28
sep
Seneste opdatering: 29/9-13 kl. 2327
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

mærsk majestic 039

Og svenskerne, naturligvis. “Mit liv begynder i Sverige” siger Erik Henriques Bing (f.1940) som fortæller om flugten til Sverige og tiden i Stocksund i september-oktober 1943 nu hvor det er 70 år siden danske jøder blev evakueret. Indslaget begynder efter musikken minut 5:10 og samtalen varer en lille time, den går hurtigt for Bing er en fremragende fortæller. Mindestenen på Langelinje er for de 198 danske jøder og 150 kommunister, der blev deporteret til Theresienstadt og Stutthof herfra, men det vi markerer er de 7000 som blev reddet.

Øresundsbroen bades tirsdag aften i lys for at markere 70-års dagen. Der er vel nogle helt aktuelle undertoner idéfolkene bag ved ikke har taget i betragtning, da de hørte ordene ‘jøde’ og ‘Malmø’. En mangel på ironisk sans ?

Antiracisternes bitre pille

Der er diskussioner idag, der er mere underholdende end andre. Man kunne under et kalde dem “venstrefløjen opdager islam” med 35 års forsinkelse. Det er en serie i mange afsnit, og vi er kun ved begyndelsen. Den kunne hedde “Jeg troede vi var venner.” Det første dramatiske højdepunkt kommer, når de røde og grønne muslimske stemmer i større stil begynder at gå til muslimske partier. Venstrefløjens romance vil ikke føre til et holdbart bryllup, de mere kvikke er ved at indse det. Hvorfor det skulle tage en generation, kan bla. skyldes at behovet for at mene noget er større end behovet for at vide noget, og så er der jo lige det psykologiske besvær med at vride på sig. Det tager tid alt sammen og mens de tænkte splittede landet i hvad der pt.se ud som al fremtid og med konsekvenser de lader som om, de kan overskue.

I Sverige ender diskussionen som bekendt altid med, at islam (multikultur) trumfer f.eks feminisme, en ikke ringe bedrift, men under stadig sværere hændervriden. Selv venstreradikale EXPO har ikke helt kunnet undgå emner som islams forhold til jøder og homoseksuelle, selvom de har trukket det ud i mange, mange år. I Norge har Antirasistisk Senter om nogen stået som islams nyttige idioter og stemplet enhver nok så kvalificeret kritik som racisme.

Nogle menneskers metafysiske behov er umådeligt. Charles Krauthammer skrev i 2009 at “The cultural elites went straight from the memorial service for socialism to the altar of the environment.” Han glemte mellemstationen Muhammed, men han havde nok ikke Europa i tankerne. Mon ikke islam kan tilfredsstille venstreeliternes religiøse behov mere end rigeligt og i lang tid? I dag prøver norske ‘antiracister’ i en kronik at redde det af renommeet, som stadig kan reddes.

Islam Net fremmer et hatefullt syn på mange medmennesker som det er et sterkt behov for å konfrontere. Den siste foredragsholderen de har invitert til Norge, Abu Usamah, støtter drap på frafalne og homofile, og fremmer hat mot ikke-muslimer. Etter at Islam Net har blitt nektet tilhold på Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo, arbeider de nå med å etablere et eget senter for å spre sin svært konservative utgave av islam. Det må ikke bety at de får lov til å leve i sin egen boble.

Islam Net har ikke minst gjort seg bemerket i offentligheten med invitasjon av foredragsholdere med svært problematiske synspunkter. Det vakte berettiget oppmerksomhet da organisasjonen i desember i fjor inviterte Haitham al-Haddad til Høgskolen i Oslo og Akershus. Al-Haddad er en av dommerne ved shariadomstolen i London, og behandles av Islam Net som en betydelig autoritet. Al-Haddad anser blant annet at homofile, frafalne og ekteskapsbrytere bør henrettes ved steining.

