8
okt
Seneste opdatering: 8/10-13 kl. 2304
45 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 08.10.2013 185603

Det blir allt tydligare att svenska journalister lever i en drömvĂ€rld, en masspsykos. Symtomen ligger i öppen dag: bristande verklighetsuppfattning, ihĂ„llande hallucinationer och en grĂ€nslös aggressivitet mot dem som hallucinatoriskt upplevs som fiender – inte den politiska makten, utan uppdragsgivarna, svenska folket.

Det senaste exemplet i den strida floden av alster utan verklighetsförankring övertrĂ€ffar det mesta i grovhet, och det vill inte sĂ€ga lite. Tidskriften Neo (lĂŠs anmeldelsen)  har av outgrundliga skĂ€l lĂ„tit den i Manchester boende judiske rabbinen Dan Korn  recensera Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelins bok “Invandring och mörklĂ€ggning”. Rubriken lyder: “FOLIEHATTAR. (* Foliehat)

Dan_Korn,_författareFaktaargument Ă€r inte journalisters starka sida, och Dan Korn – som för övrigt inte Ă€r journalist, utan folklivsforskare och som sagt, rabbin – uppvisar inte ett enda. Kan det möjligen bero pĂ„ att Arnstbergs och Sandelins bok vilar pĂ„ en grundligt genomresearchad grund av fakta som inte gĂ„r att punktera, hur gĂ€rna Dan Korn Ă€n vill. I brist pĂ„ sakargument Ă„terstĂ„r den för PK-mĂ€nniskor inarbetade och oumbĂ€rliga nödutgĂ„ngen: kĂ€nsloregistret. Dan Korn sitter i en uppenbart obekvĂ€m sits. Han skruvar pĂ„ sig. Hur ska han ta sig ur det hĂ€r? Satans obehagligt uppdrag. ÅterstĂ„r att utan nĂ„gra sakargument ösa förakt och galla över boken och författarna. Det Ă€r ett pĂ„litligt koncept som brukar belönas bland faktaresistenta journalister och sĂ€kra den egna sköna grupptillhörigheten i PK-eliten, Ă„tminstone för en tid.

Kritik för vad författarna INTE har skrivit

Eftersom Dan Korn inte kan hitta nÄgra fel i bokens skrivna innehÄll ser han ingen annan utvÀg Àn att kritisera Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin för vad de INTE har skrivit, och för vad Dan Korn tycker sig lÀsa in att de har ANTYTT. Han skriver:

“Antydningarna om att invandringspolitiken skulle vara regeringens straff mot svenskar som röstat pĂ„ Sverigedemokraterna och att politiker och journalister konspiratoriskt verkar för att uppfostra Sveriges befolkning till invandrarkramare fĂ„r en osökt att tĂ€nka pĂ„ foliehattar.”

Foliehatt – en bumerang som slĂ„r tillbaka

TrĂ„kigt nog (för Dan Korn) har Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin inte antytt nĂ„got sĂ„dant. UtnĂ€mningen till foliehatt fĂ„r dĂ€rmed en bumerangeffekt och slĂ„r Dan Korn sjĂ€lv i huvudet. Han traskar vidare med sin icke-recension av vad författarna inte skriver, och sedan kan han inte bĂ€rga sig. Han klarar helt enkelt inte att hĂ„lla inne lĂ€ngre med sin egen privata agenda. Den mĂ„ste ut, till varje pris. Ingen har bett att fĂ„ ta del av den, men det Ă€r den som betyder nĂ„got, inte den bok han Ă€r satt att recensera. Det Ă€r just hĂ€r skon skaver – hĂ€r finns sjĂ€lva orsaken till att boken naggar pĂ„ Dan Korns mĂ„ngkulturalistiska sinnesfrid. Som ett myggbett som inte vill sluta klia. Korn skriver:

”Det största problemet med boken Ă€r egentligen inte vad författarna skriver, utan vad de inte skriver. De skriver att den stora invandringen hotar den svenska etniciteten. DĂ„ hade det varit vĂ€rdefullt om de kommit med nĂ„gon form av programförklaring. Varför Ă€r det fel att den svenska etniciteten Ă€r hotad?”

Vilka Àr de verkliga foliehattarna?

Ja, varför Ă€r det fel att den svenska etniciteten Ă€r hotad? Dan Korn försöker hĂ„lla sig sĂ„ att han blir blĂ„ i ansiktet Ă€nda till slutet av texten. Men dĂ„ bryter det fram, det som han velat fĂ„ ur sig hela tiden: “Den svenska etniciteten Ă€r nĂ„got som borde avskaffas med omedelbar verkan.”

