25
maj
Seneste opdatering: 26/5-13 kl. 1037
65 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Julia Caesar

Copyright Julia Caesar, Snaphanen och HRS. Citera gärna delar av texten men iaktta gott bloggskick och länka till Snaphanen

upp

“Så ditt namn är Zulmay Afzali” säger kvinnan, “och du har skrivit ditt födelsedatum här. Har du några ID-handlingar som bevisar vem du är?”

“Javisst” svarar mannen. Kvinnan stirrar på honom. Hon blir helt tyst när han lägger fram sina ID-handlingar på bordet framför henne. Han frågar om någonting är fel. Kvinnan svarar:

“Ingenting är fel, men när vi ber att få se ID-handlingar brukar den som söker asyl säga att han inte har några handlingar alls. Ingen, inte en enda person har några handlingar. Så du är unik.”

Scenen är ett rum på migrationsverkets kontor i Malmö. Det är en kall och ruggig dag i november 2010. Zulmay Afzali, 28, har just kommit till Sverige som asylsökande från Afghanistan. Han lägger fram sina asylskäl. Och han är verkligen unik, eller åtminstone en mycket ovanlig asylsökande. Dels för att han är ärlig och kan styrka sin identitet. Dels för att hans asylskäl i högsta grad är politiska. I sitt hemland var han en högt uppsatt regeringstjänsteman; stabschef, talesman och chef för strategiskt och internationellt samarbete vid Ministeriet för bekämpning av narkotika. I hans arbetsuppgifter ingick att informera media om allt som rörde afghanska och internationella åtgärder för bekämpning av narkotika. Han var ordförande i regeringens kommitté för medierelationer och arbetade också som senior terrorismanalytiker vid Nationella Säkerhetsrådet.

Presidentens bror en av narkotikakungarna

I Afghanistan, ett av världens mest korrupta länder, odlas nästan 90 procent av allt opium i världen, och den illegala narkotikahandeln genomsyrar landet på alla nivåer, ända upp i regeringen. Zulmay Afzali får rapporter om att president Hamid Karzais halvbror, Ahmad Wali Karzai (skjuten till döds i Kandahar i juli 2011), är inblandad i storskalig narkotikahandel i södra Afghanistan. Enligt rapporterna har han dödat flera av sina mindre konkurrenter i den lönsamma narkotikabranschen. Det är januari 2005 när de första rapporterna når Zulmay Afzalis skrivbord på regeringskansliet i Kabul. Afzali uppmanas av sina överordnade att förneka och bortförklara alla graverande fakta. Han vägrar. Sedan börjar hoten komma. Först som sms med hotfulla meddelanden av typen “Din tunga har blivit alldeles för lång, den behöver skäras av”. Sedan som telefonsamtal med samma budskap.

“Varje dag jag vaknade till kunde bli min sista”

Hoten och varningarna trappas upp och kommer allt oftare. Afzali har ingående kännedom om talibanernas, polisernas, generalernas och andra högt uppsatta personers inblandning i den illegala narkotikahandeln. Många av dem står på narkotikakungarnas avlöningslistor. Han kan bland annat namnge 29 ytterst farliga talibaner som finansierat många självmordsattacker i landet där mängder av oskyldiga människor fått sätta livet till. Zulmay Afzali, och framför allt hans ärlighet, blir snart ett direkt hot mot den sittande afghanska regimen. Av en vän på säkerhetsavdelningen får han i slutet av 2009 veta att ett pris är satt på hans huvud.

“Varje morgon när jag vaknade var jag medveten om att den dagen kunde bli min sista, för nu var hotnivån mycket hög” skriver Zulmay Afzali i boken “En flykting korsar ditt spår”.

Först förgiftad, sedan beskjuten

Året därpå ställs allting på sin spets. En majdag 2010 dricker Zulmay Afzali kaffe på jobbet tillsammans med antinarkotikaminister Zarar Ahmad Muqbel och hans båda sekreterare. Tidigare på dagen har antinarkotikaministern sagt till Afzali: “att vidta åtgärder mot narkotikamaffian vore detsamma som självmord”. Det råder en nervös stämning vid kaffebordet. Sekreterarna svettas. Tillbaka på sitt tjänsterum känner sig Zulmay Afzali illamående och förs till sjukhus av sin familj. Kaffet som han druckit var förgiftat. Det är det första mordförsöket mot honom.

Korruptionen når ända till läkarna som räddar hans liv. Förgiftningen kallas “en allergisk reaktion”, och journalen rivs sönder. Vid nästa attack, en månad senare, beskjuts den tjänstebil som Afzali färdas i med sju kulor. Nu vet han att han är en levande måltavla och att han måste fly. “Att jag lurat döden två gånger var bra, men det innebar inte att jag skulle ha tur och kunna göra det en gång till” skriver han i boken.

Sverige – ett nytt land med nya lögner

Zulmay Afzali flyr till Sverige. Han har en faster i Skåne, där han kan bo den första tiden. Han möter ett nytt land, en ny verklighet – och nya lögner. Av andra asylsökande får han veta att det gäller att ljuga ihop en så bra asylhistoria som möjligt för att få uppehållstillstånd. På första anhalten, Park Hotell i Malmö, får Afzali först dela rum med fem bosnier som super och försöker stjäla från honom, sedan med fyra afghaner som säger att han måste vara dum i huvudet om han inte fattar att varenda en som kommer till Sverige och söker asyl ljuger.

“Man behöver bara servera en bra historia och spela lite lidande. Lita på mig, de kommer att tro på oss”

säger en av dem. Nästa hållpunkt är anläggningen för asylsökande i Alstermo i Småland, en liten ort med drygt 800 invånare. Där inser Zulmay Afzali att ingen enda av de asylsökande afghaner han talar med har något som helst behov av skydd eller asyl i Sverige. Nästan alla som kallar sig afghaner kommer från Iran. De har aldrig satt sin fot i Afghanistan. De utnyttjar bara samvetslöst det system som är avsett för människor som verkligen behöver hjälp och skydd.

“Nästan alla ljuger, det gjorde de för 10-15 år sen också”

Afzalis rumskamrat Shareef säger:

“Det här är Europa, min vän. Nästan alla ljuger, för annars får de inte positivt beslut. Tro mig, folk som kom hit för 10, 15 år sedan ljög också, och nu har de medborgarskap i Sverige eller något annat europeiskt land.”

Senare ska Afzali upptäcka vidden av asylbedrägerierna. Människor som sökt och fått uppehållstillstånd i något EU-land, till exempel Italien, söker asyl med falska papper i Sverige därför att de svenska bidragssystemen är generösare än de italienska. Personer från hazaraklanen som är födda och uppvuxna i Pakistan och aldrig har satt sin fot i Afghanistan söker asyl som afghaner trots att de inte har några asylskäl över huvud taget.

