7
aug
Seneste opdatering: 9/8-13 kl. 0454
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Dette er brilliant interessant, havde det bare været dansk tv med undertekster. Jeg tror ikke, jeg kan vente nogen undertekster en hel time.

Hvis man sammenligner Amerika med Europa, så har Amerika ikke så stor en historie som Europa, her har man meget mere historie i bagagen, det ser man i begrebet “fremtid”. Fremtid kommer af fortid. Forbindelsen er storslået og problematisk. Fortidens katastrofer kan forhindre, at man ser imod fremtiden og omgås med mennesker, der ikke tilhører denne fortid. Jeg tilhører den ikke. Hvordan er min position da? Spengler har skrevet Der Untergang des Abendlandes. Det er ikke min vision. Europa har stadig den dybde og erfaring og potentialet til at forvandle sig, aldringen er et problem, men den åndelige kraft er stadig i live, og man må benytte den. Jeg plejer at sige: Europa er et begavet barn, der får for lidt ud af sit potentiale. (Snaphanens oversættelse)

Sendt på 3 SAT 5 august 2013 Han medvirker også i et debatprogram her 2 august Chaos in Ägypten, Bürgerkrieg in Syrien – wie explosiv ist die Lage im Nahen Osten? Lærd og outspoken, ikke en kombination, man er forvænt med fra nogen universiteter, og så har han ligesom en anden egypter, Kareem Amer, fortaget den mest utrolige åndelige rejse fra religiøs undertrykkelse og mishandling til en ihærdigere forsvarer af vestlige frihedsværdier end mange vesterlændinge.

Der er en tredje tysktalende, som har gjort den åndelige rejse er Sabatina James De har alle tre været i København. Jeg tror ikke, det er at tage munden for fuld at sige, at København de sidste ti år har været den vigtigste by i verden for muslimske dissidenter, scholars og kritikere af islam. Listen af kapaciteter må være nærmere 100 end 50. Grundtvigs folkeoplysning har ikke virket forgæves på danskerne.

Det har været mit privillegium at fotografere og filme, men vigtigere for mig selv – det har været et fantastisk universitet og anlesdningen til, at jeg overhovedet har villet bruge tid på det. At befinde sig på nært skudhold af Hirsi Ali, Mark Steyn, Wafa Sultan, Irshad Manji, Daniel Pipes, Sergej Trifkovic, Robert Spencer, Tommy Robinson, Magdi Allam, Robert Redeker, Jimmie Ålesson, Pia Kjærsgaard, Kurt Westergaard, Lars Vilks, Thilo Sarazzin, Douglas Murray, Theodore Dalrymple, Wafa Sultan, Ibn Warraq, Henryk Broder, Andrew Bostom, Diana West, Geert Wilders, og Melanie Phillips forpligter en fotograf og blogger. Det drejer sig om at få nogle billeder i kassen og formidle et indtryk. MSM var stort set aldrig til stede, jeg ved ikke hvad de bruger deres dyrebare tid på. Måske hører de BBC sound of the sixties.

Når man er sådan cirka midaldrende, tror man man kan slippe for at nyorientere sig – det troede Uffe Ellemann, Tøger Seidenfaden og hele Politiken segmentet – de ville køre den hjem på rutinen, men rutinen kunne ikke appliceres på de spørgsmål, som opstod i 2001, Madrid 2004, London 2005 og Danmark 2006. Det holdt dem som bekendt ikke tilbage fra at dumme sig eklatant. Når man én gang er kommet i den Blå Bog, kan man åbenbart ikke blive klogere, om man så er gået i graven. Det er den selvpåførte uvidenhed, jeg ser publiceret på Politiken hver dag.

For Seidenfaden blev hans kapitalbrøler ristet ind i hans epitafium af døden. Hans sentimentale klakører i Politikens omegn, har begravet ham som en stor mand, men de har ikke taget historiens dom i ed. Ellemann og mange andre lever endnu og kan nå at bortforklare sig i deres erindringer. Professor Jytte Klausen påregner sig vores korte hukommelse, men hendes udsagn dengang er desværre også bevaret for eftertiden: Jytte Klausen – Tempora mutantur. Det er svært at tage hende alvorligt efter den intellektuelle plastickirugi, hun har udført på sig selv. Allerede i februar 2006 klædte Irshad Manji hende af for åben skærm, og det var blot reform-muslimen Manji, ikke Hirsi Ali eller Wafa Sultan.

Medløberen er måske den mest almindelige mennesketype, og jo højere man kommer i samfundspyramiden, desto større en andel udgør de. Jo mere man har at miste, desto mere er man til salg på meningernes fri markedsplads. Det er tommelfingerreglen, og det er demokratiernes problem. NB – begge videos på tysk, utekstet. – Tidligere om Abdel Samad: Abdel-Samad: Hamed Abdel-Samad: Min afsked med himlen, Hamed Abdel-Samad:’Islam Is Like a Drug’,‘Et liv uden frihed, har ingen mening’, Fatwa mod Hamed Abdel-Samad: ‘Ønskes dræbt’, Hamed Abdel-Samad: »Min fatwa«, Hamed Abdel-Samad i København

Hamed-Abdel-Samad-2011-I-020-1 (1)

Ahmed Akkari på BBC World

by Vlad Tepes – steady as a rock. Han husker endda, at Akkari blev fyret og fik 40 dages hæfte og blev fyret, for at have slået en elev på Lykkeskolen i Århus til blods.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] god vilje, og så er han kun ved begyndelsen af sin rejse. Andre har rejst længere. Kareem Amer og Hamed Abdel Samad har rejst sig næsten ubegribeligt fra den mest formørkede, religiøse undertrykkelse, vold, […]

Nielsen
Nielsen
8 years ago

Ahmed Akkari taler stadig ikke sandt.

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Foghs rådgiver til Akkari: Du er ikke overbevisende http://www.b.dk/nationalt/foghs-raadgiver-til-akkari-du-er-ikke-overbevisende Det var tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, der stod i spidsen for den danske regering under Muhammed-krisen. Og dengang hed hans særlige rådgiver Michael Ulveman … … og derfor er det særlig interessant, at Michael Ulveman nu kommenterer Ahmed Akkaris kritik af sin egen indsats under krisen. Michael Ulveman lægger ikke skjul på, at han ikke er overbevist om Akkaris nyorientering, kan man læse af hans opdatering på Facebook: – Jeg synes Ahmed Akkari skal gå på Al-Jazeera og fortælle den arabiske verden om hans nye erkendelse. Det vil have reel… Read more »

Ludvig
Ludvig
8 years ago

Hamed Abdel Samad är en absolut lysande intelligens.Ett program av denna kvalité skulle aldrig vare sig kunna produceras eller ännu mindre sändas i den svenska indoktrineringsapparaten Sveriges Television, så därför tack Snaphanen för att du gjorde det tillgängligt.

Prudentius
8 years ago

Akkari: (brugt to gange i løbet af interviewet) “…islamic communities…” Og jeg som gik rundt og troede, at der var tale om grupper af islamister, radikale islamister, islamo-fascister, ekstremister eller bare folk med en syg tolkning af koranen. Men der er altså tale ISLAMISKE grupper, det er nyt for mig, men det giver god mening. Jeg synes det er udmærket, at Akkari er kommet på lidt bedre tanker og bedre sent end aldrig. Dog forstår jeg stadig ikke, at flere muslimer ikke kan se det åbenlyst katastrofale i islams voldelige teokratiske model. Det burde vitterlig ikke være så svært. Og… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x