JasÄ pÄ det viset! Om vilken annan folkgrupp Àr det i dagens Sverige tillÄtet att uttrycka sig pÄ det sÀttet?

“Den somaliska etniciteten Ă€r nĂ„got som borde avskaffas med omedelbar verkan.”

Eller Dan Korns egen etnicitet:

“Den judiska etniciteten Ă€r nĂ„got som borde avskaffas med omedelbar verkan.”

Nej, sÄdant fÄr inte uttalas. Men exakt vad Àr det som fÄr allsköns debattörer, politiker och journalister att tro att det Àr fritt fram att uttrycka att de vill ha en etnisk rensning av svenskar? Vilka Àr de verkliga foliehattarna?

“Det Ă€r uppenbart att herrarna Arnstberg och Sandelin lever i en svartvit verklighet”

skriver Dan Korn. Den bumerangen visste var den tog.

Journalister Àr en yrkeskÄr i glashus

The Engelsbergs Seminar 2011

“Journalister Ă€r en yrkeskĂ„r i glashus” skriver DN-journalisten Nathan Shachar i en ledare i tisdagens Dagens Nyheter och tar mediehysterin kring det pĂ„stĂ„dda registret av romer som exempel. Journalistdrevet som drogs igĂ„ng av Nathan Shachars kollega pĂ„ Dagens Nyheter, Niklas Orrenius, hade som allt annat som skrivs om romer som utgĂ„ngspunkt att romer Ă€r en diskriminerad och missgynnad grupp – nĂ€r det i sjĂ€lva verket Ă€r sĂ„ att de har fĂ„tt och fĂ„r större förmĂ„ner Ă€n nĂ„gon annan folkgrupp i Sverige. Och nĂ€r romer begĂ„r och döms för grova brott, dĂ„ lĂ„ter journalisterna avsiktligt bli att rapportera. För det skulle ju skada den bild av romerna som journalisterna har beslutat ska gĂ€lla – som renodlade oskyldiga offer. Nathan Shachar skriver:

“Under debatten kring romerna har ivriga personer i mediebranschen störtat fram för att exponera sin fördomsfrihet och yrka pĂ„ total öppenhet. Men vi sitter i glashus. Vi sĂ€rbehandlar systematiskt. Ett exempel: en ledande rom, flera gĂ„nger ordförande i Romernas riksförbund, dömdes i fjol för hĂ€leri och narkotikabrott. Han var tveklöst en offentlig person, som dessutom byggt sitt renommĂ© pĂ„ kampen mot knarket. Det var en odiskutabel nyhet, av den typ som brukar alstra löpsedlar – men jag har lyckats driva upp den i precis tvĂ„ svenska medier: SkĂ„nska Dagbladet och Kristianstadsbladet.”

“I de flesta lĂ€nder vore detta otĂ€nkbart. Den journalist eller redaktör som bestĂ€mmer att allmĂ€nheten inte tĂ„l höra sĂ„dant har dĂ€rmed avslöjat nĂ„got om sig sjĂ€lv: Att han inte förmĂ„r bortse frĂ„n den straffades etnicitet. “

“PĂ„var och inkvisitorer stĂ€ndigt pĂ„ sprĂ„ng”

Nathan Shachar fortsÀtter:

“Antirasismen Ă€r en storartad tradition. Men den svenska antirasismen söker inte risker, den söker konsensus, och den hĂ„ller pĂ„ att förvandlas till en kyrka, med pĂ„var och inkvisitorer stĂ€ndigt pĂ„ sprĂ„ng för att lysa i bann och sĂ€tta Ă„sikter pĂ„ index.”

De tankar som Nathan Shachar uttrycker i ledaren verkar ha stĂ„tt pĂ„ tillvĂ€xt ganska lĂ€nge. Han bor och arbetar utomlands och har uppenbarligen undgĂ„tt att smittas av den dödande politiska korrekthet och det lögnklimat som hans i Sverige boende kolleger har skapat och sjĂ€lva hĂ„ller pĂ„ att kvĂ€vas av. Det gĂ„r nĂ€mligen att leva i, med och av lögner – ett tag. Men det Ă€r tidsbegrĂ€nsat. Till slut har man knutit snaran sĂ„ hĂ„rt kring sin egen hals att man inte klarar att ta sig ur den.

