6
sep
Seneste opdatering: 6/9-13 kl. 1258
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg har set to danske TV debatter om Syrien, og det er som om de medvirkende politikere har skyklapper på og tror, man sender bomber ind i et tomt rum. Syrien er et overfyldt rum, der er få, der ikke har en strategisk aktie i det, bortset lige fra Vesten, altså. Næsten ingen beskæftiger sig med, hvordan hvordan alle de mange andre interessenter i Syrien vil agere, først og fremmest atommagterne Israel, Rusland og Kina, men også den regionale stormagt Iran. Jeg omtalte riskoen for en regional storkrig den 31 august, Greg Hunter fører tanken videre og så langt, at vi helst ikke vil tænke på det. Desværre mangler der ingen tænkbare led i kæden.

Er worst case-scanario en atomkrig over Syrien, fordi Nobelfredsprisvinderen Obama vil give landet et moralsk klask over fingrene? Man kvier sig, ved at tro det. Så meget kan en situation da ikke glide ud af kontrol? Krauthammer mener ikke russerne vil handle agressivt, de har ikke mange chancer i en storkonfrontation med USA, men det er et gæt. De har i modsætning til amerikanerne en strategisk interesse i Syrien, havnen Tartus, flådens eneste base i Middelhavet. Desværrre, ouverturen til første og anden verdenskrig illustrerer, at det er sket før at verden er væltet ud i en kædereaktion, som har ført til en krig, ingen ville.

Om det er en risiko nu, ligger i hænderne på en mand, der i en kritisk fase spiller golf, skulker fra møder om Syrien, besøger homo-aktivister i Rusland i stedet for præsidenten, og snakker klima i Stockholm. Det er hasard, at lade ham bombe Syrien. “Can he, yes?” Åh, alle I peacenicks, Bedsteforældre for Hyl, Kvinder i Sort, der havde den gode smag at demonstrere mod vores soldater i går, I der heppede på Obama, det er nu vi har brug for jer til at stoppe jeres fredsfyrste. Fra Mishras Obama bomber, Thorning nikker, Reinfeldt betaler Hunter er hverken republikaner eller demokrat. NB:Den egyptiske regering opløser Det Muslimske Broderskab.

“Sverige giver vanvid et dårligt rygte”

Pat Condell kom for skade at læse denne af Bruce Bawer fra i dag om Sveriges seneste forsøg på selvmutilering:

Indspilning i fuld skærm 06-09-2013 124521Indspilning i fuld skærm 06-09-2013 124617

Another week, another jaw-dropping development in Sweden. A couple of weeks ago it was the cockamamie “hijab solidarity” campaign, in which non-Muslim women all over the country donned head coverings in tribute to a Muslim woman who claimed a man had yanked hers off. This week, the eyebrow-raising news is that Sweden is offering instant permanent residency to any and all Syrian refugees who apply. These newly minted residents, moreover, will be entitled to bring over their spouses and kids. The reasoning behind this new policy is that the situation in Syria is extremely dangerous right now and not likely to improve anytime soon.

To be sure, even before this announcement Sweden’s asylum policy was extremely openhanded. Sweden has taken in about 15,000 Syrian refugees since 2012, more than any other EU member state. About half of the Syrians who have sought asylum in Sweden so far this year have been granted permanent residency; the other half have been allowed to stay for three years, but will now be able to trade up to permanent status. All told, just under 8000 Syrians are now temporary Swedish residents and will be eligible to stay in Sweden for good.

Before this new policy was announced, the number of Syrians seeking asylum in Sweden was over 1000 a month. But now? The sky’s the limit. Think about it: Syria’s population is 22.5 million, of which about 5000 are fleeing the country every day.

Before this week Sweden’s immigration policy was already suicidal; it’s hard not to see the new policy as an effort to turn slow-motion self-slaughter into something more like a leap off a cliff. The sheer numbers aside, how many of the newcomers will be members of Al-Qaeda, the Muslim Brotherhood, and so on? The main reason for the three-year temporary residency was that Swedish authorities needed time to do background checks. Have they decided to abandon those checks entirely?

When I read about the new policy, my first thought was that surely there must be somebody in Sweden who’s standing up and shouting: “Stop! Are we all crazy?” So I looked at the editorial pages of a few Swedish newspapers. Nope. The editors of Aftonbladet, for example, complained that Sweden hadn’t gone far enough, and lamented the fact that the rest of Europe wasn’t joining in. Noting that European countries have taken in about 40,000 Syrians, the editors complained that this wasn’t nearly sufficient. “We have built,” they complained, “a ‘Fortress Europe.’”