Asylbedrägerierna är satta i system. Släktingar som redan bor i Sverige tränar de asylsökande tills de kan sin ihopljugna asylhistoria utan och innan. Det afghanska utrikesministeriet medverkar till att skaffa uppehållstillstånd för grova förbrytare, krigsherrar och narkotikakungar som föredrar att ha sina familjer i Europa med alla de fördelar det innebär. Afzali får veta att migrationsverkets personal ofta är medvetna om lögnerna men beviljar uppehållstillstånd ändå.

Han har bestämt sig för att göra sin röst hörd

Efter fem månader får Zulmay Afzali asyl som politisk flykting och uppehållstillstånd i Sverige. Han skriver:

“Svenskarna hade gett mig en fristad, ett ställe där jag kunde börja mitt nya liv i fred och frihet, och nu var det min skyldighet att anpassa mig och göra saker som är bra för mitt nya land. Jag ville absolut inte bli en invandrare som bor här och lever på socialbidrag år efter år.”

Sedan oktober 2011 bor Afzali i en liten stad i Mellansverige. Han lär sig svenska, arbetar som lärare, föreläser, skriver debattartiklar och arbetar nu med nästa bok. Det han har sett och hört om lögnhistorierna, asylmissbruket och en havererad invandringspolitik i Sverige skrämmer honom, och han har bestämt sig för att göra sin röst hörd. Både i sin bok och i flera artiklar på debattsajten Newsmill varnar han för konsekvenserna – exakt samma sak som Merit Wager gör på sin blogg sedan åtta år.

95 procent visar inga ID-handlingar

95 procent av dem som söker asyl i Sverige visar inga ID-handlingar. Vi vet alltså inte vilka de är, ingenting om deras förflutna eller avsikter eller ens vilket land de kommer ifrån. Förra året fick 36 526 personer asyl i Sverige. Med utgångspunkt från att 95 procent under de senaste åren inte har kunnat eller velat visa ID-handlingar eller visat falska papper släpptes alltså 34 700 in oidentifierade bara under förra året. I vilket annat land som helst skulle naturligtvis vare sig politiker eller myndigheter godta detta enorma missbruk av asylrätten.

“Det kommer att leda till en katastrof”

“Om asylsökande tar sig in på bedrägligt vis kan det snart eller på sikt leda till stora problem för Europa. Många människor som kommer till Sverige och söker asyl gör det på falska grunder. Deras asylberättelser är falska, deras identitetshandlingar likaså. Ändå beviljas de asyl eller uppehållstillstånd här. En vän berättade för mig, att en invandrare i Holland erbjuder sig att sätta ihop falska asylhistorier för 300 euro. Det är en lönsam sidoverksamhet för honom. Min huvudsakliga oro handlar om vilken påverkan alla dessa ”asylfall” har – och kommer att få – på Sveriges (och andra EU-länders) ekonomi, arbetsmarknad, utbildningssystem och samhället. Min egen förutsägelse är att det kommer att leda till en katastrof om falska asylsökande inte stoppas” skriver Zulmay Afzali i en artikel på Newsmill.

“Människosmugglarmaffian är mycket kompetent”

De kriminella nätverk som organiserar bluffasylresorna bedriver både narkotikahandel och människosmuggling. De har dessutom nära band till olika militanta islamistiska grupper under den pakistanska underrättelsetjänsten ISIs´ paraply. Zulmay Afzali skriver:

“Människosmugglarmaffian, med bas i Pakistan, är mycket kompetent när det gäller att förfalska pass, resedokument och alla andra sorters identitetshandlingar. Det är otroligt och närmast chockerande hur bra de är på att få ombord folk på utrikesflighter och lura säkerhetssystemen på nästan alla internationella flygplatser, och hur de lyckas få fram människorna de smugglar till just den slutdestination dessa valt. Dessa smugglare garanterar alla sina kunder som illegalt vill komma in i Europa en säker resa med flyg till destinationsorten, men tar mer betalt än människosmugglarna i Iran.”

I Sverige vet vi redan allting

upp 1Jag berättar om Zulmay Afzali för att han har någonting att säga oss. Något så ovanligt som en verklig flykting korsar våra spår och har framför allt någonting att säga svenska politiker och beslutsfattare. En klok regering, migrationsmyndighet eller ett tänkande politiskt parti skulle givetvis snarast knyta honom till sig som sakkunnig i migrations- och narkotikafrågor. Icke så i Sverige. Trots att han har flyktingstatus och är troende muslim har Afzali kallats “främlingsfientlig” och “islamofob” när han har påtalat det svenska asylhaveriet. I likhet med andra systemkritiker är han hänvisad till att göra sin röst hörd på nätet och i sina böcker.

I Sverige vet vi ju redan allting. Här har vi full koll på läget. Vi är helt enkelt världsbäst. Vi behöver inte lyssna på någon som ser alarmerande systemfel och är bekymrad över dem. Här tänker politikerna i samtliga sju gammelpartier av allt att döma utan att darra på manschetten fortsätta med sin vanvettiga politik tills alla marginaler är uttömda och vi brakar rakt in i isberget.

Det som händer nu är bara början

Konsekvenserna av denna utstuderat ansvarslösa politiska hållning börjar nu bli synliga för alla, även för dem med de tjockaste ögonbindlarna och de största öronpropparna. För många är det ett chockartat uppvaknande. Upploppen och kravallerna som började i Stockholms förorter på Järvafältet sprider sig över landet till Borlänge, Falun, Uppsala, Örebro, Åkersberga, Södertälje och flera andra platser. I det som händer manifesterar Sverige och i synnerhet svenska politiker kraftfullt sin yrvakenhet, sin politiska oduglighet och sin illusionistiska verklighetsuppfattning.

Jag är ledsen över att behöva säga det, men det här är bara början. Det kommer att bli värre, mycket värre. I mer än fyrtio år har politikerna sått en draksådd i form av en världsunik och fullkomligt ansvarslös invandringspolitik. Skördetiden måste komma förr eller senare. Upploppen kan tillfälligt klinga av, om polisen tillåts göra sitt jobb. Men de kommer tillbaka. Grunden är lagd sedan decennier, framför allt genom de okontrollerade asylinsläpp som Zulmay Afzali talar om och många andra har talat om i åratal.

Som politikerna sår får andra skörda

Upplopp

Gamla svenska ordspråk är ofta bra att orientera sig efter. Här är två som täcker upploppen och de anlagda bränderna i skolor, garage, tvättstugor och bilar.

• “Som man sår får man skörda.”

• “Som man bäddar får man ligga.”

Den oerhörda tragiken består i att det är helt andra människor som tvingas skörda vad den politiska och mediala eliten sår. Det begränsade befolkningsskikt som den danske historikern och författaren Morten Uhrskov Jensen kallar “de liljevita eliterna” – politikerna, journalisterna, de högröstade kulturdebattörerna – har nogsamt satt sig själva utom skott- och brandhåll för konsekvenserna av sina egna beslut och kampanjer för mångkultur. Det är andra som får skörda resultatet av deras kaosskapande politik; vanliga, hederliga människor, både svenskar och skötsamma invandrare. De som har dyvlat på oss det mångkulturella infernot går fria. Åtminstone än så länge. Men i längden kommer inte ens svenska politiker att lyckas hålla sig undan ett utkrävt ansvar. Kraven kommer. Lika bra att börja famla efter undanflykterna.

