6
sep
Seneste opdatering: 8/9-13 kl. 1857
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“En rigtig damebil”

som min gamle mekaniker sagde, mest om FIAT biler. Set pÄ Østerbro i dag. Gave til enhver feminist, der drÞmmer om sÄdan en, men ikke tÞr kÞbe den, fordi hen er for istisk i hovedet.

7.9 001

Haveriet
af Kjell HĂ„kansson

PÄ lördagskvÀllen den 31 augusti kantrade en husbÄt i VÀstra hamnen i Malmö under en fest. Orsaken var att man hade slÀppt in för mÄnga mÀnniskor, men ingen vill i dag ta pÄ sig ansvaret för haveriet. De intilliggande husbÄtarna som förvaltades pÄ ett mer ansvarsfullt sÀtt Àr intakta.

Ta inn hele skjermen 06.09.2013 221300

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kjell HĂ„kansson
Kjell HĂ„kansson
10 years ago

Ni fĂ„r ursĂ€kta att jag inte har svarat tidigare, men jag hade inte förvĂ€ntat att nĂ„gon skulle kommentera min lilla notis om haveriet och har först nu sett ”SkĂ„ning”s kommentar. Det kanske var cyniskt av mig att anvĂ€nda mig av en personlig tragedi pĂ„ detta sĂ€tt, men det var heller inte sĂ„ att jag sprang och fotograferade sĂ„ fort det hĂ€nde. Det var efter cirka en vecka nĂ€r jag lĂ€ste i nĂ„gon av Malmös tvĂ„ dagstidningar att ingen ville ta ansvar för det intrĂ€ffade, och jag tĂ€nkte: Vad i h-e Ă€r det hĂ€r? En katastrof intrĂ€ffar och ingen vill ta… Read more »

Filippa
Filippa
10 years ago

Ja, jag har sett bĂ„ten mĂ„nga gĂ„nger dĂ„ jag promenerat i VĂ€stra hamnen. Sist var i söndags. DĂ„ sĂ„g bĂ„ten lite annorlunda ut ……

SÄ tÀmligen uppenbarligen var inte bÄten byggd för den pÄfrestning den utsattes för. Det kÀnns lite skrattretande att behöva pÄpeka det sjÀlvklara ytterligare en gÄng.

SkÄning
SkÄning
10 years ago
Reply to  Filippa

Döh… Uppenbarligen inte i efterhand, nĂ€, eftersom vi vet hur det gick. FrĂ„gan var om det var “uppenbart” innan olyckan skedde.

Återigen ska man behöva förklara det sjĂ€lvklara för Filippa.

SkÄning
SkÄning
10 years ago

OK, om texten ska tas helt allegoriskt, sĂ„ har jag kanske överreagerat, men Ă€ndĂ„ fĂ„tt bemöta det som skrivs, vilket behövdes. Men du Filippa, hur kan du veta att bĂ„ten “uppenbarligen” inte var konstruerad för sĂ„ mĂ„nga? Har du sett den? Den Ă€r stor som en flytande tvĂ„plansvilla med takterass. Du hade knappast ansett att 42 besökare i en sĂ„dan byggnad var för mycket. Hyrestagare, och för övrigt alla gĂ€ster pĂ„ plats, Ă€r inga idioter och ej heller en vilddansande zigenarklan. Hade nĂ„gon av de ombordvarande ens misstĂ€nkt att det hĂ€r verkar orimligt mĂ„nga, sĂ„ hade de reagerat. De var… Read more »

Pissenisse i HökarÀngen
Pissenisse i HökarÀngen
10 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Jag vill ocksÄ gÀrna veta mer!

SÄg bildposten hÀr, med en kort text och en lÀnk vidare till HÄkanssons blogg, som inte hade nÄgot om bÄten alls. WTF?

Det hela kÀndes nÀstan lite som svenska MSM-artiklar som lÀmnar en stÄende med fler frÄgor efter att man lÀst dem, Àn nÀr man började. Spill the beans now, please.

SkÄning
SkÄning
10 years ago

Jag kan Ă„terkomma med fakta i saken nĂ€r jag vet mer, eftersom jag har kontakt med de inblandade. Men det kan dröja. Vad jag kan sĂ€ga, eftersom jag faktiskt lĂ€st Konstruktion, Mekanik, Dynamik, Byggteknik osv pĂ„ LTH, Ă€r att om denna byggnad hade uppförts pĂ„ land, sĂ„ hade det funnits regler för konstruktören att följa. Han ska göra en lastnedrĂ€kning med höjd för belastning pĂ„ takterrassen i form av mĂ€nniskor, snö m m, och konstruera byggnaden dĂ€rfter sĂ„ att den hĂ„ller för detta och inte brakar ihop. Jag har dĂ€remot ingen aning om vilka regler som gĂ€ller om man sĂ€tter… Read more »

Pissenisse i HökarÀnen
Pissenisse i HökarÀnen
10 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Ska bli intressant att höra! Det Àr vid olyckor inte ovanligt med flera (typ 2-3) samverkande faktorer, exempelvis konstruktionsbrist + trötthet/slitage i material + ansamling av mÄnga sÄ att obalans uppstÄr (utan att pÄ nÄgot vis spekulera vad som förekommit i just detta fall).

Filippa
Filippa
10 years ago

Jag tycker SkÄning ska tagga ner. Uppenbarligen var bÄten inte konstruerad för sÄ mÄnga mÀnniskor. oberoende av om festarrangören var i god tro eller ej. Detta faktum gÄr inte att bortse ifrÄn.

