27
jun
Seneste opdatering: 29/6-13 kl. 1246
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Avpixlad er Sveriges, måske Nordens største indvandrings- og islamkritiske blog. Den afløste for få år siden den der hed Politiskt Inkorrekt. I disse dage er der en veritabel mediestorm imod den, her nogle smagsprøver alle fra i dag, det er kun et lille udvalg:

”Sajten Avpixlat ohejdat SD-vänlig”, SD har inga problem med Ekeroths inblandning i Avpixlat, Ekeroth ska ha tätare koppling till Avpixlat, Mejlläcka avslöjar ledarroll i Avpixlat, Täta skandaler på Avpixlat, Så styr SD-toppen hatsajten Avpixlat, Avslöjad: Så styr Kent Ekeroth över Avpixlat Sveriges Radio deltager også.

Hvad er det sket, er der valg i utide (findes ikke i Sverige, hvor folket er en generende biting ved demokratiet) eller en ny skandale? Der er intet sket udover det allerede kendte. SD’s Eketroh har en vis forbindelse med siden, der svarer til at Morten Messerschmidt støttede denne med lidt penge og kritiserede indholdet. Hvad gør Avpixlad så interessant lige nu? Follow the readers.

Mens adskillige svenske aviser skærer ned på personalet og forhøjer løssalgsprisen på grund af dalende omsætning, er det interessant at se lidt på besøgsstatistikken på svenske medier. På den amerikanske rangliste Alexa ligger Avpixlad som nr. 136, dvs. den 136′ mest besøgte webside i Sverige. (Heri indregnes alle netsider, telefonbogen, Facebook, You Tube, Den Blå (Gule) Avis osv.) Man skal ned i det tætbefolkede Skåne eller i de helt store byer, for at finde netmedier, som har flere besøgende. Nogle eksempler, alle fra Alexa:

Barometern.se nr. 828, Skånska Dagbladet nr. 725, Helsingborgs Dagblad nr. 250, Smålandsposten nr. 1.083, Borås Tidning nr. 333, Upsala Nya Tidning nr. 396, Sydsvenskan.se nr. 114, TTELA.se nr. 2.044 , Dala-Demokraten nr. 3,054, Gefle Dagblad nr. 1,524, Östgöta Correspondenten nr. 575, Nerikes Allehanda nr. 378.

Und Genau da liegt des Pudels Kern, den mediepolitiske konsensus om islam og indvandringen til Sverige er truet af en alternativ ‘fortælling’, som det jo hedder, og det kan i sidste ende vælte hele det multikulturelle sandslot som den risikable illusion, det hele tiden har været, og det ville i sin tur ryste det politiske, akademiske og jornalistiske miljø med uforudseelige konsekvenser for den enkelte deltager. Jeg mener ikke det kan forhindres, men det kan forhales, og det synes svensk presse altså også.

Set fra Danmark, og set fra en abslout og i sammenligning lille nicheblog, er det interessante spørgsmål, som ingen i Sverige stiller sig: Hvorfor i alverden sker dette i Sverige, og ingen andre steder i Europa? Hvorfor er Uriasposten ikke lige så stor som Århus Stiftstidende? Hvorfor er Den Korte Avis ikke større end samtlige provinsaviser? Behovet er simpelthen mindre i Danmark, danske medier ligger trods deres mangler betydeligt tættere på en virkelighed, som folk kan genkende.

Maner det til svensk journalistselvransagelse? Overhovedet ikke, det maner til panik. Da jeg startede i 2004 undrede jeg mig i flere år over at græsrodsmedier ikke havde bedre fat i Sverige, men jeg skal da lige love at det kom igang, da det endelig gjorde.

Hvem skabte Avpixlad? Det fjorde samtlige 18.000 svenske journalister og deres herrer. Jeg glæder mig over, at svensk journalistik endelig fik en på kassen så stor, at der gik panik i dem. Til gengæld tror jeg ikke de bliver meget klogere af at blive overhalet af folkelige fribyttere. De vil gå til bunds med flaget hejst til tops. Men nu har man deres ‘kampagne’ mod SD og Avpixlad sort på hvidt: De kan også læse statistik, men de kan stadig ikke lade være med at lyve for sig selv eller befri sig for deres pædagogiske trang – det er faglig second nature.

Islamisme kommer fra islam

En irakisk politolog advarer mod udvanding af kernen i islamisme. Det er på tide at droppe sniksnakken.

