelig kaffeklub.

Jeg har ledt med lup i rapporten efter en dansker, men til min beroligelse ikke fundet nogen. Det er åbenbart kun i Danmark, at vi “højreekstreme, xenofobe, populister” endnu ikke per definition også hader kvinder, jøder, homser, børn og dyr. Tillykke med det til danske universiteter, det er ikke så tit, man har noget universitært at være stolt af.

En forfader til mig, skrev i en roman: ” Når Clausen ønsker, at Knagsted skal blive lykkelig, får han svaret: “Børn er lykkelige, og Dyr og Kvinder, men vi Mennesker er det ikke.” Den roman kan ikke være lovlig i Norwegistan og Schwedistan, disse mentale landskaber landskaber, der er ved at vokse frem af mafiøse, arabiske patriarker og feministiske forskere og lokale mænd med syv-otte kønsidentiteter, der desværre for dem bliver domineret, tævet og voldtaget af de førstnævnte. – Man kan møde én i dag: Som bisexuell hårdrockare häpnar jag över queer-rörelsens intolerans. Mens landet går i opløsning, pludrer MSM om emner af mere overordnet interesse, brød, skuespil og underliv.

At mænd ikke så sjældent bliver voldtaget i Sverige, er i grunden følgerigtigt af hele denne pseudovidenskabelige tankeverden. Jeg er ikke ‘anti-feminist’, livet er ikke langt nok. Jeg er ligeglad med feminister, de interesserer kun en promille i Danmark og i medierne fylder de helt fortjent ingenting, men jeg er modstander af totalitære, ekstremistiske politiske ideer forklædt som forskning eller religion, og for det kan man måske snart blive straffet i de to nordiske kalifater, der har importeret mere vold mod kvinder, børn og homoseksuelle på 30 år, end de har haft i tusind år. Det er jeg også modstander af. Hvorfor ikke bare gøre kritik af multikulturalistiske, feministiske forskere strafbart, så er det overstået i et hug?

En ekspertgruppe anbefaler at de nordiske landene sørger for at trusler og trakassering på grunnlag av kjønn blir straffbare.

Antifeminisme er:

holdning, væremåte og handling.
motstand mot feminisme og likestilling.
et ønske om å gjenskape en hierarkisk samfunnsorden hvor heterofile menn er privilegerte.
motstand mot å utfordre kjønns-, seksualitet- og rasekategorier.

Vil gjøre antifeministisk trakassering straffbart, Rapport: HVORDAN MOTARBEIDE ANTIFEMINSIME OG HØYREEKSTREMISME? InnspIll og anbefalInger fra eksperter I norden. . Et par citater til dem, der ikke gider læser hele rapporten – det gad jeg heller ikke, men jeg tænker på, at denne ‘forskning’ koster utalte milioner, som skal tjenes af andre, der er så heldige at have et rigtigt arbejde.

Indspilning i fuld skærm 26-03-2013 125916

Indspilning i fuld skærm 26-03-2013 123333Indspilning i fuld skærm 26-03-2013 123205 Indspilning i fuld skærm 26-03-2013 123300

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hertz
Hertz
9 years ago

Vedr. Tegner: De fleste Københavnere kender nu godt hans svulstige skulptur “Mod lyset” til minde om Finsen (-s Nobelpris), der står ved Rigshospitalet på hjørnet af Blegdamsvej og Tagensvej, så det er nok en overdrivelse at sige, at han ville være glemt i dag, hvis ikke det havde været for museet.
Men jeg bryder mig nu heller ikke særligt om hans stil; den minder lidt for meget om nazismens og stalinismens bombastiske og grove arbejder- og bonde-statuer. Og hvorfor skal statuerne absolut have overdimensionerede fødder?

anno
anno
9 years ago

– Der tre danskere der er citeret i rapporten (og hedder det så en nordhen eller en norsker?) Mandana Zarrehparvar, Anja Dalgaard-Nielsen og Søren Lerche “We need to talk about gender equality as something involving both men and women, as well as considering the intersections between gender and sexuality, Mandana Zarrehparvar (Danmark) is MA in globalisation and integration. She is the chief consultant on Equal Treatment in the Danish Institute for Human Rights. Zarrehparvar is working with promoting equal opportunities for all regardsless of race and ethnicity, especially Roma. Zarrehparvar has also worked with multiple discrimination, hate crimes, gender and… Read more »

Morten Dreyer
Morten Dreyer
9 years ago

Tegners museum viser at kunst er godt, men at det for en kunstner er rart med en særdeles velhavende hustru.

LarsS
LarsS
9 years ago

Der er dog heldigvis en skøn, vanvittig underholdende svensk kvinde, Tanja Bergkvist, som i dén grad gør grin med og går i kamp mod genus-tyranniet i Sverige.

Hun skriver i et hæsblæsende tempo, når hun først går i gang:

http://tanjabergkvist.wordpress.com/category/matematik/

pk
pk
9 years ago

Steen.
Fra reservaterne, den forfader du omtaler skrev også engang :”Hvad skal vi stille op, os der har haft en lykkelig barndom?”

Og i dag ville den gode Gustav Wied kunne skrive:” Hvad skal vi stille op , os der har haft en lykkelig tid uden muslimernes vold?”

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
9 years ago

De som bereder vägen för Al Qaida måste vara lyckliga nu. De har kämpat för det i mer än 40 år, och nu står det på tröskeln till att förverkligas:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/9953949/British-Muslims-fighting-in-Syria-could-commit-terrorist-attacks-in-UK.html

trackback

[…] Mere absurd læsning: Gør anti-feminisme strafbart. […]

Santor
Santor
9 years ago

Det er en worldwide trend lige i øjeblikket. Feminismen blomstre overalt på nettet og deler bla. det Amerikanske/Internationale ( hvordan man nu vælger at opfatte det ) ateistiske miljø, som er i skarp kamp indbyrdes fordi feminister kræver respekt – øhh fordi de er kvinder – eller noget. Det sjove er at feministerne vælger at censurere deres modstanderes kommentarer og i det hele tage bruger venstrefløjens outing taktik og metoder for at fremme deres egen sag, hvorved de på vanlig kællingefacon forstyrre enhver saglig debat. Kællingedebatten startede med at en, tilsyneladende knap så attraktiv mandlig ateist, der inviterede en kvinde,… Read more »

Marit
Marit
9 years ago
Reply to  Santor

Hei Steen ! Det er mulig jeg har misforstått, men det er altså ganske stor forskjell på norsk og svensk “kamp mot antifeminisme.” Riktignok har vi alt for mange “kjønnsforskere” av tvilsom karakter i Norge. Men de ble grundig avkled t(!) i en TV-seie kalt ” Hjernevask”. I samme program ble IQ-forskjeller innen menneskegrupper også “anti-tabu-behandlet”. Store protester fra en del av kjønnsforskerne, som ble stående med “rumpa bar”, som noen “keisere uten klær”.Og antirasistene var ute med rasismekortet fordi noen var så frekke å antyde at IQ kan være nedarvet. Sverige har, etter det jeg har forstått, en mere… Read more »

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x