24
jul
Seneste opdatering: 24/7-13 kl. 0949
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hendes mand, som man ser, er angiveligt fra Sverige. De lover at blive dernede. Der er knaldtyst i pressen om svenske jihadister, selvom der med visse mellemrum dør en som også bliver hyldet af jihadsympatisører hjemme i Sverige som her: Här hyllar jihadisterna den senaste svenska martyren. Hylderen er aktiv i Fryshusets “Tillsammans för Sverige”. Der er et sært 80’er déjà vu over et nyttigt idiotnavn som “Tillsammans för Sverige, ett projekt för interreligiös dialog.” Sverige er hoppet direkte fra fredsbevægelsernes og kommunisternes seng ned i Muhammeds. De vil ende med at komme til at savne sovjetterne.

Exclusively obtained by Channel 4 News, they were filmed by Bilal Abdul Kareem, an American Muslim convert who’s living among western jihadi fighters and their families inside Syria, documenting their lives.

Maryam’s marriage to her fighter husband, Abu Bakr, was arranged by his mother three months ago. She didn’t meet him until after they were married. He’s Swedish, and born a Muslim. She’s British, and converted to Islam four years ago.Channel Four: How British women are joining the jihad in Syria

Den svenska sjukvården är inte världsbäst

Der er en grund til: Der er kommet for mange kunder og gratister i butikken, det går ud over dem, som har betalt den:

Häromåret var det Frankrike, som var bäst både när det gällde kvalitet och tillgänglighet. Holland har rankats bäst i en aktuell utvärdering (Health Consumer Powerhouse). Även Danmark, Island och Österrike är betydligt bättre än vi är i Sverige. På Cypern kan man när som helst få tag på en barnläkare i öppen vård.

I Sverige finns det knappt en enda öppenvårdsbarnläkare norr om Dalälven. Även om sjukvården i Storbritannien har sina brister så är läkarna där betydligt kunnigare. För att bli consultant – motsvarande överläkare – måste de genomgå omfattande prov. I Sverige krävs det i stort sett bara att man tjänstgjort i fem år. I Storbritannien premieras dessutom läkarna om de rekryterar patienter för forskning. Hugo Lagercrantz, Senior professor vid Karolinska institutet i DN.

Holland er nr. 1, Danmark nr.2 og Sverige nr. 9 i Euro Health Consumer Index 2012.

“Venstrefløjen kan ikke undvære Breivik”

Det kan Hans Hauge lige bilde mig ind. Som forventet var formen ikke til at bruge en aften på Lollikes stykke på vulgærvänsterns store festdag, men en ven bekræfter mig i mine fornuftige, velbegrundede fordomme: “Det er dårligt teater, det bygger på en klicheartet, selektiv læsning af manifestet, og det indeholder endda fejl/løgne for at pynte yderligere på venstrefløjsmyten, der skal bankes ind i vore hoveder. Breivik knæler og ber’ kristent og Fjordman gøres til skribent på Document.no, hvad han aldrig har været. Lollike vil kun ‘undersøge’ det af ABB, han kan bruge, han er ikke vidende eller modig nok, til at tage livtag med det hele.” Jeg troede ellers, det var kunstens privillegium. Og nu skal det gæstespille på Kungliga Dramatiska Teatern til efteråret hvad der viser, at ligegyldigt hvor middelmådig man er, kan man blive konge af Sverige, hvis man mener det rigtige vrøvl. Lollike ender i Den Blå Bog, hvis han ikke allerede står der. Hauge, der gør diskret grin med klicheen “Han ville gøre en forskel,” skriver bla.

Det vigtigste ved ham var ikke, at han var »højreekstremist«. Sagen er, at han ville være berømt, og det blev han. Midlerne var ligegyldige. Først var han bandemedlem i en af Oslos mange meget voldelige bander, dernæst blev han hiphopper, derefter graffitimaler. Han var faktisk en af de førende graffiti-malere i Oslo, Morg var hans navn. Han er et produkt af moderne ungdomskultur. Til sidst forlod han virkeligheden og gik på nettet.

