6
sep
Seneste opdatering: 8/9-13 kl. 1857
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“En rigtig damebil”

som min gamle mekaniker sagde, mest om FIAT biler. Set på Østerbro i dag. Gave til enhver feminist, der drømmer om sådan en, men ikke tør købe den, fordi hen er for istisk i hovedet.

7.9 001

Haveriet
af Kjell Håkansson

På lördagskvällen den 31 augusti kantrade en husbåt i Västra hamnen i Malmö under en fest. Orsaken var att man hade släppt in för många människor, men ingen vill i dag ta på sig ansvaret för haveriet. De intilliggande husbåtarna som förvaltades på ett mer ansvarsfullt sätt är intakta.

Ta inn hele skjermen 06.09.2013 221300

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kjell Håkansson
8 years ago

Ni får ursäkta att jag inte har svarat tidigare, men jag hade inte förväntat att någon skulle kommentera min lilla notis om haveriet och har först nu sett ”Skåning”s kommentar. Det kanske var cyniskt av mig att använda mig av en personlig tragedi på detta sätt, men det var heller inte så att jag sprang och fotograferade så fort det hände. Det var efter cirka en vecka när jag läste i någon av Malmös två dagstidningar att ingen ville ta ansvar för det inträffade, och jag tänkte: Vad i h-e är det här? En katastrof inträffar och ingen vill ta… Read more »

Filippa
Filippa
8 years ago

Ja, jag har sett båten många gånger då jag promenerat i Västra hamnen. Sist var i söndags. Då såg båten lite annorlunda ut ……

Så tämligen uppenbarligen var inte båten byggd för den påfrestning den utsattes för. Det känns lite skrattretande att behöva påpeka det självklara ytterligare en gång.

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  Filippa

Döh… Uppenbarligen inte i efterhand, nä, eftersom vi vet hur det gick. Frågan var om det var “uppenbart” innan olyckan skedde.

Återigen ska man behöva förklara det självklara för Filippa.

Skåning
Skåning
8 years ago

OK, om texten ska tas helt allegoriskt, så har jag kanske överreagerat, men ändå fått bemöta det som skrivs, vilket behövdes. Men du Filippa, hur kan du veta att båten “uppenbarligen” inte var konstruerad för så många? Har du sett den? Den är stor som en flytande tvåplansvilla med takterass. Du hade knappast ansett att 42 besökare i en sådan byggnad var för mycket. Hyrestagare, och för övrigt alla gäster på plats, är inga idioter och ej heller en vilddansande zigenarklan. Hade någon av de ombordvarande ens misstänkt att det här verkar orimligt många, så hade de reagerat. De var… Read more »

Pissenisse i Hökarängen
Pissenisse i Hökarängen
8 years ago
Reply to  Skåning

Jag vill också gärna veta mer!

Såg bildposten här, med en kort text och en länk vidare till Håkanssons blogg, som inte hade något om båten alls. WTF?

Det hela kändes nästan lite som svenska MSM-artiklar som lämnar en stående med fler frågor efter att man läst dem, än när man började. Spill the beans now, please.

Skåning
Skåning
8 years ago

Jag kan återkomma med fakta i saken när jag vet mer, eftersom jag har kontakt med de inblandade. Men det kan dröja. Vad jag kan säga, eftersom jag faktiskt läst Konstruktion, Mekanik, Dynamik, Byggteknik osv på LTH, är att om denna byggnad hade uppförts på land, så hade det funnits regler för konstruktören att följa. Han ska göra en lastnedräkning med höjd för belastning på takterrassen i form av människor, snö m m, och konstruera byggnaden därfter så att den håller för detta och inte brakar ihop. Jag har däremot ingen aning om vilka regler som gäller om man sätter… Read more »

Pissenisse i Hökaränen
Pissenisse i Hökaränen
8 years ago
Reply to  Skåning

Ska bli intressant att höra! Det är vid olyckor inte ovanligt med flera (typ 2-3) samverkande faktorer, exempelvis konstruktionsbrist + trötthet/slitage i material + ansamling av många så att obalans uppstår (utan att på något vis spekulera vad som förekommit i just detta fall).

Filippa
Filippa
8 years ago

Jag tycker Skåning ska tagga ner. Uppenbarligen var båten inte konstruerad för så många människor. oberoende av om festarrangören var i god tro eller ej. Detta faktum går inte att bortse ifrån.

