13
maj
Seneste opdatering: 15/5-13 kl. 1135
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

La_France_Orange_M_caniqueAnmeldelse af bogen La France Orange mécanique – nul n’est censé ignorer la réalité (Ring, 2013).

 af Torben S. Hansen, historiker, lektor emeritus

Filmen ”A Clockwork Orange” – fra 1971, instrueret af Stanley Kubrick – er en dystopisk fortælling om en forbryderbande, der excellerer i ”ultravold”. Den har inspireret journalisten Laurent Obertone (pseudonym) til titlen ”La France Orange mécanique”. Over 350 sider dokumenterer, analyserer og kommenterer han dels det franske samfunds nedstyrtning i massiv, permanent kriminalitet af værste kaliber som følge af indvandring, dels myndighedernes og mediernes altafgørende medansvar for katastrofen.

Frankrig har tidligere modtaget et stort antal udlændinge – eksempelvis italienere og armeniere i 1920’erne og portugisere og spaniere i 1950’erne. De blev relativt hurtigt og let integreret. Sådan gik det ikke – eller i hvert fald kun delvist – med de seneste fire årtiers tilstrømning af ikke-vestlige indvandrere (og flygtninge). I de store og mellemstore byer er der opstået såkaldte ”følsomme kvarterer”, hvoraf mange helt er ”gået tabt for republikken” (”territoires perdus de la république”). Her har en ny underklasse af arabiske, afrikanske m.fl. tilflyttere klumpet sig sammen. Den oprindelige franske befolkning flygter nu fra disse steder, hvor langt de fleste boliger er socialt etagebyggeri.

Sociologisk betragtet er disse ”zoner” snyltere på samfundet, nationen. Obertone bringer et væld af statistikker – primært officielle – til belysning af elendigheden. Fra 1980 til 2000 femdobledes således antallet af voldtægter, og syv procent af Frankrigs kvinder er blevet udsat for denne forbrydelse. Hvert år voldtages 75.000.

Ifølge officiel angivelse begåes 1.000 mord på årsbasis, men en sociolog anslår, at det reelle tal er 45 procent større. Antallet af indbrud, røveriske overfald, bilafbrændinger og andet hærværk har længe været stigende. Årligt foregår 105.000 røveriske overfald – herunder bankrøverier – uden våben plus 6.200 med skydevåben og 9.500 med kniv. Totalt koster kriminalitet årligt 115 milliarder euro – 5,6 procent af bruttonationalproduktet (offentliggjort 2010 i avisen le Figaro). Blandt andre udgifter kan nævnes 30 milliarder euro i pension til indvandrere. Dertil kommer stribevis af andre tunge udgifter som sanering af lejeboliger, drift af fængsler, øget beredskab for politi og brandvæsen o.s.v.

Politikerne – frem for alt på venstrefløjen – benægter, at denne daglige ulykke overhovedet finder sted. I stedet taler eksempelvis den socialistiske regerings ministre Valls og Toubira (hhv. indenrigsminister og justitsminister) om et påtrængende behov for at bekæmpe ”racismen” blandt de oprindelige franskmænd. Voldtægt er et regeringsanliggende, hvis det handler om Syrien, men ikke Lyon eller Paris.

Frankrigs interne problemer overvåges af forskellige hel- og halvstatslige agenturer, som er skabt af venstrefløjen til at varetage den antiracistiske indsats. Frem til 2011 fungerede HALDE, den såkaldte ”Højere Autoritet for bekæmpelse af diskriminering og fremme af lighed”, som i dag hedder DDD, ”Forsvar for Retten”. Udover ”de hvides” racisme og deraf følgende ”udelukkelse” af indvandrere peger myndighederne på faktorer som fattigdom og arbejdsløshed. At muslimer er voldsomt overrepræsenteret i fængslerne er det franske samfunds skyld.

De landsdækkende medier rapporterer ugerne om de daglige ulykker med udspring i ”følsomme kvarterer”. Når de groveste forbrydelser endelig omtales, holder redaktionerne sig ikke tilbage fra fordrejning, fortielse samt lodret løgn. Det celebre dagblad ”Le Monde” omtalte således en morder af tjetjensk herkomst. Hans navn er Omar, men avisen kaldte ham Vladimir. Politikere og medier har tiltaget sig en moralsk ret til enten at fortie eller omformulere og ”italesætte” de ulykker, kriminelle indvandrere forårsager, og til at udskamme, fordømme og knuse protesterne fra ofrene: ”En veritabel kulturrevolution har fundet sted i vort land. Man føler sig kun intellektuelt overlegen ved at tage parti for forbryderen og bagatellisere hans ansvar… ” (s. 17).

