31
maj
Seneste opdatering: 2/6-13 kl. 0842
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Robert Spencer hos Michael Coren om Syrien, England og Frankrig. Nu må EU bevæbne Assads fjender. Fra midnat gælder EU’s nye sanktioner mod Syrien, så det nu er tilladt at sende våben til oppositionen.Reports claim Al Nusrah Front members in Turkey were planning sarin gas attacks.

Frankrig: 1/3 af de unge er fjendtlige over for islam

Tallene er skræmmende. Ifølge et Opinion-way studie føler mere end en tredjedel af de 18-24 årige antipati over for muslimer, hvilket er ti gange mere end over for jøder eller katolikker. De unge er således mere negativt stemte end de ældre og gennemsnittet. Kun fire procent af den tror på muslimsk tolerance, og de opfatter islam som sekterisk.

Unge er mere fjendtligt indstillet over for islam end voksne. Hvordan forklarer man det?

De voksne voksede op i et samfund, hvor religionen var til stede. I deres tid gik man i kirke osv. … De unge er mindre fortrolige med det religiøse. For dem er det at have en speciel kost fundamentalisme og sekterisme. …..74% af den franske befolkningen mener, at islam ikke er forenelig med republikkens værdier, men de muslimske fundamentalister stadig et mindretal af de troende. 40% des jeunes trouvent l’islam sectaire et les juifs communautaristes (Snaphanens oversættelse) Studie: L’image et les préoccupations de la communauté juive selon l’opinion publique. Mai 2013, PDF.

Der var en svensk akademiker, – jeg har glemt hans navn – der for nogle måneder siden sagde ret lige ud, at “alle disse problemer går over, når de gamle dør.” Det er da også det normale, når nyt møder modvilje, det går over. I dette tilfælde kræver antagelsen dog, at man ser bort fra fakta. Det er velkendt at unge europæere og indvandrere mister kontakten med hinanden, når de forlader skolen. Dertil skal lægges, at de mest synlige og konkrete problemer ved indvandringen – vold, kriminalitet, muslimske særkrav og muslimske terrorsager – kun synes at blive flere og værre. Jeg ville koge svenskeren ned til: De unge vænner sig til at leve i et stadig mere konfliktfyldt samfund, og indstiller sig på det. De bevæbner sig, undgår helt visse områder, segregerer bolig- og skolemæssigt, kvinder bliver indendørs om aftenen osv. At kalde det er en lys fremtidsudsigt, kræver vist en grad fra et svensk universitet. Og den svenske opstand kan genopstå endnu inden den afmægtige Riksdag har knævret færdig om den forrige. Man kan høre Riksdagsdebatten og opstanden i dag, men jeg stod af efter tyve minutter. Det er for meget tålmodige og rolige gemytter.

Sakine Madon og Inti Chavez Perez i Weekendavisen

Journalister interviewer journalister – det gør de jo. Sakine Madon startede i sin tid som debattør på det gamle debatforum Exilen, hvorfra jeg husker hende som velinformeret og velbegavet. Hun er da også steget fortjent i graderne siden. Selvom hun efter dansk målestok er meget blød i sin argumenteren, – de naturlige grænser for at være medlem af svensk offentlighed – lykkes det hende som altid at få sagt noget prægnant, hvor det samme ikke kan siges om Inti Chavez Perez, der er den sædvanlige leftist metervare, selvom han ikke er klar over det selv. Han mener at “Sverige lysende fremtid befinder sig i forstæderne.” Jeg er også bange for, at Sveriges fremtid findes der, men den jeg ser for mig, ville jeg kalde alt andet end ‘lysende’. Fra Weekendavisens Problemer i Paradis 31.05.2013.

Sakine Madon, journalist og liberal debattør med kurdisk-tyrkisk baggrund. Hun har boet i Flemingsberg – en af de forstæder, der blev ramt af bilafbrændinger – og er opvokset i Gottsunda, som tidligere har lagt jord til optøjer. Og så har hun i Expressen erklæret, at både urostiftere og apologeter bør »skamme sig«.

