22
jun
Seneste opdatering: 24/6-13 kl. 1808
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Elisabeth Sabaditsch-Wolff took a brief break during her American speaking tour to talk with Michael Coren earlier tonight on his SUN TV program. She discussed her own case in Austria, and the deteriorating condition of free speech in North America and Europe, where any discussion of Islam is hemmed in by Islamic laws on slander

»Mäns våld mot kvinnor«

Messes der igen og igen i den løgneindustri, der kalder sig svensk ‘journalistik.’ Skandinaviske mænd må være blandt jordens mest uvoldelige, det er ikke deres partnere der sørger for overbelægningen på kvindekrisecentre, men de skal bære skylden for andres voldelighed i den forløjede, svenske debat. Hvilke andre mænd ?

For få år siden var den typiske partnerdrapsmann etnisk norsk. Sånn er det ikke lenger.I 2013 mener politiet at over 70 prosent av drapene er begått av en partner med utenlandsk opprinnelse.Det kommer frem av en gjennomgang VG har gjort av alle de 24 drapene så langt i år. 14 av disse etterforskes som såkalte partnerdrap. Av de 14 drapene der en partner er siktet, er 10 av dem av utenlandsk opprinnelse. Ti av 14 partnerdrapssiktede er av utenlandsk opprinnelse Forskere: Utviklingen ikke tilfeldig

Her skal ikke forglemmes den vold, som disse typer begår mod de indfødte på vegne af deres egne folkevalgte landsforræddere. Når man har set nok af denne slags historier, frygter man virkelig at politikerne vil overlade løsningen på dette til det private initiativ:

Kvinne skal ha blitt voldtatt av flere menn. Kvinnen i 30-årene ble funnet ved en fontene i parken.Hun har forklart at det var fem utenlandske menn som voldtok henne, forteller operasjonsleder ved Hordaland politiidistrikt, Erik Gjesdal.

Hun var grovt skjendet og svært medtatt. Det er noe av det verste jeg har sett, sier sykepleieren, som ikke vil ha navnet sitt i avisen. Ifølge sykepleieren segnet kvinnen plutselig om på gresset, førti meter fra fontenen.– Hun prøvde å reise seg, og var sjokkpreget og skjelven, sier sykepleieren.Melding om voldtekt i Nygårdsparken, Etterforsker voldtektssak i Bergen: – Noe av det verste jeg har sett. Kvinne har anmeldt gruppevoldtekt i Bergen.

Medløberen

Medløberen er en evig skikkelse i litteratur og film, måske fordi ingen af os undgår at blive udsat for dets fristelse, det store eller det lille medløberi, det kræver mod at sige flokken imod. Der er flest af de små, forskere, politikere og journalister der fortier sandheden af karrieregrunde, men totalitære styrer virker som fremkaldervæske på de medløbertyper, vi kender, og blandt de intellektuelle finder vi nogle af de værste. I min beskedne dagligdag er svensk journalistik det mest kvalmende og hyppige medløberi, jeg støder på. Den inkarnerede fejghed og leflen, et dagligt bedrag af sandheden, men det er også set herfra ‘blødtotalitarisme’. Hvilket andet land ville vove at henvende sig så patroniserende som her til sine borgere?

Indspilning i fuld skærm 20-06-2013 012355 (1)

Bibliotekerne har en overvægt af gode film, og forleden greb jeg István Szabós Mephisto for at gense den. Jeg syntes jeg havde den frisk i erindring, men det er altså 32 år siden jeg så den. Billederne stod stadig stærkt i hukommelsen, men plottet og historiens omdrejningspunkt, var godt at få genopfrisket.

