26
jul
Seneste opdatering: 26/7-13 kl. 1836
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Er nærmest hvad “time-lapse” betyder. En tilsyneladende video er i lavet af stillbilleder. Man tager f.eks. et foto i sekundet af et motiv i et døgn, og gengiver det senere med 25 billeder i sekunder. På den måde, kan man komprimere et døgn til fem minutter eller et år til en time. Denne video består altså af cirka 10-15.000 fotos og et et smukt eksempel på time-lapse. Fotografen viser her, hvordan den blev til. Jeg kunne godt have fundet på noget andet musik.

Halal: Eftergivenhed giver rettroende mere blod på tanden

Churchill sagde om tyskerne: ‘The Hun is either at your throat or at your feet’ og det gjaldt stort set i hans levetid. Det samme gælder desværre i udstrakt grad islam, og naive nordeurupæere kan ikke lære det præventivt, kun via bitter erfaring og da er det lovlig sent.

Karen Jespersen: Reglen på Hvidovre Hospital om, at man kun serverer halalslagtet oksekød, er en mindre ting i den store sammenhæng. Men der er god grund til at frygte, at det kun er første skridt i en helt forkert retning. [..]

Hele denne eftergivende holdning vil af mange muslimer blive opfattet som ligegyldighed over for egne værdier og det giver de mere aktive og rettroende muslimer blod på tanden og mere indflydelse på den brede gruppe af muslimer. Det fremgår blandt andet af en rapport, som det franske undervisningsministerium lavede for nogle år siden om udviklingen i områder med mange indvandrere. I denne Obin-rapport kan man eksempelvis læse, at de skoler, der bøjede af for muslimers krav om særbehandling, oplevede langt større konflikter og pres for mere omfattende særbehandling end de skoler, der stod fast på, at alle skulle følge samme regler

I Danmark og andre europæiske lande findes der rapporter der viser samme billede. Men det er især i Frankrig, man har forsøgt at dæmme op for denne udvikling med lovgivning. Frankrig er vel nok også det land i Europa, der har den stærkeste tradition for at værne om den sekulære stat, der ikke er styret af religion. Det var blandt andet for at markere samfundet som et åbent fællesskab af frie borgere, at Frankrig i 2011 indførte et forbud mod at være tildækket i det offentlige rum. Det blev således ulovligt for muslimske kvinder at gå på gaden iført burka eller niqab, hvor man kun kan se øjnene. Det har for et par dage siden givet anledning til voldsom uro i den franske by Trappes vest for Paris. En mand blev anholdt, fordi han angreb en betjent, der gennemførte identitetskontrol på han kone, der var iført niqab. Flere hundrede angreb den lokale politistation, satte biler i brand og smadrede et busstoppested. Der var også en 20 minutter lang skudveksling.

Nogle vil måske mene, at dette forløb viser, at man ikke skal bruge loven til at sikre fælles grundværdier og leveregler: Se bare, det skaber kun flere konflikter. Men det er ikke rigtigt. Siden loven blev vedtaget er kun 302 kvinder blev straffet for at overtræde forbuddet mod at være tildækket. Og mange muslimer er positive over for loven, siger en forsker i religion og verdslighed. (Kristeligt Dagblad 24.07.) I Frankrig er der også en mere positiv holdning til det omgivende samfund blandt muslimer, end der er det i andre europæiske lande (PEW). Det er sandt, at der kan opstå konflikter med radikale muslimer, når man står fast. Men hvis man giver efter for radikale kræfters krav, så får de langt friere spil for at påvirke de bredere grupper af muslimer. Hvis man derimod står fast, har man større chance for at få folk i den brede gruppe med – sådan som Obin-rapporten beskriver det. Det har jo også vist sig i forbindelse med forbuddet mod at bære islamisk tørklæde i de franske skoler. Flere spåede, at det ville udløse ragnarok. Men det er ikke sket.

I Danmark er det også en grundlæggende værdi, at vi har et offentligt system, der ikke er styret af religiøse regler. Det behandler borgerne uden hensyn til deres religion. Hvis vi begynder at lade religion få indflydelse på, hvordan vi indretter vores offentlige system, så styrer vi mod et samfund med opsplitning og voksende spændinger. Vi rækker en hånd til styrkelsen af parallelsamfund. Reglen på Hvidovre Hospital om, at man kun serverer halalslagtet oksekød, er en mindre ting i den store sammenhæng. Men der er god grund til at frygte, at det kun er første skridt i en helt forkert retning. Sandheden bag Hvidovre Hospitals halalkød. Af Karen Jespersen MF (V), redaktør af Den Korte Avis

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Et lille, meget simpelt, gratis og let anvendeligt program til at lave sådanne timelapse / Stop Motion videoer 😉 http://monkeyjam.en.softonic.com/ Prøv det – det er rigtigt sjovt, og børn og barnlige sjæle elsker det. Lad evt. fungerne lytte sig med 5 -10 cm ad gangen i samme (!) benstilling hen imod det faste kamera og med små trinvise bevægelseraf hænder, arme (vink) og krop samt mund (smil) og øjne. Det tager kun ganske få minutter at lave en lille video af 10, 30 el. 60 sekunders varighed ( via Import-funktionen ) – fx. med 15 billeder pr. sekund , hvor… Read more »

Svend Andersen
Svend Andersen
8 years ago

Timelapse – bortfald af tid (?!) … må jeg be’ om bare et øjeblik. Hvad sker der med hullerne i tiden, de der små pauser af evighed som varer alt for kort?? Semantisk burde det vel hedde tidsforskydning eller tidsforvrængning, men fænomenet er for interessant til at bruge tid på ordkløveri. Ret beset er de psykologiske aspekter vel også vigtigere; især i vor moderne tid, hvor alt for mange har så forbandet travlt med at “slå tiden ihjel” – “kvalitetstid” i små doser, nøje planlagt og indskrevet i en timemanager. Tid har som musik en puls, som et urværk kun… Read more »

Fru.Frøken
Fru.Frøken
8 years ago

Muslimer har for flere årtier siden fundet ud af, at vi her i Vesten er afhængige af èt bestemt nårkotikum,nemlig Politisk korrekthed. Og vi her i Vesten er dybt dybt afhængige af dette “stof”.Og afvænning er forbudt af Politiske ledere, som utvivlsomt er de mest afhængige af alle (spædet op med upassende mængder vin),og får så kraftige og ubehagelige abstinenser,hvis de så meget som TÆNKER en fornuftig tanke.Muslimerne har lugtet blod og går selvfølgelig i gang med at søge bytte.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x