Utländska turister varnas

Utländska media rapporterar med delvis illa dold och högst förståelig skadeglädje om händelserna i det skenheliga Sverige som alltid har gjort stor sak av att framstå som ett föredöme för andra. Det brittiska utrikesdepartementet varnar brittiska resenärer på besök i Sverige. De uppmanas att undvika stora folksamlingar på de drabbade orterna, vara försiktiga och följa lokal nyhetsrapportering.

I rekommendationen sägs också att det finns en allmän risk för terrorism i Sverige. Även USA:s ambassad i Stockholm och utrikesdepartementet i Nederländerna avråder sina medborgare från att vistas i områden där det har varit upplopp. Den franska nyhetsbyrån AFP skriver om upploppen:

“På grund av sin liberala invandringspolitik har Sverige de senaste decennierna blivit en av de främsta destinationerna i Europa för invandrare från Irak, Afghanistan, Somalia, Balkan och nyligen Syrien.”

Hur kunde de tro att deras idé skulle fungera?

Om man år efter år importerar en våldskultur genom att släppa in hundratusentals människor med okända identiteter från jordens mest underutvecklade länder och värsta konflikthärdar, vad väntar man sig? Att de ska bli fromma som lamm och anamma svenska värderingar så fort de sätter fötterna på svensk mark? Ned May på bloggen Gates of Vienna lyfter i en artikel i Dispatch International svenska politiker i nackskinnet med exakt de sanningar de behöver höra:

“Genom att bjuda in hundratusentals icke assimilerbara parasiter från Tredje världen har politikerna garanterat Folkhemmets för tidiga död och förhindrat möjligheten till en mjuklandning för den svenska välfärdsstaten. Den mest förbryllande aspekten av hela den här smutsiga byken är varför eliterna som styrde Sverige till dess nuvarande bekymmer någonsin trodde att deras idé skulle fungera.

Hur kunde de misslyckas med att förstå vilken katastrof som låg och väntade på dem? Vad är det för fel på dem? Varför var det så svårt att förstå att somalier och irakier och Kosovobor inte alls är som svenskar? Hur skulle någon med en IQ över rumstemperatur kunna misslyckas med att förutse att nykomlingarna skulle suga åt sig allt de rimligtvis kunde från de svenska välfärdssystemen, samtidigt som de bidrog så lite som möjligt?”

“Alla utanför stammen är objekt som ska exploateras”

Ned May fortsätter med att påpeka det som alla politiker borde ha förstått för mycket länge sedan: “Att bjuda in Tredje världen är inte samma sak som att importera finländare eller norrmän eller ens danskar.”

“De ”nya svenskarna” kommer huvudsakligen från rovdjurskulturer, de oupplysta samhällen där alla utanför stammen, eller den närmaste klanen, är objekt som ska exploateras. Ur deras perspektiv är det svenska välfärdssystemet manna från himlen, en gåva som bara väntar på att skördas och konsumeras av familjen och klanen. Släng därtill in islam i mixen, så får du det nuvarande tillstånd till vilket det moderna multikulturella Sverige har rasat. Trots att allt var så förutsägbart.”

Statsministern gör ytterligare en uppvisning i ynkedom

När vänstern – bombsäkert förutsägbart – ylar om klassklyftor och socialt utanförskap i ett av världens mest jämställda länder, utrustat med välfärdssystem som gynnar invandrare långt mer än svenskar – då är det rent ut sagt bullshit för att de ska slippa se sin egen delaktighet i konsekvenserna av den vanvettiga invandringspolitik de har medverkat till i decennier.

När statsminister Fredrik Reinfeldt (m) gör ytterligare en uppvisning i ynkedom och hållningslöshet och säger att det ligger på Husbyborna att ta sitt område tillbaka är det ett uttryck för samma sak: flykten från ansvar.  Här domnar våra öron när vi hör översteimportören av våldsamma kategorier från Tredje världen säga att “det inte är med våld vi ska bygga det svenska samhället” och att vi “inte ska låta våldsverkare styra vår verklighetsbild”. Insiktslösheten och hyckleriet står i full blom.

Vi kommer aldrig att städa upp efter ert haveri

Fredrik Reinfeldt vill att vi alla nu i bästa “We shall overcome”-stil ska ta ett gemensamt ansvar för hans och alla de sju gammelpartiernas haveri. Han “vill bara uttrycka att vi har hans stöd”. Tack för det, statsministern! Men jag och många med mig kan lova dig en sak: vi kommer aldrig att ta minsta lilla millimeter av ansvar för att städa upp efter det haveri som du och dina politikerkolleger har åstadkommit. Aldrig. Vi har städat nog. Vi gör det varenda dag för att kunna leva i det land som du och dina gelikar har förstört.

För Reinfeldt och övriga i den politiska klassen kommer våldet som en fullkomlig överraskning. Detta hade de ingen aaaaning om när de öppnade Sveriges gränser för insläpp av all världens oidentifierade människor från dysfunktionella och underutvecklade våldskulturer. Reinfeldts svar till SD-ledaren Jimmie Åkesson i riksdagens frågestund är så ynkliga undanflykter att man vill krypa under golvet när man hör dem.

“Fredrik Reinfeldt är politiskt impotent”

Sven R Larson, svensk ekonom boende i USA och bland annat författare till boken “Ending the Welfare State”  analyserar i den här videon (“Larsons valvaka. Frågestund med Barbapappa”) Fredrik Reinfeldts sätt att hantera upploppen i förorterna.

“Han är politiskt impotent, han har inte den blekaste aning om vad han ska göra åt de här kravallerna. Barbapappa har inte en susning. Han trodde med all säkerhet att de här kravallerna inte kunde inträffa. Han är fullständigt tomhänt, och det bådar inte gott för Sveriges framtid” säger Sven R Larson.

“Sverige har i många år pekat finger åt Danmark”

Danska Jyllands-Posten tar tillfället i akt att ge igen för många års svensk svartmålning av Danmark och skriver på ledarplats om “Den svenska lögnen”:

“Sverige är enligt de politiska, kulturella och industriella eliternas dominerande självbild ett tolerant, mångkulturellt och humanistiskt samhälle, som i många år har pekat finger åt Danmark. Danmark har varit och är fortfarande den stora negativa motbilden. Nu upplever vi att Sverige ligger i Europa och är en integrerad del av den demografiska, politiska och sociala utveckling som präglar kontinenten i takt med att allt fler invandrare kommer från i synnerhet muslimska länder och bosätter sig i västliga välfärdsländer. Den gemensamma nämnaren är konflikt, sammanstötningar, kriminalitet, sociala bedrägerier, så kallade hedersmord, massiva övergrepp mot kvinnor, vågor av våldtäkter – alltsammans kombinerat med ökad press på offentliga tillgångar och för myndigheterna år efter år miljardutgifter kopplade till den icke-västliga invandringen”

skriver Jyllands-Posten och fortsätter med att konstatera att Sverige är inget undantag.