»Der er debattører, som tidligere har sammenlignet optøjer med modstand mod tredjeverdensdiktaturer, og nogle som siger, at Sverige ikke er et rigtigt demokrati. Det er uansvarligt og smagløst og respektløst over for mennesker, som faktisk er blevet tortureret i diktaturstater. Jeg kan heller ikke se, hvordan det skal hjælpe de unge, når de får at vide, at hele verden er imod dem, at politiet er ude efter dem – det er simpelthen forkert,« siger Madon til Weekendavisen. I hendes optik har store dele af svensk opinion set forstadsoptøjerne udelukkende som et spørgsmål om sociale skel.

»Men det er for simpelt, for vi har mange fattige områder, hvor den slags ikke sker.« Selv om der er problemer med høj arbejdsløshed – over 30 procent af de 20-25-årige i Husby hverken arbejder eller studerer – køber hun ikke det dystopiske billede af forstæderne: »Forudsætningerne for en god tilværelse er vældig store i Sverige. Sammenlignet med de fleste andre dele af verden er forstæderne det rene Paradis.«


.

Sakine Madon mener, at der blandt journalister og politikere er berøringsangst for at tale om forældrenes ansvar, når det drejer sig om indvandrere: »Jeg har arbejdet som fritidshjemsleder i Botkyrka kommune, som har været ramt af optøjerne. Og alle, som har arbejdet med kriminelle unge, ved, at der ofte er problemer i hjemmet. På skolerne ser man jo, at nogle forældre ikke dukker op til forældremøderne, men man ser ofte igennem fingre med det,« siger Madon. Hun drager en parallel til sagen om den svensk-kurdiske journalist Evin Rubar, der i en dokumentar viste, at skolesystemet ofte stiltiende accepterede indvandrerforældre, som brugte vold i opdragelsen.

»Mange har svært ved at rette kritik mod forældre med anden baggrund. Men det handler jo bare om, at vi må bekymre os for disse børn, præcis som for svenske børn – alt andet er racistisk. For mig handler Husby-sagen om mine slægtninge og venner, som bor i forstaden. Jeg tænker på, om deres bil bliver brændt, på de forretningsdrivende, på pizzeriaer, som bliver smadret – det bør være centralt. Men nogle svenske journalister og debattører, som ved meget lidt om områderne, vil hellere gøre det til et politisk spørgsmål. Venstresiden taler om klasse, højrefløjen om strengere straf. En stor del af den svenske debat er venstreorienteret, og fattigdomsteorien er udbredt. Men Marx-retorikken hjælper ikke de børn, som må leve under disse vilkår.«

Statsminister Fredrik Reinfeldt har været under beskydning, fordi han indledningsvis lod integrationsminister Erik Ullenhag håndtere sagen – underforstået: Der er tale om et integrationsspørgsmål, ikke et rent socialt anliggende. »Men der er et integrationsproblem,« siger Madon. »Det spiller ind, at forældrene i mange tilfælde mangler interesse for det svenske samfund.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
En Mand
En Mand
8 years ago

Rusland og Iran lever våben og Hamas kæmper på Assads side.
USA og EU leverer våben til islamistiske rebeller.

Yepie yi yaa motherfucker, keep the war going until both sides are exterminated.

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
8 years ago
Reply to  En Mand

Selvfølgelig!

Lad os endelig blande os så meget som mulig, så vi bliver tvunget til af div. FN-resolutioner til at modtage 100.000-vis af Syriske flygtninge til et land der i forvejen lider under en alt for stor indvandring…

Anonymous
Anonymous
8 years ago

“Sverige lysende fremtid befinder sig i forstæderne.” Joda. Omtrent så lys: http://www.e-architect.co.uk/images/jpgs/london/london_riot_fire_h110811_pa.jpg

Holger
Holger
8 years ago

Muslimer lære aldrig tolerance.

De er en satans kult drevet af pædofili og mordlyst.

Stefan
Stefan
8 years ago

“Der var en svensk akademiker, – jeg har glemt hans navn”

Klantskallen heter Mikael Hjerm och är “professor” i sociologi vid Umeå universitet

http://www.friatider.se/professor-i-mangkultur-bra-att-fordomsfulla-aldre-dor

http://www.thelocal.se/46948/20130326/#.UVS6KRy6cen

Glöm aldrig detta namn utan behåll det färskt i RAM-minnet. Pajasen skall när tiden är inne ställas till svars.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x