6
jul
Seneste opdatering: 6/7-13 kl. 2136
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Europaparlamentariker for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, var en af de indbudte foredragsholdere på Sommerhøjskolen i Sorø 2013. Han talte om den nuværende udvikling i EU, og forholdte sig kritisk til bestræbelsen på at skabe en endnu mere vidtgående overnational styring.

I det nedenstående interview, der er lavet i forbindelse med årets sommerhøjskole, taler Messerschmidt om denne udvikling, om Europas identitet, om ideen om ”Fredens Europa”, om Tyrkiet og om mulighederne for at dreje EU i en anden retning foranlediget af britiske David Camerons tanker om en tilbagerulning af EU-projektet.

“Sverige har ingen økonomisk interesse i indvandring”

Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och många andra media presenterade OECD rapporten ”International Migration Outlook 2013” den 13 juni. Artikelrubriken i DN var ”Invandrare betalar mer till samhället än vad de får tillbaka”. Artikeln i SvD rubricerades ”Invandring en ekonomisk vinst”. Den som läser dessa presentationer av rapporten får intrycket att invandringen ger ett litet plus. Det finns anledning att korrigera den bilden. Varken Svenska Dagbladet eller Dagens Nyheter har varit villiga att publicera detta inlägg.

Invandrare är av högst förståeliga skäl intresserade att komma hit och uppnå en högre levnadsstandard. Men det finns inte något ekonomiskt intresse för Sverige av invandring. Politiker och andra makthavare vill framställa sig som både humana och som agerande i medborgarnas intresse. De finns därför ett starkt önskemål att invandringen beskrivs som lönsam, vilket försvårar en öppen diskussion. OECD rapporten är dock ett steg framåt genom att ta upp frågan och belysa den istället för att vara undvikande och avfärdande.

Skall man lyfta fram en siffra i OECD-rapporten där Sverige starkt avviker från andra rika länder så är det socialhjälp till invandrare jämfört med socialhjälp till infödda. I Sverige får en genomsnittlig invandrare 10.2 gånger mer än vad en genomsnittlig svensk får. Det är den högsta siffran inom OECD vars medeltal är 1.7 (Tabell 3.A1.3). Invandringens höga kostnader är ett stort samhällsproblem som inte bör sopas under mattan. Jan Tullberg, Docent i ekonomi

Malta: Sweden can have our migrants

Prime Minister Joseph Muscat this morning insisted that he will “definitely consider” using the veto to push the European Union into helping Malta deal with its irregular migration problem. Answering questions by journalists during his visit to the MFSA offices, Dr Muscat said that he will use all the possible tools to obtain EU assistance on the matter.

The EU found mechanisms with which to help countries face their financial problems; it could therefore act in the same way to help Malta tackle the immigration problem it is facing. In reply to remarks made by Home Affairs Commissioner Cecilia Malmstrom that the migration numbers Malta is facing are not extraordinary, Dr Muscat said: “If she thinks the figures are not alarming, she can propose the Swedish government to take migrants”. Malta Independent, ONE-SEVENTH OF SWEDEN’S RESIDENTS BORN OUTSIDE COUNTRY.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Finn Hartvig Nielsen
Finn Hartvig Nielsen
8 years ago

Nej.

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Morten Messerschmidt er ung ,og han ser sund og rask ud . Med lidt held har han stadig 3o års politisk liv foran sig , lang nok tid til at spillets regler kan forandres totalt . Jeg tror på at han kommer til at lede en fremtidig regering på et tidspunkt hvor det er blevet klart at han var blandt de få som heletiden talte sandt . Han vil sandsynligvis få det utaknemlige job at rette op på sine politiske modstanderes katastrofale fejltagelser .

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x