1
aug
Seneste opdatering: 2/8-13 kl. 1315
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Man skulle tro, det var Egypten eller Nigeria, men hvad det ikke er, kan det nå at blive. Der arbejdes som bekendt ivrigt på det fra politisk hold. Kirken har været forsøgt antændt adskillige gange, siger præsten. I februar brændte et indkøbcenter i byen ned til grunden. Kirken så sådan ud og ligger her. Jeg har forsøgt at finde de videos, ‘de unge’ har optaget, men jeg har kun fundet en enkelt mobilvideo, resten kan ikke være postet under tyske titler.

Brandstiftere satte natten til tirsdag ild til den protestantiske kirke i Garbsen vest for Hannover. Kirken og det tilstødende menighedshus brændte totalt ud, skaderne opgår til millioner euros. Skaderne på kvarterets beboere kan dog ikke forudsiges. “Den der brænder kirker, viger ikke tilbage for at brænde mennesker,” siger beboeren Kurt Gleick. “Min fire-årige datter tør ikke længere gå ud på gaden.” Præsten Renate Muckelberg kæmper for at holde tårerne tilbage, talrige af kvarterets beboere kæmpede også med tårerne. Det er ikke første gang pyromaner er på spil, alene i 2013 har politiet talt 31 ildspåsættelser i kvarteret. Garbsen nach Kirchenbrand unter Schock (Snaphanens oversættelse) “Det har intet med religion at gøre”, skynder en kommentator sig at skrive selvom ingen aner det.

“When they torch a Church, then residential houses will soon follow”. A resident says during the night what probably many think. “I am shocked that not everyone was shocked tonight,” said Pastor Renate Muckelberg, referring to scenes the police and fire brigade had to experience: almost exuberant youths going wild on the relaxed raging youths on the Sperberhorst, malicious calls and young provocative thugs tearing past on bikes; mobile phones were filming everywhere. Hanover: ‘Youths’ Jeer Maliciously as Fire Brigade Try to Extinguish Fire in Burning Church

Kirchenbrand macht Garbsen sprachlos, Garbsen nach Kirchenbrand unter Schock. Polizei sucht Brandstifter, Kirchenbrand: Stadt setzt Belohnung aus.

ARD om fatwaen mod Hamed Abdel-Samad

Jeg har omtalt Abdel-Samads skæbne tre gange siden 12 juni – her, her og her – såvidt jeg kan se, har dansk presse ikke nævnt den en eneste gang. Rushdie vakte opsigt, nu er det hverdagsagtigt at intellektuelle og kunstnere skal myrdes af muslimske fanatikere. Med sådanne journalister er det ikke svært at finde udækket stof til en blog, kun ville man gerne have haft del i deres fede løn. Dog holder læserne denne blogs næse oven vande via Paypal, det er mere end hvad dagspressen kan prale med.

I aftes sendte ARD en spændende historie om dødsdommen, som en ledende muslimsk ‘gejstlig’ har fældet over Hamed Abdel-Samad. Han brølede sin opfordring til mord ud i en egyptisk tv-udsendelse, hvor han opfordrede sine trosfæller til at dræbe frafaldne. Abdel-Samad har siden været under politibeskyttelse og bruger ikke offentlige transportmidler mere, det er for farligt, han tager kun taxi. Dette er ikke Kairo, men München, og Al-Azhar Universitet lange, morderiske arme rækker helt til Tyskland. Her bor en mængde modtagelige commandos, der er parat til at udføre Allahs vilje hvor som helst og når som helst. Video: ARD Report München über Todesfatwa gegen Hamed Abdel-Samad (Snaphanens oversættelse, video på tysk)

Fuck off

Provokunst fra kunstnergruppen Superflex. Jeg så det for øvrigt første gang på dagen, hvor min kronik ‘Jeg maler gerne profeten på min husmur‘ blev bragt i Politiken. Det hænger i forhallen i JP/Politikens Hus. Inger Støjberg

super

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] 30.7 brændte kirken i Garbsen ved Hannover totalt ned i et brandattentat under “unge tilskueres” jubel. Selvom politiet har udlovet 15.000 […]

Esc
Esc
9 years ago

Ole Burde

Jeg er meget glad for dine kommentarer her på Snaphanen. Jeg finder dem ekstremt interessante. Måske kunne du skrive endnu længere tekster. Det om bosættelserne er der jo ikke en sjæl i DK, der ved.