“Problemet är inte materiellt utan kulturellt”

“Sverige är ett paradis för maskerade våldsmän som i skydd av natten och till medias anklagelser om polisvåld kan sätta sin vilja i verket och hus för hus, månad efter månad, gäng för gäng visa vem som bestämmer, medan svenskarna sover.

Det har varit på gång i årtionden. Saken är bara den att situationen blir alltmer desperat. Man kan se det i blicken på den nominellt borgerlige statsminister Fredrik Reinfeldt när han står i tv och lovar mer pengar till de utsatta områdena. Miljonerna kommer inte att fungera. Det är nämligen inte pengar som gör skillnad, utan inställning och normer. Problemet är inte materiellt utan kulturellt. Det bottnar i en avgrundsdjup skillnad mellan den mentalitet som har skapat det rika och välfungerande Sverige och den främmande mentalitet som den aggressiva delen av invandrarungdomarna visar. Det är på tiden att erkänna den skillnaden” skriver Jyllands-Posten.

Landet driver som en båt utan åror

Den kusligaste insikten av alla är att Sverige står helt utan ledning och kontroll över vad som händer och kommer att hända. Polisen förväntas sköta sitt jobb under uthängning och demonisering i media, stenkastning från ligister och helt utan stöd av politikerna och polisledningen. Våra politiker bevisar dagligen sin inkompetens. I den händelse vi inte visste det står det fullkomligt klart att deras främsta drivkraft är lögnen och omtanken om det egna skinnet.

Landet driver som en båt utan åror.

Litteratur:

Zulmay Afzali: En flykting korsar ditt spår.

Af Julia Caesar

Tidligere kronikker af samme forfatter

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
65 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jorun
Jorun
8 years ago

Stopp och belägg, lite språkanalys kan behövas här. Vad f*n betyder Reinfeldts zombiesvar “Vi inte ska låta våldsverkare styra vår verklighetsbild” ?? Det var väl våldsverkarnas våld som bekymrade Jimmie Åkesson. Verklighets”bild” ?? Ja, upploppen (i brist på bättre ord) i Husby etc. gav väl mycket klara bilder av verkligheten. -Eller är det inte en floskelvurpa, utan FR faktiskt menar att vi inte SKALL tycka att det var fruktansvärt, destruktivt, imbecillt? Och dessutom visade det sig, orkestrerat av en kärna våldsverkare…

trackback

[…] enkelt är livrädda för alla muslimer och inte har den blekaste aning om vad de kan göra åt det växande antalet internmuslimer som kan leva på heltid på det socialbidrag de får speciellt i… – och där de hotar både svenskar och verkliga muslimska UNHCR-flyktingar med skyddsbehov. […]

trackback

[…] enkelt är livrädda för alla muslimer och inte har den blekaste aning om vad de kan göra åt det växande antalet internmuslimer som kan leva på heltid på det socialbidrag de får speciellt i… – och där de hotar både svenskar och verkliga muslimska UNHCR-flyktingar med skyddsbehov. Minns […]

Johahn
Johahn
8 years ago

DEN OMVÄNDA KOLONIALISMEN som Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet drabbats av utgör en krutdurk som förr eller senare briserar. Det vi sett hitills i Husby, Backa osv är bara lite uppvärning inför det stora fyrverkeriet, då vi redan nu ser att den förda politiken på allvar börjar utgöra ett hot mot vitala samhällsfunktioner som sjukvård, polis, brandkår etc. Kostnaderna för detta samhällsförstörande experiment betalar skattebetalarna, varje dag, men vad värre är så drabbas barn och äldre på ett grymt sätt för att pengarna behöver “omfördelas” till verksamheter av mer angelägen natur – dvs en invandrings o migrationspolitik som… Read more »

charlotte
charlotte
8 years ago

I Sverige tycks man tro att det är vi som är det heliga landet-bara du kliver på svensk mark blir du frälst av den svenska andan av ärlighet,arbetsmoral och allas lika värde.Ingen av de asylsökande som söker sig hit utan papper har ett dåligt förflutet utan bara ett behov av leva i frihet.Ett större fel i den svenska politiken får man leta efter .Kravallerna runt om i landet pekar på annat och det ena efter det andra partiet bortförklarar allt med att det nog hänger på ett” utanförskap” ifrån arbetslivet , utbildning , osv ,men är det hela allmänhetens fel… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago
Reply to  charlotte

Ja, den svenska sociala ingenjörskonsten har hela tiden utgått (på ett otroligt naivt, barnsligt och provinsiellt sätt) från att det i varje nyanländ somalier som sätter sina fötter på Nödlanda sitter en lutheran där innerst inne. En lutheran som kommer ut, går till jobbet på måndag morgon och anmäler sig till kvällskurs på ABF, bara han får en chans att titta fram! Det är givetvis en lika naiv föreställning som den vilken den samlade batikhäxeeliten hade om zigenarproblemet. Bara tillräckligt med gratislägenheter, pengar och mantimmar östes över dem skulle de börja förvärvsarbeta i samma utsträckning som svenskar och deras barn… Read more »

Farbror Pelle
Farbror Pelle
8 years ago

Tack snälla Julia för en som vanligt mycket bra krönika. Jag har ett önskemål inför kommande krönikor. Jag skulle gärna vilja ha en större utläggning om hur BLÅSTA vi alla är – häromveckan satt jag och tittade på en dokumentär som heter “Kapitalismens återvändsgränd” – finns att se på SVT Play, eller under UR:s program. Alltihop handlar om den nuvarande ekonomiska världs(o)ordningen, där vi numera lever i en värld, där ingen säkerhet finnes. Alltså, det finns ingenting som finns som säkerhet för någon valuta längre – tidigare fanns det t.ex guld. Man kunde då växla in sina sedlar mot guldmynt… Read more »

Morten - - -
8 years ago
Reply to  Farbror Pelle

“Problemet är inte materiellt utan kulturellt”.

Alle vore forklaringsmodeller er materialistiske siden Marx. Jo før, vi får den gale idé rettet, jo før opnår vi den erkendelse, der er forudsætningen for, at vi kan forholde os probat til den virkelighed, der møder os.