Det er blevet hipt at skelne mellem islam og islamisme.Nogle gør det af taktiske grunde – for ikke evig og altid at blive kaldt racist eller vantro. Andre, som f. eks. den danske semiotiker, professor og kritiker ved Weekendavisen Frederik Stjernfelt, fordi han mener at kunne argumentere for det. Kahttan Jasim er hverken overbevist eller imponeret. Han finder distinktionen letkøbt. Kahttan Jasim er uddannet politolog med særligt kendskab til shiitisk islam, demokrati og islamisme i Mellemøsten.

»Hvorvidt der er forskel mellem islamisme og islam, kan der svares både ja og nej til. Så længe islam af de fleste islamister og de fleste troende muslimer betragtes som et totalt system, der omfatter det verdslige og livet efter døden, og hvor der ingen adskillelse er mellem religion og politik, vil islam udgøre en kilde til islamisternes tænkning og praksis. Vi kan således ikke undgå, at vores kritik mod islamisterne samtidig bliver en kritik rettet mod islams kerneværdier og principper.

Mit ærinde er at forstå, hvad islamismens kerne er, og her er det slående, at forskellene mellem de mange og forskellige islamistiske teoretikere er helt minimale. Fælles er de om en række begreber, ideer og normer med rod i Koranen og de hellige skrifter. Det er disse dogmer, som giver islamismen næring. Islamisme er ikke vanartet islam. Islamisme er islam i den forstand, at islamismens politiske indhold udspringer fra de hellige skrifters kommandosystem og det forhold, at islam historisk set er blevet til med sværdets hjælp.« Her vil nogle sige, at du generaliserer »Det er ikke troen, jeg angriber, men islams politiske ambitioner. Islams principper og ideer er politiske og kan ikke adskilles fra religionen. – Fra Mikael Jalving: FREDAGSFORHØR: Islamisme kommer fra islam, Jyllands-Posten. 28.06.2013, ikke online

Karen Jespersen: ‘Eliten beskytter forbryderne, ikke ofrene’

BEHANDLINGEN AF OFRET Desirée Klein og hendes gerningsmand giver mindelser om Malene Duus, som blev brutalt overfaldet og smidt ud fra 3. sal, så hun nu er førtidspensionist og skadet for livet. Marlene Duus oplevede, at hun ikke fik hjælp. Hendes overfaldsmand derimod kom med i stjernekokken Claus Meyers TV-program for at blive hjulpet videre.

Den politiske korrekthed betyder, at man er præget af en slags skyldfølelse over, at vores velfærdssamfund ikke har været i stand til at redde alle fra at blive kriminelle. Det medfører, at der ikke bliver ikke stillet krav, at handlinger knap nok har konsekvenser. Man er opsat på at hjælpe de kriminelle, mens man ikke rigtigt kan engagere sig i ofrene for volden.

Helt galt går det med denne politiske korrekthed, når der er tale om mennesker med indvandrerbaggrund. Der er i særlig høj grad brug for klare regler, krav om konsekvens over for mennesker, der er præget af autoritære klan-kulturer, hvor der ikke er tradition for et velfærdssamfund som vores. Den politiske korrekthed med offergørelse og »Hvad-synes-du-selv?« betragtes jævnligt af indvandrere som svaghed, der ikke respekteres.

DE POLITISK KORREKTE kender slet ikke til den kultur, som den unge somalier kommer fra. Deres børn færdes næppe i hans miljø og er ikke i fare for at blive overfaldet eller på anden vis forulempet. Hvis den fare findes, flytter de og sætter deres børn i privatskole eller andre skoler med få indvandrerbørn. Sådan er det også med politikere som Mette Frederiksen (S), Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager (R). De, der gennemtvinger et multikulturelt samfund, vil ikke selv leve i det.

Det er samme mønster i de fleste europæiske lande. Den politisk korrekte »elite« skubber på for at øge indvandringen. Den lader hånt om sit eget samfunds værdier og sammenhængskraft. De stiller ikke de store krav til indvandrernes integration. Og de sørger for, at de ikke selv mærker konsekvenserne. Men heldigvis har befolkningens flertal stadig ikke resigneret.Karen Jespersen: En somalisk voldtægtsmand og hans politisk korrekte beskyttere