Jag tyckte Kjell Håkansson skrev en utmärkt allergi över Sveriges tillstånd.

Skåning
Skåning
8 years ago

Måste bara ifrågasätta vad den där tramsnyheten om husbåten gör här på Snaphanen. Ursäkta mitt öppna språk, men jag anser att detta är en typisk skitnyhet som lokalpressen blåst upp till helt vansinniga proportioner, medans det pågår andra jävligt allvarliga nyheter som man bara nämner i förbifarten. Jag råkar nämligen vara anhörig till de inblandade. En kille hyr en stor rejäl husbåt och bjuder in till inflyttningsfest så att de totalt är 42 personer ombord. Skiten brakar ihop, antagligen för att båten är en usel konstruktion. En tragisk olycka, där trots allt nästan alla klarar sig relativt oskadade. Vad är… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  steen

Jo, jag förstod det. Malmö brakar ihop och sådär. Nu är det bara på det viset att just den festarrangören är en synnerligen produktiv, seriös och bra människa som aldrig medvetet skulle utsätta sina vänner för fara om han hade den minsta misstanke om att husbåten inte höll. Så vem är det Kjell Håkansson kräver ska “ta ansvar”? Det löser sig nog mellan försäkringsbolagen så småningom. Case closed. Samtidigt blir en egyptisk kändiskvinna på besök i Malmö så trakasserad av supporters till det muslimska brödraskapet, att hon fick lämna landet. Lars Vilks blir återigen utsatt för ett förmodat mordförsök. Statistiskt… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  steen

Med andra ord. Jag kritiserar inte dig, Steen. Jag fattar att man tar in nyheten som en allegori om förfallet i Malmö (som iofs inte syns för tillfället, har aldrig sett så många flotta hus som byggs). Men Kjell Håkanssons insinuationer är ganska övertydliga. Han får gärna svara på vad han menar med det, eller om han bara är Sydsvenskan-hjärntvättad.

Johanna
Johanna
8 years ago

Det flotta, en gång fast förankrade, husbåtens namn var Sverige.

Knappast en död i skönhet?

Nils
Nils
8 years ago

Er det ikke det stolte skib Suediarabien. De sagde ellers, det ikke kunne synke.

Morten Dreyer, Dragør
Morten Dreyer, Dragør
8 years ago

Hvad var navnet på husbåden?

Er det Malmø eller Gøteborg?

ny kommantator
ny kommantator
8 years ago

Tak for en video….. For anden gang i dag har jeg lige set på DR2.. Interview med Klaus Wivel og hans bog om de kristne’s forhold/udryddelse i Mellemøsten.. Og for anden gang måtte jeg slukke… Her til aften var det Nynne et eller andet der kom med sine progressive feminisme synspunkter… Vedr Wivels bog…. Wivel vred sig i stolen og næsten undskyldte for sin eksistens og Nynne(femi journalist) skar i pap ud hvordan “kludetæppet” af interesser i MØ er… IKKE ET ORD OM ISLAM… Pat Condell er SPOT ON… Kællingerne på MSM er så forhippede på at forsvare deres “yngling… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  ny kommantator

Jeg ved ikke om jeg er helt enig i jeres analyse af det pågældende interview. Det er jo et ret springfarligt emne der hér bliver taget hul på. Sagen er jo den, at begynder vesten først for alvor at interesserer sig for problemet, har vi jo valgt side. I Mellemøsten udspiller der sig en regulær religionskrig mellem islam og alle de andre. Det ved man jo godt, og derfor tør man ikke nævne det, for ikke at puste yderligere til deres sindsyge præmis. At der vil gå hul på bylden tilsidst, er ikke noget Nynne eller andre kan forhindre. Men… Read more »

Hans Und
Hans Und
8 years ago
Reply to  ny kommantator

Klaus Wivel er gift med Magrethe Wivel som sidder i KBHs BR for…. de Radigale. wikipedia.org/wiki/Klaus_Wivel Udover det så er hun leder af et eller andet forsøg på at integrere muhammedanske kvinder. Hun har/er bl.a. været engageret i anti-sexkøbs lovgivning, hvilket måske hænger sammen med, at de har (haft) et bordel i den ejendom hvor de bor. At hun ikke blev borgmester efter homoen Klaus Bondam skyldes, at de i den Radigale gruppe på Rådhuset ikke kan udstå hverandre. Så móske bogen også er et udtryk for, at der i radigalske kredse er ved at indfinde sig en vis form… Read more »

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x