– – –

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  Farbror Pelle

Du har gjort en helt riktig iakttagelse. Har inte sett dokumentären men det finns en uppsjö av vetenskaplig litteratur i ämnet. Ekonomin är ett pyramidspel. En gigantisk bluff. Ett luftslott. Det är nu längesedan, 2007??, som jag skrev på Dalademokraten om “luft på flaska” och varnade för skrällen som kom 2008. Skriv på listan mot det kontantlösa samhället finns på nätet. Det är farligt med ett “kontantlöst samhälle”. Bankerna gör allt för att få kontroll över dig och mig, över våra pengar. Våra pengar är inte värda ett dugg på bankerna. Det är bara nollor och ettor i ett bedragarsystem… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Tack än en gång för en lysande krönika. Tack alla för era upplysande och tänkvärda kommentarer. Tilläggas att den högsta ungdomsarbetslösheten enligt Statistiska Centralbyrån finns i Blekinge. Bräkne-Hoby toppar. Inte ett ljud om det från etablissemanget. Sådana uppenbara fakta får inte sättas i relation till de påstådda skälen för kravallerna. Ihärdigt som åsnor drar man sina snyfthistorier. Etablissemangets alltmer krystade förklaringar om arbetslöshet och fattigdom låter ihåliga. Allt fler inser att det inte är sant. De verkligt fattiga svenskarna talar man inte om. Då får man ju skämmas. Husby-kravallerna har fått många att vakna upp ur sin dröm och framför… Read more »

Snowflinga
Snowflinga
8 years ago

Det är med sorg i hjärtat som jag ser Sverige och Norden demoleras och förvandlas till det sämre mitt framför mina ögon. Finland har fortfarande förnuftet i behåll men det finns också krafter där som vill skapa det nya EUSSR. Sveriges städer brinner och invandrare uppviglade av vänsterorganistationer som megafonen och pantrarna får härja fritt och utmana den svenska staten medan polisen står handfallen med bakbundna händer. När modiga svenskar vill försvara sin egendom och land så får de bara höra tillmälen och blir arresterade. Polisen tycks utan hämningar kunna arrestera oskyldiga svenskar som vill skydda sin egendom medan de… Read more »

EnoughisreallyEnough
EnoughisreallyEnough
8 years ago
Nils
Nils
8 years ago

Bästa citatet:

“-När vänstern – bombsäkert förutsägbart – ylar om klassklyftor och socialt utanförskap i ett av världens mest jämställda länder, utrustat med välfärdssystem som gynnar invandrare långt mer än svenskar – då är det rent ut sagt bullshit för att de ska slippa se sin egen delaktighet i konsekvenserna av den vanvettiga invandringspolitik de har medverkat till i decennier.”

H B
H B
8 years ago

Tack Julia – och Jyllands Posten!
Inte utan att man avundas det fungerande yttrandefrihets- och medieklimatet i Danmark. Klockren analys som den svenske mediekonsumenten aldrig kommer i närheten av att få läsa maken till i svensk gammelmedia.

Da Capo
Da Capo
8 years ago

Det förtjänar omnämnas för de få(?) som ej vet, att Ned May på Dispatch International, som Julia hänvisar till, är identisk med Baron Bodissey på bloggen Gates of Vienna.

Hans remarkabelt insiktsfulla artikel: “Goodbye, Sweden-That-Was”, som utan användande av benämningen i huvudsak handlade om den “funktionella idiotien” hos den politiska sk eliten i Nya Sverige finns här:
http://gatesofvienna.net/2013/05/goodbye-sweden-that-was/ (72 comments).

Artikeln har blivit mästerligt övetrsatt av Jan Milld och kan läsas här:
http://janmilld.wordpress.com/2013/05/17/ett-annat-sverige/

Originalartikeln har blivit tillställd den direkt ansvariga kvartetten i Nya Sveriges regeringen: Reinfeldt/Bildt/Billström/Ullenhag samt den senares ‘x-jugoslaviske’ statssekreterare. Diarienummer på detta ärende: SB2013/4661/Brevsvar.

joffe
joffe
8 years ago

Julia skriver: “Gamla svenska ordspråk är ofta rätt bra att orientera sig efter”

Här följer en variant: “Nu seglar vi vidare sa skepparn,( Reinfeldt), stod på grund”

Skepp å noj!

joffe
joffe
8 years ago

Vilken KANONARTIKEL Julia. Du är fantastisk som varje vecka hittar nya infallsvinklar mot våra nationella regeringsförrädare i 7-klövern, som via sina för medborgarna hemliga sanslösa frikostiga invandringsbeslut bäddat för landets kommande katastrof. Den katastrof som började lindas upp inför våra ögon i veckan som gått. Landets ledare har bäddat för att etniska svenskar nu får ligga och lida i ekonomiska plågor i generationer. Tänk att en ärlig invandrare, författare Zulmay Afzali från Afganistan nu avslöjat det förkastliga svenska systemet som vi alla som läser de fria orden på nätet, och fortfarande har våra hästar hemma, vetat om. I vårt fall… Read more »

Johannes Brahe
Johannes Brahe
8 years ago

Bra skrivet. Julia har överträffat sig själv igen. Stadigt.

VoD
VoD
8 years ago

Här är ett till svenskt talesätt:

Lika barn leka bäst!

VoD
VoD
8 years ago

Vad var det jag sa? Jag är inte det minsta ledsen över att behöva påminna det för er gamla gymnasievänner och anhöriga som kanske läser det här en dag. men det här var precis vad jag sa redan i mitten av 80-talet skulle hända om invandringen av främmande folk fick fortsätta. Kommer ni ihåg det, klasskamrater, hur en del av er kallade mig rasist? Hur upptagna ni var av att heja på det västerländska världssamvetet med Bob Geldof och Live Aid? USA for Africa? Hur synd det var om afrikaner och alla andra mörkhåriga folkslag som vi måste hjälpa? Vilken… Read more »

Janne
Janne
8 years ago

Julia Caesar har en poäng i att man måste lära av gamla talesätt. De är formade ur livserfarenhet och beskriver tidlösa mänskliga insikter. Även om man kan vara oense om olika detaljer i politiken så kan inget parti, som vill att landet skall fungera i längden, ha en politik som går på tvärs mot självklar livsvisdom. Till Julia Caesars talesätt vill jag gärna foga ett med samma andemening, men med lite tuffare budskap: “Den som sår vind får skörda storm” Dessutom undrar man om svenska journalister och politiker någonsin hört talesätten: “Lika barn leka bäst” och “Man tar seden det… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago
Reply to  Janne

@ Janne

Just nu anser jag att de mest relevanta av de gamla fina svenska ordspråken är:

“bättre fly än illa fäkta”

“gråt inte över spilld mjölk”

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago
Reply to  Utlandssvensk

@ Utlandssvensk 100% rätt, här med 😉 Jag har för egen del kommit fram till att även ett “best case” scenario tar för lång tid. Sverige är illa skadat, kan möjligen överleva som statsbildning, men kommer att vara en helt annan best än det land jag växte upp i. Cut your losses and move on, säger ett annat talesätt. Det är vad jag har gjort, så gott det nu går. Däremot är det ju svårt att låta bli att följa utvecklingen. Det kommer att bli intressant, även mätt med global linjal. Husby-upploppen är redan kända över hela världen. Ryssland –… Read more »

Diktaturens Kreatur
Diktaturens Kreatur
8 years ago

Vi har sedan länge passerat den nivå då problemen skulle kunna ha lösts med politiska åtgärder med klassisk svensk samförståndspolitik. Detta blir en historia utan lyckligt slut. När välfärdsstaten bara kan leverera ofärd väntar det nakna våldet och frustrationen. Ni ska veta att tillgången på vapen i Sverige är mycket hög. Staten är kraftigt försvagad efter att armén lagts i malpåse, polisen är ineffektiv och kommer inte att klara att upprätthålla ordning i samhället. När svenskarnas tunna fernissa av social kontroll skrapas bort av den råa nöden, då kommer vi att få vara med om fasor på en nivå som… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago

@ Diktaturens Kreatur Tyvärr får jag en stark känsla av att merparten av de systemkritiska i Sverige lever i sin egna lilla rosa bubbla. Bara SD får 20% 2014 så ska nog allt ordna sig……. Det är alldeles för sent för det nu. Det här kommer att gå väldigt illa och när det väl blir uppenbart kommer det vara väldigt svårt att lämna landet. Att sen folk vill stanna och kämpa har jag all respekt för men jag tvivlar på att flertalet av dem inser vad det kommer att innebära. Men visst, även jag klamrar mig fast vid förhoppningen att… Read more »

trackback

[…] Så var det då dags igen för ännu en viktig och aktuell söndagskrönika av Julia Caesar. Vad annat kan man säga än läs den! […]

Tony
Tony
8 years ago

Ja att kejsare Reinfeldt står naken utan några som helst lösningar på kravallerna har man förstått länge, men vad man kan fråga sig är hur Stefan Lövden kan stå och mässa om att idioternas beteende beror på Arbetslöshet, ligisterna är ju figurer mellan 13- 17 år som som tydligen älskar att se kaos och förödelse kring sig. Men inte fan har vi väl Barnarbetare i Sverige, det är fullständigt huvudlösa påståenden av Lövden, ungdjävlar i den åldern ska gå i Skolan, men inte ens det kan regeringen mäkta med. Att sen Sossarna själva varit med om den huvudlösa intaget av… Read more »

Berit
Berit
8 years ago

Med en okontrollerad och kravlös massinvandring från hela världen så kan det bara gå mot avgrunden för vårt land.
Det är början på ett inbördeskrig som alliansen och s,v och mp är orsak till.
Varje dag ser alla hur det ser ut i arab /muslimländer ändå så blundar man och massimporterar dessa grovt kriminella element till vårt land.
Hur naiv och blåögd får man lov att vara?
Hoppas att ni ansvariga kommer att få ert straff som utplånar vårt vackra land Sverige!!!

pk
pk
8 years ago

Én har læst flere gange dette udsagn “Husby i dag og Sverige i morgen.”

Jamen, stop nu , stop nu ! DET ER SVERIGE I DAG.

Stefan K
8 years ago

Så länge Sverige begåvas med politiker som förstår problemen, men blundar för att inte framstå som främlingsfientliga och intoleranta, kommer detta att fortsätta och troligen eskalera. Miljöpartiet, Sveriges och kanske Europas mest extrema parti när det gäller Migrationsfrågor, har nu en guldsits då både S&M slåss om deras gunst för att nå makten 2014. Miljöpartiet vill som bekant spä på SVerige kvot av flyktingar och öka antalet invandrare med tiotusentals, för att i slutändan låta alla som vill få komma hit. Lösning eller ytterligare problem? Miljöpartiet är dessutom journalisternas kelgrisar och gud nåde den journalist som ifrågasätter deras migrationspolitik. Sverige… Read more »

HH
HH
8 years ago

Julia drämmer till med full kraft och säger precis det vi alla känner och tycker. Tack Julia – men jag sover sämre ändå. Jag bor i ett fredat hörn och de invandrare jag känner är väletablerade och infogade i samhället. En från Irak den andra – av kvinnligt kön – från Bosnien-Herzegovina. Den sistnämnda trakten var faktiskt i gången tid infogad i den grekiska kulturen. Verkligen fina och trevliga och bildade människor! Mycket tacksamma för att de fick komma hit. Ett plus i kanten! Men igår såg jag på TV någonting som väckte min förtjusning – ett verkligt fint reportage… Read more »

Cavatus
8 years ago

Snälla Julia, upphör aldrig att skriva dessa engagerande och av ilska darrande krönikor. Om du och vi alla dissidenter som genomskådat taskspeleriet ger upp vinner den reellt onda sidan och förstörelsen av landet kommer att få oanade konsekvenser. Med en dåres envishet måste vi fortsätta att tala om detta, med väl valda ord, för att inte bli utsparkade ur kylan direkt, utan väga ord på guldvåg för att steg för steg se till att svensken öppnar ögonen. Vi får servera fakta pö om pö, så att de inte svimmar av de obehagliga fakta vi sitter på. Det är vår uppgift.… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Cavatus

Du behøver ikke bekymre dig om at eliterne vil vinde. Det vil de ikke! Med eller uden Julia. Det der er ved at ske nu, kan ikke rulles tilbage. Toget er begyndt at køre – bare se på England og Frankrig. De kan prøve at feje det hele ind under gulvtæppet, men muslimerne vil blive ved at te sig og folk vil blive mere og mere trætte. Det kan kun gå en vej, men eliterne er kørt fast og kan ikke rigtigt gøre noget – andet end at fremstå mere og mere komiske/tragiske. Intellegensiaen befinder sig nu på højrefløjen. Derfor… Read more »

Olav
Olav
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

Godt og inspirerende å lese det du skriver, Peter!
I sitt foredrag i København (på youtube) foregriper Douglas Murray hvordan deler av retretten vil fortone seg for mange av “de gode”.
Det er helt mot slutten, og med stort glimt i øyet.

Slasher
Slasher
8 years ago

Det finns bra invandrare i Sverige och Zulmay Afzali är en av dem. Men varför vi betalar enorma mängder bidrag och inte ställer några krav på invandrarna är en gåta. Samma sak med varför så många invandrare får asyl. Det är som att Sveriges media och politiker verkligen vill förstöra Sverige. För vad?
Sveriges största fiende är våra politiker.

Bergfast
Bergfast
8 years ago

Ps. Kanske det då i vissa situationer och under vissa förhållanden och under vissa förutsättningar då ändå skulle kunna anses vara någonting – gott, människovänligt och snällt – att faktiskt (anses) vara just – rasistisk och främlingsfientlig – (dvs. kunna anses vara – ond, människofientlig och elak) ? Denna – ondska, människofientlighet och elakhet -, (dvs. som anses vara – rasism och främlingsfientlighet – ), skulle i sin tur kanske då i förlängningen kunna (anses) leda till någonting – gott, människovänligt och snällt – ? För alla människor, folk och nationer?….. Vem vet… Knepigt det där med – bedrägligheter –… Read more »

pk
pk
8 years ago

Var der ikke for år tilbage, ved optøjer i by, en kvindelig svensk minister,
som forslog, at forsamlingen skulle synge :” We shall overcome” ?