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Svenske journalister er i færd med at tabe en årtier lang politisk kamp, og de piver. Se Kampagnen mod Avpixlat: “Follow the readers”. – Medierna fra minut […]

trackback

[…] Valgannonce nægtet optagelse i følgende aviser. Sandheden er ikke konkret, den er “främlingsfientlig”. Sådan blev alternative medier efterhånden store i Sverige, meget større end i Danmark. Se også Avpixlad: Follow the readers. […]

trackback

[…] medier i almindelighed angriber en indvandrigskritisk og islamkritisk blog, følger alene af at Avpixlad er større end mange svenske provinsaviser. DE læser også denne blogs søndagskronikker, er det nemt at se af Media Creeper, men den er ikke […]

trackback

[…] politik handler i ekstrem grad om kontrol. Netop disse år handler om kontroltab på alle fronter. Internettet skyder hul i dem, som i en schewizerost. Vil der være et rottehul på Södermalm stort nok, hvor magten kan gemme […]

trackback

[…] har i modsætning til Norge og Danmark en efterhånden enorm blogosfære – på udenlandske servere, naturligvis – og et enormt debatforum Flashback med to mio. […]

trackback

[…] Metoden var 100 % effektiv indtil internettets gennembrud. Den er stadig succesrig, men ikke så meget længere. Angsten for tabet af opinionsdominansen og kontrollen, ser man måske tydeligst i etablisssementets angreb på den store blog Avpixlad. Den udgør en reel politisk fare, og enhver forstår da også hvorfor den er blevet større end mange pressestøttede aviser. Det er det mest fortællende ved Avpixlad, som netop er kommet op efter DOS angreb i dag, at ingen andre nordiske lande har et lignende behov for samzidat-litteratur. (Se Kampagnen mod Avpixlat: “Follow the readers”.) […]

trackback

[…] Tak for oplysningen. Vi er døde, vi ved det bare ikke. Det er nok derfor, der lige har været en storstilet kampagne mod Avpixlad: Kampagnen mod Avpixlat: “Follow the readers” […]

HH
HH
8 years ago

Jodå Angela, jag brukar titta där också – på Avpixlat alltså. Men åter till svenska språket. I och med att man kallar sajten “hatsajt” har man genast stängt dörren för en dialog, eller hur? Genom att ge alla som tänker på ett annat sätt epitetet “främlingsfientlig”, “rasist” och liknande får man en annan vinkel på det uteblivna samtalet. “Ni får inte sitta med oss här och dricka kaffe. Ni får sitta i städskrubben.” Ungefär så. Det underliga är ju, hur man än ser på saken, att det finns tusentals svenskar som finner sajten – på gott och ont – någonting… Read more »

Angela
Angela
8 years ago

Gör som det svenska etablissemanget – läs Avpixlat! Utan Avpixlat hade inte etablissemanget haft något att skriva om.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
8 years ago

@ HH,

“Den slafsighet som förekommer på alla nivåer gör mig matt och illamående.

Någon mer än jag som känner likadant?”

Ja…..Förfallet sker på väldigt bred front och det gör nästan ont i ögonen att betrakta eländet.

HH
HH
8 years ago

Ibland undrar jag vad som hänt med vårt land Sverige. Framförallt det alltmer genomförda språkbruket som helt enkelt inte stämmer med verkligheten. Ofrihet är frihet, frihet är ofrihet, eller hur en genomskådande författare beskrev det. Men att någonting har hänt med vårt svenska språk, det är absolut en sanning utan modifikation. Framförallt ser jag det i en central tes, ni vet FN:s proklamation i en massa punkter om de mänskliga rättigheterna. Följande klippte jag från sajten “Realisten”: “Till en början kan man konstatera att den svenska versionen av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna präglas av en pinsam, men fortfarande… Read more »

David
David
8 years ago

Selvfølgelig vil det foregå en slik propaganda mot Avpixlat. For det offisielle Sverige så er et slikt nettsted, den store fienden. Det offisielle Sverige håper på at flest mulig skal kjøpe mistenkeliggjøringen av Avpixlat og dermed velge å ikke lese deres saker. At det politisk korrekte klistrer Avpixlat på Sverigedemokratene er ingen stor overraskelse. For i Sverige så er avpixlat og Sverigedemokratene to av meget få kritikere, av viss størrelse, som er kritisk til den politisk korrekte multikulturismen. Mitt råd til folk flest i Norge, Sverige og vesten forøvrig: Våkn opp. De islamofile multikulturister styrer idag dagsorden. Og de vil… Read more »

