21
apr
Seneste opdatering: 21/4-13 kl. 1441
73 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen!

omar-mustafaDet började som en skakning på nedre däck. Nu skakas Sveriges största parti, socialdemokraterna, nerifrån gräsrötterna och upp till den översta partitoppen av ett jordskred som vi sannolikt bara har sett början av. Pinsamt är bara förnamnet på turerna kring valet av islamisten Omar Mustafa in i den socialdemokratiska partistyrelsen och utsparkningen av honom sex dagar senare. Skakningarna har inte bara avslöjat en spricka inom socialdemokraterna. De blottar ett slukhål – av djupaste okunnighet, gränslös naivitet, nonchalans och politisk cynism.

Underhållningsindustrin kan lägga ner, eller åtminstone ta en time out. Ingenting överträffar den storartade underhållning som socialdemokraterna har bjudit på de senaste veckorna. För den som hyser skadeglädje är det uppiggande dagar. Sveriges största politiska parti har klafsat i sitt egenkonstruerade klaver och tvingas halsa rejäla klunkar av sin egen medicin. Den som bygger sin politik på lögner, hyckleri och förtryck av folkopinionen kan vara förvissad om en sak: förr eller senare spricker hela skiten. Som man bäddar får man ligga. Som man ropar i skogen får man svar.

“Ett haveri på alla plan” skriver Dagens Nyheter i en ledare. “Ingen tycks svara för Socialdemokraterna, som mer liknar ett nätverk av regionala kotterier än en politisk organisation.”

Socialdemokraternas klocka har stannat på 1969

Sedan valet 2010 har samtliga sju gamla riksdagspartier till stor del lyckats undgå besvärande granskning av sin egen politik genom att både de och journalistkåren har varit kolossalt upptagna med att förhålla sig till Sverigedemokraterna. Den surdeg som socialdemokraterna bakar nu har stått på jäsning länge. Plötsligt är de tvungna att visa vad de själva står för, och då trampar de som Nalle Puh rakt ner i getingboet. I getingbon finns väl bara honung?

Bygget av det svenska folkhemmet vore otänkbart utan arbetarrörelsen, men den har inte lyckats omforma sin politik till att vara relevant för dagens Sverige och dagens svenskar. Klockan har stannat på 1969, när Olof Palme valdes till statsminister och partiet hade nästan en miljon medlemmar. 1979 nåddes toppnoteringen 1,2 miljoner.

“Solidaritet” borde behängas med röda varningslampor

stefanTiden och väljarna har sprungit ifrån socialdemokraterna. Inte ens LO-kollektivet är längre säkra väljare. Kräftgången accelererar, och den gamla stolta arbetarideologin har vattnats ur till ihåligt klingande retorik. Socialdemokraternas favoritord “solidaritet” gällde från början Sveriges egna invånare. Det gör det inte längre. Nu borde ordet behängas med röda blinkande varningslampor, det är ett av de mest missbrukade orden någonsin i politisk historia.

När partiledare Stefan Löfven håller sitt linjetal på socialdemokraternas partikongress den 4 april hoppar flosklerna i en strid ström ur munnen på honom.

“Jaha. Ni förstår, det här känns lite speciellt för en arbetargrabb från Ådalen” börjar han och har därmed signalerat att det vore ett övergrepp att kritisera en man med ett så enkelt ursprung.  Sedan säger han att solidaritet är ett av de vackraste ord han vet och “Vi ska bygga samhället så som vi vill att en familj ska vara. Sverige ska vara som en familj där alla behandlas lika, oavsett kön eller ursprung. Sverige ska vara som en familj där solidariteten är gränslös.”

“De socialdemokratiska värderingarna är min själ”

“De socialdemokratiska värderingarna, de är min själ”, säger Stefan Löfven. Han tror säkert på vad han säger. Dessutom får alla klart för sig att om man har synpunkter på socialdemokratiska värderingar har man också gått till attack mot Stefan Löfvens själ. Sedan klämmer han i med:

“Det samhälle som vi vill forma drivs av gränslös solidaritet. Våra värderingar känner inga landgränser.”

Där satt den. Socialdemokratisk solidaritet omfamnar hela världen. Men om den gränslösa solidariteten bara flödar i en riktning – från men inte till? Från Sverige till alla andra länder men aldrig tillbaka? Måste inte solidaritet vara ömsesidig? Ett evigt ensidigt givande som politisk strategi – hur realistiskt är det? Det Stefan Löfven säger är rent bondfångeri. Han berättar sagor för vuxna som behöver höra sagor. Han strör ut ordgodis över sin publik. Och publiken applåderar entusiastiskt.

I desperation puttar man in en tvättäkta islamist

Men fler och fler genomskådar flosklerna. Vid årsskiftet sjönk medlemsantalet i SAP för första gången under 100 000-strecket. Hälften av medlemmarna är pensionärer. Självklart sätter desperationen klorna i partitoppen. Och vad gör man? Låter krass röstmatematik ta över och puttar in en tvättäkta islamist i partistyrelsen. Bingo! 75 procent av Sveriges muslimer röstar nämligen på socialdemokraterna. Det är de importerade muslimerna som ska rädda partiet från sotdöden.

Den första stora pinsamheten i Cirkus Mustafa är den naiva tron att Islamiska förbundet är jämförbart med vilken liten idrottsförening eller biljardklubb som helst. Socialdemokraterna verkar tro att islamister kan dresseras till socialdemokratiska värderingar om “solidaritet”, “alla människors lika värde”, “jämlikhet mellan könen” och “kampen mot homofobi och antifeminism” – bara för att de befinner sig i Sverige. Socialdemokraterna tror verkligen att islam är “fredens och kärlekens religion”. De har till synes inte en aning om att islam också rymmer en totalitär politisk ideologi.

Dumskallarnas sammansvärjning

veronica_palmValberedningen, ledd av Berit Högman, har inte läst på.

“Hos oss finns ingen kultur/tradition av överprövning” försöker hon förklara sig senare.

Stockholms arbetarekommun med ordföranden Veronica Palm och kommunsekreterare Olle Burell i spetsen har inte läst på. Här flimrar bara det inre räkneverket vid tanken på en muslim som röstmagnet.

Partisekreterare Carin “Butler i tunnelbanan” Jämtin  har inte läst på. Redan i fjol fick hon ta del av ett kritiskt mejl avseende Omar Mustafa. Men det gjorde uppenbarligen inget intryck på partisekreteraren.

Partiledaren Stefan Löfven har inte läst på.

Det är dumskallarnas sammansvärjning. Kunde man inte åtminstone kräva en kvällskurs om islam på ABF innan partiets famn öppnas för islamister?

“Vi var helt tagna på sängen”

Nomineringen av Omar Mustafa har beskrivits som “kuppartad”. Hans namn damp ned som en total överraskning strax innan partistyrelsen skulle väljas.

“Vi var helt tagna på sängen, och ställdes inför fullbordat faktum. Det här liknar vad man brukar kalla egenmäktigt förfarande från vår representant i valberedningen och de få som möjligen var insatta”

säger ett av kongressombuden, förre jämställdhets- och demokratiministern Jens Orback, nu generalsekreterare för Palmecentret.