Morten - - -
8 years ago
Reply to  steen

Hvor morsomt! Så ynkeligt et forsøg på at skabe “et rørende moment” – som naturligvis falder aldeles til jorden. Der er nådigt klippet, så vi slipper for de tåkrøllende sekunder efter dette smertelige bevis på fravær af situationsfornemmelse og helt almindelig dømmekraft. Også for 21 år siden …

– – –

Olav
Olav
8 years ago
Reply to  steen

Fantastisk å høre språket til Bildt overfor denne forsamling mennesker. Jeg vil tro mange vanlige svensker har problemer med å begripe hva han sier. Det er virkelig rette personer på rett sted det er tale om, i politikken nå til dags.. Jeg så Bildt i Skavlan-programmet for en tid siden. Også der låt han som en nerd, og vred på seg verbalt når spørsmål kom nær innpå livet. Det er som ellers i livet, – de beste er ikke alltid de med best karakterbok fra skolen. Jeg synes også videoen med de unge svenske SDere som deler ut informasjon på… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago

Lite skrämmande informationer av Julia Caesar kring – bedrägligheter – …. Det medför att man onekligen kan se det som något tragiskt och sorgligt över en samhällelig politisk verklighet som bekräftar att det hos en majoritet på (80-85%) av befolkningen i ett land, och särskilt då hos de etablerade politiska företrädarna och också den etablerade journalistkåren, inklusive massmedia i övrigt, men även då alltså också hos väljarna och befolkningen själva, ändå, (uppenbarligen och tydligen enligt de siffror som olika opinionsinstitut och också politiska val visar), verkligen verkar finnas en ganska så övertygad föreställning om att de verkligen är goda, människovänliga… Read more »

Ragnhild
Ragnhild
8 years ago
Reply to  Bergfast

Det du skriver, minner meg på den danske forfatter Thorkild Hanssens triologi om den nordiske slavehandelen; og hvordan slavehandlerne ignorerer alle menneskelige trekk ved “varene” som fraktes fra Afrika til de danske vestindiske øyer (eks. le Croix). Når misjonærer kommer til, etter et hundreår – læres slavene opp til å se det rettferdige i deres torturliknende liv og redsler her på jorden* – og slaveholderne (misjonærende sto ikke utenfor) med deres pisking o.a. grusomheter mestret å rettferdig-forklare vanviddet. Så sterkt kan onskapen sublimeres og bortforklares. Danmark var siste land som gjorde slutt på den vanvittige handelen, forårsaket av grådighet, sublimering… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  Ragnhild

Det sägs att skillnaderna mellan gott och ont, sant och falskt, bra och dåligt, rätt och fel, sunt och osunt, människovänligt och människofientligt osv.osv., ibland kan vara – smal – , – ja, – hårfin – . Det sägs att den smala vägen kan vara svår att urskilja därför att den då är så smal.. Ja, inom vissa religioner beskrivs denna smala väg mellan vad som verkligen är gott, och vad som verkligen är ont, vara så smal som eggen på ett rakblad, vilket medför att det nog kan vara nog så svårt för människor att just kunna genomskåda, urskilja… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Ps. Men, det är klart, att om det i själva verket är själva – sammanbrottet – av nationen som etablissemanget då egentligen faktiskt arbetar för, från flera håll och kanter, och att man faktiskt vill ha en ökande både hatisk och ond och elak befolkning, så är ju alla omsorgsfulla och därför oroliga synpunkter på invandringspolitiken som att tala för döva öron, eller som att hälla vatten på en gås….de kommer aldrig att vilja höra på denna kritik, hur god, snäll och välmenande för nationens alla medborgare den än är, därför att det är just själva sammanbrottet i nationen som… Read more »

Katinka Glahd
Katinka Glahd
8 years ago

Det vidriga folkförräderiet mot ett litet homogent folk framstår alltmer som det mest fasansfulla i människans historia. Våra inbetalda pengar till våra pensioner ,vår sjukvård,vår tandvård och vår äldrevård förslösas bort till personer som kommit hit för att snylta på den under många år uppbyggda välfärden. Uppbyggd på skatteinbetalningar och många gånger hårt slit för en stor del av befolkningen. Detta är det största rånet i världshistorien och allt vi kan göra är att “skuggboxas” mot brotten som begås mot oss av “våra” politiker på bloggar och i kommentarsfälten på nätet. Jag har sagt och skrivet det förut men det… Read more »

Invandrare1957
Invandrare1957
8 years ago

Tack Julia. sen jag blev vuxen så har jag funderat varför lär sig inte den svenska politikern. Min barndom när man klarade sig bättre på finskan än svenskan i Södertälje. När finländare svenskspråkiga lärde sig finskan i Sverige då är något fel. När Boman den gamla SS officer hade tittat för djupt i flaskan så han fick mod gick och paraderade i SS uniformen han som finländarna hade dödat om han hade stannat i Finland. Kompisens föräldrar som fick fly från sin hemby i Finland. vart jo Sverige givetvis. Var dom bra föräldrar för sina barn jag kan lova att… Read more »

Steinadler
Steinadler
8 years ago

En utmerket beskrivelse av tilstanden i Sverige. Men et par punkter reagerer jeg på. For det første Sven R. Larssons beskrivelse av Reinfeldt som en “Barbapappa”. Reinfeldt er noe adskillig verre. Etter å ha sett videoen der Reinfeldt “svarer” på Åkessons spørsmål i Riksdagen tenkte jeg for min del at her, her kommer det klart frem at Reinfeldt er psykopat. For min del er konklusjonen klar. Man kan velge å se det som hykleri, svakhet, politisk impotens. Og det er jo heller ikke usant.. Men sammenholder man dette med hva man forøvrig vet om Reinfeldt så blir konklusjonen verre. Det… Read more »

Morten - - -
8 years ago

Glimrende. Ja, løgn er den værst tænkelige indledning på et nyt bekendtskab, idet løgn selvsagt er udtryk for mangel på respekt for den, man lyver over for. Og værre: Man risikerer at tabe endnu mere respekt, hvis den, man fører bag lyset, tror én! For så skal man for det første opretholde en permanent usand attitude over for de mennesker, man fremover skal omgås. Og for det andet vil man fristes til at søge til en myte, der skal retfærdiggøre én i egne øjne. En myte, der handler om, at de, man snyder, ikke er bedre værd. Og her tilbyder… Read more »

kung_och_fosterland
kung_och_fosterland
8 years ago

Julia Caesar skriver “Landet driver som en båt utan åror.” Jag tror det är betydligt värre än så. Skeppet M/S Svea styrs rakt mot isberget av de 7 på bryggan. Kravallerna är bara en tillfällig styv kuling som på intet vis stoppar fartyget. En hypotetisk agenda – massinvandring som politiskt vapen. Det är en helt avsiktlig politisk taktik. Hur vinner högern mot socialisterna och välfärdsstaten? Genom att använda kampsportstekniken att förstärka motståndarens rörelse framåt istället för att bromsa den. Vänstern vill ha stor invandring för att ha en underklass att få röster ifrån. Högern fördubblar den och krossar välfärdsstaten genom… Read more »

kung_och_fosterland
kung_och_fosterland
8 years ago

Julia Caesar skriver “Landet driver som en båt utan åror.” Jag tror det är betydligt värre än så. Skeppet M/S Svea styrs rakt mot isberget av de 7 på bryggan. Kravallerna är bara en tillfällig styv kuling som på intet vis stoppar fartyget. En hypotetisk agenda – massinvandring som politiskt vapen. Det är en helt avsiktlig politisk taktik. Hur vinner högern mot socialisterna och välfärdsstaten? Genom att använda kampsportstekniken att förstärka motståndarens rörelse framåt istället för att bromsa den. Vänstern vill ha stor invandring för att ha en underklass att få röster ifrån. Högern fördubblar den och krossar välfärdsstaten genom… Read more »

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago

Danskarna har rätt på ytterligare en punkt. Sverige tillhör ej längre Europa. Vi är verkligen Asien numera. Närmare bestämt den nordligaste regionen i väst-asien. Kanske därför passande att avsluta denna kommentar med: Takbir Allahu Akhbar!!