Han ville være verdenskendt. Han lever i en global verden. Han ville gøre en forskel. Han gik aldrig ud uden sminke. Breivik kom ofte på en udendørsrestaurant, der hedder »Skaugum« ved Solli Plass. Det er et sted, hvor alle de kendte holdt til, bl.a. de kongelige. Breivik var der sidst i juli 2011. Et års tid før var han blevet smidt ud. Han havde været oppe at skændes med en meget kendt norsk tv-stjerne. På vej ud råbte Breivik: »Om et år er jeg tre gange mere kendt end dig«. Dette gik i opfyldelse, og vi bidrager alle til berømmelsen.

Det bedste ville være at glemme Breivik. Det ville være en god hævn. Men venstrefløjen har brug for ham. Breivik-sagen politiseres og bruges til at give nyt liv til højre-venstre modsætningen. Det ser nemlig ud til, at forskellen på højrefløj og venstrefløj ene og alene har med religionskritik at gøre. Hvis du er kritisk over for islam, er du blå, hvis du er positiv overfor islam, er du rød. Men jeg fatter ikke, hvorfor det er så progressivt at være imod frikadeller. Glem Breivik Af Hans Hauge, lektor, dr. phil.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Det er en udbredt fejlinformation at Israel helst vil af med Assad . Israel har holdt sig neutral , ellers ville Assad’s militær være bombet ned på militsnivau . De få kirugiske indgreb fra Israels side har udelukkende været målrettede mod at begrænse Assadregimets og Hizbollah’s kapacitet til forhindre FREMTIDIGE israelske indgreb i en langt større scala. Israel har med andre ord ikke angrebet noget våbensystem som Assad har brug for mod oprørshæren , og dette har Assad næppe misforstået . Hvad angår Tyrkiet , er Erdogan allerede begyndt at skifte hest . Han begyndte endda FØR magtskiftet i Egypten… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Prudentius : Jeg tvivler stærkt på at Obama har appetit på at blande sig direkte i en konflikt hvor Rusland har signaleret at DE er parate til at blande sig på en stor måde . Dagen efter at USA erklærede sine hensigter , var Rusland igang med den største militærøvelse i post-sovjettiden …en øvelse som er skræddersyet til også at være en storstilet logistisk forberedelse til KRIG i mellemøsten. Putin er nået til den fristende konklution at Obama er en karakterløs flødebolle .

Prudentius
8 years ago
Reply to  Ole Burde

Der bliver næppe nogen egentlig amerikansk invasion af Syrien. Det tror jeg du har helt ret i. Det hverken kan eller vil amerikanerne, men luftangreb, som dem Israel har udført “hemmeligt”, tror jeg sagtens kan komme på tale. Og som sagt hvis tyrkerne af forskellige årsager, plus uforudsete ting og sager der kan opstå i fremtiden, føler at den syriske konflikt truer deres interne sikkerhed, så har vi givetvis en magt der er parat til korporligheder på landjorden. Det er selvfølgelig hvis-hvis profetens røv var spids. Som sagt EU (der velsagtens øjner en kommende provins), USA (der øjner fuld mellemøstlig… Read more »

cheap nike free
8 years ago

British women joining jihad in Syria « Snaphanen

Jernhesten
8 years ago

Omkring den svenske sjukvården är inte världsbäst Gratisterne spiller helt sikkert en meget væsentlig rolle, selv om det hvis koster penge at gå til sin praktiserende læge i Absurdistan. Nå, nej det går det sikkert ikke hvis man er asylansøger, og dem har de jo en del af… En anden faktor som også kunne nævnes er de mange sikkerhedsforanstaltninger som åbenbart også er blevet almindelig hos dem, (og også er på vej hertillands). Husker Julia Caeser beskrev dem kort i starten af den her kronik: “Hur känns det att sitta på en mina? Anders Gidrup vet. Han är säkerhetschef på… Read more »