“FullstĂ€ndigt oacceptabel rubrik”

Eftertankens kranka blekhet har nu slagit Paulina Neuding, chefredaktör för Neo. PÄ Facebook skriver hon:

“Jag har missat rubriken till vĂ„r recension. Den Ă€r fullstĂ€ndigt oacceptabel, och jag beklagar detta, det Ă€r frĂ„gan om ett olycksfall i arbetet. Jag kommer Ă€ven att skriva detta i kommande nummer. “

Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin har begÀrt plats för en replik i Neo.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

45 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ladulaas
Ladulaas
10 years ago

Varför andra folk vill att svenska etniciteten skall försvinna Ă€r ganska enkel: De rĂ€knar med att deras eget “lebensraum” skall utökas. Det Ă€r svĂ„rare att förstĂ„ den svenska PK-maffians motiv: Till största delen tror jag att det beror pĂ„ den fanatiska antiintellektualismen, som rĂ„der inom vĂ€nsterkollektivet Ă€nda sedan 60-talet. DĂ€r Ă€r nog en mycket stor del av förklaringen till den konsekventa brist pĂ„ förmĂ„ga att föra logiska resonemang. De kan helt enkelt inte tĂ€nka ut vad som blir resultatet av en sĂ„dan extrem invandring, som Europa och fr.a. Sverige i dag utsĂ€tts för. De kan inte rĂ€kna ut att, om… Read more »

SkÄning
SkÄning
10 years ago

Som avslutande kommentar kan jag sĂ€ga till Dan Korn att jag Ă€ntligen förstĂ„r vad du menade med dina citat om “etnicitet”, men du bör nog inte rĂ€kna med att sĂ€rskilt mĂ„nga begriper det, vare sig hĂ€r pĂ„ denna sidan eller bland vanliga medier. Jag tror nĂ€mligen inte ens att din recension hade blivit publicerat om du hade blivit korrekt uppfattad av de ansvariga. Vad som Ă€r konspiration eller en mörklĂ€ggning kan vi lĂ€mna dĂ€rhĂ€n. DĂ€remot tycker jag att det Ă€r lite mĂ€rkligt av dig att sĂ€ga att Sandelin & Arnstberg sjĂ€lva har fallit pĂ„ greppet att inte tala om etnisk… Read more »

Dan Korn
Dan Korn
10 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Det ger jag dig helt rÀtt i, kÀre SkÄning.

Dan Korn
Dan Korn
10 years ago

Affe, det ordet Àr mörklÀggning. Problemet Àr att för att lyfta pÄ den mörklÀggningen krÀvs mer undersökande journalistik och den har Arnstberg och Sandelin inte gjort. DÀremot har de efterlyst sÄn journalistik i boken.

Affe
Affe
10 years ago

“Jag tror precis som du, att hĂ€r finns mycket bollande med siffror och annat som inte kommer fram.”

Hur skulle beskriva det med ett enda ord?

Dan Korn
Dan Korn
10 years ago

Nej, Affe, jag skriver inte att kostnaderna för invandringen Àr lÀtt tillgÀngliga. Det tror jag inte alls att de Àr. Jag skriver att de siffror Arnstberg och Sandelin presenterar Àr lÀtt tillgÀngliga. Det Àr allt en vÀldig skillnad.
Jag tror precis som du, att hÀr finns mycket bollande med siffror och annat som inte kommer fram. Problemet med Sandelin och Arnstberg Àr ju att de sÀger sig lyfta pÄ förlÄten, men det gör de inte.

Affe
Affe
10 years ago
Reply to  Dan Korn

“Jag tror precis som du, att hĂ€r finns mycket bollande med siffror och annat som inte kommer fram.”

Hur skulle du beskriva det med ett enda ord?