How, then, does Sweden expect to pay to house and feed all these refugees? An article that appeared a couple of weeks ago provided an answer. The headline was blunt: “Malmö takes from the old and the sick and gives to immigrants.” The thrust of the report was that the city of Malmö, desperate to find a way to cover its ever-rising expenditures on immigrants (it spends $15 million a year on mother-tongue schooling alone), has proposed severe cuts in outlays for sick and elderly native Swedes. Bruce Bawer: The Coming Flood of Syrian Refugees to Sweden.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Poul Højlund
Poul Højlund
8 years ago

Mange væsentlige oplysninger, tak for dem. Syrien som Anfang til et nyt Ragnarok: jeg tvivler. Omvendt er Mellemøsten ikke for amerikanere, – ligesom heller ikke Sydøstasien var det. For slet ikke at nævne Irak. USA’s magthavere synes ikke at fatte, at der findes andre måder at tænke på, andre tidshorisonter, andre mål. Men de begår vel for pokker ikke samme fejl 3 gange i træk? Stort flertal af undersåtterne dog imod angreb. Idealistiske præsidenter er noget en vis person har skabt. Et praktisk spørgsmål: alle disse nye svenskere med garanteret opholdstilladelse og statsforsørgelse må vel rejse og arbejde frit i… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Poul Højlund

“Et praktisk spørgsmål: alle disse nye svenskere med garanteret opholdstilladelse og statsforsørgelse må vel rejse og arbejde frit i Europa – eller hür?”

Jo, det må de da. Og en enkeltbillet over broen er ingenting, i forhold til hvad de har spenderet for at komme til Sverige…

Cavatus
8 years ago

Fick nyss reda på att en person som har permanent uppehållstillstånd i Sverige (s.k. PUT) har rätt att rösta i kommunal- och landstingsvalet! Man baxnar! Snacka om att skänka bort sitt land till främmande makt med tanke på det inflöde som nu kommer hit till Sverige. Kan inte det klassas som högförräderi?

Marit
8 years ago
Reply to  Cavatus

Sverige; vårt foregangsland i Norden ! – Kyrkovalet 2013 : Svenska kyrkan vill kalla Gud før “hen”.
(Les mer på Avpixlat).

Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Det er lettere paranoidt at tro på en verdenskrig som resultat af et amerikansk indgreb eller angreb i Syrien . Det eneste som er sket er at konkurencen mellem USA og Rusland er ved at vågne op i en ny udgave , efter at have været MIDLERTIDIGT ophørt på grund af en midlertidig svækkelse af Rusland . Hertil skal så lægges at det nu er USA som er inde i en ”svag” periode , og så er magtballancen genoprettet , den samme balance som tidligere blev kaldt ”den kolde krig ” . Den Syriske konflkt kan derfor sammenlignes med andre… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

@steen Bruce Bawer skriver: “How, then, does Sweden expect to pay to house and feed all these refugees? An article that appeared a couple of weeks ago provided an answer. The headline was blunt: “Malmö takes from the old and the sick and gives to immigrants.” The thrust of the report was that the city of Malmö, desperate to find a way to cover its ever-rising expenditures on immigrants (it spends $15 million a year on mother-tongue schooling alone), has proposed severe cuts in outlays for sick and elderly native Swedes” Hvilken artikel er det??? Har den været uploadet her… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago
Reply to  JensH
Robert R
Robert R
8 years ago

Jeg tror ikke vi får verdenskrig pga. syrien. Jeg tror heller ikke vi får nogen regional krig, men vi får en nedfrysning af forholdet mellem USA og Rusland og det er noget skidt.
Hvis vi griber ind, og Danmark følger amerikanerne, så kommer vi til at være allierede med Al Queda og oprigtigt talt, det temmelig ubegavet.

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  Robert R

Ja, Robert. Det er rigtigt.