Uppvaknandet blir chockartat. Som av en händelse är det tidningen Expo som uppmärksammar att Islamiska förbundet, där Omar Mustafa är ordförande, har bjudit in de utpräglat antisemitiska egyptierna Salah Sultan och Ragheb al-Serjany som föreläsare.

“Kritiken kallades islamofobisk”

Under årets påskhelg arrangerade Islamiska förbundet tillsammans med studieförbundet Ibn Rushd och Sveriges Unga Muslimer (SUM) en konferens i Stockholm med Yvonne Ridley som inbjuden talare. Även hon har gjort starkt antisemitiska uttalanden. En annan talare på samma konferens, Azzam Tamimi, har sagt att “Israel är en cancer”, uppmuntrat till självmordsattacker och under ett seminarium i Cambridge försvarat hustrumisshandel med motiveringen att arabiska kvinnor ber om att bli slagna av sina män.

2005 var Tamimi inbjuden både av Sveriges unga muslimer, SUM, och den socialdemokratiska kristna broderskapsrörelsen (numera “Socialdemokrater för tro & solidaritet”). Det är alltså inte bara Islamiska förbundet som har bjudit in antisemitiska föreläsare till Sverige, utan också flera socialdemokratiska organ; Palmecentret, Broderskaparna och S-studenter.

“Broderskaparna och S-studenter organiserade åtta seminarier i projektet med Tamimi. Alla invändningar som fördes fram besvarades med samma mantra om att kritiken var islamofobisk”

skriver Fredrik Malm (fp) på DN Debatt.

“Avslöjandet ett resultat av islamofobi”

per_gudmundsonNär Expo skriver något går en susning genom landets redaktioner. Då blir det plötsligt legitimt för media att haka på. Det är Expo som avgör vad som får luftas offentligt i dagens Sverige. Artikeln blir startsignalen för en flod av artiklar och radio- och tv-inslag. Men Expo var ingalunda först på banan med varningar.

Om någon ska ha cred för att ha ögon och öron på skaft är det Per Gudmundson, ledarskribent på Svenska Dagbladet med svårslagen kompetens när det gäller islamism. Redan när Omar Mustafa valdes in i styrelsen för Stockholms arbetarekommun för ett år sedan påpekade Gudmundson på sin blogg att Mustafa hårdnackat hade försvarat att han bjudit in den antisemitiske Salah Sultan som gäst till Islamiska förbundets stora konferens.

Dagens Nyheter skrev om saken i mars 2011. I ett svar på Newsmill skrev Omar Mustafa att artikeln byggde på “citat som sades vid något tillfälle av en person från andra sidan jorden”. Han kallade avslöjandet ett resultat av “islamofobi” och en del i ett försök att “utfärda en livstidsdom i antisemitism på alla som har någonsin uttalat ett kritiskt ord mot staten Israel”. Ett youtubeklipp med prov på Salah Sultans föreläsningskonst kan ses här.

“Ingen homosexualitet inom islam”

Kan inte socialdemokrater googla? Kunde ingen vettig människa i den socialdemokratiska partitoppen göra vanlig personresearch? Nej, socialdemokraterna tutar och kör och måste nödvändigt klafsa i klaveret så att det stänker över hela Sverige. Om någon hade googlat hade man till exempel upptäckt vad Omar Mustafa (då styrelsemedlem i Sveriges unga muslimer) sa om förekomsten av homosexuella i SUM när han intervjuades av Devrim Mavi 2006 i RFSL:s “Kom ut” 8/06.

“Inga hbt-personer. Inga öppna i alla fall”, förklarar Omar Mustafa.

“Kan det verkligen stämma? Jag menar, 10 000 ungdomar men inte en enda hbt-person?”

“Vi utesluter ingen men jag har inte hört att sånt finns bland oss muslimer”, säger Omar Mustafa.

“Omar Mustafa säger att koranen är fulländad, den har fungerat i 1 400 år och där står det tydligt. Punkt slut. Sex förbjudet utanför äktenskapet + äktenskap är till för en man och kvinna = ingen homosexualitet inom islam.”

Några år senare säger sig Omar Mustafa kämpa för alla människors lika värde och bekämpa homofobi.

Kopplingar till Muslimska brödraskapet

I mars 2011 skrev Omar Mustafa på twitter:

“Skicka svenska Jas-plan mot Israel nu!”

Han har sagt att tweeten var en reaktion på att regeringen bistod med Jas-plan i den internationella insatsen mot Muammar Khadaffi i Libyen och Israels då pågående bombning av Gaza.

Om socialdemokrater kunde googla hade de också upptäckt Islamiska förbundets kopplingar till Muslimska brödraskapet, vars motto lyder:

“Allah är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden för Allahs ära är vår högsta strävan.”

“Sharia är den absoluta normen”

Muslimska brödraskapets chefsideolog Yousuf al-Qaradawi har sagt följande:

“Godkännandet av en lagstiftning som formulerats av människor innebär en preferens för människornas begränsade kunskaper och erfarenheter före den gudomliga vägledningen: “Säg! Vet du bättre än Allah?” (Koranen 2:140).

Han har också på Muslimska brödraskapets online-forum sagt:

“Sharia kan inte ändras för att överensstämma med förändrade mänskliga värderingar och normer. Snarare är det [sharia] den absoluta norm som alla mänskliga värden och uppförande måste anpassa sig till.”

“Man ska gradvis utöka inflytandet för islam i samhället”

Brödraskapets taktik i Sverige beskrevs i ett reportage SVT:s Uppdrag Granskning 2006 – men avfärdades samtidigt i reportaget som en konspirationshistoria:

“Man ska etablera relationer med olika makthavare för att gradvis utöka inflytandet för islam i ett samhälle.”

Socialdemokraterna ses som en särskilt tacksam måltavla. Efter valet 2002 skickade Sveriges muslimska råd ett gratulationsbrev till statsminister Göran Persson (s). I brevet står det att muslimerna runt om i landet arbetat hårt för socialdemokraternas seger, och att man hoppas att statsministern kommer att uppfylla några av muslimernas krav i framtiden.
“Frågan är om det får andra konsekvenser än vad politikerna har tänkt sig” skrev Per Gudmundson på sin blogg för ett år sedan. Ett år senare vet vi svaret.

Partiet låter sig nöja

När kritikstormen brakar loss mot valet av Omar Mustafa “känner sig partiet trygga” med de förklaringar han ger om de inbjudna antisemiterna.Omar Mustafa säger själv i en intervju med TT den 10 april:

“Jag kan inte nog betona mitt avståndstagande från alla antisemitiska yttringar, all hets mot folkgrupp och kollektiva beskyllningar av den judiska gruppen som jag kopplats till. Det strider mot min och Islamiska förbundets värdegrund.”

Partiet låter sig nöja – tills vidare.

“Vi valde att tro på hans ord”

“Omar har förklarat på ett väldigt bra sätt att han självklart står upp för alla människors lika värde, sa kommunsekreterare Olle Burell. Katina Staf, sammankallande i valberedningen för Socialdemokraterna i Stockholm, lät sig också nöja med Omar Mustafas förklaring.

“Vi hade ingen anledning att göra någon annan bedömning, säger hon. Hon tycker att det är märkligt att valberedningens slutsats nu har blivit ifrågasatt.

“Vi valde att tro på hans ord och jag undrar varför det inte räckte nu.”

Vad vet socialdemokraterna om taqiyya?