HH
HH
9 years ago

Bergfast och andra har en intressant genomgång av tidens tillstånd. Nyss satt jag och bläddrade i Stefan Zweigs boken “Världen av igår/Die Welt von gestern” och slogs av hur mycket som liknade en viss tid i min egen uppväxt. Det förf berättar om är sin egen tid och sin egen uppväxt och hur detta Europa såg ut då. Med ett lager fernissa över den tiden ser man nästan vår tid. Zweig själv klarade inte av andra världskriget. Född 1881 tog han sitt liv 1942 i Brasilien… Det som slår mig av dagens värld är detta oerhörda behov av kontroll. Det… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

”Man skulle tro, det var Egypten eller Nigeria, men hvad det ikke er, kan det nå at blive.* Måske nærmere KOSOVO før løsrivelsen fra Serbien ? Her er et udklip fra en artikkel i New York Times , 1987 : ”The army says it has uncovered hundreds of subversive ethnic Albanian cells in its ranks. Some arsenals have been raided. Vicious Insults Ethnic Albanians in the Government have manipulated public funds and regulations to take over land belonging to Serbs. And politicians have exchanged vicious insults. Slavic Orthodox churches have been attacked, and flags have been torn down. Wells have… Read more »

Santor
Santor
9 years ago
Rober R
Rober R
9 years ago

@ Torben Hansen
Et er som Falkeøje at opfordre til borgerkrig et andet er at sandsynliggøre, at den demografiske udvikling samt muslimernes kultur, vil resulterer i fremtidige konflikter! Det er da også slående, at adskillige islamkritikere ikke vi anderkende at de tilhører højrefløjen.
Det er ganske enkelt lykkedes venstrefløjen at omformulere begrebet højreorienteret til at betyde islamkritisk! Det er en retorisk sejr for venstrefløjen, som islamkritikerne burde være bedre til at tilbagevise! Men det er en pyrrhussejr for islam er et angreb på de værdier som venstrefløjen, i alle tilfælde engang, stod for.

Torben S. Hansen
Torben S. Hansen
9 years ago

Hans Und gør opmærksom på den “klassiske oprørsret”, og her nærmer debatten sig et minefelt, for selvfølgelig læser / lytter fjenden med. Nu opfordrer de højrenationalistiske tosser igen til borgerkrig inde på snaphanens kommentarspor – fyyyyyy! Så må den sædvanlige “shaming + blaming” atter sættes i gang. Forargelsen og vreden over den slags overvejelser skyldes til dels, at de allerfleste Gutmenschen er historieløse. Spanien i 1936 og Chile i 1973 er aktuelle eksempler – og velkendte. I begge tilfælde havde de militære kupmagere stærk opbakning i civilsamfundet, hvilket naturligvis forties eller glemmes i de fleste bøger (Bonnevies anmeldelse af en… Read more »

Skjoldungen
9 years ago

Og nu nærmer vi os 70-års dagen for et nyere oprør, nemlig Folkestrejken i august 1943. Også dengang havde vælgerne ved et demokratisk valg sammensat et Folketing, som i skøn samdrægtighed dannede en samlingsregering – (dog uden Kommunisterne, som man var enige om at spærre inde og udlevere til aflivning i KZ-lejre). Den tids politikere, journalister og kulturpaver kappedes i det hele taget om at behage nazisterne – akkurat som de i vor tid kappes om at behage islam. Og som besættelsen skred frem, blev kløften mellem de folkevalgte og folket til en uoverstigelig afgrund. Forskellen mellem hvad Folketinget mente,… Read more »

falkeøje
falkeøje
9 years ago
Reply to  Skjoldungen

Det var en stolt dag, da fik vi gjort op med en landsforræderisk regering,
som vi også har nu.
Vi fjernede gulvet under den, og fik et embedsmandsstyre.
Lad os gentage succesen med at fjerne alle de muslimvenlige politikere
, uanset om de er røde eller blå, ved det kommende valg.

falkeøje

Morten - - -
Morten - - -
9 years ago
Reply to  falkeøje

Ja. Jeg håber også på et valg, der reducerer Venstrefløjen til dens naturlige størrelse. Fjernt fra parlamentarisk indflydelse.

