22
jul
Seneste opdatering: 22/7-13 kl. 1632
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Salman Rushdie, author of The Satanic Verses, tells for the first time the inside story of how it felt to be condemned to death by the Ayatollah Khomeini in 1989, and to spend the next decade in hiding. To coincide with the publication of Rushdie’s new book about that time, Alan Yentob has been given unique access to the author and to the bodyguards who lived with him. Friends and writers like Ian McEwan, Paul Auster, William Nygaard and Hanif Kureshi speak frankly, as do Rushdie’s sister, ex-wife and sons. The Fatwa – Salman’s Story.

En formfuldendt, bevægende og opløftende BBC-dokumentar om Rushdies år som dødstruet, sendt på DR i juli. Et værdigt alternativ til DR 2 i aften. Når man ser den som dansker, kan man ikke fatte at nogen her overhovedet kunne være så uvidende eller fejge at vakle i her i 2006, seksten år efter 1989, fem år efter 2001, og her tænker jeg på Politiken og visse kunstnere og politikere, man ville fortrænge, hvis man kunne. Don’t mention the swedes.

Marte benådet, men ikke Dubai og The One

Hege Storhaug mener så venligt, jeg har gjort en betydelig indsats. Det er en kompliment, der ikke kan måles eller vejes, men lad os glæde os sammen med Marthe, der har været nok igennem. Jeg stjæler for en gangs skyld hele hendes artikel om Marte, det har hun mig nok undskyldt. Jeg kan ikke få fat på hende nu kl. 14.30:

Benådningen av Marte Dalselv kom som et resultat av voldsom internasjonal negativ oppmerksomhet rettet mot shariaemiratet Dubai. Money talks. Enhver forstår at interessen for å bestille ferie i emiratet som satser stort på turisme har sunket som en stein blant særlig folk i vesten. Emiren hadde knapt annet valg enn å slippe fuglen fri.

Men skadene som har rammet emiratet midtskips, skal de slite lenge med å pynte på. Også wikipedia vil gjøre omdømmearbeidet vanskelig både for emiratet og for THE One Total Home Experience eid av svensken Thomas Lundgren.

Det er umulig å se for seg at Dubai og resten av De forente arabiske emirater, vil komme seg opp av dumpa før de skroter kjønnsfascistisk sharia i lovverket. La oss håpe at folk generelt har fått en livsvarig vaksinasjon mot sharia, både i straffelovverk og i familielovverk. Verken det ene eller andre er verken særlig kvinnevennlig eller menneskevennlig generelt.

Utenriksminister Espen Barth Eide var ganske ilter i NRK Søndagsavisen i går (ca 12 minutter ut i sendingen), og kritiserte sine kritikere ved blant annet å si dette:

Det viktigste for meg er å få Marte Dalselv hjem fremfor å være den som er aller tydeligst i ropene om fordømmelse av sharia og islam og alt annet som er galt der ute i verden, slik mange vil ha det til.

Burde ikke alle fordømme sharialovverk og andre umenneskelige sider ved islam? Barth Eide? Hvilket menneskesyn har de som ikke fordømmer sharialovverk på det aller sterkeste, særlig knyttet til voldtekt og kvinnesyn generelt?

Til aftenposten.no nå sier Barth Eide følgende:

Jeg håper saken blir en vekker for rettstilstanden over store deler av verden, herunder Emiratene.

Vel, vis oss de ikke-islamske landene som dømmer voldtatte kvinner til fengsel fordi de ikke kan produsere fire gode mannlige vitner, og dermed skal straffes for sex utenfor ekteskap? Folk har skjønt at islam er problemet, Barth Eide. Det nytter ikke å prøve å rette lyskasterne rett til himmels mot andre planeter.

Takk til snaphanen.dk for lenkene til wikipedia. Snaphanen.dk har gjort en betydelig innsats, også internasjonalt, for å presse Lundgren og The ONE, ved blant annet å spre saken til større internasjonale blogger.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nemo
Nemo
8 years ago

Salman Rushdies selvbiografi, Joseph Anton, er også fremragende.

Lotte
8 years ago

Det generer min filosofiske sans, at der tales og skrives om benådning.
Jeg er klar over, at det er fængelsstraffen der benåndes fra for handling kan det ikke være, når man ikke har forbrudt sig. Der burde stå: Marte frigives.
At vise nåde handler om at give til en handling, noget man har forbrudt sig imod, og fordi Marte ikke har forbrudt sig, er der intet at benåde.
Ordet benådning sætter disse skurke i et bedre lys, end de fortjener.

Marte er naturligvis sat fri, for der var jo tale om en fejl.

B Nielsen
B Nielsen
8 years ago

Ja, og det næste bliver vel, at det kvindelige hospitalspersonale skal gå indhyllede. Næ, der sker ikke en dyt her i vores lille land, før de “såkaldte” politikere kommer væk. Hvem er de dog i lommen på?