Vad vet Katina Staf, Berit Högman, Olle Burell, Veronica Palm, Carin Jämtin och Stefan Löfven om taqiyya? I socialdemokratin, liksom bland flertalet svenskar, tror man människor på deras ord. Sådan är vår tradition och kultur. Men när vår svenska högtillitskultur möter produkterna av decennier av socialdemokratisk kulturimport uppstår en kulturkrasch som heter duga. Underhållningsvärdet är som sagt stort – här konfronteras socialdemokratiska politiker med vad de själva har skapat.

Muslimer får lära sig att vara ärliga mot varandra, om inte lögnen är så liten att den inte räknas. Helt andra regler gäller hur man handskas med sanning och lögn gentemot “otrogna”. Då är det tillåtet att ljuga hur mycket som helst om syftet gagnar islam och en själv. Det är också tillåtet att vinna de ”otrognas” tillit för att sedan utnyttja deras sårbarhet och besegra dem.

“Lögn gentemot icke-muslimer obligatorisk”

Nils Dacke skriver om fenomenet på sin blogg Freedom and reason:

“Taqiyya (lögn, falskhet i syfte att främja islam) eller kitman (ljugande genom att utelämna), är tillåtna eller rentav obligatoriska beroende på om målen är tillåtna eller obligatoriska (RoT r8.2 med hänvisning till al-Ghazali). Eftersom jihad för att underkuva de otrogna är obligatorisk (RoT O9.0-9.1) för muslimer, är därför taqiyya obligatorisk , och den tillämpas därför flitigt i utbyte med icke-muslimer. Detta har sedan länge varit Muslimska brödraskapets taktik för att tillskansa sig makten.”

På den efterlämnade ljudfilen erkänner den islamistiske självmordsbombaren Taimour Abdulwahab själv sin taqiyya. Han säger att han har ljugit för sin familj när han har sagt att han har rest till Mellanöstern för att arbeta. I själva verket tränades han i jihad för att ta livet av så många “otrogna” svenskar som möjligt – men lyckades bara spränga sig själv i luften den 11 december 2010.

“Krav på upprättelse” sända till FN

För mindre än två månader sedan skickade svenska muslimorganisationer en helt sanslös kravlista till FN med “krav på upprättelse”. Den verkar alla redan ha glömt. Skrivelsen är undertecknad av Omar Mustafa, Helena Benaouda, Fatima Doubakil, Elvir Gigovic och Al Shabaab-försvararen Ahmed Siraj. Den publicerades i Aftonbladet den 4 mars. Men där finns Omar Mustafa märkligt nog inte med bland undertecknarna. De muslimska organisationerna skriver bland annat:

“Många av de mest flagranta brotten mot svenska muslimers mänskliga rättigheter har skett inom ramen för det så kallade Kriget mot terrorismen. Av 26 kända frihetsberövanden i enlighet med den nya terrorbrottslagstiftningen har samtliga drabbade varit muslimer, men trots alla gripanden har åklagaren endast lyckats få till två fällande domar. Den låga andelen fällande domar gör att man kan ifrågasätta rättssäkerheten i förfarandena och om terrorismbrottslagen är en ”raslag” riktad enbart mot muslimer.”

De glömde nämna att en av de två fällande domarna gällde Helena Benaoudas svärson Munir Awad, tillsammans med tre andra invandrade terrorister boende i Sverige dömd till tolv års fängelse för ett planerat terroristbrott mot Jyllands-Posten i Köpenhamn.

En överordnad lojalitet: mot islam

Sex dagar efter att han hade valts in i partistyrelsen sparkas Omar Mustafa. Han får ett ultimatum av Stefan Löfven, och Veronica Palm håller i yxan. Man kan inte både vara ordförande i Islamiska förbundet och sitta i socialdemokraternas partistyrelse. Det handlar om värderingar. Han måste välja. Än en gång visar socialdemokraterna en häpnadsväckande okunnighet och naivitet. En muslim/islamist har en enda lojalitet som är överordnad alla andra mål och lojaliteter; lojaliteten mot islam. Omar Mustafa väljer Islamiska förbundet. Självklart. Han har knappast något verkligt val.

Per Gudmundson skriver:

“De politiska partierna – i alla fall Socialdemokraterna – tycks tro att det är en övergående fas, att de islamiska förbunden snart kommer att gå med i Pride-tåget, att det givna slutmålet för varje civilisation eller kultur är en socialdemokratisk välfärdsstat med könsneutrala toaletter och genusdagis. Så då kan man pruta lite med värderingarna idag, tillfälligtvis, tills det fixar sig.”

Peter Weiderud hukar, utom skotthåll

peterVar det mediedrevet som fällde Omar Mustafa? Nej. Han föll på eget grepp och oöverträffad socialdemokratisk klantighet. Medierna gjorde för en gångs skull det de ska göra, granska makten.

Det finns klara vinnare i det uppkomna kaoset. Den som mest entusiastiskt har krattat manegen inom socialdemokratin för islam och Omar Mustafa hukar nu i skymundan, till synes utom skotthåll. Hans namn är Peter Weiderud, ordförande i Socialdemokrater för tro & solidaritet. Han anser att Muslimska brödraskapet är ett moraliskt rättesnöre för den muslimska världen. I augusti 2009 antog Broderskapsrörelsen under Peter Weideruds ledning ett “Manifest för kristen vänster”. Här finns en grundläggande paragraf om jämlikhet:

“Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan etniska och religiösa klyftor, utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.”

HBT-rättigheter ströks i muslimskt manifest

Men i motsvarande “Manifest för muslimska socialdemokrater”, som antogs av Broderskapsrörelsens förbundsstyrelse den 28 maj 2010, ströks kampen för HBT-rättigheter. Där låter det så här:

“Vi strävar efter en värld utan över- och underordning, utan klasskillnader, utan klyftor, ojämlikhet och förtryck på grund av hudfärg, religion eller kön, där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och värde.”

Även detta uppdagat av Per Gudmundson. Peter Weiderud bekräftade Gudmundsons farhågor. Strykningen var helt medvetet gjord – man ville inte “röka ut” muslimska medlemmar ur föreningen genom att säga sig kämpa för lika rättigheter oavsett sexuell läggning.

Berusad av “den arabiska våren”

Berusad av “den arabiska våren” skriver Peter Weiderud på Newsmill i januari 2011, om det han kallar “Arabvärldens 1989”:

“Ett demokratiskt islamistiskt styrt Egypten kommer att bidra till fred och utveckling. Islamismen har i grunden mycket gemensamt med den europeiska kristdemokratiska traditionen.”

I en famös artikel på DN Debatt i juli 2010 med rubriken “Är vi beredda att älska juden och muslimen?” klassar han och några kyrkliga företrädare, bland andra biskop emeritus Caroline Krook, det svenska förbudet mot djurplågeri i form av halal- och kosherslakt som “diskriminering av muslimer och judar” och drar sig inte för att insinuera att förbudet är grundat i kvardröjande nazism.

I september 2012 traskar han vidare i ullstrumporna och pläderar för omskärelse av små pojkbebisar – allt annat är religionsfobi! “Det går liksom inte att komma ifrån att enda egentliga skälet bakom debatterna i Sverige och Tyskland är en medveten eller omedveten religionsfobisk hållning” skriver Peter Weiderud.

