7
jul
Seneste opdatering: 7/7-13 kl. 0627
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En tysktime (utekstet) fra Talk im Hangar-7. Se også fra i foråret: »Han ser arrogant ud« (Sarrazin video/fotos), Thilo Sarrrazin in Copenhagen, 2013.

Bloggen prøver stadig at finde den sommerlige slentremodus. Jeg skal lidt til udlandet og ud i naturen: STOR TAK til dem, der har været så venlige at betænke Pay Pal knappen. Hvis jeg ser bort fra de 10.000 i udgifter til til hardware fra, har I nu dækket halvdelen af underskuddet fra 2012, så det er nede på kun 7000 kroner. Jeg er meget taknemmelig, og jeg synes det er flot gjort her midt i sommerferien.

Reinfeldts sygelige SD-fiksering

Det er rart at se andre udtrykke, de tanker man selv har gjort sig. Hedengren har tidligere skrevet fornuftigt om Sveriges besynderlige statsminister.

Det är uppenbart att hela det politiska etablissemanget nu med alla tillgängliga medel angriper Sverigedemokraterna (SD). Ledande i denna häxjakt är märkligt nog moderaterna med Fredrik Reinfeldt i spetsen. Reinfeldt förefaller helt förhäxad av SD:s partiledare, Jimmy Åkesson. I sitt tal i Almedalen häromdagen spydde statsministern galla över ”det åttonde partiet” som han påstod vara hatets kolportörer i svensk politik.

Reinfeldt i Åkesson funnit en antagonist som överträffar statsministern som orator och estradör. Åkesson tappar dessutom aldrig masken som Reinfeldt nu gjort oavsett vilka ”drev” och smutskastningskampanjer Åkesson blir utsatt för. Och ingen svensk politiker i ledande ställning har i modern tid blivit hårdare åtgången än Åkesson. För en gångs skull hade Guillou rätt när han beskrev Jimmy Åkesson som en ”cool cat”.

Är det rimligt att etikettera SD som ”hatets kolportör”? Nej, knappast. SD vill, tillsammans med halva befolkningen, kraftigt minska invandringen till Sverige. Oavsett vad man tycker i denna fråga är det väl fullt legitimt och demokratiskt oklanderligt att inta en sådan ståndpunkt. En ståndpunkt som inte har något med hat att göra vare sig mot enskilda eller kollektiv.

Runt omkring oss i Europa samarbetar sedan länge etablerade partier med nya uppstickarpartier med en SD-liknande agenda i invandringsfrågan. Det är endast Reinfeldt och hans drabanter i alliansen som anser det vara en dödssynd att samarbeta på ett pragmatiskt vis med ett i demokratisk ordning etablerat riksdagsparti. Sett med dessa glasögon är det alliansen med Reinfeldt i spetsen som är extrem, inte SD. Krönika av Olof G. Hedengren, Reinfeldt tappar masken

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bergfast
9 years ago

Österrikisk tv-debatt. Man hakar upp sig i debatten kring kultur, ras och biologi. Tydligen är det förbjudet i Tyskland, enligt den kvinnliga debattören, att uttala någonting som kan tolkas eller innebära en slags diskriminerande åsikt när och om denna åsikt kan refereras till biologi eller till s.k. ras. Alltså till olika etniska profiler och också då även till kulturella olikheter samt olika religioner eller olika ideologier, och även till språkliga och kulturella skillnader och olikheter. I bakgrunden verkar det vara den blockerande och låsande föreställningen som säger att det är endast blonda, ljushyade, germaner, nordbor och s.k. vita västerländska människor… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Bergfast

Komplettering till tidigare text:…” Det är istället människovänligt att påtala, att fundera på, och att tala och reflektera kring, (dessa frågor). Detta eftersom det är en realitet för alla olika folk och människor när det kommer till deras möjligheter och förmågor att kunna känna sig som hemma i en nation där de bor och lever. ”… Dvs: Att vilja samtala om detta är inte nödvändigtvis och med någon automatik något bevis på någon fördomsfullhet eller på något automatiskt nedvärderande, eller s.k. hatisk, attityd mot någon eller några. En del människor vill försöka påskina att de inte vill bry sig om… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  Bergfast

Korrigering av mening: “Men det är en realitet som inte har någonting att göra med om den ena eller den andra grupperingens utpräglade ondska, elakhet, dumhet eller godhet, att göra, utan som har med helt andra faktorer och variabler att göra.” (!) (Det blir fel ibland när man suddar och ändrar samtidigt som man skriver….!) Meningen skall lyda: Men det är en realitet som inte har någonting med den ena eller den andra folkgrupperingens föreställda utpräglade ondska eller elakhet, dumhet eller godhet, att göra, utan som alltså rör andra faktorer och variabler som är människovänligt att ta hänsyn till. Om… Read more »

Menig 442
Menig 442
9 years ago

Det var så den tysktime, med det samme sammenrend af eksperter til at overdøve et enkelt fornuftsvæsen, som altid i sandhedens tjeneste.

Marit
Marit
9 years ago

Ja, Julia du er savnet. Men få fortjener vel semester/ferie bedre enn du !

Vekommen tilbake når du har fått slappet av og samlet krefter til ny innsats for våre strupte, stakkars land !

Ha en fortsatt god semester !

Klem fra Marit i Trondheim.

Arvid Falk
Arvid Falk
9 years ago

Ja… en söndag utan Julia Ceasar blir lite tomt, och två söndagar i rad utan Julia blir väldigt tomt.

christina wegel
christina wegel
9 years ago

Har Julia Ceasar semester? Två söndagar i rad utan min favoritdystopiker…

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x