– – –

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago

Der er da ingen grund til ikke at skrive, hvad man mener! At diverse tosser råber op om nazisme, fascisme, højrenationalisme osv viser kun, at de pågældende ikke aner, hvad de taler om. Nazisme, fascisme og kommunisme er alle en del af den totalitære socialisme – og for den sags skyld kan man tage islamismen og Det Muslimske Broderskab med under totalitære ismer. At det kommer til et voldeligt opgør med islam i Europa er der ingen tvivl om, det siger islam jo selv. At dagens politikere ikke vil erkende det, velsagtens fordi skyggen fra jødeforfølgelserne under WWII stadig hænger… Read more »

Hans Und
Hans Und
9 years ago

Når jeg kalder det “klassisk oprørsret” er grunden, at i teorien eksistere oprørsretten ikke længre, fordi man antager at med de “demokratiske” forfatninger var der ikke længere nogen begrundelse for at bruge den. – Se bort fra den som akademisk diciplin, og som noget eventuelt i socialistiske diktaturere. Selv ved et oprør som påberåber sig oprørsretten så vil krigens love (igen de klassiske) gælde også for oprørs siden. Hvilket fører til, at eksempelvis Breivik ikke ville kunne påberåbe sig den. Til gengæld kunne det være morsomt i en 266 b sag, at det blev påberåbt. Hvis det overhovedet lykkes at… Read more »

Bergfast
9 years ago

Att inbilla sig att det skulle vara någon konstruktiv framkomlig lösningsmöjlighet med öga-för-öga, hand-för-hand i fullskaliga inbördeskrigssituationer i de europeiska nationalstaterna, är ett kortsiktigt och också ett ansvarslöst seende, som inte är särskilt förståndigt, klokt, sansat, eftertänksamt eller förnuftigt. Men, men, det vimlar av dumma människor dessvärre. Människor med både koögon, getögon, falkögon, grisögon och örnögon. De vill inget hellre än se krigiska situationer eskalera inom de europeiska nationalstaterna. Ja, kanske storinbördeskrigiska situationer. Man skulle nästan kunna säga att det från en hel del håll arbetas intensivt på att kunna komma dithän. Till kanske det totalitära och totalpolisiära samt totalfascistiska… Read more »

LarsS
LarsS
9 years ago
Reply to  Bergfast

Kære Bergfast. Respekt for dine terapeutiske skriverier, men engang imellem må jeg altså lige tørre sveden af panden! Altså: Kloden menes at have eksisterer omkring 4,5 milliarder år og menneskelige arter omkring 3,5 milliarder år. Krig, ballade og ulykker har hersket på denne planet lige siden vi rejste os på vores 2 ben og krigeefter krig efter krige har plaget vores civilisation, Alle dage har vi efterspurgt stærke ledere og var lederne svage, blev de smidt ad helvede til, så vi kunne få de stærke tilbage på banen! Derfor kunne Pol Pot, Djengis Khan, Mao Zedong, Hitler, Stalin, Lenin, Mussolinni,… Read more »

Bergfast
9 years ago
Reply to  LarsS

En bloggare (Klartexten), skrev…” Jag har skrivit otaliga gånger att det är KULTUREN (religionen) som gör att dom inte kan bygga demokratiska och jämlika välfärdsstater”….. Detta ville jag kommentera på följande sätt,vilket också visar sig höra samman med min kommentar här, och som också hör samman med Lars S´s kommentar och historiska översyn, (Inklusive formuleringen:….”Respekt for dine terapeutiske skriverier”… (? ….”terapeutiska skriverier”?…. Anser då Lars S kanske att alla kommentatorer på Snaphanen, med sina tyckanden, åsikter och kommentarer, bedriver ….”terapeutiska skriverier”? Inklusive då hans egna…. ”skriverier”?… Vem vet…)… Hur som helst, min kommentar skulle lyda enligt följande: Inte heller de… Read more »