Abdirisak_Waberi

Fredrik Reinfeldt skrattar hela vägen till Rosenbad

Under tiden som socialdemokraterna klantar sig skrattar statsminister Fredrik Reinfeldt (m) hela vägen till Rosenbad över att hans egen husislamist, Abdirisak Waberi, med plats både i riksdagen och försvarsutskottet, inte ännu har dragits med i kritiken mot Omar Mustafa. Trots att han fick brallorna rejält neddragna i Evin Rubars dokumentär från december 2009, “Slaget om muslimerna”.

Även miljöpartiets Ship to Gaza-seglarislamist Mehmet Kaplan  går fri. Än så länge.

Som väntat har svenska islamister och muslimer för tillfället fullt upp med att hänge sig åt sin specialgren, att vara kränkta. När de har hämtat sig rekommenderar jag både dem och alla andra att läsa Nalin Pekguls artikel på DN och PM Nilssons intervju med henne.  Bättre kan det inte sägas.

Av Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

73 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Palm (s), känd från Omar Mustafaaffären 2013, anser att kärlek är viktigt för att stävja terrorismen. Det är brist på kärlek som […]

trackback

[…] Palm (s), känd från Omar Mustafaaffären 2013, anser att kärlek är viktigt för att stävja terrorismen. Det är brist på kärlek som […]

trackback

[…] Han nomineras under kuppartade former till den socialdemokratiska partistyrelsen 2013. Hans namn damp ned som en total överraskning strax innan partistyrelsen skulle väljas. Krafterna bakom nomineringen är framför allt “Socialdemokrater för tro och solidaritet” (tidigare Broderskapsrörelsen) under ledning av Peter Weiderud, och Stockholms Arbetarekommun och dess ordförande Veronica Palm. De åstadkommer en av de största socialdemokratiska skandalerna på senare år, Omar Mustafaskandalen.  […]

Olli Rein
10 years ago

De socialdemokratiska värderingarna, de är min själ, säger Stefan Löfven (S). Ja då är man inget mer än en själlös människa, om man tänker så.

trackback

[…] Cirkus Mustafa är ett exempel på hur muslimer enligt Koranen och Haditherna får ljuga för icke-muslimer i syfte att främja islams sak – genom att vinna deras förtroende för att göra dem sårbara och kunna besegra dem. Sådana ”heliga lögner” betecknas med det arabiska ordet taqiyya. […]

HH
HH
11 years ago

Ja, Olav, Wergeland läste vi i min gamla skola, men jag tackar dig för uoppfriskningen av minnena. Särskilt hans liv. Som vi alla ser har vi här i Norden någonting gemensamt. Jag behöver väl inte ens nämna de isländska sagorna eller runo-sångerna från Finland? Vem kan glömma Topelius som är så fast förankrad i svensk historia. Förresten var det han som skapade “Svenska Fruntimmersskolan” i Helsingfors som därmed kom före Sverige när det gäller högre undervisning för kvinnor.

Johan
Johan
11 years ago

En som vanligt tänkvärd krönika.

Att Löven försökte köra en Cirkus Scott – dvs “största möjliga tystmad” är väl föga förvånande, när nu en totalt naiv och världsfrånvänd valberedning löpt amok i paradgrenen dumhet!

Det är föga förvånande att den största överströmningen av väljare till SD kommer från S – de stackarna måste ju känna sig lika blåsta på sunda värderingar som de stackarna gjorde som fick hästkött i.s.f dyrt betald oxfile.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
11 years ago

“Det började som en skakning på nedre däck.” Ha, ha! Suverän inledning! I övrigt går det att hålla sig för skratt. Jag håller inte alls med om att det var god underhållning. Jag tycker tvärtom att det här var en riktig rysare. Plötsligt “får” ju Breivik rätt: (Delar av) Socialdemokratin konspirerar med Muslimska Brödraskapet, Al Qaidas moderorganisation, mot svenska folket. I själva verket har det förstås pågått länge, men bevisen har inte varit lika påtagliga eller har åtminstone kunnat sopas under mattan av fler villiga medsammansvurna i medierna. I själva verket tror jag, som framgått av tidigare kommentarer, att Utöya… Read more »

HH
HH
11 years ago

Stort tack Axel för den vackra texten – faktiskt en riktig novell i god dansk tappning. Här ser man också förbindelsen bakåt. Att vi alla faktiskt har en historia och en del av den ligger under jord. Men den har en fortsättning som inte ska döljas. Jag rekommenderar förresten Johannes V Jensens “Himmerlandhistorier”, där får man verkligen möta Danmark. Det fanns en utomordentligt fin kvinnlig dansk poet med efternamnet Christensen (ursäkta mig för att jag glömt förnamnet!) och som tyvärr är bortgången sedan en tid. Det diskuterades om henne om hon inte skulle vara en värdig Nobelpris-kandidat. Jag har läst… Read more »

Olav
Olav
11 years ago
Reply to  HH

Ja, dansk er vakkert, selv på norsk. Glemmer ikke tekster av Tove Ditlevsen fra platen “Mitt Ville Hjerte” med Kari Bremnes. Meget orginal innspilling, med to brødre i akkompagnementet, på henholdsvis trommer og orgel; Audun og Iver Kleive. Ellers tror jeg tilbakevending til det normale for våre samfunn (i den grad det er mulig, i og med voldsomme skader og plantede økonomiske og sosiale belastninger) kommer til å ta tid. For ikke bare skal den absurde og ikke på noen måte bærekraftige innvandringen måtte opphøre, men våre lands såkalte intelligensia skal rekke å konvertere, uten å miste ansikt, i en… Read more »

elwee
elwee
11 years ago

Tack Julia för ditt arbete med att förse oss med kunskap och argument. När det gäller taqiyya så är Omar ett levande exempel på detta. Han har vid flera tillfällen via både ord och gärning visat att han samtycker med koranens syn på bl a HBT-personer. Det hindrar dock inte det senaste utspelet för att komma in i värmen igen: http://www.friatider.se/mohamed-omar-ska-starta-gaymoske Tyvärr så kommer MSM att köpa detta dravel och “hjälpa en missförstådd människa” att åter hamna i någon partistyrelse … Det är nog kört med (s), men både (mp) och (m) har ju traditioner att anamma islamister högt upp… Read more »

Cavatus
Cavatus
11 years ago
Reply to  elwee

Fast Mohamed Omar och Omar Mustafa är två olika personer. Jag blandade också ihop dem först, men insåg sedan hur det låg till.

elwee
elwee
11 years ago
Reply to  Cavatus

Aha … då läste jag lite dåligt, men det är lätt att blanda ihop alla aktörer som MSM hyllar.

Tack för upplysningen.

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago
Reply to  elwee

Same shit 😀

HH
HH
11 years ago

Tack Andvare. En fortsättning. Biskop Thomas frihetssång. Början så här:

“Frihet är det bästa ting
som sökas kan all världen kring.”

Nu väntar vi på andra nordiska motsvarigheter. “Kong Kristian stod vid höjen mast” t ex, kan det vara en dansk frihetssång? Norge? Finland och Island. Kom igen!

När jag lyssnar på våra politikers nonchalanta sätt att frikänna sig ansvar för vårt lands ledning, kom jag att tänka på – särskilt socialdemokraternas senaste utspel – boken “Dumskallarnas sammansvärjning”.