Den offentlige debat er gennemsyret af et paradigme, en ”diskurs” eller ordvalg, som tilslører og benægter den fysiske virkeligheds ildspåsættelser, skyderier, knivdrab og voldtægt. Klage og protest mødes rutinemæssigt med beskyldninger om amalgame – uberettiget kritik af hele befolkningsgrupper som følge af enkeltindividers opførsel. Når tusindvis af forbrydere med baggrund i afrikanske stater – både nord og syd for Sahara – brænder byen af, hedder det ”de unge fra forstæderne”. Det gælder nemlig om ikke at ”stigmatisere” bestemte grupper indvandrere.

Redaktørerne, politikerne og embedsmændene bor naturligvis ikke selv i ”følsomme kvarterer”, og de holder sig ikke tilbage for at stigmatisere dem, der råber op og kræver effektiv indsats mod forbryderne. Når en kritiker først er udskreget som ”racist”, benyttes alle midler i tilsværtningen. Angreb ad hominem er en yndet taktik: Har en broder til den pågældende racists bedstefar på nogen måde været forbundet med Vichy-regimet (som samarbejdede med den tyske besættelsesmagt 1940-1944)? I så fald er sagen krystalklar, og enhver dokumentation af mord eller grov legemsbeskadigelse kan fejes af bordet.

Obertone leverer en grundig gendrivelse af hovedpunkterne i den monotone retorik og indoktrinering, de ”professionelle moralister” udsætter samfundet for. Et eksempel: Arbejdsløsheden i Frankrig er relativt høj, men de ”udkantsområder”, der har flest ledige, har væsentligt lavere kriminalitet end de ”følsomme kvarterer” i og omkring Paris.

Han afslutter bogen med følgende konstatering: Etnisk homogene samfund som Finland og Japan har den laveste kriminalitet og den højeste velstand.

Også anmeldt på HRS.NO

Update: 15.05.2013: Nu oversat til engelsk: The truth about Muslims and media in France: English review of the book “La France Orange mécanique” (The Clockwork Orange France).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ingen politiker eller multikulturalist ønsker frivilligt at indrømme, at de har afstået områder af staten, som de nu ikke længere har magt over. Det er bedre ikke at tale om det, mener de. Nogen kunne rigtignok have skylden – og få den. Men det er hvad der er sket over hele Europa, og abekastningen er i gang. Obertone skrev bogen La France Orange mécanique – nul n’est censé ignorer la réalité. […]

trackback

[…] den er udtryk i f.eks. Laurent Obertone’s bog Frankrig – A Clockwork Orange anmeldt her i Frankrigs voldshelvede eller de talrige mord indvandrere har begået på franskmænd blandt andet i Paris’ […]

trackback

[…] la réalité har været nævnt her to gange, men så vidt vides ikke i noget andet nordisk medie: Frankrigs voldshelvede, anmeldelse, Frankrig – A Clockwork Orange.. Hvis man kan fransk og vil se detaljerne i den grad […]

trackback

[…] Frankrigs voldshelvede « Snaphanen. […]

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

Kontemplation. (indre betragtning, selvfordybelse)

http://www.youtube.com/watch?v=_PfRSr0F9eM

HH
HH
9 years ago

Vilken sorg jag känner över det som pågår! En lättnad gavs förra lördagen på svensk TV, kanal 2 där en fransk kör på 40 pers plus musiker med medeltida instrument framförde ett verk från 1500-talet av en italiensk tonsättare. Man hade trott att noter och texter försvunnit under århundradenas lopp – men de hittades i avskrivet original på ett museum i Paris. Det var helt enkelt en brygd av europeisk kultur och historia, ett sammanflätat verk där rösterna var uppdelade i små körer, sammanlag fem i varje och någonting helt utöver det vanliga. Vi satt helt trollbundna och när dirigenten… Read more »

Breidablikk
Breidablikk
9 years ago

Siste opptøyer i Paris med vandalisme og vold, nå i helgen, her – flere videos:
http://www.fdesouche.com/371513-graves-incidents-sur-les-champs-elysees-apres-la-victoire-du-psg

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago

All U need is LOVE. Under meditation sker det ofte, at jeg bliver overvælte af en stærk følelse af glæde, varme, kærlighed og hengivenhed. Jeg har opgivet at forsøge, at beskrive det med ord – for det lader sig ikke gøre. – Det er dybere end det dybest hav og højere end de højeste “guder,,. Det er bredder end stjernes horisont. Det er Buddha-natur! “We were talking-about the space between us all And the people-who hide themselves behind a wall of illusion Never glimpse the truth-then it’s far too late-when they pass away. We were talking-about the love we all… Read more »

Peter Andersen
9 years ago
Reply to  Allan Hansen

Godt Allan

Vi må lidt væk fra det her islam-helvede engang imellem…

Allan Hansen
Allan Hansen
9 years ago
Reply to  Peter Andersen

Buddha-natur. Buddha-kærlighed

http://www.youtube.com/watch?v=8CnhcGpmH9Y

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

For et par dage siden oplevede jeg på nært hold hvordan den franske version af ” Gutmenschen” er istand at bortredigere enhver del af verkeligheden som ikke passer i godhedslandskabet . I det øjeblik samtalen berørte Paris’s urolige forstæder , blev min franske gæst ”mærkelig i hovedet” … hans øjne begyndte at flakke vildt rundt i alle retninger , og han mindede mig om en hund som pludselig bliver enorm interresseret i at KLØ SIG bag ved øret , ,for at undgå en en PINLIG konfrontation med en kat som ikke render nogen steder ..