Klaus Mann skrev den om sin svoger, den hyldede skuespiller Gustaf Gründgens, der valgte karrieren og nazitysklands muligheder, hvor Mann flygtede i 1933 og udgav sin bog om svogeren i 1936. Nazisterne producerede mange andre medløbere, den lille sergent Herbert von Karajan og Sarah Leander, der begge overlevede med visse skrammer, hvor den danske filmstjerne Asta Nielsen fulgte sin samvittighed og forlod nazi-tyskland. Hun var nok til the hos dr. Goebbels, der er aldrig fundet en eneste udtalelse fra Asta Nielsen, »der tyder på blot den ringeste sympati for nazismen.«

Szabo fletter den klassiske Faust-myte ind i historien, der i korthed går ud på at Faust låner magiske kræfter af djævelen i en årrække mod at denne tilsidst kræver hans sjæl og overlader ham til evig forbandelse. Det er en retfærdig skæbne, man godt kan lide at se, og det er da også en meget moralsk film. “To thine own self be true and it must folow as the day the night thou canst not then be false to any man.” (Hamlet) Den store skuespiller må endda sluge den pille, at spille en heroisk, nazistisk version af netop Hamlet.

Gustaf Gründgens havde en karriere efter krigen, men døde i Manilla i 1963 af, hvad der formentlig var et selvmord. På hans natbord lå der en seddel med ordene: “Jeg har nok taget for mange sovepiller, jeg har det mærkeligt, lad mig sove det væk”. Han havde sit, at ønske at sove fra.

Filmens Gründgens får en slutning, der er åben for fortolkning: Hans protegé, nazigeneralen, der er modelleret over Herman Göring, inviterer ham ud på Berlins nye Olympia Stadion i Charlottenburg for at ‘vise ham sin egen store scene’. Han beordrer Gründgens (Höfgen, kalder Mann ham) ned på arenaen, hvor han fanges ind af lyskastere. Der slutter medløberens historie, om han så dør her eller ej. Man kan ikke svigte sin samvittighed, sine idealer og sine venner uden at komme til skade.

Se den, den er stadig den eneste ungarnske film, som har vundet en Oscar, og Klaus Maria Brandauer er fænomenal som den ultimative medløber: En begavet, charmerende mand, der bliver kvalt af sine egne, sociale ambitioner. Ingmar Bergman sagde om filmen: “Et passioneret kunstværk. Aldrig før har jeg syntes bedre om filmen end bogen.”

Indspilning i fuld sk+ªrm 20-06-2013 023504Indspilning i fuld sk+ªrm 20-06-2013 023558

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Gør Migrationsverkets ansatte ikke bare deres arbejde som alle andre, der skal forsørge sig hæderligt? Jo, men de er krumtappen i den omvæltning af landet som har fundet sted og som nu fortsætter med forøget styrke. Der har været en hel del angreb på deres lokaler, men vi ved ikke videre om dem. Det kan være utilfredse kunder, men det kan lige så vel være svenskere, der aktionerer mod knudepunktet i implimenteringen af Riksdagens udsalgspolitik. Bert Karlsson derimod, er et rendyrket eksempel på en opportunist og en værnemager. Vor tids Gullaschbaron, foragtet af sit folk, foragtet af sine arbejdsgivere.… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Er der ikke en dansk sang, der lyder
nogenlunde således?

” Danmark nu blunder den lyse nat
bag ved din seng mens du sover,,,,
Jeg elsker den sang.

Høgsbro
Høgsbro
8 years ago

Jeg så i dag en udsendelse om de nyskabende kvindelige satiretegnere i Sverige. Udsendelsen bekræftede fint det billede der tegnes her på bloggen af et indspist kvindesamfund, der bilder sig ind at letkøbte pointer, der udstiller mandens dominans, er tilstrækkelige til at bygge en ny verdensorden på. Det var nærmest ufrivilligt komisk at se deres alvorsfulde miner og så sammenholde det med vægten af deres budskab. For et par stykkers vedkommende var det desuden tydeligt at deres indstilling til at være kvinde i nok så høj grad var afødt af deres mangel på – hm, kvindelighed. At proklamere at feminismen… Read more »