Axel
Axel
11 years ago
Reply to  HH

Det haver så nyligen regnet Johan Ottosen, 1890 / Dansk folkemelodi Det haver så nyligen regnet, det har stormet og pisket i vor lund. Frø af ugræs er føget over hegnet, åg på nakke og lås for vor mund. Årets løb har sin lov, der blev lyst i vor skov, ak, hvor kort, indtil alt er stormens rov. Det har regnet – men regnen gav grøde, det har stormet – men stormen gjorde stærk. Som de tro’de, at skoven alt var øde, så de vårkraftens spirende værk. For de gamle, som faldt, er der ny overalt, de vil møde, hver… Read more »

Olav
Olav
11 years ago
Reply to  Axel

Et vers fra Henrik Wergelands sang til dagen for Norges Constitusjon 17.mai: Et Bæger skjæmmer Ingen hvor Folket staaer som Brud med Loven — den er Ringen — til Frihed vied af Gud. Den Ring i ærlig Næve som Lynild straaler; men, hvis Skurken den vil hæve, han brænder sig paa den. Det står at Wergeland “var en kranglefant og en drukkenbolt, irritabel og kverulerende, stri og skulle alltid ha rett. Og han hadde en voldsom ungdomstid med mye alkohol, svir, hor og utagerende adferd. Han var fremfarende og improviserende. Man kan undres på hvordan en mann med et så… Read more »

Lasse
Lasse
11 years ago

“Public Service” fick till det ganska bra iaf. Farligt nära verkligheten.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=438&grupp=5670&artikel=5510290

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
11 years ago
Reply to  steen

Norell: “Den grundläggande tanken att ”muslimer” utgör ett kollektiv med en viss definition utgör en bärande idé hos islamister. Som moderate riksdagsledamoten Abdirisak Waberi, Omar Mustafas föregångare som ordförande i Islamska föreningen i Sverige (IFIS), har sagt: Islam har bara en definition. Men detta är uppenbart fel – islam är lika mångfacetterat som vilken annan religiös ideologi som helst…]” Jag tror inte att Norell tror på sig själv här, inte med facit från Egypten och Tunisien. I Egypten röstade som bekant över 50% på MB och 20% på salafisterna, av alla väljare och ännu större andelar av muslimerna. I Tyskland… Read more »

Andvare
Andvare
11 years ago

Glimrande bra krönika, Julia! Och anar jag för första gången en anstrykning av lättsinne? (Eller hopp?) Tack för att du finns, BTW, Varje söndag börjar med ett förväntansfullt besök på Snaphanen. Finns det jag söker, så stoppar jag där. Kokar kaffe, brer en macka, släpper ut hundarna. Först därefter, frukost med Julia Caesar 🙂 Kul att se att vi har samma skruvade sinne för humor. Det är länge sedan jag skrattat så högt och så mycket som senaste veckan… Till att börja med aningslösheten, och vad den avslöjar om SAPs partitopp. Antingen har de inte internet, eller så behärskar de… Read more »

trackback

[…] En ny söndagskrönika av Julia Caesar. Denna gången om islamisten Omar Mustafa och dom naiva socialdemokraterna som försökte fiska muslimska röster men som slutade med en cirkus av sällan skådat slag. […]

Svenskastavalla
Svenskastavalla
11 years ago

Bra av Julia och Snapphanen! Svensk solidaritet klingar illa. Tänker på Solidaritet i Polen som fick sådan stor betydelse. Idag har den ersatts av marknadskrafter. I Sverige är solidaritet ett sätt att förtrycka den svensketniska befolkningen. Orden får med tiden annan innebörd. Förkämpar för lag och rätt kallas numera nazister. Äkta kristna blir islamofober. Sverigedemokrater räknas inte ens, tillåts inte existera. Vår nation skall upphöra att vara Sverige till förmån för en internationell frizon för alla som behöver omvårdnad och förbättrad ekonomi.

trackback

[…] Julia Caesar […]

HH
HH
11 years ago

Ursäkta återkomsten! Men i samma samlingsbok med noveller och dikter av gamle Verner hittade jag den dikt vi sjöng i min gamla skola. Från början var det faktiskt meningen att den skulle bli vår nationalsång. Så här, och sjung med nu pojkar och flickor: Sverige, Sverige, Sverige, fosterland, vår längtans bygd, vårt hem på jorden! Nu spela skällorna, där härar lysts av brand, och dåd blev saga, men med hand vid hand svär än ditt folk som förr de gamla trohetsorden. Jag vågar inte fortsätta med sista versen. Man kan ju aldrig veta vad Säpo har för sig nu för… Read more »

Andvare
Andvare
11 years ago
Reply to  HH

Tack, HH, för påminnelsen.

Bidrar med en egen favorit:

“Land, du välsignade, tag min sång!
Gjut din ande i orden!
Giv, att den ljuder fullkomnad en gång,
Sången om landet i Norden,
Sången om sjumila skogar och sjö,
Slätter, som skördar oss bära,
Midnattssol och midvintersnö,
Sverige till ära, Sverige!

Land, du välsignade, tag mitt verk!
Dig min strävan jag vige!
Signa min tanke och armen stärk,
främst bland de främsta jag stige,
att när min bana jag ändat har,
sjunkit till skuggorna neder,
stolt må man minnas, att svensk jag var,
Sverige till heder, Sverige!”

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2Ac-RqtQUes

HH
HH
11 years ago

Ibland hamnar en bok från fjärran i händerna, i det här fallet Verner von Heidenstam. Boken rymmer dikter och noveller. Den jag läste hette “Dumma svenskan”. Början: “En evnuck, som tillhörde sultanens moder, hade begivit sig till sin förste herres grav för att bedja. Under hemvägen köpte han på torget en vit slavinna, som med sin höga växt ådragit sig hans uppmärksamhet.” Han tycker att hon har ofantliga fötter och hennes fortsatta arbete hos sultanen består i att ta hand om dennes högt värderade papegoja. Men genom hela novellen andas man in offerrök från främmande eldar, faktiskt är den så… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
11 years ago

Tack Julia mycket bra och lärande fler borde läsa dina krönikor.

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
11 years ago

I artikeln i DN skriver Nalin Pekgul (s) så här: ”Jag anser tvärt emot Peter Weiderud att alla demokrater bör ta avstånd från islamismen. Det är en totalitär politisk ideologi som vill utforma samhället efter månghundraåriga religiösa urkunder, begränsa kvinnors rättigheter och bestraffa homosexualitet med döden.” … ” Tanken med dessa var att starta en inommuslimsk debatt så att unga muslimer kunde få se att det finns olika sätt att tolka islam.” Nalin Pekgul har av detta uttalande att döma och trots att hon bekänner sig vara muslim, mycket dålig kunskaper om islam. Med uttalandet tar hon avstånd från ”islamismen”,… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

@Nostradamus_i_norr,

Bra skrivet!

Men jag skulle vilja tillägga att det är fullkommligt meningslöst att ens lyssna på muslimer i väst och detta inkluderar Nalin Pekgul. Som troende muslim bosatt i ett icke muslimskt land är det deras uppgift att ljuga och vilseleda.

Om man vill veta vad muslimer anser ska man endast lyssa på de som befinner sig i muslimska länder och gör man det blir det ganska snart helt glasklart att det inte finns några som helst förutsättningar för samexistens.

