7
maj
Seneste opdatering: 7/5-13 kl. 1715
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg gad vide, om det harmonerer med lægeløftets: “at jeg stedse vil bære lige samvittighedsfuld omsorg for den fattige som for den rige uden persons anseelse.”

Socialt belastede boligområder som Vollsmose har svært ved at skaffe læger. I det socialt belastede boligområde Vollsmose i Odense er risikoen for at udvikle kroniske sygdomme særligt stor.Det viser opgørelser fra Sundhedsstyrelsen.

Men et notat fra Sundhedsministeriet afslører, at Region Syddanmark har problemer med at finde læger, der er indstillet på at etablere sig i ghettoen på almindelige overenskomstsvilkår. Hundige by nævnes. Her har Region Sjælland decideret måtte opgive at få en ny læge til at slå sig ned. Det fremgår, at lægerne hellere vil drive praksis i Greve by eller Karlslunde, og patienterne i det tæt befolkede Hundige må derfor køre dertil. Her vil lægerne ikke åbne praksis

Det er ikke første gang, vi ser at der ikke kan skaffes læger til områder med høj andel udlændinge. Alligevel har faget mange gange været oppe på den høje, moralske hest, når det gjaldt fordømmelse af samfundsdebatten, f.eks. i Læger siger fra fra 2006. Kan de muligvis få ord og gerning til at flugte? Hykleri klæder læger dårligere end de fleste.

Tonen i den offentlige debat om indvandrere, flygtninge og asylansøgere, er i den sidste tid blevet så fjendtlig, at vi som læger må sige fra. Nedladende udtalelser om etniske minoriteter gentages så ofte i pressen, at de for nogen bliver til sandheder. Tilsvarende er Danmarks politik over for minoriteterne i det hele taget blevet forrået. Flygtninge holdes ude, livet i Danmark er blevet uforudsigeligt og vanskeligt for asylansøgere, kun 9% af spontane asylansøgere fik asyl sidste år, og mange udsendes med tvang. Selve debatniveauet og den førte politik er umenneskelig, sygdomsfremkaldende og skader Danmarks internationale omdømme. Derfor opfordrer vi alle i Danmark – medborgere, politikere og pressen – til at bruge deres ytringsfrihed ansvarligt og med omtanke, og at behandle etniske minoriteter som medmennesker, i dagligdagen, i myndighedsudøvelsen og i Folketinget.

Ekologiskt sett är Sverige överbefolkat

Att skapa ett ekologiskt hållbart samhälle är inte lika svårt i ett tropiskt land som det är i Sverige. Med ett globalt perspektiv är det mer skonsamt för miljön att jordens befolkning är mer koncentrerad i varma än i kalla länder.

Redan i dag är Sveriges befolkning således för stor för att ekologisk balans ska utgöra ett realistiskt mål, med avseende på livsmedelsförsörjningen. Enligt jordbruksminister Erlandsson producerar Sverige mindre än 50 % av den mat som behövs för landets nuvarande befolkning, vilket placerar oss i det absoluta bottenskiktet av Europas, ja till och med världens, länder. Exempelvis får Frankrike ut 50 % mer än Sverige. Också mycket fattiga länder, som det extremt tättbefolkade Bangladesh, slår oss med lätthet. De får ut ojämförligt mycket mer per hektar och är som en konsekvens självförsörjande. Deras klimat gör också att de klarar detta utan en ekologiskt sett problematisk konstgödning. Sveriges självförsörjningsgrad är lägre än på trettiotalet. Leder oroligheter i omvärlden till att importen av livsmedel stryps, blir det svält i Sverige.

Sverige är idag heller inte självförsörjande på nödvändiga varor som kläder, skor, elektronik, kemikalier, bensin etc. Självförsörjningsgraden på dessa varor sjunker förstås proportionellt med ökad befolkning. Laborera nu med tanken att vi ska ha fri invandring i denna ytterst pressade energisituation. Nedlagd kärnkraft, ett grönt samhälle och fortsatt massinvandring är en omöjlig kombination. KARL-OLOV ARNSTBERG OM KLIMATFRÅGAN

Jihad Jane får sin dom idag

samt lite nyheter om EDL och terrorrättegångarnas efterspel i England

Av Thomas Nydahl

Jihad Jane får sin dom i Philadelphia idag, skriver Sydsvenskan som passat på att intervjua det tilltänkta mordoffret Lars Vilks. Vilks beskriver henne som ett tragiskt fall och han hade helst sett att hon släpptes fri eller fick ett villkorligt straff:

“Det är ju ett tragiskt fall. Om jag fått döma hade jag släppt henne direkt.”