Dan Korn
Dan Korn
10 years ago

Det svarar jag gĂ€rna pĂ„, Magnus. Det kan man göra som exempelvis Dick Erixon flera gĂ„nger gjort pĂ„ sin blogg. Han har flera gĂ„nger skrivit om att obegrĂ€nsad invandring hotar de sociala systemen i Sverige. Han har ocksĂ„ mĂ„nga gĂ„nger i nĂ€rmast lyriska ordalag skrivit om svensk kultur av skilda slag. Och det Ă€r ju just det jag saknar hos Arnstberg och Sandelin. Jag fĂ„r en kĂ€nsla av att de lĂ€st sĂ„ mycket av dessa fördömande journalisters texter att de faktiskt blivit pĂ„verkade, att de inte vĂ„gar stĂ„ upp för svenskheten av rĂ€dsla för att kallas rasister. DĂ€rmed blir boken… Read more »

Affe
Affe
10 years ago
Reply to  Dan Korn

@ Dan Korn, Du skriver att siffror över invandringens omfattning och kostnader Ă€r lĂ€tt tillgĂ€ngliga. Jag har under nĂ„gra Ă„r sammanstĂ€llt och visualiserat statistik angĂ„ende detta pĂ„ min blogg. Socialbidrag i kommunerna har blivit nĂ„gra av mina mest populĂ€ra inlĂ€gg. Jag har fĂ„tt över hundra förfrĂ„gningar om enskilda kommuner som jag har levererat. FörfrĂ„gningarna har kommit bĂ„de frĂ„n privatpersoner, politiker och akademiker. Varför har inte alla dessa personer sjĂ€lva gĂ„tt till det “lĂ€tt tillgĂ€ngliga” materialet? Kan ocksĂ„ tillĂ€gga att förra Ă„ret var det bra mycket krĂ„ngligare att fĂ„ fram siffror Ă€n Ă„ret innan. I Ă„r var det sĂ„ krĂ„ngligt att… Read more »

Affe
Affe
10 years ago
Reply to  steen

Just invandringens totala kostnader kommer nog alltid vara föremÄl för debatt, eftersom man kan rÀkna pÄ sÄ mÄnga olika sÀtt. Den senaste i raden Àr vÀl Jan Tullberg som kom fram till 85-105 miljarder.

elwee
elwee
10 years ago
Reply to  Affe

Intressant Affe. Det Ă€r ju Ă€ndĂ„ sĂ„ att statistiken tas fram bl a som underlag för politiska beslut. Om man dĂ„ i den politiska korrekthetens namn suddar ut jĂ€mförelser mellan grupper, tidsperioder och hĂ€ndelser sĂ„ Ă€r ju nĂ€mnda statistiska underlag helt vĂ€rdelöst som beslutsunderlag och sĂ„ledes kan SCB lĂ€ggas ner utan att nĂ„got försĂ€mras med det. SĂ„, pĂ„ vilka grunder tas dĂ„ besluten i frĂ„gor rörande invandring, kriminalvĂ„rd, tilldelning av resurser till polisen, osv om man inte kan utlĂ€sa nĂ„got ur den förda statistiken? Eller Ă€r det sĂ„ att de “officiella”handlingarna som visas för allmĂ€nheten Ă€r ordentligt rumphuggna jĂ€mfört med… Read more »

Affe
Affe
10 years ago
Reply to  elwee

@elwee SCB för ju statistik över en mĂ€ngd omrĂ„den. De sköter nog sitt jobb i de flesta fall. Faktum Ă€r att just SCB inte Ă€r riktigt sĂ„ illa. Till exempel var det nĂ€r plötsligt ett beslut togs 2011 att SCB inte lĂ€ngre skulle föra statistiken över socialbidrag i kommunerna som det började bli krĂ„ngligt. NĂ€r ett sĂ„dant beslut tas och det resulterar i att statistiken blir mer svĂ„rĂ„tkomlig, Ă€r det svĂ„rt att inte bli misstĂ€nksam. Det finns Ă€ndĂ„ mycket som skulle kunna bli bĂ€ttre Ă€ven pĂ„ SCB. Det finns massor av statistik som Ă€nnu inte Ă€r införd i deras offentliga… Read more »

SkÄning
SkÄning
10 years ago

En synnerligen intressant trĂ„d detta blev. Jag mĂ„ste erkĂ€nna att jag kanske missförstod Dan Korn en aning. InlĂ€ggen hĂ€r förtydligar ju en aning, och precis som med Jimmie Åkesson sĂ„ styr man ju inte rubriksĂ€ttningen pĂ„ sina artiklar. Jag hĂ„ller dock inte med om den ganska platta kritiken av boken (som jag sjĂ€lv bara Ă€r halvvĂ€gs igenom). Jag tycker knappast att det kĂ€nns som ett “hafsverk”. Inte mer Ă€n en bok av den typen kan bli. Varför avkrĂ€va Sandelin & Arnstberg att ta upp det etniska perspektivet pĂ„ Sveriges förvandling? SjĂ€lvklart Ă€r det intressant, precis som Dan Korn beskriver sina… Read more »

