4
maj
Seneste opdatering: 5/5-13 kl. 2021
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

4 maj – vi får inte glömma, inte ens vi som inte var med på den tiden i det landet. Frihedsbudskabet.

”Islams grænser er blodige; det samme er dens indvolde”

Lone Nørgaard og Torben Mark Petersen svarer på kronik og interview med Martin Krasnik: “Han er useriøs”:

Martin Krasnik går galt i byen, når han taler om et substantielt sammenbrud i islamkritikken. Han forholder sig ikke til den omfattende akademiske forskning og de grundige studier af islams hellige tekster og historie. Ej heller til, at dokumentationen for islamisering er overvældende.

Pladsen her tillader kun nogle få nedslag i forskningen, men i vores optik baserer den bedste del af islamkritikken sig på en omfattende akademisk forskning, grundige studier af islams hellige tekster og islams historie. Der vil altid forekomme uenigheder i samfundsvidenskaberne, og videnskab udvikler sig altid gennem kritik og ”bold conjectures and refutations,” som filosoffen Karl Popper skrev. Men Krasnik forholder sig slet ikke til denne omfattende forskning. I stedet afviser han al islamkritik på baggrund af en fejlbehæftet avisartikel og egne forudfattede meninger. Det er overfladisk og useriøst, og der er ingen, der er blevet klogere på islamkritikkens status af Krasniks interview(s) eller skriverier.

Hvis Krasnik ønsker at blive taget alvorligt med sin kritik af islamkritikken, så må han forholde sig til de fakta, den lægger frem. Dokumentationen for islamisering, bl.a. i form af islams erobring af territorier (jf. fx no go zones i Frankrig, England og Tyskland) og forankret i islams missionspligt, er alt andet end skrøbelig. Tværtimod er datamængden så massiv, at bemærkningen om ”substantielt sammenbrud” højst burde modtages med et overbærende skuldertræk. Hvis altså ikke lige Martin Krasnik havde DR som privat platform. SVAR TIL KRASNIK: ISLAMKRITIKKENS SUBSTANTIELLE SAMMENBRUD?

Fuskende ‘antiracister’ konkurs

Efter et blik på hjemmesiden et slags norsk EXPO, “Muslimhets og jødehat – to sider av samme sak”, “Demonstrasjon mot Sverigedemokraterna” og mere af den skuffe.

SOS rasisme har tidligere blitt dømt til å tilbakebetale 16 millioner kroner for å blant annet ha innrapportert for høye medlemstall. Nå er organisasjonen begjært konkurs. Haugesundsadvokat Jens Otto Haugland er oppnevnt som bobestyrer etter konkursåpningen. Han mener det bare var et tidsspørsmål før SOS Rasisme ville bli begjært konkurs.

SOS Rasisme ble i 2011 dømt til å tilbakebetale 9,7 millioner kroner til Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). Landsrådet saksøkte SOS Rasisme for å ha innrapportert for høye medlemstall og for å bryte regelverket for bruk av millionstøtten. Gulating lagmannsrett avviste i fjor høst å behandle SOS Rasismes anke av dommen. SOS rasisme er begjært konkurs

Ikke-integrationen

Sabatina James über die (Nicht)Integration der Muslime (video, tysk, utekstet). Sabatina James var i København i begyndelsen af marts.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Kære Tim.
Kender du den “lokale,, Lama Ole Nydahl?
han har været med til, at rejse det måske
smukkeste Buddha Tempel i Europa.
Det ligger oppe i bjergene ca. 20 min. fra
hvor jeg bor (mijas). Jeg plejer altid, at tage mine
gæster med op til dette smukke Tempel.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Physics is about discovering what the laws of nature are. And we’ve gone some distance towards that. But once you know what the laws of nature are, another question unfolds itself, which is why is it those the laws and not other laws? For example, the standard model of particle physics describes all the fundamental particles and their interactions. It has about 30 numbers which you just have to put in as the result of measuring them by experiment – the masses of the different particles, the quarks, the electrons, the neutrinos, the strengths of the fundamental force, various numbers… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Kære Tim. Blot et lille p.s: Den store lidenskab i mit liv, er musik og filosofi! Uden musik og filosofi ville jeg aldrig være det menneske jeg er! En stor del af min tid går med, at læse, lytte og tænke. Nå ja, så elsker jeg også at lave mad. I dag står den på thai kylling kogt i kokos mælk med masser af krydderier – nam, nam. Jeg også købt en Roman (jeg læse ellers kun fagbøger). Men da jeg var i Danmark (November 2012) fik jeg et tip af min ven Erik Wind – som han sagde ”… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Re: “4 maj – vi får inte glömma, inte ens vi som inte var med på den tiden i det landet.”

Så skal danskere aldrig glemme Sverige’s rolle som tilflugtssted for forfulgte danskere, jøder eller modstandsfolk og for allierede flybesætninger. Kritik af det officielle Sverige eller af svensk politik (fx. på indvandrings-området) er IKKE båret af skadefro eller “had” til Sverige. Tvärtom som I ville sige .

Morani
Morani
9 years ago

Nej – eller de tusinder af svenskere, som – hvis det var blevet alvor i Danmark og Norge – havde kæmpet i danske og norske uniformer. Blandt dem var den senere svenske minister Gunnar Sträng forresten….

