1
jul
Seneste opdatering: 2/7-13 kl. 0200
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!


In the first of a series of five-minute video debates, David Goodhart, author of The British Dream: Successes and Failures of Post-war Immigration and director of the Demos thinktank, discusses immigration with Guardian columnist Zoe Williams. With all major political parties in the UK now toughening their stance on border controls, have liberals lost the argument?

Der diskuteres i høj grad ‘white flight’. Det er interessant at læse kommentarerne på The Guardian, Englands DN/Politiken. De understreger ens følelse af, at Guardian segmentet er ankommet til en fest der sluttede da Blair tog fat omkring år 1997. De sidste branderter er gået hjem eller døde af druk, tilbage er et faktum etableret af dem selv mens de sov deres skønhedssøvn.

London: “Ultra violence”

London er et socialt eksperiment, der har en del ligheder med Malmø, (men også Stockholm og Gøteborg og mange andre svenske byer) det er dog her foretaget i tredive gange større skala. På et tiår fra 2001 til 2011 er 620.000 hvide briter flygtet fra byen. Det er immervæk otte procent af byens totale befolkning, og en endnu større andel af dens indfødte befolkning, der er flyttet på ganske kort tid.

Up to 1,000 people a month are victims of knife crime in London, according to alarming new statistics. They show that around 400 a month are being injured in attacks — many of them seriously — while others are being threatened. In the first four months of the year, 11 people were murdered in knife attacks. Four teenagers have been stabbed to death so far this year.

The statistics, obtained after a Freedom of Information request, reveal that there were 1,038 victims of knife crime in London in January, of which 410 were injured and four killed. The remainder were threatened with knives. The figures for February show there was a total of 818 victims, in March there were 993, and in April there were 892 victims. The number injured in attacks reached a peak of 420 in April, the equivalent of 14 people a day.

In total for the first four months, 284 were seriously injured with knives, 413 suffered “moderate” injuries and 870 minor injuries. 1,000 knife crime victims in London each month, shocking new figures show. (London Knife Crime Offences 2007 to 2012 i visse bydele er øgningen på 30-40 procent på fem år.)

Når Jimmie Åkesson bliver vred

Åbenlys vrede har ingen status blandt politikere, og da slet ikke i matriarkater som Sverige. Havde Sverige ikke været det mest feminiserede land i verden, ville det heller ikke have været verdensledende i at lade sig rende over ende af fjendligsindede stammer, og tilmed give sig selv skylden for deres vold, – så dette er så meget vrede, som det bliver til. Danskere skal nok have luppen frem, men vi der kender ham:

Det hettade till rejält när Jimmie Åkesson blev utfrågad av Karin Magnusson och Lena Mellin i Aftonbladets tält i Almedalen. SD-ledaren gick till hårt angrepp mot Aftonbladets bevakning av Kent Ekeroths kopplingar till sajten Avpixlat. – Ni kissade på barnens lekplats, sa Åkesson. Åkesson till attack mot medierna

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tidligere: Have liberals lost the argument on immigration?, David Goodhart in Amsterdam, David Goodhart: The British Dream […]

Skåning
Skåning
8 years ago

Jag vill inte vara en gnällspik. Åkesson gör som vanligt väldigt bra ifrån sig, men missar alltid ett eller två öppna mål. Jag vet inte bara om det är jag som ser det. I den här intervjun fanns det två sådana tillfällen. 1. Varför frågade han inte om Löfven och socialdemokraterna ska stå till svars för vad Aftonbladet skriver (och kanske främst hur de beter sig). Tidningen har alltid stått partiet nära och ägs väl fortfarande av LO, vilket i praktiken är synonymt med socialdemokratin. Löfven kommer t ex direkt därifrån. 2. Mellin säger att det finns över 100 tryckta… Read more »

Utflyttad svensk.
Utflyttad svensk.
8 years ago

@Bergfastb.
Som amerikansk medborgare kan jag bara hålla med. Älskar USA. Om jag vore tvungen att välja
mellan USA eller Sverige skulle det bli USA utan tvekan. Bättre land att bo I finns inte.