Dan Korn
Dan Korn
10 years ago
Reply to  SkĂ„ning

Visst agerar svensk media som en lÀmmelflock! (Och att det inte Àr en ny företeelse kan du förresten lÀsa i min bok om 1950-talets rÀttsröteaffÀrer. Dagens situation Àr som en stilla sommarflÀkt, i jÀmförelse med den tidens orkanstyrka) Att Reinfelt av rÀdsla för att bli kallas rasist agerar svekfullt mot sina egna vÀljare Àr ocksÄ tydligt. Men se det Àr just dÀr konspirationsidéerna kommer in. Detta sker nÀmligen helt öppet, för vem som har ögon att se med. Konspirationerna sker i det fördolda och det dÀr med den hemliga agendan, det Àr det jag inte tror pÄ.

Magnus
Magnus
10 years ago
Reply to  Dan Korn

Dan, om man dristar sig till att försöka beskriva, ta reda pĂ„, orsakerna till denna rĂ€dsla för stigmatisering (rasistepitetet) och hur skampĂ„lestĂ€mpeln har kunnat vĂ€xa sig till en sĂ„ ofantligt viktig Ă„terhĂ„llande faktor för mĂ€nniskor; hur lĂ„ter sig detta göras med mindre Ă€n att “foliehatten” Ă„ker pĂ„?

SkÄning
SkÄning
10 years ago
Reply to  Dan Korn

Nu slÄr du knut pÄ dig sjÀlv. Vem har sagt att det sker i det fördolda (om det ens Àr krav för en konspiration). Var exakt i boken skriver man detta? OK, Per Schlingmann, Reinfeldt och nÄgon PR-konsultbyrÄ, har nog tragglat igenom detta mÄnaderna innan valet, och bevisar att Àven den bÀsta PR-byrÄ kan ha fel.

Bergfast
Bergfast
10 years ago

Julia Caesar gör en intressant recension av Dan Korns recension av Karl-Olov Arnstbergs och Gunnar Sandelins bok
 En viss feltolkning av Julia Caesar kan man dock se i just pĂ„stĂ„endet att det skulle vara Dan Korn sjĂ€lv som ville mena att “Den svenska etniciteten Ă€r nĂ„got som borde avskaffas med omedelbar verkan”. Den meningen verkar istĂ€llet vara en hĂ€nsyftning till att sĂ„dana Ă„sikter anses av Dan Korn förekomma bland en del mĂ€nniskor
 DĂ€remot Ă€r meningen av Dan Korn, som sĂ€ger:
” Det största problemet med boken Ă€r egentligen inte vad författarna skriver, utan vad de inte skriver. De skriver att den… Read more »

Dan Korn
Dan Korn
10 years ago
Reply to  Bergfast

Ja, varför Àr det fel att den svenska etniciteten Àr hotad? Du har gett ett utmÀrkt svar pÄ den frÄgan. Men det har inte Arnstberg och Sandelin gjort. Jag upprepar för femtielfte gÄngen att boken haltar dÀrför att Arnstberg och Sandelin inte besvarar frÄgan. Att jag med denna frÄga inte underförstÄtt anser att det inte skulle göra nÄgot att den svenska etniciteten Àr hotad, har jag vÀl redan besvarat sÄ mÄnga gÄnger nu, att det inte för nÄgonting till att Àn en gÄng dra den trallen.

Dan Korn
Dan Korn
10 years ago

Julia, du har en förmĂ„ga att tro dig tolka andra mĂ€nniskors kĂ€nslor och tankar. Det blir riktigt roligt ibland, nĂ€r du tror dig veta hur jag tĂ€nkt! Det tror sjutton det att jag hade rĂ€knat med debatt pĂ„ min recension! Och sĂ„ lĂ€nge debatten förs Ă€rligt, Ă€r jag den förste att vĂ€lkomna den. Men du Ă€r inte Ă€rlig. Du har lagt orden att svensk etnicitet skall avskaffas med omedelbar verkan i min mun. Det Ă€r inte bara lögn. Det visar tyvĂ€rr ocksĂ„ att du underskattar dina lĂ€sares intelligens. Jag vill ocksĂ„ pĂ„peka att jag inte alls kallat Arnstberg och Sandelin… Read more »

trackback

[…] Seneste indlĂŠg Ibn Warraq: Korstogene og jihad Tommy Robinson: Newsnight og Channel 4 Julia Caesar: De verkliga foliehattarna Et svensk liv er billigt Give me your tired, your poor, your huddled masses.. “The LeftÂŽs […]

Jenny
Jenny
10 years ago

Kalla oss gĂ€rna foliehattar…men det gĂ„r inte att bortse frĂ„n att vĂ„ra politiker har öppnat upp Sveriges grĂ€nser, dĂ„ ett invandringskritiskt parti har kommit in i riksdagen. Vi vet hur bl.a. Bengt Westerberg agerade nĂ€r ny demokrati kom och hur vĂ„ra vettlösa politiker agerar idag.