Och:

” Något ska hon ju ha. Men det är hårt med livstid för den här tragiska historien. Hon är ju komplett ofarligt nu. Hon kunde få en villkorlig dom.”

Det är en beundransvärd inställning från en man som lever under konstant dödshot och omges av livvakter dygnet runt. Om de två bröderna som ville bränna ner hans hus, men som istället satte eld på sig själva, säger han:

“Det är ju den smala lyckan att de här amatörerna är så fumliga.”

The Guardian skrev i fjol om hennes livsväg:

“A white woman from suburban Philadelphia who became a Muslim jihadist and has pleaded guilty to conspiracy to murder a Swedish cartoonist under the codename “Jihad Jane” has revealed that she was drawn to Islam because it gave her a sense of belonging after a troubled childhood in which she was raped over many years by her biological father. The revelation from Colleen LaRose, 49, comes in the first media interview she has granted since her arrest in October 2009 for plotting to kill Lars Vilks, the cartoonist who drew an image of the prophet Muhammad with the body of a dog.”

English Defence League har nu svarat på Telegraphs teorier om ett “hotande raskrig” i Storbritannien med anledning av de många islamistiska terrorkonspirationerna och domarna under april, och det faktum att en av de planerade attackerna skulle riktas mot just EDL. Först påpekar de att det krävs två parter för ett krig, och sedan argumenterar de emot själva “ras”-teorin:

“Islamic extremism is not a race. Islamic extremism is a form of religious extremism – obviously. It’s not linked to any particular race, but to a religion. However much the media may wish to use Orwellian terms like ‘Islamist extremism’ to distance the two, that religion is Islam. Islam is not a race. Obviously. Islam is nothing like a race. Islam is an ideology. It’s something you can freely choose or that you can abandon. It can be moderate, it can be radical, or it can be extremist. When it’s extremist, it needs to be reformed. None of this is true of race – any race. The EDL is not interested in race. We have no concerns about race. No one plots a terrorist attack, preaches that homosexuals should be thrown off mountains or yells abuse at returning soldiers because of their race. Surely it would be racist to suggest they do? The EDL is anti-racist.”

Hela artikeln hittar du här.

EDL-ledaren, bosatt i Luton, berättar att han är bekymrad, men att han inte kommer att lämna sitt uppdrag:

“Of course it is worrying. I have a family, I have a wife and three kids to protect and keep safe. However, that doesn’t mean that I have any plans to stop doing what I am doing. People need to talk about these issues and be more open about what is going on.”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Menig 442
Menig 442
9 years ago

Der skal ikke så meget hjernekapacitet til for at tale pænt om Paradisets Have, men den dag man får chancen for at træde indenfor, kommer hjernen virkelig på arbejde.

Anna
Anna
9 years ago

Mine forældre havde lægepraksis fra 1970-90’erne i et betonkompleks, som i dag må kaldes en ghetto.
De kunne følge indvandringen og dens konsekvenser fra første række, og de var allerede i slutningen af 80’erne helt klar over hvor galt det ville ende.
Jeg kan huske, at jeg som ung var meget forarget over deres modstand mod den muslimske indvandring, og kun havde hovedrysten tilovers for deres bekymringer…I dag kan jeg se, at de havde fuldstændig ret!

EH
EH
9 years ago

Alle faggrupper, ikke mindst indenfor sundhedssektoren, indeholder nogle elementer, for hvem mere end halvdelen af en rigtig god dag består i at få lejlighed til at hive den helt store moralske pegefinger op af lommen og vifte med den foran nogle andre. Jeg giver intet for dem. De er de egentlige hyklere. Selvfølgelig vil en fornuftig læge med en minimum af omsorg for sig sig og sin familie ikke være så naiv at nedsætte sig i et kvartér beboet af en voldspræget og fjendtlig kultur. Forestillingen om den idealistiske, humanistiske og opofrende læge er temmelig overdrevet. Der er intet unormalt… Read more »

Henrik
Henrik
9 years ago

Jyllands-posten havde for en fem-ti år siden et langt interview, jeg tror det var i indblik, med en læge, som havde praksis i en odenseansk ghetto.

Det var artige ting, han kunne fortælle….

Nils
Nils
9 years ago

Hr. doktor, jeg tror jeg har fået fodislamofobi.

Det er noget alle har. Det er helt ufarligt og kræver ikke behandling. De fleste lever fint med det. Kun hvis det breder sig til læberne, så sætter vi ind med hele apoteket.