Bergfast
Bergfast
8 years ago

Har full förståelse. Många amerikaner är charmiga människor. Tror också att just nationalism och hyllandet och dyrkandet av nationen är till viss del sunt, därför att det medför känslor av både samhörighet och stolthet vilket smittar av sig på människor som då oftast blir hälsosamt stolta, generösa och frimodiga vilket skapar goda sociala cirklar. Har väninna som flyttat dit med make(läkare) och tre mindre barn(utanför Boston), för många år sedan, (på tillfällig läkartjänst). De hade tur och fick sig tilldelat ett s.k. green card, sålde huset i Sverige och flyttade dit för gott. Läkare tjänar ju ganska så bra i… Read more »

Utflyttad svensk.
Utflyttad svensk.
8 years ago
Reply to  Bergfast

Själv åkte jag till USA för 46 år sedan. Hade tänkt att resa omkring för ett år eller två. Men trivdes som fisken i vattnet från början och har aldrig haft hemlängtan. Du har helt rätt amerikanerna är mycket trevliga och hjälpsamma dom behandlade mig som en son i familjen och hjälpte mig tillrätta för min engelska var ganska dålig I början. Älskar deras nationalism. Vi tar varje ursäkt för att kunna flyga den amerikanska flaggan. Just nu flagger vi för att hylla de 19 brandsoldater som dog i en skogsbrand i Arizona. 4:e Juli våran självständighetsdag firas stort här… Read more »

Erling
Erling
8 years ago

En Åkesson Classic. Sveriges svar på Morten Messerschmidt.

Go Jimmie!

Bergfastb
8 years ago

Angående Jimmy Åkesson och debatt i Almedalen Jasenco Selimovic, en representant från FP,( hur han nu stavar sitt namn), debatterar i svensk debatt i Almedalen och säger: – Problemet är att svenskarna inte vill ha oss (invandrare) här, och att de, svenskarna, kan inte se oss som svenskar. Därför blir det problem med integrationen. Invandrarna känner sig inte hemma i Sverige på grund av att svenskarna inte kan se oss som svenskar. I USA så känner sig invandrare hemma även om de har invandrat från andra länder. Så borde det vara i Sverige också. Men svenskarna vill inte se på… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfastb

F.ö. tror jag att anledningar till att både den s.k. vänster- och s.k.höger –sidan inom politiken sfär så gärna och så ofta vill tala om begrepp som värdegrund, mänskliga rättigheter och frihet kontra ofrihet, (alltså frihet för människor att flytta vart de själva vill vilket då medför att de som uttalar motstånd eller kritiska synpunkter till immigrationspolitiken automatiskt stämplas som havandes en tvivelaktig människosyn, samt en undermålig värdegrund, och också anklagas för att vara emot frihet, samt naturligtvis också som varande fientlig och rasistisk, cetera), och att både vänster och högersidan i politiken därmed vill försöka stämpla alla som verkar… Read more »

Bergfast
Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfastb

Komplettering… ….Selimovic i debatt i Almedalen: -” Men svenskarna vill inte se på oss som svenskar”…. Jasså? Men ser då t ex en grek på en svensk och säger; det är en grek? Eller ser en jugoslav på en svensk och säger; det är en jugoslav? Eller en engelsman, polack, fransman, spanjor? När de alla tittar på en svensk säger de då att det är en person som är deras egen landsman? Nej, det gör de inte. Det gör ingen. ”…. Och heller inte vad gäller i övriga sammanhang? En moderat ser inte på en vänsterpartiskt och säger: ”- Det… Read more »

LarsS
LarsS
8 years ago

“The white flight” fra London vil efterlade de resterende kultur- og elitepinger alene tilbage i restauranten med de rigtige meninger i hovedet, sandheden i øjnene og en kold hummer på beskidt tallerken. Det går stærkt nu og ganske snart vil virkeligheden nå frem til selv de mest politisk korrekte cirkler af “besserwisere”. Spændende bliver det, at følge de næste 12-24 måneder og videoen her viser tydeligt tvivlens ansigt allerede i dag – hold da op, så mange rynker! Og alt handler om perspektiv: For hummerne i skibets kabys var det et mirakel, at Titanic stødte ind i isbjerget og gik… Read more »

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x