PĂ„ den hĂ€r punkten fĂ„r svenskarna aldrig sin vilja fram. VĂ„ra politiker tar inget ansvar för Sveriges framtid. Bollen Ă€r dock i rullning och den normalt mycket snĂ€lla etniska svensken börjar att bli förbannad…

odd. s.
odd. s.
10 years ago

I Ăžvrigt er han ikke helt sĂ„ tosset ham Dan Korn. Her er lidt fra hans egen blog http://dankorn.wordpress.com/2013/10/09/jag-vill-inte-avskaffa-svensk-etnicitet-med-omedelbar-verkan : “En begrĂ€nsning av invandringen Ă€r en sjĂ€lvklarhet för de flesta svenskar. FrĂ„gan Ă€r inte om invandringen skall begrĂ€nsas, utan hur mycket. SĂ„ som systemet nu Ă€r utformat gynnas dessutom bedragare, som förstör sina legitimationshandlingar för att fĂ„ stanna. Jag Ă€r givevis djupt tacksam mot Sverige för att min far, nĂ€r han kom till Sverige som flykting 1942 fick stanna. Det rĂ€ddade hans liv. Men det vore blÄögt och dumt att inte inse att samhĂ€llsbygget i dag hotas av en obegrĂ€nsad… Read more »

odd. s.
odd. s.
10 years ago

Nu synes jeg faktisk ikke at Dan Korns anmeldelse af ‘Invandring och mörklĂ€ggning’ var sĂ„ elendig og ensidig som Julia Cesar Ă„benbart mener. Slet ikke hvis man lige husker pĂ„ at det er en svensker der har anmeldt bogen i Sverige, det kunne have vĂŠret meget vĂŠrre! De eneste problemer jeg kan se med anmeldelsen, er (1) kommentaren om foliehatte, og (2) at han Ă„benbart ikke kan se at selv om InvandrarvĂ€rkets og CBSs tal og data er let tilgĂŠngelige, sĂ„ bliver de IKKE offentliggjort i svenske medier! Ellers synes jeg bare at Dan Korn efterlyser et mere nuanceret billede… Read more »

kurt RosenstrĂžm
kurt RosenstrĂžm
10 years ago

“Det blir allt tydligare att svenska journalister lever i en drömvĂ€rld, en masspsykos. Symtomen ligger i öppen dag: bristande verklighetsuppfattning, ihĂ„llande hallucinationer och en grĂ€nslös aggressivitet mot dem som hallucinatoriskt upplevs som fiender – inte den politiska makten, utan uppdragsgivarna, svenska folket.” De lever, som jeg skriver i min bog Humanismens elendighed i forpligtelsens univers. Derfor er det argeligt den ikke offentligt bliver anmeldt og emnerne evt. diskuteret. Hvad er forpligtelsens univers-det forklarer jeg i en naturligvis ikke offentliggjort kronik: Forpligtelsens univers. Afvist af tre dagblade, selvom det mĂ„ske er den bedste kronik jeg har skrevet. Findes pĂ„ nettet. Den… Read more »

odd. s.
odd. s.
10 years ago

UdmĂŠrket kronik Kurt RosenstrĂžm!

Nu skal jeg ikke gĂžre mig klog pĂ„ grunden til at du ikke fik din kronik offentliggjort. Om det var fordi du sendte den til Information, Politiken og det hedengangne (fri) Aktuelt, eller at den mĂ„ske var lige lovlig lang (3*A4 + det lĂžse…). 😉

Men, bestemt en lĂŠsevĂŠrdig kronik, som jeg hurtig fandt pĂ„ en ‘kollega-side’; Uriasposten (hĂ„ber at det er O.K. at linke til dem.):

http://www.uriasposten.net/archives/49641

kurt RosenstrĂžm
kurt RosenstrĂžm
10 years ago
Reply to  steen

Du har en dÄrlig hukommelse Steen, men det har jeg ogsÄ, sÄ jeg bebrejder ikke nogen noget.

kurt RosenstrĂžm
kurt RosenstrĂžm
10 years ago
Reply to  odd. s.