Jernhesten
8 years ago
Reply to  Jernhesten

Glemte at smide link til det Julia Caeser skriver:

http://snaphanen.dk/2013/01/19/sondagskronika-samhallet-har-utvecklats/

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Foreløbigt ser det langt fra ud til at Asaad taber , og hvis der er en af partern som hviser tegn på ”nedslidning” er det snarer den sekulære del af opositionen, den ‘Fri Syriske hær ” Asaad har været istand til at forbedre sammenholdet i sin koalition af Alawier ,ikke-religiøse, Shiiter, Kristne , Kurdere,og en del andre smågrupper , som FORELØBIGT er forenede i deres modstand mod et truende sunnireligiøst teokrati . En af nøglerne til hans militære sucses har været en velplanlagt opbygning af lokale militser som er med til at forsvare og dominere deres ”hjemmebane” , hvilket har… Read more »

Prudentius
8 years ago
Reply to  Ole Burde

Du har utvivlsomt ret. Assad står i øjeblikket godt og netop bevæbningen af befolkningen og oprettelsen af borgerværn/militser, burde sende et utvetydigt signal til Vesten om hvem syrene generelt foretrækker af parterne i opgøret mellem regimet og det der vel bedst betegnes, som en international jihad-koalition formet omkring den syriske afdeling af det muslimske broderskab. Men trods klar folkelig opbakning og næsten geniale planer, der er meget tæt på at lykkes, tror jeg Assad ryger af den simple grund at EU og USA har geopolitisk knald i låget og ikke vil give slip, ligemeget hvor meget det skal koste. Det… Read more »

Jakob
Jakob
8 years ago

4-5 atombomber ville da være en forholdsvis billig løsning?

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Hvis man er lidt optimistisk anlagt , er det ikke så slemt at de mest voldsparate islamister fra Europa tar ned i mellemøsten for at bli’ slået ihjel af en konkurerende udgave af voldsfocuserede islamister … Det lader til at Assad fuldt ud er istand til at tage sig af dem.
Samtidig er det også fint at denne krig koster Iran milliarder af dollars , samtidig med at sanktionerne også koster en god klat. Læg hertil faldende oljepriser ,. og derbliver en chance for revolution i Iran , hvis altså bare Assad ikke vinder for HURTIGT !

Prudentius
8 years ago
Reply to  Ole Burde

Assad taber. Hans alawi-regime kan ikke holde til den her nedslidningskrig i længden, selvom det har vist sig langt mere overlevelsesdygtigt end forventet. Det skyldes velsagtens både hjælpen fra Iran og Hizbollah og oprørenes utrolige brutalitet og dårlige organisation. USA, EU, Tyrkiet, Saudi Arabien, Egypten og Qatar vil af med ham og det kommer de, før eller senere. Problemet for dette slæng (om end de tydeligvis er blinde for det) er, at de ikke aner hvad de får istedet. I første omgang betyder det mere uvelkommen destabilisering, flere flygtninge, flere våben og dollars ned i de forkerte lommer, stadig tættere… Read more »

Prudentius
8 years ago

Den unge tilslørede jihadistinde (4:12): “We havent invaded any land. Taken their food, taken their houses, raping their women, killing their men, we havent done that. The muslims have not done that.” Det var fandens! I mine øjne ser det nemlig ud til at være PRÆCIS hvad de har gang i. Har parret købt “deres” frontlinje-lejlighed?? Eller er det overtaget fra tidligere ejere, hvis skæbne kunne indebære “raping” og “killing”?? Den tilslørede pige ser afrikansk ud, tilmed er hun efter eget udsagn britisk konvertit. Er Syrien hendes land?? Hvad laver hun der, udover at tilfredsstille sin libido og islamiske blodtørst??… Read more »

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x