Hva gjelder kvinners stilling, har han forsvart konemishandling, og uttrykt at jenter bør gifte seg så tidlig som mulig. 13—14 år er ikke en nedre grense. Som han har uttalt: «det yngre, det bedre». Al-Haddad er en så sentral ideologisk skikkelse for Islam Net at han ble invitert tilbake til Norge for islam Nets «Fredskonferanse» i mars i år. Graverende var det også da Islam Nets leder Fahad Qureshi på Dagsnytt Atten i januar i år, i debatt med SV-leder Audun Lysbakken, valgte å forsvare al-Haddads støtte til steining for moralske forbrytelser. Qureshi medga at han forsto at andre ville oppfatte det som grusomt, men beskrev dette konkret som en del av en vakker helhet. Andre steder har han gitt uttrykk for at muslimer som ikke støtter dødsstraff, er å regne som vantro. Det er svært bekymringsfullt at en så stor organisasjon ytrer så ekstreme standpunkter. Islam Net sprer hat

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Nu bliver det så “spændende” at se, om man så også i praksis har tænkt sig at gøre noget ved disse stadigt mere omsiggribende problemer med menneskeretsrytteri og en mennskerettighedskommission og en domstol, der konstant tiltager sig flere og flere beføjelser 😉 Dramatisk udvikling: Britisk premierminister i opgør med Menneskerettighedskommissionen http://denkorteavis.dk/2013/dramatisk-udvikling-britisk-premierminister-i-opgor-med-menneskerettighedskommissionen/ 30. Sep 2013 De britiske konservative tog i går hul på en fire dage lang kongres. Men allerede på den første dag kom premierminister David Cameron med to bemærkelsesværdige meldinger i britisk TV. Her varslede han, at der skal strammes op i forhold til muslimske kvinders mulighed for at… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Mere her: Muslimske særkrav: Kaldte det ”ulækkert”, at hun ikke måtte bære slør for ansigtet i skolen 27. Sep 2013 Af Aia Fog I 2003 gav Englands daværende premierminister Tony Blair et interview til bladet Vanity Fair. I forbindelse med interviewet bad journalisten på et tidspunkt Blair om at indvie læserne i hans forankring i den kristne tro. Inden Blair kunne nå at svare, brød hans spindoktor, Alistair Campbell, ind i interviewet og sagde: ”I´m sorry, we don´t do God” (”Vi gør os ikke i Gud”). Ingen måtte stødes på deres religion [!!!] Denne afbrydelse skabte vild debat i England,… Read more »

Thomas A. Fog
Thomas A. Fog
8 years ago

Jyllandsposten har i sektion Newton et stort opsat tema helliget de danske jøders flugt til Sverige – Pro et Contra. Nogle hjalp, andre tog betaling, andre stak og atter andre gjorde ingenting. Hvad er overhovedet interessant i denne unikke sammenhæng, når alt er endevendt og endegyldigt nuanceret og gennemrelativeret? – Intet? Eller afhænger sandheden af den virkelighed, man i dag vil dyrke? Eller: ville vi gøre det igen, med den mentalitet vi nu har og de minoriteters indstilling, vi i dag konfronteres med? Faktum var dengang, at 7000 jøder slap over Øresund, og at nogen påtog sig risikoen og gjorde… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago

Här måste jag invända. Har inte sett filmen som länkas till ännu, angående räddningsaktionen av de danska judarna. Självklart ska danskarna tackas, men även den skånska fiskeflottan (främst från Malmö) som mötte upp mitt i sundet och tog lika stora risker, för att aktionen överhuvudtaget skulle vara möjlig. Detta är fullständigt okänt i Sverige, utom för de inblandade som ännu lever, och för en liten intresserad skara.

Victor
Victor
8 years ago

Stutthof kender jeg udmærket – kendte både folk, der var der og andre, der var i Terezin. Lad være med at blande de to lejre sammen.

Victor
Victor
8 years ago

” 150 kommunister, der blev deporteret til Theresienstadt”.

?????

WTF!

Den historie har jeg aldrig hørt…

Santor
Santor
8 years ago

Vi skal naturligvis klappe af deres indrømmelser men samtidigt skal de selv have lov til at fjerne den brækklat de har efterladt og i sidste ende straffes for deres efterladenhed.

Det går ikke at vi selv er efterladne når pointene skal gøres op.

Santor
Santor
8 years ago
Reply to  Santor

Det er måske lige på sin plads at fortælle at min kommentar var til “Antiracisternes bitre pille”.

Marit
Marit
8 years ago
Reply to  Santor

Antirasistisk senter i Norge, med muslimen Shoaib Sultan som “ekstremisme-ekspert”, er et underbruk av Islamsk Råd Norge (IRN), hvor Sultan var generalsekretær i 2007-2010. Muslimer kan IKKE være rasister. Det er det bare hvite, kristne som kan. Å “kritisere IslamNet nå, er taqyya og spill for galleriet.
Jeg tror ingenting på ham, før han konfronterer rasismen og diskrimineringen i islam.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x