Farbror
Farbror
8 years ago

När vi ändå berättar svinaktiga historier om muslimer, så följer här ytterligare en till samlingen: En ung muslimsk man kommer till imamen inför bröllopet, för att ställa några frågor och få lite råd. “Vi är lite modernare i våra familjer – jag hoppas att det är OK att vi båda är närvarande vid vigseln?” frågar den unge mannen: “Det är helt OK” säger imamen, “bara ni ser till att kvinnan är respektabelt klädd, helst i niquab. Kom ihåg att du inte får ta av henne niquaben förrän ni är helt för er själva – men det bör hon redan veta… Read more »

Marit
8 years ago
Reply to  Farbror

En historie som skal være sann : Et gift par i Afghanistan hadde ikke fått barn, selv om de hadde prøvd i årevis. Så gikk de til en lege og klaget sin nød. Det viste seg at paret/mannen hadde praktisert analt samleie. Og det er det vanskelig å formere seg på den måten…

Bergfast
Bergfast
8 years ago

Man kan undra vilka faktorer det är som har medverkat till att det t ex i det svenska samhället idag, (liksom kanske även i många västerländska samhällen i övrigt, England t ex?), det på många håll inte finns så särskilt stor respekt för varken föräldrar, lärarkår eller poliskår? Eller för den delen inte heller för försvarsmakt eller domstolsväsende? Det finns på många håll inte heller så särskilt stor respekt för politikerkår heller och inte heller för journalistkår. En journalistkår som då visst anses ligga lägst på någon slags uppmätt förtroendeskala. Samt en brist på respekt och förtroende då även för… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

Muhammed fra Tyrkiet var så glad.
Han skulle snart giftes med den meget smukke
Cleoparat fra Grækenland – ja, han var så glad, at der næsten
gik hele tre uger før han voldtog hendes mor.

Lev Vel

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

IT PAYS TO KNOW GERMAN

An Amish Farmer walking through his field notices a man
drinking from his pond with his hand.

The Amish Farmer shouts: “Trinken Sie nicht das Wasser,
die Kuhe und die Schweine haben hineingeschissen!”

Which means: “Don’t drink the water, the cows and the pigs
have shit in it!”

The man shouts back: “I’m a Muslim, I don’t understand your
gibberish. Speak English, Infidel!”

The Amish Farmer shouts back in English:

“Use two hands, you’ll get more!”

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

A 50-something year old Muslim man arrived at his seat on a crowded flight and immediately didn’t want the seat. The seat was next to an elderly white woman reading her Bible. Disgusted … the Muslim man immediately summoned the flight attendant and demanded a new seat. The man said … “I cannot sit here next to this infidel.” The flight attendant said … “Let me see if I can find another seat.” After checking … the flight attendant returned and stated … “There are no more seats in economy … but I will check with the captain and see… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
8 years ago

An Indian, an Arab, and a hot gorgeous blonde girl are in the same bar. When the Indian finishes his beer, he throws his glass in the air, pulls out his pistol, and shoots the glass to pieces. He says, ‘In India , our glasses are so cheap we don’t need to drink with the same one twice.’ The Arab, obviously impressed by this, drinks his beer, throws it into the air, Pulls out his AK-47, and shoots the glass to pieces. He says, ‘In the Arab World, we have so much sand to make glasses that we don’t need… Read more »

Morten Dreyer
Morten Dreyer
8 years ago

Når nu flere nævner Quisling er der en flot karikatur fra Besættelsen.
Quisling til møde hos Hitler.

Han melder sig hos adjudanten med

Heil Hitler, jeg er Quizling.

Og adjudanten svarer.

Ja, og hvad er navnet?