Jag tyckte Kjell HÄkansson skrev en utmÀrkt allergi över Sveriges tillstÄnd.

SkÄning
SkÄning
10 years ago

MĂ„ste bara ifrĂ„gasĂ€tta vad den dĂ€r tramsnyheten om husbĂ„ten gör hĂ€r pĂ„ Snaphanen. UrsĂ€kta mitt öppna sprĂ„k, men jag anser att detta Ă€r en typisk skitnyhet som lokalpressen blĂ„st upp till helt vansinniga proportioner, medans det pĂ„gĂ„r andra jĂ€vligt allvarliga nyheter som man bara nĂ€mner i förbifarten. Jag rĂ„kar nĂ€mligen vara anhörig till de inblandade. En kille hyr en stor rejĂ€l husbĂ„t och bjuder in till inflyttningsfest sĂ„ att de totalt Ă€r 42 personer ombord. Skiten brakar ihop, antagligen för att bĂ„ten Ă€r en usel konstruktion. En tragisk olycka, dĂ€r trots allt nĂ€stan alla klarar sig relativt oskadade. Vad Ă€r… Read more »

SkÄning
SkÄning
10 years ago
Reply to  steen

Jo, jag förstod det. Malmö brakar ihop och sĂ„dĂ€r. Nu Ă€r det bara pĂ„ det viset att just den festarrangören Ă€r en synnerligen produktiv, seriös och bra mĂ€nniska som aldrig medvetet skulle utsĂ€tta sina vĂ€nner för fara om han hade den minsta misstanke om att husbĂ„ten inte höll. SĂ„ vem Ă€r det Kjell HĂ„kansson krĂ€ver ska “ta ansvar”? Det löser sig nog mellan försĂ€kringsbolagen sĂ„ smĂ„ningom. Case closed. Samtidigt blir en egyptisk kĂ€ndiskvinna pĂ„ besök i Malmö sĂ„ trakasserad av supporters till det muslimska brödraskapet, att hon fick lĂ€mna landet. Lars Vilks blir Ă„terigen utsatt för ett förmodat mordförsök. Statistiskt… Read more »

SkÄning
SkÄning
10 years ago
Reply to  steen

Med andra ord. Jag kritiserar inte dig, Steen. Jag fattar att man tar in nyheten som en allegori om förfallet i Malmö (som iofs inte syns för tillfÀllet, har aldrig sett sÄ mÄnga flotta hus som byggs). Men Kjell HÄkanssons insinuationer Àr ganska övertydliga. Han fÄr gÀrna svara pÄ vad han menar med det, eller om han bara Àr Sydsvenskan-hjÀrntvÀttad.

Johanna
Johanna
10 years ago

Det flotta, en gÄng fast förankrade, husbÄtens namn var Sverige.

Knappast en död i skönhet?

Nils
Nils
10 years ago

Er det ikke det stolte skib Suediarabien. De sagde ellers, det ikke kunne synke.

Morten Dreyer, DragĂžr
Morten Dreyer, DragĂžr
10 years ago

Hvad var navnet pÄ husbÄden?

Er det MalmĂž eller GĂžteborg?

ny kommantator
ny kommantator
10 years ago

Tak for en video….. For anden gang i dag har jeg lige set pĂ„ DR2.. Interview med Klaus Wivel og hans bog om de kristne’s forhold/udryddelse i MellemĂžsten.. Og for anden gang mĂ„tte jeg slukke… Her til aften var det Nynne et eller andet der kom med sine progressive feminisme synspunkter… Vedr Wivels bog…. Wivel vred sig i stolen og nĂŠsten undskyldte for sin eksistens og Nynne(femi journalist) skar i pap ud hvordan “kludetĂŠppet” af interesser i MØ er… IKKE ET ORD OM ISLAM… Pat Condell er SPOT ON… KĂŠllingerne pĂ„ MSM er sĂ„ forhippede pĂ„ at forsvare deres “yngling… Read more »

Peter Andersen
10 years ago
Reply to  ny kommantator

Jeg ved ikke om jeg er helt enig i jeres analyse af det pĂ„gĂŠldende interview. Det er jo et ret springfarligt emne der hĂ©r bliver taget hul pĂ„. Sagen er jo den, at begynder vesten fĂžrst for alvor at interesserer sig for problemet, har vi jo valgt side. I MellemĂžsten udspiller der sig en regulĂŠr religionskrig mellem islam og alle de andre. Det ved man jo godt, og derfor tĂžr man ikke nĂŠvne det, for ikke at puste yderligere til deres sindsyge prĂŠmis. At der vil gĂ„ hul pĂ„ bylden tilsidst, er ikke noget Nynne eller andre kan forhindre. Men… Read more »

Hans Und
Hans Und
10 years ago
Reply to  ny kommantator

Klaus Wivel er gift med Magrethe Wivel som sidder i KBHs BR for…. de Radigale. wikipedia.org/wiki/Klaus_Wivel Udover det sĂ„ er hun leder af et eller andet forsĂžg pĂ„ at integrere muhammedanske kvinder. Hun har/er bl.a. vĂŠret engageret i anti-sexkĂžbs lovgivning, hvilket mĂ„ske hĂŠnger sammen med, at de har (haft) et bordel i den ejendom hvor de bor. At hun ikke blev borgmester efter homoen Klaus Bondam skyldes, at de i den Radigale gruppe pĂ„ RĂ„dhuset ikke kan udstĂ„ hverandre. SĂ„ mĂłske bogen ogsĂ„ er et udtryk for, at der i radigalske kredse er ved at indfinde sig en vis form… Read more »

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x