Kun til politiken var den sÄ lang. Til Berlingske og JP var den kortere.

Johan
Johan
10 years ago

En synnerligen intressant krönika. Tack Julia!
Ord och inga visor om hur det gÄr nÀr den granskande makten gÄr samman med den politiska, eller till och med driver den politiska framför sig.

Ja, det finns mĂ„nga goa uttryck som kan appliceras pĂ„ dessa “tyckandets despoter”
– Faktaresistenta (fanatiskt önsketĂ€nkande)
– Verbalinkontinenta (ohjĂ€lpligt förĂ€lskade i sin egen röst)
– Analysimpotenta (att tĂ€nka sjĂ€lv kan göra ont…)
– Nyttoindolenta (Aj, nu gjorde det ont…)
– Godhetskongruenta (Det finns bara en godhet…)

Med andra ord en hyfsad definition av PK-elitens hantlangare…..

Dan Korn
Dan Korn
10 years ago

Högre tankar har jag haft om dig, Julia, Ă€n att du skulle köra med förfalskning. Jag har inte alls skrivit att svensk etnicitet Ă€r nĂ„got som skall avskaffas med omedelbar verkan. Jag har tvĂ€rt om efterlyst en diskussion om svensk etnicitet i boken, som svar pĂ„ alla de journalister och debattörer som tycks tycka att svensk etnicitet skall avskaffas, exempelvis Katarina Mazetti i Ica-kuriren i vĂ„ras. Min rabbinexamen och etniska bakgrund har inget med denna sak att göra. Det har dĂ€remot det faktum att jag skrivit över tio böcker om just svensk kultur. Jag ingĂ„r inte i nĂ„gon PK-maffia, utan… Read more »

Cavatus
10 years ago
Reply to  Dan Korn

“Arnstbergs och Sandelins bok Ă€r tyvĂ€rr ett fuskjobb”, skriver du. Skulle du kunna utveckla detta istĂ€llet för att nöja dig med en nedgörande kommentar. PĂ„ vilket sĂ€tt Ă€r den ett fuskjobb? Är det möjligen ett lĂ€tt sĂ€tt för dig att avfĂ€rda boken för att den uppenbara sanningar som Ă€r tabubelagda i den svenska debatten? Kom med konkreta exempel och belĂ€gg med vederhĂ€ftiga kĂ€llor, tack!

Julia Caesar
Julia Caesar
10 years ago
Reply to  Dan Korn

@ Dan Korn. BĂ„de Snaphanens lĂ€sare och jag Ă€r lĂ€skunniga, och du Ă€r inte felciterad. Du skriver: ”Det största problemet med boken Ă€r egentligen inte vad författarna skriver, utan vad de inte skriver. De skriver att den stora invandringen hotar den svenska etniciteten. DĂ„ hade det varit vĂ€rdefullt om de kommit med nĂ„gon form av programförklaring. Varför Ă€r det fel att den svenska etniciteten Ă€r hotad?” Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin har inte hĂ€vdat att den stora invandringen hotar den svenska etniciteten. Det Ă€r ett felaktigt pĂ„stĂ„ende – men du bygger som sagt din recension pĂ„ vad författarna INTE har… Read more »

trackback

[…] De verkliga foliehattarna, Julia Caesar […]

Arvid Falk
Arvid Falk
10 years ago

Paulina Neuding (sjÀlv judinna), som Àr chefredaktör och Àgare av tidskriften Neo, lÄter rabbinen Dan Korn framföra en Endlösung der Schwedenfrage:

“Den svenska etniciteten .. Ă€r nĂ„got som borde avskaffas med omedelbar verkan.”

Det hÀr bör anmÀlas som Hets mot Folkgrupp.

Även om JK skulle anse, att det Ă€r lagligt att föresprĂ„ka ett folkmord pĂ„ etniska svenskar… sĂ„ skulle det knappast gĂ„ helt spĂ„rlöst förbi.