Bergfast
Bergfast
8 years ago

Frågan man kan ställa sig är dels hur man kan bekämpa en fientlig, eller en främmande, nation, eller en ideologi, en makt, eller en – ism, eller även en – religion – , som man tycker sig vilja – bekämpa – , om man då vill kunna använda sig av andra – vapen – än av enbart militära vapen? Frågan är också om det någonsin någonstans, i någon nation, (eller i någon förening, parti eller församling, eller familj också för den delen), verkligen kan anses ha funnits någon form av total och fullständig – yttrandefrihet – ? Hur var det… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  Bergfast

Bergfast har tydeligvis ikke fulgt med i debatten omkring ytringsfrihed hvor jeg gentagne gange har nævnt at fuld, totalomfattende, 100% ytringsfrihed fandtes i Danmark i perioden 4. eller 14. september 1770- 7. oktober 1771.
Trykkefrihedstiden wikipedia.

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  Peter Buch

(!)

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  Bergfast

http://blogs.jp.dk/susetfrahimmerland/2011/07/12/noget-fra-trediverne/ t. petersen Som nævnt var der i reskriptet 1770 intenderet mere end virkeligheden med dens magtinteresser og visioner kunne bære. Jeg er stadig af opfattelsen fuld ytringsfrihed formelt var eksisterende omtrent et år dengang jævnfør redaktionens ord til festskriftet for 300 året for Chr.5s Danske Lov om manglende strukturel klarhed ved lovændringer, hvornår er nye love dækkende? Er ophævelse af andre love sket når nye erstatter eller dækker indholdet, dele af indholdet, uden sådanne tidligere gældende love specifikt nævnes ophævet eller erklæret ikke mere gældende? Med videre. Jeg tillader mig at konkludere, vi ikke er enige i tolkningen af… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  Bergfast

Eksempelvis jp.dk/susetfrahimmerland/2011/07/12/noget-fra-trediverne/ t. petersen Som nævnt var der i reskriptet 1770 intenderet mere end virkeligheden med dens magtinteresser og visioner kunne bære. Jeg er stadig af opfattelsen fuld ytringsfrihed formelt var eksisterende omtrent et år dengang jævnfør redaktionens ord til festskriftet for 300 året for Chr.5s Danske Lov om manglende strukturel klarhed ved lovændringer, hvornår er nye love dækkende? Er ophævelse af andre love sket når nye erstatter eller dækker indholdet, dele af indholdet, uden sådanne tidligere gældende love specifikt nævnes ophævet eller erklæret ikke mere gældende? Med videre. Jeg tillader mig at konkludere, vi ikke er enige i tolkningen… Read more »

Nils
Nils
8 years ago

Morale: Lad være med at løbe med nogen, der taber en verdenskrig. Höfgen burde være gået i de allieredes tjeneste i stedet for, svigtet troskaben over for sig selv, givet køb på alle kunstneriske ambitioner og for penge og ære sprøjtet primitive propagandafilm ud til styrkelse af soldaternes moral, så var han blevet en hyldet kulturpersonlighed. Har ikke set filmen, den er sikkert et stort kunstværk, selv om det giver kort-facitliste-alarm når “de onde” spilles af “nazisterne”. Hvis jeg ser den en dag vil jeg holde med Höfgen, men nu plejer jeg også at identificere mig med zombierne. Ser sjældent… Read more »

Fru.Frøken
Fru.Frøken
8 years ago

Jeg er tilbøjelig til at give Santor ret.
Bortset fra at det eftermæle de kan se frem til,sandsynligvis kommer til at minde mere om Brian de Palmas “Phantom of the Paradise” end om Faust.

Santor
Santor
8 years ago

” Faust låner magiske kræfter af djævelen i en årrække mod at denne tilsidst kræver hans sjæl og overlader ham til evig forbandelse”.

Det er det eftermæle de fleste politikere og embedsmænd, kan se frem til.

Tænk engang når og hvis hvis en Gammeltoft-Hansen, Svend Auken og lignende personligheder bliver synonym med Quisling.

falkeøje
falkeøje
8 years ago
Reply to  Santor

De er allerede blevet synonymer med Quisling, det gælder hele
slænget af medløbere.
Opgøret med dem kommer forhåbentlig i forbindelse med en
borgerkrig.

falkeøje

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x