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
9 years ago

Der er usikkerhed om voldtægtstallene i Obertones bog. Når det i Guiller+Weilers artikel anslåes, at hver sjette kvinde bliver voldtaget, er forudsætningen, at KUN ti procent melder det til politiet. Dette tal stiger øjensynligt. Obertone skriver på dette grundlag: ” … 200 viols par jour et concerne une femme sur six au cours de son existence. 198.000 tentatives de viols sont commis chaque année … Selon les chifferes de la police, le viol s’est multiplié par cinq en l’espace de vingt ans, des années 1980 aux années de 2000 … le chercheur Hugues Lagrange … “(p. 18). http://www.cherche-midi.com/theme/Le_viol,_un_crime_presque_ordinaire-Audrey_GUILLER_Nolwenn_WEILER_-9782749119946.html Audrey GUILLER… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
9 years ago

En fråga.. det står: “Hvert år voldtages 75.000”. Den siffran är anmärkningsvärt – ca. 10 gånger – högre, än vad som brukar redovisas i våldtäktsstatistik från Frankrike. Kan det vara ett skrivfel? —– Nedanstående är mycket välbekant från Sverige. I Sverige är detta konsekvent genomfört i ALLA tidningar och etermedia. “Politikere og medier har tiltaget sig en moralsk ret til enten at fortie eller omformulere og ”italesætte” de ulykker, kriminelle indvandrere forårsager, og til at udskamme, fordømme og knuse protesterne fra ofrene: ”En veritabel kulturrevolution har fundet sted i vort land. Man føler sig kun intellektuelt overlegen ved at tage… Read more »

Arvid Falk
Arvid Falk
9 years ago
Reply to  steen

Det är, som sagt, ca. 10 gånger högre, än vad som brukar redovisas i våldtäktsstatistik från Frankrike. En.wikipedias “rape statistics” anger ca. 10.000 våldtäkter per år i Frankrike (t.o.m. år 2009).

Efter visst googlande framgår, att 75.000 är en uppskattning.

8458 viols sont déclarés en France mais leur nombre réel serait très supérieur puisqu’on estime, à partir d’enquêtes de victimation, que 75 000 personnes, essentiellement des femmes mais pas uniquement, sont victimes de viols chaque année.”

http://www.planetoscope.com/Criminalite/1497-nombre-de-viols-en-france.html

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago

Al denne hændervriden om resulatterne af den massive folkevandring fra Nordafrika og Mellemøsten, der er jo intet nyt i det hele, alene at vor tids socialister tillader den. Det var næppe gået under Stauning eller H.C. Hansen, at man lod sit land forfalde og fattiggøre ved uhæmmet indvandring af livsvarige socialklienter. Jeg ser på Afpixlat, at man der nu indfører et system, så man kan kommentere nok så frejdigt på diverse avisers artikler – og at en moderator ikke kan fjerne ens kommentarer. Måske det var en idé for Snaphanen også at indføre. Dispatch International og diverse blogs er glimrende… Read more »

Thomas Nydahl
Thomas Nydahl
9 years ago

Tack för en mycket intressant recension. Fäster mig särskilt vid detta du skriver: “Den offentlige debat er gennemsyret af et paradigme, en ”diskurs” eller ordvalg, som tilslører og benægter den fysiske virkeligheds ildspåsættelser, skyderier, knivdrab og voldtægt. Klage og protest mødes rutinemæssigt med beskyldninger om amalgame – uberettiget kritik af hele befolkningsgrupper som følge af enkeltindividers opførsel. Når tusindvis af forbrydere med baggrund i afrikanske stater – både nord og syd for Sahara – brænder byen af, hedder det ”de unge fra forstæderne”. Det gælder nemlig om ikke at ”stigmatisere” bestemte grupper indvandrere.” Det är i själva verket en utmärkt… Read more »

jernhesten
9 years ago
Reply to  Thomas Nydahl

Det med Finland er godt spottet af dig.

Jeg syntes dog ikke at det er interessant, men derimod ærgeligt at en sikkert ellers glimrende bog, svækker sin egen troværdighed med at slutte af med en forkert konstatering.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x