Det er en historie, som desværre aldrig er blevet rigtig fortalt.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

Fantastisk arbejdet af Torben Pedersen og Lone Nørgaard. Helt enig med Tim Pallis. Det kan jo ikke undre at liberale muslimer ikke historisk har fået mange ben til jorden overfor sharia-tilhængere når de første, som liberale generelt, foretrækker argumenter mens de sidste rask vælger alt fra selvmordsbomber til knive, macheter og pistoler. Det gamle mundheld at pennen er stærkere end sværdet holder kun hvis pennen lykkes med at overbevise flere sværd om retten i sin position, end den modsiger. Ellers er historien lang med at det voldsparate mindretal ender med at dominere. Tænk bare på bolscheviker og nazister. De var… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

”I 1980 publicerede ”The Islamic Council of Europe” en bog med titlen Muslim Communities in Non-Muslim States, som netop giver anvisninger på, hvordan muslimer skal leve i Vesten. De detaljerede og faseinddelte instruktioner til minoritetsmuslimer kan koges ned til følgende: I skal samle jer og organisere jer med det formål at etablere et levedygtigt muslimsk fællesskab baseret på islam (læs: sharia). Det er pligten for hver eneste muslim. I skal oprette moskeer, kulturcentre og islamiske skoler. Naturligvis skal piger og kvinder være iført hijab. I skal for enhver pris undgå at blive assimileret i majoritetsbefolkningen. For at undgå assimilation skal… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
9 years ago

En meget stor tak til Lone Nørgaard og Torben Mark Petersen for den glimrende artikel. Det er det bedste indlæg i hele denne debat om Martin Krasniks eget substantielle sammenbrud i sit forsøg på at hævde sig selv som en stor kritisk journalist overfor andre, som ikke har en kinamands chance for at gennemskue hans eget sølle kildegrundlag i en dybt en fejlbehæftet avisartikel i Weekendavisen skrevet af Klaus Wivel.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago
Reply to  Tim Pallis

Kære Tim. Jeg er lige ved at læse den Tibetanske bog om livet og døden af Sogyal Rinpoche på dansk 2009. Jeg tænkte, det lige var noget for dig – den er dyb. Hilmen og skyerne. Uanset hvordan vores liv er, så er vores buddha-natur der altid. Og den er altid fuldkommen. Vi siger, at end ikke buddaherne kan forbeder den i deres uendelige visdom, ej heller kan levende væsner ødelægge den i deres tilsyneladende endeløse forvirring. Vores sande natur kan sammenlignes med himlen og det almindelige sinds forvirring med skyerne. Når vi står på jorden og kigger op, er… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
9 years ago
Reply to  Allan Hansen

Kære Allan Hansen

Tak for henvisningen til “Den tibetanske bog om livet og døden”. Ja det er den bedste bog på dansk om den tibetanske buddhisme – Ningmapa traditionen. Den er fremragende oversat af Per Pinholdt i et meget behageligt dansk. Jeg læste den, da den udkom og fandt, at den er tæt på Zen traditionen. Ja det er en fin forståelse. Den første del om livet er bedst, mens den sidste del om døden er meget tibetansk og adskiller sig fra Zens tilgang til det emne. Ja lev vel med det.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago
Reply to  Tim Pallis

Kære Tim tak for svar. Ja, selvfølgelig har du læst den, det
overrasker mig ikke.
Jeg har også læst Zen buddhisme fx. ” The way of Zen.
af Alan W. Watts 1957. Jeg ved ikke om den findes på dansk?
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg er meget fascineret af den buddistiske
filosofi og dybdepsykologi . Mht. til oversættelsen bliver jeg dig
svar skyldig, da jeg ikke har læst originalen ” The Tibetan book of living
and dying.

At blive en Buddha – er, at blive ét med naturen.

Lev Vel

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

” Forleden havde jeg en mærkværdig drøm. Jeg så en stor ørn ligge på ryggen på en klippe i dødskamp med to blodtørstige uhyrer. Disse sad på ørnens vidt udspilede vinger og holdt med deres frygtelige kløer ørnens afstumpede kløer fast trykket mod jorden. Man så det tydeligt ørnen var fuldkommen værgeløs og forsøgte kun med møje at holde sit stolte hoved hævet. På en klippeafsats lå resterne af ørnens sidste måltid, et afgnavet hare skelet og de sønderreven rester af en hane. Lidt afsides i en respektfuld afstand fra den grufulde skueplads, kikkede en lille mus med opstikkende øren… Read more »

Victor
Victor
9 years ago
Reply to  Allan Hansen

Allan…

Du ved godt, at Nordschleswigsche Zeitung var de rigtigt nazistiske hjemmetyskeres avis…ikke?

(Prøv at læse “Straffelejren” af Henrik Skov Kristensen.

Dette klip er i øvrigt helt åbenlyst er vendt mod hædersmanden Toldstrup og hans fæller i frihedsbevægelsen….som jo i denne sommer kæmpede for at få hele Slesvig tilbage til Danmark.

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago
Reply to  Victor

Kære Victor.
Tak for opmærksomheden.
Svar: Nej, det var jeg faktisk ikke klar over.
Jeg har gæster fra USA. Måske jeg får tid til
at uddybe lidt i morgen.

LEV VEL.

Allan Hansen.

Santor
Santor
9 years ago

Ang : Fuskende ‘antiracister’ konkurs

Som alle socialistiske organisationer gør før eller siden, er de løbet tør for skatteydernes penge!

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

MAY DAY!! MAY DAY!!!
Sidste udkald.

Victor
Victor
9 years ago

En sød lille historie om 4. maj. Min onkel og tante havde mødt hinanden i modstandsbevægelsen. Den 4. maj om aftenen sad de – og resten af deres gruppe – og lyttede til London. Ballonen var jo i højeste grad ved at gå op. Så kom befrielsesbudskabet – og efter det første brøl – spurgte min onkel den kvinde, som altså blev min tante: “Hvad hedder du rigtigt”…. Og SÅ gik de ellers i gang. I øvrigt er det ikke den fuldstændige 4.maj-udsendelse. Her beviser Johannes Sørensen en ufattelig kontenance: Han går øjeblikkeligt over til at læse de kodede ordrer… Read more »

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x