Nobody
Nobody
8 years ago

“För Sverige i tiden” eller var det “För Sverige ur tiden”? Demokrati är vår livsluft i norden och i väst (…). Några utdrag ur boken: “Modern Democracies” från år 1921 av James Bryce (Brittisk jurist, historiker och politiker). Se http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php&title=2084 sidan 20: “THE word Democracy has been used ever since the time of Herodotus to denote that form of government in which the ruling power of a State is legally vested, not in any particular class or classes, but in the members of the community as a whole. This means, in communities which act by voting, that rule belongs to… Read more »

World Traveller
World Traveller
8 years ago

OT. Efter att ha laest svenska nyheter idag saa kan jag bara konstatera att Akesson och SD inte kommer att fa en chans att foera ut sin politik i Almedalen. De kommer att bombarderas med fragor om Kent Ekeroth och Avpixlat. Svensk demokrati ar ett stort skaemt. De Politiskt Korrupta kommer att gora allt de kan for att forbjuda bade regimkritiska sajter och Sverigedemokraterna som parti innan valet 2014. Fragan ar hur langt de ar beredda att ga…..

Anton
Anton
8 years ago

Sverige har också Fria Tider som faktiskt är ännu mer läst än Avpixlat och har en bredare nyhetsinformation. Den rekommenderas av många och är Sveriges största alternativa tidning på nätet.

http://www.friatider.se

Bergfast
8 years ago
Reply to  steen

Håller med Steen här. Tycker faktiskt inte heller om Fria Tider.

Santor
Santor
8 years ago

Heldigvis lader det til at Svenskerne reagere som man kan forvente. Nemlig at endnu flere begynder at tage Avpixlat alvorlig 🙂

HH
HH
8 years ago

Det var bra att höra en dansk röst. Och kära danskar, bli inte förvånade. Det finns en himmelsvid skillnad mellan danskar och svenskar. En dansk säger vad han tycker. En svensk har fått lära sig att rätta in sig i ledet. Särskilt såg man detta under sent 1960-tal och en bit in på 1970-talet när alla var arbetare och gick med flottiga kepsar. Samma idioti nu. Det allra märkligaste man upplever som journalist av det gamla slaget, det är den uppenbara bristen på journalistisk förmåga. Alla tidningar i Sverige har journalister som är rena kåsörer och kåsöser. Ta bara exemplet… Read more »

Angela
Angela
8 years ago
Reply to  HH

I dagens Panel i Godmorgon Världen (SR P1) benämnde programledaren Sara Stenholm Avpixlat som “landets ledande rasist-sajt”. Heidi Avellan var inte sen att haka på med att förminska Avpixlats läsare som “de som hänger på” Avpixlat och att för säkerhetsskull också påminna Godmorgon Världens lyssnare om den fabricerade myten om “järnrörs-skandalen” i händelse av att någon glömt bort den. I Panelen fanns förutom Avellan, Peter Wolodarski som enligt Stenholm dagen före haft ett “fint” program i SR (Sommar) och Martin Klepke. Alla tre med utländsk bakgrund. Rasism-kampanjen föres företrädesvis av utlänningar i ledande positioner på “sina” arenor dit vanliga svenskar… Read more »

trackback

[…] Kampagnen mod Avpixlat – follow the readers […]

Tornuggleman
Tornuggleman
8 years ago

Att med lögner, propaganda, stängda kommentarsfält, en regering och Riksdag som gemensamt utesluter ett demokratiskt invalt Riksdagsparti… Sånt hör hemma i regimer eller diktaturer ! Speciellt då Statsministern öppet deklarerar att våldet mot oss medlemma är “självförvållat”. Statministern, svensk media och SVT bedriver en aldrig skådad hatkampanj och mer eller mindre uppmanar till våld mot oss och våra familjer. Därav anledningen till att Avpixlat fortfarande är en blogg, lika väl som att jag använder signatur. Avpixlats läsarantal är en våt dröm för vilken chefredaktör som helst i Sverige. Det “nya” Sverige i ett nötskal, där svenskhet förfulas eller förnekas. T… Read more »

Stefan
Stefan
8 years ago

Jag tror att drevet mot Avpixlat kan visa sig vara direkt kontraproduktivt, det har tidigare drev visat sig vara. Att detta dessutom sker dagarna innan starten på Almedalsveckan är såklart ingen tillfällighet. Att Kent Ekeroth upplåtit sitt konto åt AP är gammal skåpmat och således ingen nyhet eller “hemlighet”.

SD kommer att få många nya sympatisörer under politikerveckan om drevet blir långlivat och Kent Ekeroth skall vara kvar i SD allt annat är otänkbart.

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x