16
jun
Seneste opdatering: 17/6-13 kl. 1341
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Bryssel 2012, 4 256

How do you feel about the EDL? After 10, Nihal speaks to the leader of the English Defence League Tommy Robinson. We’ve invited him on because his views and the actions of the organisation he leads have a direct affect on the lives of listeners to this station. We thought very carefully about inviting him on the station, but we think it’s important that you get an opportunity to engage with him. I know some people will find what he has to say offensive, but this is your chance to challenge Tommy Robinson’s views. BBC, Asian Network, 1 time 38 minutter.

Der er også et helt nyt interview på radio LBC her, 14 minutter. Han siger selv om det: “Here’s my interview from @lbc973 this morning, it’s been cut and edited. Some good bits missing.”

Sverige: Asylparadiset

Ta inn hele skjermen 17.06.2013 001217

Sverige, asylparadiset. Landet som utmärker sig både i Norden, Europa och världen genom att år efter år ta emot fler asylsökande både i absoluta tal och per capita än nästan något annat land. Per capita är det endast Malta som överträffar Sverige.

På sin blogg “Den obekväma sanningen” gör Johan Hellström en grundlig genomgång av den svenska asylpolitiken. Här finns fakta att hämta för alla som svävar i okunnighet om Sveriges särställning när det gäller att ta emot och bevilja asyl.

Förra året tog Sverige emot 70 procent av alla som sökte asyl i Norden, eller 43 900 i absoluta tal. Av 44 industrialiserade länder intog Sverige fjärdeplatsen för flest antal asylsökande under 2012. Endast USA, Tyskland och Frankrike tog emot fler än Sverige, i absoluta tal. Per capita tog vi emot 17 ggr fler än USA, sex gånger fler än Tyskland och fem gånger fler än Frankrike. I år beräknas 54 000 utlänningar söka asyl i Sverige.

År efter år saknar 95 procent av alla asylsökande pass eller id-handlingar. Passen återanvänds av de människosmugglare som forslar majoriteten av utomeuropeiska asylsökande till Sverige. Av samtliga asylsökande 2009 som uppgav sig komma från Somalia och Afghanistan kunde 99,4 procent inte visa upp någon form av id-handling. Varken migrationsverket eller någon annan har alltså en aning om den verkliga identiteten hos dem som släpps in i Sverige.

Läs mer om asylparadiset Sverige här:Johan Hellström skriver också om invandringens kostnader här.

Danskt och svenskt

Så har det varit folkmöte på Bornholm Det danska tryckfrihetssällskapet hade bett mig och Lars Hedegaard att berätta om hur våra liv ter sig efter attentat och dödshot. Lars Hedegaard har fått skaffa sig en hemlig bostad som är larmad på olika sätt. Han kan inte åka med kollektivtrafiken utan hänvisas till taxiresor. Några livvakter har han inte fått och hela kalaset har han fått betala ur egen ficka vilket är en tung post eftersom han inte är någon rik man. Tydligen är det så att säkerhetspolisen har bedömt hans hotbild som inte tillräckligt hotfull trots att hans gärningsman fortfarande är på fri fot.

Den danska diskussionen om yttrandefrihet och konst har fått några nya bidrag. Bjørn Nørgaard som deltog i debatten i Köpenhamn har skrivit en artikel i Information. Notera en av kommentarerna som menar att min rondellhund är ett riskfritt och rasistiskt projekt. Så kan man se att man inte skall överdriva skillnaden mellan den svenska och danska diskussionen. Dock dyker det upp skrifter som man nog inte kan förvänta sig i Sverige. Jens-Martin Eriksen och Frederik Stjernfelt har kommit ut med en bok som handlar om yttrandefrihet ”De anständiga”. Jag har bara haft tillfälle att läsa några mindre avsnitt i den men den kan rekommenderas. Se t ex den här recensionen. Boken har i den här artikeln kopplats till en i Danmark intensivt uppmärksammad händelse när en lärare vägrade att skaka han med en kvinnlig elev. Lars Vilks.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
LarsS
LarsS
8 years ago

O/T, men interessant at læse om personen som 90% af Sverige opfatter som anti-humanitær! Og hatten af for Patrik Lundberg, at han overhovedet tør omtale J.Å. positivt, men man mærker i hans ord at det kommer fra hjertet af – og sikkert giver ham mange forklarings udfordringer overfor kollegaer med det ´sande livssyn´.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article16978414.ab

Marit
Marit
8 years ago

Ja var det ikke den store, svenske ideolog, Mona Salin som berømmet svenskenes feiring av “midsommar och andra tøntiga saker”. Midtsommer feiring i Skandinavia og Norden er rasistisk, må vite !

Fru Madsen
Fru Madsen
8 years ago

Ingen søndagskronik? Holder Julia Caesar sommerferie?

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago
Reply to  Fru Madsen

Om så är fallet, är den välförtjänt! Men Ceasar kanske har en krönika om midsommar, eller andra löjliga saker, på lager ? 😉

Nielsen
Nielsen
8 years ago

Forfærdeligt at lytte til BBC’s Nihal hvad enten det er båtnakkens for- eller efternavn. Måtte afbryde efter kort tid. Nåede dog at høre Breivikkortet blive brugt som argument for muslimers fredelige adfærd. Klam person.

Victor
Victor
8 years ago
Reply to  steen

Steen – lige for en ordens skyld er Nihal srilankansk buddist. Og hvis man følger hvad normale hinduer, sikher og sydasiatiske buddister i UK mener om pakistanerne og de indiske muslimer, så er de mindre tolerante end mange europæere. De, især hinduer og sikher, HADER dem…

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x