Nils
Nils
9 years ago
Reply to  Nils

For nemheds skyld kan man sige, at lægerne lider af islamofodbi.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago
Reply to  Nils

Ja, det er jo et specialtilfælde der bedst behandles på tyrannifobilogisk afdeling. Der har de tidligere haft travlt. Der var engang en nazifobisk epidemi først i 1940erne. Dengang måtte de have det helt store apperatur i sving og importere tusindvis af behandlere fra USA og Storbritannien som blev sendt til kontinental Europa for at få styr på epidemien…. Du kan bruge denne meddelelse som henvisning :-p

Fru.Frøken
Fru.Frøken
9 years ago

De Danske læger er ikke så slemme endda.

http://www.smh.com.au/world/next-generation-of-doctors-vote-on-right-to-refuse-treatment-20110719-1hma3.html

Og så skal vi måske nok være taknemmelige
for de Danske læger og sygeplejersker 🙂

http://atheism.about.com/b/2010/04/23/lower-hygiene-standards-for-muslim-doctors-nurses.htm

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

“Jihad Jane får sin dom idag” Hvis det ikke var fordi vi havde så vattede staffe i Danmark og Europa generelt, ville jeg gerne have haft et pres på USA til at “hand the b*tch over.” Europæere falder, i mine øjne, for ofte i een af to grøfter: – Enten er de irrationelt fjendlige overfor USA som fx. venstrefløjen (misundelsessyndromet) – Eller de lider af “ankel-griber syndrom”, dvs. “ALT fra USA er bare SÅÅ meget bedre end alt andet og specielt fra Europa…” Få evner at være ægte venner for amerikanerne hvilket ville sige hjælpe dem når det gælder og… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

“Swedish Court Sentences Muslim Who Stabbed His Sister 107 Times to 4 Years in Prison”

Øhh ja, DERFOR gør det ikke så meget at vi ikke får kællingen over til husly på skattebillettens regning. Hun får det langt værre hjemme i USA nu….

http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/swedish-court-sentences-muslim-who-stabbed-his-sister-107-times-to-4-years-in-prison/#.UYkaaoeShz8.twitter

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

“Jeg gad vide, om det harmonerer med lægeløftet:”

Hov hov. Lægeløftet siger ikke noget om hvor man skal praktisere medicin. En læge er heller ikke forpligtet til at rejse til Congo eller Afghanistan fordi han/hun/”hen” formoder at der er brug for læger der. Lægen er “kun” forpligtet når han har en konkret patient der har brug for hjælp (og desuden ikke udsætter sig selv for fare ved at give behandling).

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago

“Alligevel har faget mange gange været oppe på den høje, moralske hest, når det gjaldt fordømmelse af samfundsdebatten..”

Men okay, der er rigtig mange “hellige” (og fx radikale) indenfor faget. Man skal jo også feje lidt for egen dør…

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago
Reply to  steen

Der er mange frelste læger, det er der ingen tvivl om. Jeg kan selv mærke hvordan et par år i klinikken har gjort nogle gamle studiekammerater lige høje nok i hatten og skråsikre samtidig med at de har tilpasset sig de “humanistiske” ideer de synes passer til at være “LÆGE.” Og med det mener jeg noget andet end en sund selvtillid som jeg bifalder at folk har. Men lægeløftet forpligter ikke til at have praksis i et bestemt område. Der gælder “markedskræfterne”. Derimod er lægevagten og lægeambulancen uden tvivl forpligtet til at rykke ud til akutte tilstande hvor patienten måtte… Read more »

Morten - - -
9 years ago

Vi må have “Læger Uden Grænser” til Vestegnens sattelitbyer. Kriterierne er formentlig snart opfyldt, eller?

– – –

Morani ya Simba
Morani ya Simba
9 years ago
Reply to  Morten - - -

Tragikomisk men folk med erfaring fra ulandsområder er nok nogle af dem der er bedst forberedte der haha

F*ck, det ville inkludere mig! I take it back! I take it back! haha

Morten - - -
9 years ago

Læger Uden Grænser må være de helt rette i områder, hvor volden er i tiltagende, og der skydes på må og få. Erfaringen viser, at før eller senere rammer de, når de skyder så meget – om ikke andet, så af vanvare. – Lige noget for de grænseløse.

Vi har jo endnu godt to forbandede år tilbage med Den Værdipolitisk Røde Regering og dens støtteparti, Liberal Alliance, før vi kan reagere probat og adækvat.

– – –

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x