Hans Und
Hans Und
9 years ago

Når en regering ikke er i stand til at holde den slags i ave, og vi kan jo se der kommer mere og mere, ikke mindre, så er der ikke længre en legitim regering/magthaver. Også træder den klassiske oprørsret i kraft, dvs man har ret til at afsætte regeringen, som det f.eks. skete i Spanien og Chile. Desuden har man ret til på eget/privat initiativ, at sætte sig propotionalt, men virkningsfuldt, til modværge. Hvad der taler imod er, at stemmesedlen stadig er en mulighed. Dog må de manipulerende medier tages i betragtning, EUs angreb på demokratiet i Ungaren og Østrig,… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
9 years ago

Som Falkeøje siger , er der brug for en eller anden form for ”gengældelse” . Man kan selvfølgelig sige at ”et øje for et øje” er den mest retfærdige , men måske er det mere smart at tænke lidt uden for den bibelske box . Hvis det der sker kan siges at være asymetrisk konflikt , er den europæiske version SUPER-asymetrisk fordi den ene part stort set benægter at konflikten overhovedet eksisterer . Den anden part bruger som våben det eneste den er god til , nemlig at formere sig . Men hvis nu en dag europæerene , eller måske… Read more »

Robert R
Robert R
9 years ago

I takt med en stgning i antallet af muslimer vil den slags episoder forekomme oftere og oftere og antallet af muslimer vil stige. Arafat sagde det rammende i sin kamp mod Israel, palæstinensernes vigtigste våben mod staten Israel er den palæstinensiske kvindes livmoder. Det er det samme vi nu udsættes for, Danmark vil ikke opleve problemet så hurtigt som f.eks Frankrig, Sverige, Holland, Belgien og Storbritanien. I Storbritanien f.eks. har etniske britter en fødselsrate på 1,3 og muslimerne en fødselsrate på 4,0 og selv om asiater, som de kalder dem, “kun” udgør ca. 10% af befolkningen vil en hurtig skrumpning… Read more »

Prudentius
9 years ago
Reply to  Robert R

Jeg tror ikke “grobund” kan gøre det. Vi er på vej med stormskridt mod et samfundsmæssigt sammenbrud. Endnu kan vores politikere foregive, at have en eller anden form for kontrol, men man mærker tydeligt understrømmen af kaos i næsten alle vestlige lande. Hvornår bryder den op til overfladen i fuldt flor? Svært at sige, både fordi det sker gradvist og fordi der tydeligvis stadig mangler kritisk masse i indvandrebefolkningerne til egentlige langsigtede opgør med de indfødtes staters autoritet og suverænitet. Men det kommer, det er utvivlsomt. Man burde måske ikke undre sig over politikernes skødesløshed, taget de herskende ideologier i… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
9 years ago

Fatwaen mod Hamed Abdel-Samad. Det er på tide, at EU og de nationale europæiske stater træder i karakter ved disse evindelige muslimske trusler om at dræbe diverse frafaldne, personer “der har fornærmet islam” osv. Gennemføres et evt. attentat, så bør der udstedes arrestordre også mod den person, som fremsatte mordordren, indrejseforbud i EU allerede ved udstedelsen af fatwaen, økonomiske sanktioner osv. I sidste ende kan vi allerede indstille os på at anvende samme metoder, som feks. Rusland benytter mod jihadister og salafister, i mildeste fald øjeblikkelig udsmidning og kraftige bøder til diverse for opfordringer til drab på anderledes tænkende. Falder… Read more »

falkeøje
falkeøje
9 years ago

Omgående gengældelse er det eneste middel at sætte imod.

falkeøje

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x