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Du har helt rätt och mina iakttagelser är exakt de samma. Om man vill lyssna på vad islam står för, förutom att läsa i skrifterna, så bör man lyssna till det som deras skriftlärda framställer på sin hemmaplan. Memri TV och youtube innehåller massor av deras utläggningar av koranen och haditerna. Jag planerade att även skriva om lögnerna men ansåg att inlägget redan var alltför långt. Muruna, kitman, taqiyya och tawriya är olika former av lögner som främst är riktade mot icke-muslimer (kuffars). Att utveckla lögnerna lämnar jag därhän men jag låter några kända så kallade ”islamofober” utveckla två av… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

Jo, det finns hur mycket som helst att säga om Islam. Om man orkar tänka på eländet….

Har du läst Bernard Lewis? Om inte, så rekommenderas hans böcker. “What Went Wrong?: The Clash Between Islam and Modernity in the Middle East” är bra att börja med.

En annan favorit är “The Suicide of Reason: Radical Islam’s Threat to the West” av Lee Harris. Väldigt lättläst men samtidigt mycket kraftfull.

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@Utlanddsvensk. Tack för boktipsen. Efter att ha läst ”Exit Folkhemssverige – En samhällsmodells sönderfall” av Björkman/Elfverson/Friedman/Wedin (finns för nerladdning), JCs fullständigt lysande bok ”Världsmästarna – När Sverige blev mångkulturellt” läser jag nu ”Invandring och mörkläggning” av Arnstberg/Sandelin. Vad gäller islam har jag i huvudsak hållit mig till källskrifterna och bloggar. Saxat ur ”Läsebok för folkskolan”, åttonde upplagan, utgiven av P.A. Nordstedt & Söner, sidorna 527-529: 527 – Rubrik Muhammed: På den vidsträckta Arabiska halvön bor ett folkslag med livlig inbillningsförmåga och lysande talegåfva. Därjemte äro de måttligt gästvänlige och ringa ädelmodige, men uppfyllda av hat mot sina fiender. … Muhammed… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

@Nostradamus_i_norr

Jag gillar också både “Exit Folkhemssverige” och “Världsmästarna” men har inte hunnit med ”Invandring och mörkläggning”. Tillför den något nytt?

Härligt att läsa utdraget ur den gamla folkskoleboken. Att det sen finns folk som påstår att det inte var bättre förr….

För övrigt kan jag tillägga att här i Schweiz går man grundligt igenom taqiyya i skolans religionsundervisning. Det bidrog nog en del till att man röstade om förbud mot minareter och min känsla är att det bara är en tidsfråga innan man i princip förbjuder islam här.

Nostradamus_i_norr
Nostradamus_i_norr
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@Utlandssvensk Jag rekommenderar läsning av ”Invandring och mörkläggning” eftersom den tar upp frågeställningar och problem ur ett lite annorlunda perspektiv än i ”Världsmästarna” och den innehåller mängder med citat och hänvisningar till artiklar i olika massmedia. Författarna har gjort ett utmärkt arbete men borde ha låtit någon göra en språklig granskning för att komma i klass med språket i ”Världsmästarna”. Förutom sakinnehållet i ”Världsmästarna”, är JCs behandling av det svenska språket mästerlig och vida överlägsen allt som skrivs i svensk slaskpress. I den svenska religionsrelativistiska PK-skola läser man absolut ingenting om taqiyya men om ”fredens och kärlekens” religion och naturligtvis… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

@Nostradamus_i_norr Jag är helt ening vad gäller “världsmästarna” och jag skrev även ett längre inlägg när den kom ut: http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/01/11/varldsmastarna-av-julia-ceasar/ (Han var vänlig nog att lägga upp min post, men annars har jag ingen koppling till den bloggen) Vad gäller din beskrivning av Schweiz finns det inget att rätta! Mycket bra sammanfattning. Möjligen kan man tillägga att som svensk född på 60-talet känns det betydligt mer som hemma i Schweiz jämfört med dagens Sverige. Ordnig, reda och inte massa drägg och slödder. Altting, dvs. sjukvård, polis, brandkår, sjöröjning, post, etc, etc, fungerar närmast perfekt. Dessutom är det ett fullkommligt fantastiskt… Read more »

Da Capo
Da Capo
11 years ago

Det kan inte sägas ofta nog – med skarpt eftertryck. – – – MelaniePhillips: “You cannot be a moderate bigot”, se kommentarerna. http://www.israpundit.com/2008/?p=18371 – – – “In my opinion, there can be no reformation or enlightenment in Sunni or Shiite Islam, because there is no church to be reformed,” now exMuslim al-Ghasali explained to Die Welt. “In Islam, we are subject to the power of a sacred book and the instructions it gives. Identity and understanding of self come from the Quran. If Muslims could use their reason without the instructions of a book which is recognized as the Word… Read more »

HH
HH
11 years ago

Tack Julia och ni andra! Apropå surdeg… man blandar rågmjöl och vatten. Låter det stå i två dagar. Häller ut det mesta utom två skedtag, häller på mer rågmjöl och vatten, etc, etc… Jag har på annan blogg skrivit om det oerhört starka intryck ett tyskt reportage gav – faktiskt Kunskapskanalen. En ung kurdisk kvinna skiljer sig från sin man, ett barn, flyttar ihop med en “almindelig” tysk, klär sig västerländskt, vill få ett nytt liv. Tre bröder. Den yngste mördar henne genom att skjuta henne i huvudet – hon är “en skam för vår familj och vår kultur”, som… Read more »

DaCapo
DaCapo
11 years ago

Sveriges politikerinducerade förfall: fördumning, slödderisering, kriminalisering ( http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=5510949 ), islamisering osv, fortskrider i tilltagande takt. – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – “Islamismen har i grunden mycket gemensamt med den europeiska kristdemokratiska traditionen.” !! (Weiderud) Även om jag vet att… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 years ago
Reply to  DaCapo

@Da Capo, “Framtidens kvarvarande etniska svenskar kan kanske komma att tillfriskna?” Jo, det sker nog redan. Jag hittade denna sammanställning i en kommentar på Avpixlat: “Några intressanta siffror för SD från skolvalen i Stockholm år 2006 respektive 2010: 2006 S:t Martins gymnasium (Solna) 5.31% 2010 S:t Martins gymnasium (Solna) 28.92% 2006 HTS-Gymnasiet Järfälla 4.14% 2010 HTS-Gymnasiet Järfälla 18.47% 2006 Vallentuna Gymnasium 2.33% 2010 Vallentuna Gymnasium 26,1% 2006 Vilunda Gymnasium Upplands Väsby 3.43% 2010 Vilunda Gymnasium Upplands Väsby 16.09% 2006 Tumba Gymnasium 3.94% 2010 Tumba Gymnasium 14.99%” Tyvärr står nog dessa undomar inför en närmast övermäktig uppgift. Inte bara har de… Read more »

Da Capo
Da Capo
11 years ago
Reply to  Anonymous

Vad skall SD åstadkomma efter valet 2014? En amatörmässig spekulation: 1a. SD blir större än S eller M eller MP – synnerligen osannolikt – framtvingar i så fall ett samgående mellan två av dessa tre: S+M eller S+MP(+V). 1b. SD utvidgar sin nolltolerans till total utslätning av sig självt – varpå samgående med M möjliggörs: M+SD contra S, MP eller S+MP(+V). 2. SD fortfarande mindre än S eller M eller MP – som idag… Oavsett vilken konfiguration, oavsett om V och FP är kvar i livet eller ej, men förutsatt att C och KD har ramlat ur, så kommer aldrig… Read more »

Carl Ericsson
Carl Ericsson
11 years ago

Risken finns att hela affären är gammalt hederligt VAL FLÄSK! Det godhjärtade social demokraterna ställer till en vansinnig scen. Efter ett par dagar så visar de upp för hela Sverige att de bryr sig om demokrati.
Slutkontenta en stor del naiva svenskar/invandrare tänker oj bra då kan jag rösta på mitt gamla parti som egentligen tappat allt hopp om S och tänkt lägga sin röst på SD.
??