– – –

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Brandmændenes formand slår alarm: vi bliver angrebet med sten og overfaldet, når vi rykker ud http://denkorteavis.dk/2013/brandfolkenes-formand-slar-alarm-vi-overfaldes-og-dynges-til-med-sten-som-aldrig-for/ 06. Sep 2013 De brandfolk, der skal redde liv og bygninger, når katastrofen opstår, gør det i dag med fare for deres eget liv og helbred. Ikke så meget på grund af flammerne, men fordi de bliver overfaldet under udførelsen af deres livsvigtige funktioner i samfundet. Stenkast, bagholdangreb og benzinbomber er i dag hverdagskost, når brandfolk i dag rykker ud i de efterhånden flere og flere bebyggelser og kvarterer, der er domineret af indvandrere. [!!!] ”Det er en skræmmende og katastrofal udvikling, som vi… Read more »

PFEP
PFEP
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Det skulle vel gå at bevæbne brandmændene så de kan forsvare sig mod de vilde horder.

Morten - - -
Morten - - -
8 years ago
Reply to  PFEP

Det går ikke at bevæbne brandfolk. Det går ikke at udvise alle muslimer. Det går ikke at genkristne Europa. O. s. v.

Ingen af disse løsninger er værd at overveje, for hvis de var mulige, hvis vi havde viljen til dem, havde vi naturligvis fra starten intet problem. Eller: Vi havde andre problemer, men ikke dette.

– – –

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

5 live Breakfast: ( fra 2:42.15 – kan høres i 7 dage ) “MP Philip Hollobane [Hollobone !] tells us why he wants MPs to ban people from covering their faces in public, including wearing the veil and the burka” [ Dette er faktisk et forslag i det britiske parlament – der begynder åbenbart at ske noget nu i GB, langt om længe ] http://www.bbc.co.uk/programmes/b039d012 Bemærk, hvordan den dybt naive og politisk korrekte BBC-vært forsøger at afspore Hollobones helt rimelige bekymringer med tåbelige og irrelevante spørgsmål og “morsomme” kommentarer – og åbenbart tror, at det er åh-så-liberalt at tillade hvad… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

“Kvinder i Sort, der havde den gode smag at demonstrere mod vores soldater igår” Jeg så billedet, og jeg ved ikke om det bare er mig, men de minder om en flok gamle afdankede ’68’ere’, som oplevede deres livs højdepunkt på Thylejren og ved 60’ernes Vietnam-demonstrationer. Og jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at denne (forbandede) generation tilsyheladende har i sinde at fortsætte deres nu svundne ungdom’s venstrefløjs-aktivisme lige ind til de går i graven. Snart vil dagbladet Information blive oversvømmet af læserbreve fra gamle 68’ere om, hvor svært det er at videreføre det revolutionære arbejde fra… Read more »

JensH
JensH
8 years ago
Reply to  steen

“De var i det mindste stille i al deres imbecilitet. En mand af samme generation råbte op på Rosenborg Kaserne, og måtte fjernes håndfast”

De politisk aktive i den generation har ganske enkelt ingen skam i livet, og de opfører sig som om de stadig var 21 år. Det er dybt patetisk, men MSM elsker dem. Hvad råbte denne afdankede ‘kommunarder’ op om???

Santor
Santor
8 years ago

Jeg tror det var Krauthammer der foreslog at lade tyrkerne klare ærterne i syrien. Det lyder faktisk som en rigtig god ide. På den måde holdes Vesten udenfor og det bliver et rent islamisk problem. Jeg tror bare ikke det sker! Israel vil naturligvis gengælde ethvert angreb, ligegyldigt hvorfra det kommer. Det er min eneste bekymring hvad angår syrien. Til gengæld er der ingen der kan bebrejde Israel, hvis og når det sker. Det bedste Vesten kan gøre lige nu er at udtrykke deres uforbeholdne støtte til Israel og love at de vil arbejde sammen med Israel hvis det bliver… Read more »

Prudentius
8 years ago
Reply to  Santor

Det tror jeg! Tyrkerne, eller måske rettere deres AKP-regime, savler ukontrolleret efter at stå i spidsen for en islamiske union, der kan samle Nordafrika og det sunni-islamiske flertal i Mellemøsten (plus Bosnien og Albanien-Kosovo). En ny-osmannisk sfære og en slags pseudo-kalifat, med en prominent rolle til det muslimske broderskabs afdelinger i de arabiske lande. Og USA-EU-NATO er vilde med ideen fordi det “endeligt” vil sikre vestlig hegemoni over en region de længe har kæmpet for at sidde sikkert på. Forelskelsen i det “moderne”, “moderate”, “islamo-demokratiske” Tyrkiet stikker meeeget dybt i de vestlige eliter, bør vi altid huske på. De drømmer… Read more »

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x