Crass Børsting
Crass Børsting
8 years ago

Ganske rigtigt, hr. Bjovulf. Nogle vil kun spise halal, og så vælger institutionen for nemheds og fejheds skyld, at alle skal spise halal. Here we go, men det har sandelig ikke noget med religion at gøre… Deres spørgsmål om senge og toiletter er på ingen måde teoretiske eller rent retoriske. De skal nok komme frem senere, og så vil Hvidovre Hospital og mange andre igen rette ind. Lad mig viderebringe en boggave fra ayatollah Khomeinei, som havde stramt styr på forplejning, forplantning, afføring og meget andet. Start f.eks. med anvisningerne i det afsnit, der begynder side 21: http://islammonitor.org/uploads/docs/greenbook.pdf Hvis man… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Haha, tak – Ja, man kunne sgu ikke finde på det, selv om man prøvede, vel? … Men det er altså den skinbarlige virkelighed, at den slags tilbagestående og åndsformørkede kulturer / religioner findes, og at vore dybt naive, uvidendede og totalt uansvarlige politikere og den selvbestaltede “elite” bare ikke kan få nok af at lade sådanne belastende, evigt forurrettede og krævende folkeslag vælte ind i Danmarl – og mange andre vestlige lande – i koloenorme mængder og så endda tillade dem at stille særkrav i endeløse baner helt uden hensyn til danskernes og de andre vestlige folks kultur, normer… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Halal-hospital: Sådan har det været i årevis http://www.bt.dk/danmark/halal-hospital-saadan-har-det-vaeret-i-aarevis Af Peter Voergaard Mandag den 22. juli 2013, 12:00 Updated: 13:59 Det har tilsyneladende vakt forargelse, at et af landets største hospitaler, Hvidovre Hospital, kun serverer oksekød, der er slagtet efter muslimske forskrifter, og derfor endte hospitalet i dag på forsiden af Ekstra Bladet. Men det undrer vicedirektør Torben Mogensen på Hvidovre Hospital sig over, for den slags kød indførte hospitalet for mange år siden, fortæller han til BT. [ Ja, men UDEN at forttælle danskerne det vel at mærke …] Læs også: Kun halal-okse på hospital – Det gjorde vi, dengang… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Hospital indfører halalkød: ‘Jeg vil ikke spise det’ http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2047169.ece Opdateret 22. jul. 2013 kl. 14:16 Den muslimske velsignelse ’I Guds navn. Allah er den største’ lyder over alt oksekød til patienterne på Hvidovre Hospital Patienter og pårørende på et af landets største hospitaler i Hvidovre har meget delte meninger om, hvorvidt det er i orden, at hospitalet på den københavnske vestegn har indført 100 procent halalkød. En af dem er 54-årige Aase Jensen fra Amager: – Ville du sætte tænderne i en halalbøf? – Jeg vil ikke spise det. Men det er vel sådan, det er, siger Aase Jensen. Se… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

Jeg så forleden ”Munich”, filmen om Israel’s reaktion på mordet på deres atleter til OL i Munchen i 1972. Den er spændende men, mere vigtigt, den er inspirerende. Fatwaer for at skræmme ytringsfrihed globalt er et ukendt begreb i vestlig krigs- og konflikthistorie. Det kræver et ukendt respons. De der udsteder fatwaer skal hentes eller ”pensioneres”. Vores ”pæne” krigsregler passer til pæne krige efter vestlige regler. De passer ikke til denne globale guerella/terror/propaganda/folkevandrings krig. Men det vigtigste element bliver nok folkevandringerne. Under alle omstændigheder, vores love, vores skikke, vores forestillinger og vores reaktioner hører en svunden tid til. Folk skulle… Read more »

Gunnar Biering
8 years ago

Ja, men USAs droneangreb mod terrorbagmænd og likvidering af bin Laden er vel eksempler på, at den tilpasning af krigsførelsen er i gang.

Klart, at Vesteuropa bliver de sidste lande, der når dertil.

Det samme gælder fratagelse af fejlagtigt tildelt statsborgerskab og deportation (hjemsendelse).

T. Snorrason
T. Snorrason
8 years ago

“Vores ”pæne” krigsregler passer til pæne krige efter vestlige regler.” Både rigtigt og forkert, snarere et politisk spørgsmål, eller rettere politikerne, som ikke har erkendt eller vil erkende, at vi er i krig og altid har været i krig med Islam, forstået som Ummahen. Retten til jord, som muhammedanere en gang har ejet, kan aldrig fortabes, det er hellig jord. Muslimsk tankegang er helt anderledes end vestlig, man opererer ikke rigtigt med nationalstater, men med begrebet islam som “nation”, som alle muslimer skal kæmpe for – på den ene eller anden vis. Hvis man ønsker det, kan man blot erklære… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
8 years ago

Keeley argumenterer for at krige i præ-statssamfund, mellem små stammer, er langt mere ”totale” end historiske europæiske krige. De sidste er – historisk set – i virkeligheden højt ritualiserede størrelser hvor man kæmper efter mange regler, fx. modtager og accepterer overgivelse og at behandle fjenden humant når han overgiver sig, ikke at dræbe civile og at afholde krigen på en slagmark hvor man tropper op, næsten som to fodboldhold og afgør sagen. For eksempel, Napoleon vinder ved Jena og, vupti, hele Preussen er hans. Senere taber han ved en lille by i Belgien, Waterloo, og hele Frankrig falder. Det ændrer… Read more »

Nielsen
Nielsen
8 years ago

Landsforræderen Cat Stevens:
http://www.youtube.com/watch?v=mkFsx502kUg

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x