Angela
Angela
11 years ago

Julia Ceasar, jag är så imponerad av din exakthet. Att med bara några ord belysa ett långt skeende.Jag tittar på avsnittet “Solidaritet”. “Tiden och väljarna har sprungit ifrån socialdemokraterna. Inte ens LO-kollektivet är längre säkra väljare. Kräftgången accelererar, och den gamla stolta arbetarideologin har vattnats ur till ihåligt klingande retorik. Socialdemokraternas favoritord “solidaritet” gällde från början Sveriges egna invånare. Det gör det inte längre. Nu borde ordet behängas med röda blinkande varningslampor, det är ett av de mest missbrukade orden någonsin i politisk historia.” Neej, det är de inte. SAP är inte ett svenskt socialdemokratiskt arbetarparti utan ett globalistiskt nyliberalt… Read more »

Janne
Janne
11 years ago

Man får ge svensk media ett litet plus i kanten för att de för första gången faktiskt reagerat när en islamist – som i handling visar att hans värderingar inte på något sätt överensstämmer med dem hos något svenskt parti – blir invald i S’ styrelse och när de faktiskt ifrågasätter valet av honom. Tidigare har man haft frikort för att ha vilka värderingar som helst i svensk politik om man är muslim och invandrare utan att media ifrågasatt det. Och här är en avgrundsdjup skillnad mot hur etniska svenskar i politiken blir behandlade. Den svensk som i ord eller… Read more »

rksmrgs
rksmrgs
11 years ago

Principen för taqiyya demonstrerades redan 1986 när Refaat El-Sayed beslogs med att ha ljugit om sin doktorsexamen. I en intervju sa hans advokat att “man måste förstå att El-Sayed som varande oriental har en mer flexibel inställning till sanning och lögn än vad som är gängse i vår del av världen.”

pk
pk
11 years ago

Som næste svensk ( Helsingør) og med stor kærlighed til landet er det
ganske forfærdeligt, at være vidne til det som sker
Som jeg ser Sverige ;
Mona Sahlin græd for Fadime , men ikke for Daniel.

Daniel , en 17-18-årig dreng , som blev slået ned , og fik halsen skåret over af en ung muslim.
I Sverige er det racisme at græde over unge, gamle svenskere , som bliver myrdet af udlændinge.
I årevis var Sverige det smukkeste drømmeland for mig.
Men fremtiden ser slem ud og hedder Reinfeldt.

Ludvig
Ludvig
11 years ago
Reply to  pk

Tack PK för den påminnelsen!
Det är mycket viktigt med dessa konkreta jämförelser som så tydligt avslöjar hycklarparadiset Sverige.
Landet har blivit ett unikum därvidlag.

Angela
Angela
11 years ago

Tack, själsfrände för din fantastiska krönika med så många infallsvinklar så det är omöjligt att fatta alla och börja dra i trådarna. I Mustafa-cirkusen sammanfattas hela västvärldens totala hjärnkollaps. Var håller historikerna hus? Granska FN och dess företrädare NF. Debatterna om organisationen. FN:s historia är skrämmande. Något dagens medborgare inte vet om. Såg en artikel i Avpixlat igår om mångkulturen. Dessvärre började inte historien där. Den började tidigare som jag antytt i tidigare kommentarer. “Medierna gjorde för en gångs skull det de ska göra, granska makten.” En sanning med modifikationer. Att de granskade särskilt mycket och djupt kan jag inte… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Angela

Precis som Stenholms länge styrde i SR, före TV, för att göra oss till kommunister och det vet vi nu hur det gick, så har Silbersteins, Willy och nu Margit, häckat överallt i medierna för att göra oss till “solidariska” globalister och lydiga bilderbergs-fan. Och socialdemokratiska Broderskapsrörelsen med svansviftaren Peter Weiderud sopade bort Svenska kyrkan och Sveriges kristna historia för gamla stenåldersreligioner. Var finns Svenska kyrkan? Liksom journalistkåren får det svenska prästerskapet stå med skammens rodnad på kinderna.

På journalistmöte i Norge 2007 bestämde journalisterna samfällt att de skulle bedra svenskarna och övriga folk i västvärlden.

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Angela

http://sv.wikipedia.org/wiki/Willy_Silberstein Påminna om alla politikers resor för att vifta svans , ta emot medaljer i kommunistdiktaturer. Det talas inte om de övergreppen idag. Nu har man hittat nya modernare och trendigare övergrepp att utsätta folk för. Men metoderna är uråldriga och har följt människan genom historien. Orsakat krig, imperiers fall, civilisationers upplösning. Och så är de på gång igen. Hur länge skall vi låta dem hållas?

XE72
XE72
11 years ago
Reply to  Angela

Angela, skvatt galen är du. Var annars än här kunde du ha blivit publicerad ?

HC
HC
11 years ago
Reply to  Angela

Angela: Vilket förbannat dravel du kommer med. Bilderbergergruppen hit och Bilderbergergruppen dit. Judar som konspirerar.
Jag uppskattar Julia Cesars exposé men dina paranoida idiotier kan du stoppa upp någonstans där solen inte skiner,

Invandrare1957
Invandrare1957
11 years ago
Reply to  HC

Du borde nog vakna upp och läsa på lite om den gruppen. Det handlar inte konspirationer i Sverige utan Europa och världen.

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Invandrare1957

När man inget har att säga tar man till knytnävarna. Hur vore det om du satte dig in i saker och ting innan du låter aggressiviteten tala? Särskilt insatt verkar du inte vara men du kanske kan bli? Det skulle vara trevligare att höra dina argument i en debatt än otidiga utbrott. Kanske du kunde fråga dig VARFÖR vi har islam i Sverige? Varför vi har mångkultur? Har du inte förstått sambanden så är ett bra tips att läsa alla kommentarer och inlägg som finns och alla tips på litteratur och länkar som redovisas i debatterna. Menar du att man… Read more »

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
11 years ago
Reply to  HC

Angela verkar vara en provokatör.

san_ell
san_ell
11 years ago
Reply to  HC

Läs “Bilderberggruppen” av Daniel Estulin
http://www.anarchos.se/product_info.php/products_id/68

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago
Reply to  Angela

Läste för ett par veckor sedan en interessant artikel på FB. Tror det var gruppen World Truth TV. Den handlade visserligen om förbudet mot marijuana i allmänhet men berättade även om bakgrunden till denna. Det hela började på 1870-talet när John Rockefeller Sr blev stenrik på olja. Den mannen var verkligen en riktigt ful fisk. Vi talar om 25-30 år innan det ens fanns bilar, än mindre löpande band-tillverkning av sådana. Men industrin behövde olja, Så började det. John Sr hade en ful taktik när han gjorde affärer med folk som han inte ville skulle veta att det var han… Read more »