Robin Shadowes
Robin Shadowes
8 years ago
Reply to  steen

Måste erkänna att jag inte visste det då jag aldrig varit särskilt intresserad av Strindberg. Trodde att det var ni som hade hittat på det.. Men där ser man. Man lär sig nåt nytt varje dag. 🙂

Soffman
Soffman
8 years ago

Jag finner det en aning irriterande med uttryck som “oskyldiga människor drabbas” och “vanliga, hederliga människor”.
Den omätligt tjocka mur av ord som omger en Reinfeldt och en Ullenhag
verkar, efter nätkommentarer att döma, omge även “oskyldiga människor”, “vanliga, hederliga människor”.

Ska det verkligen kallas hederligt att vara omgiven av en sådan mur?
Ska det verkligen kallas oskyldigt att vara omgiven av en sådan mur?
Ska det verkligen skyllas enbart på yttre omständigheter att vara omgiven av en sådan mur?

Metertjocka väggar, visst, det förstår jag, det är absolut nödvändigt. Men omätligt tjocka?

Stefan
Stefan
8 years ago

I Valet 1976 lovade Thorbjörn Fälldin och Centern 400 000 nya jobb.

1976 var befolkningen 8 222 299

2013 är befolkningen 9 540 065

Befolkningen har ökat med 1 317 766

445 000 är arbetslösa 2013

Varför hände inga kravaller i Hammarkullen, Biskopsgården, Hjällbo, Angered och andra förorter i Sverige 1976? Den socioekonomiska anledningen till kravaller var lika stor då som nu. Den enkla sanningen är att det INTE har ett dugg med arbetslöshet att göra vilket BBC- reportern mycket riktigt påpekar. Han uppfattar inte områdena som slum utan vanliga hyggliga bostadsområden.

Soffman
Soffman
8 years ago
Reply to  Stefan

Tolkar jag siffrorna rätt skulle den relativa arbetslösheten varit större 1976 än idag? Den rika eliten har blivit ännu rikare än 1976? Men samtidigt har antalet “proletärer” i världen närmast fördubblats. “Folkets” rätt att föröka sig är (i samtliga av mig kända tankemodeller) lika gränslös som “flyktingarnas” rätt att vandra in. Det finns inget “enough is enough” när det gäller människoynglande. Argumentet “Bättre hjälpa många i sina hemländer än 1 i Sverige” är huvudlöst. Argumentet “När människor får materiellt välstånd sjunker nativiteten” är tveksamt, eftersom samtidigt med att den gamla välkända formen av biologisk fortplantning sjunkit har vigandet av sina… Read more »

Jalopnik
Jalopnik
8 years ago
Reply to  Stefan

För några år sedan brändes det däck och kastades en del sten i ett område på Hisingen i Göteborg. I Just detta område hände det ett par gånger och det hade/Har satsats mycket pengar i området på alla invandrare. Men nu bestämde sig socialen tillsammans med Arbetsförmedlingen att försöka göra något åt saken. Jag vet detta mycket väl då jag bor i området och dessutom känner till många av dessa invandrare som ställer till problemen. Notera att dagarna efter dessa bränder kunde man läsa i Aftonlögnen mfl att dessa ungdomar stod och skyllde på att de inte har nåt att… Read more »

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago

@PisseNisse

“Troligen (men inte säkert) “lägger sig” nog dessa upplopp denna gång och det mesta återgår till BAU. Massimporten fortsätter, många miljarder (som Sverige illa kommer att behöva till viktigare saker framledes) kommer att bokstavligen kastas på brasan. Efter en tid återkommer upplopp i allt större skala, och övergår i inbördeskrig vid någon punkt.”

Håller med till 100%!

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago

“Jag är ledsen över att behöva säga det, men det här är bara början. Det kommer att bli värre, mycket värre” Tyvärr så delar jag helt den uppfattningen. Det finns inga snälla och trevliga lösningar på de fullständigt enorma problem som landet nu står inför. För att kunna återställa samhället till något som liknar vad det var innan massinvandringen krävs sannolikt åtgärder som ligger långt ifrån även vad SD skulle kunna tänkas genomföra om de mot alla odds skulle få inflytande. Dessutom skulle dessa åtgärder troligen mötas med våldsamt motstånd av de hundratusentals människor som, med viss rätt, anser att… Read more »

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago
Reply to  Utlandssvensk

Troligen (men inte säkert) “lägger sig” nog dessa upplopp denna gång och det mesta återgår till BAU. Massimporten fortsätter, många miljarder (som Sverige illa kommer att behöva till viktigare saker framledes) kommer att bokstavligen kastas på brasan. Efter en tid återkommer upplopp i allt större skala, och övergår i inbördeskrig vid någon punkt. Sådana här historiska rörelser kan inträffa snabbt och utlösas av någon enskild liten händelse som får en gigantisk fjärilseffekt och tar Sverige in i ett jugoslaviskt tillstånd. En fråga till panelen: vad/vilka är “Megafonen” och vilka bidrag får de? På något sätt är det otroligt lustigt att… Read more »

Niklas R
Niklas R
8 years ago

Megafonen finansieras bland annat av Rädda Barnen.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago
Reply to  Niklas R

Tack för upplysningen, Niklas R.

Why am I not surprised? Fin-NGOs återkommer ofta bland finansiärer av rasistiska projekt och organisationer som hetsar mot svenskar. Jag vill rikta en vädjan till alla att undvika att ge pengar till Rädda Barnen, Röda Korset, Amnesty mfl. Pengarna går ofta till (pardon my French) ren skit – ibland till ren ondska.

Om någon verkligen vill hjälpa svårt behövande i tredje världen kan jag erbjuda mig att göra det till 0% overhead (i begränsad omfattning, naturligvis). De verkligt behövande får aldrig hjälp av korrupta NGOs och tigger sällan utan lider i det tysta.

Bernt
Bernt
8 years ago

Jag lyssnade just till p1 dokumentären om de sista svenskarna som lämnar Sörvägen i Stråssa. en illustration till rubriken på denna krönika. Får försöka hitta något annat så jag kan somna.

65
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x