Eva Andersson
Eva Andersson
11 years ago
Reply to  Angela

Jag vet inte vem du är, men jag delar både din och Julia Ceasars syn och rädsla inför världen vi lever i och den framtiden vi tvingar in våra barn i.Jag är en vanlig svensk som somnar med ovanligt kalla fötter varje kväll. Den världen vi kände som god finns inte längre. Jag går inte till kyrkan, är inte delaktig i något frikyrkoförbund, men min bibel har jag kvar. Även om jag inte trodde på den som ung finns den ju där i min bokhylla och i mitt bakhuvudet. I den finns Uppenbarelseboken med dess berättelse om det som kommer… Read more »

Peter
Peter
11 years ago

Det stora problemet är att färre och färre “normala” svenskar orkar engagera sig politiskt. Därför har många människor med extrema åsikter kuppat flera partiet, framför allt Miljöpartiet (som gått från att vara ett naivt Miljöparti med trots allt goda intentioner till att bli ett extremistiskt, kulturmarxistiskt parti), Centern (från ett landsbygdsparti till ett extremliberalt parti) och Moderaterna (från ett socialkonservativt till ännu ett extremliberalt parti). Jag hävdar till och med att Moderaterna bara för 15 – 20 år sedan till, säg 80 procent var samma parti som dagens Sverigedemokrater – med en dos sund nationalism, hårdare tag mot brottslingar, ett… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Peter

Jag har tagit upp det famösa mötet i San Francisco, i början av 90-talet första gången i Dalademokraten (2007 ?) tidigare hade vi inte nätet och till vanliga tidningar hade vi inte tillträde, och också i Söndagskrönikorna. Jag orkar inte skriva igen, 🙂 så jag letade på nätet och hittade en bra sammanfattning med en gång:

http://runor.wordpress.com/2011/06/17/tittytainment-en-medvetet-styrd-fordumningsprocess/

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Peter

Tja, det är nog fler partier som stannat på 1969-talet eller före. Du skall inte vara så försiktig, kan nog klämma till med före Heckscher. “Heckscher stötte ofta på motstånd i sitt eget parti. Enligt biografen Tommy Möller ansåg Gösta Bohman att Heckschers svaghet som politiker var dennes intellektuella egenskaper.” Heckscher hade andra brister som orsakade konflikter i partiet. Bl a Europatanken – globalismen. Tack och lov blev han aldrig statsminister. Den siste riktige “moderaten” var nog Bohman. Så det var länge sedan det började men tempot har accelererat efterhand. Regimkritikerna är ju hack i häl med ständiga avslöjandet. Med… Read more »

Angela
Angela
11 years ago
Reply to  Angela

“Alla äldre och nätlösa” blev nog lite jobbigt men till era äldre släktingar i alla fall.

Peter Andersen
11 years ago

Som jeg tit har tänkt. Islam vil blive et kämpe problem för venstresidan. Nu er slagit ved at komme igang.
Härfra kan det jo godt gå raskt.

PS

En liten dansk forsög att skriva svensk – da det jo er Sverige jeg skriver om… Hejsa!

XY
XY
11 years ago

Fy s*t*n vilken massa perversa “språkrör” Sverige är sprängfyllt med. Alla dessa högljudda fundamentalister, vars skruvade normer definierar debattonen och “värdegrunden”. Jag köper ej biljetten till denna malande cirkus, ej heller tar jag emot en gratisbiljett med erbjudandet om plusmenyn i propaganda.

Ven
Ven
11 years ago

Sverige = Ebberöds Bank.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
11 years ago

“För den som hyser skadeglädje är det uppiggande dagar”

Ja, räkna in mig! Att se den lille EXPO kommunisten Alex Bengtsson bli kallad för islamofob av ett hysteriskt multikulti fruntimmer med turban var nog en av de absoluta höjdpunkterna någonsin.

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Japp, det var en höjdare att se den arga katten Alex bli riven av den arga kattan Fatima. 😀

Pissenisse i Hökarangen
Pissenisse i Hökarangen
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Vi är som vanligt inne på samma spår, Utlandssvensk. Hans minspel..obetalbart!! 😀 Frågan är nu om moderaterna – vars värdegrund uppenbarligen klarar att härbergera Waberi inom sina ramar – kan fånga upp muslimska röster som (s) alienerat iom denna affär. Att trycka igenom sharia kan bli en smal sak om man gör det på ett svenskt, abdikerande sätt. Botkyrka kommun visar vägen med sina nyligen godkända böneutrop. Genom att lägga sig platt politiskt och göra det hela till en “polisiär fråga” har man vips löst hela problemet. Bara för polisen att ge tillstånd, då inget “polisiärt hinder” står i vägen.… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago

Det vanliga tillvägagångssättet i Sverige för att introducera principiella förändringar, det är att lansera det som något, som självklart omfattas av någon redan existerande lagstiftning – t.ex när regelbundna böneutrop jämställs med Hemglassbilens signal. Det kanske är en framkomlig väg också när sharia öppet ska införas i Sverige (initialt) för familjelagstiftningen. En annan väg vore att lansera sharia som en nödvändig och självklar följd av likabehandling som överordnad princip. “Muslim groups pointed out that Jewish Beth Din courts have handled civil legal cases for more than 100 years in Britain on a similar basis, and now operate under the 1996… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
11 years ago
Reply to  Arvid Falk

AF, jag tackar för intressant länk! Muslimerna borde tacka Hemglass & Beth Din.

Cavatus
Cavatus
11 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Tack, Julia, för denna lysande analys av sakernas tillstånd. Och jag håller med Utlandssvensk: det var ett sant nöje att se den annars så påstridige Bengtsson sitta stukad och tystad i en debatt med dessa påstridiga muslimer. Där fick han så han teg. Nu är han islamofobförklarad. Välkommen i gänget, Axel, som själv varit särdeles flitig i utdelandet av detta okvädingsord. Men sakernas tillstånd upptäckte vi “redan etablerade islamofober” för länge sedan och vi konstaterade det också, sa det högt, varpå vi tilldelades detta snart allmängilitiga epitet. Nu har Alex själv hamnat i fållan, något som vi realister har förstått… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
11 years ago
Reply to  Cavatus

Efterdyningarna av herr Omars gästspel ska inte underskattas:

“Islamiska förbundet kan tänka sig att staten går in och justerar mediernas rapportering om muslimer så att den blir ”rättvis”. Ställer Socialdemokraterna, som valt in förbundets ordförande Omar Mustafa i partistyrelsen, verkligen upp på detta? skriver journalisten Salam Karam.”

https://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1549136–skapar-forvrangd-bild-av-muslimer-

“Den senaste tidens debatt kring Omar Mustafa reser två nyckelfrågor. Dels om kopplingen mellan Islamska förbundet i Sverige och Muslimska brödraskapet och dels i vilken utsträckning våra politiska partier verkligen vill låta individer med brödraskapets ideologiska inriktning representera partierna, skriver Magnus Norell.”

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1581251-sa-skaffar-sig-muslimska-brodraskapet-fotfaste-i-europa

73
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x