SkÄning
SkÄning
10 years ago
Reply to  Arvid Falk

Arvid, det finns prejudikat pĂ„ detta och lagens förarbeten Ă€r solklara. “Majoritetsgrupper” kan aldrig bli utsatta av hets frĂ„n “minoritetsgrupper”. Det skulle aldrig bli en fĂ€llande dom eftersom lagen inte skyddar oss. AlltsĂ„ skulle JK aldrig ta upp frĂ„gan. Det har hĂ€nt förr, fast kanske aldrig tidigare sĂ„ hĂ€r explicit om “avskaffning”. Med god tolkning syftar han pĂ„ utblandning nĂ€r han sĂ€ger “avskaffas”. Olagligt Ă€r det dock inte. Men om Karl-Olov Arnstberg vĂ€nder pĂ„ begreppen kan han mycket vĂ€l bli fĂ€lld. VĂ€lkommen till den svenska Tryckfrihetsförordningen (HMF finns Ă€ven under brottsbalken för yttranden som sker utan ansvarig utgivare, men det… Read more »

Juristen
Juristen
10 years ago
Reply to  SkĂ„ning

@SkĂ„ning October 2013 – 02:22 :

“…det finns prejudikat pĂ„ detta och lagens förarbeten Ă€r solklara. “Majoritetsgrupper” kan aldrig bli utsatta av hets frĂ„n “minoritetsgrupper”. ”

Jag har Ă„terkommande uppmĂ€rksammat samma mĂ€rkliga svenska resonemang. Vilket Ă€r intressant, eftersom det analogt innebĂ€r att apartheid inte torde klassas som diskriminering enligt samma svenska “logik”…

SkÄning
SkÄning
10 years ago
Reply to  Juristen

Rent logiskt har du rÀtt angÄende aparheid. Dock fÄr man invÀnda pÄ en punkt. Den hÀr juridiska fnurran i Sverige, gÀller Àn sÄ lÀnge bara yttrandefriheten, som om det inte skulle vara illa nog. Ren etnisk diskriminering inför lagen i övrigt, Àr faktiskt förbjuden, oavsett majoritet/minoritet.

PisseNisse i HökarÀngen
PisseNisse i HökarÀngen
10 years ago

Som “proud friend of Israel” brukar jag normalt inte kommentera utspel av denna typ, dĂ„ det bara brukar fĂ„ nĂ€tets antisemiter i spinn. Men att pĂ„bjuda utplĂ„ning av den svenska etniciteten Ă€r faktiskt rĂ€tt magstarkt, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ avsĂ€ndaradressen.

Ska bli intressant att höra hur Paulina Neuding tÀnkt. Om hon nu gjort det.

SkÄning
SkÄning
10 years ago
Reply to  steen

Men Steen. Jag avskyr lika mycket som du nĂ€r konspirationsteorierna om judar kablas fram som ett brev pĂ„ posten, efter en sĂ„n hĂ€r artikel, i en oĂ€ndlig tirad av inlĂ€gg. DĂ€remot kan jag inte riktigt förstĂ„ att man per definition ser alla svenska eller danska judar som sina vĂ€nner (med förbehĂ„llet att man Ă€r oenig). Jag tycker det Ă€r ganska uppenbart att det finns en del judar som har en grotesk dubbelmoral i den hĂ€r frĂ„gan. Judars rĂ€tt att överleva som en etnisk grupp och ha ett eget hemland, anses vara en sjĂ€lvklarhet. Att andra nationaliteter (och dĂ„ frĂ€mst de… Read more »

Gusten
Gusten
10 years ago

Det Ă€r vĂ€l ingen fel pĂ„ att vara “proud friend of Israel” om man nu vill vara det. Men det Ă€r viktigt att vĂ„ga kritisera Ă€ven judar som arbetar till försvarar för judisk identitet SAMTIDIGT som de vill slĂ„ sönder vĂ„r identitet. DessvĂ€rre finns det inte en enda judisk församling i Sverige som har försvarat de etniska svenskarnas rĂ€tt till sitt eget land. I stĂ€llet vĂ€ljer de att kritisera rörelser som vill bevara svensk identitet. Judarna om nĂ„gra borde visa respekt för vĂ„rt folk och inte önska livet ur oss, vilket Dan Korn faktiskt vill. Vi har stĂ€llt upp för… Read more »

Vienenburg
Vienenburg
10 years ago
Reply to  Gusten

Bra talat tillika ett synnerligen viktigt och korrekt pÄpekande!
Detta har pÄgÄtt i decennier och alla som pÄtalar detta obestridliga faktum stÀmplas genast med epitet av typ rasist/nazist/frÀmlingsfientlig/osv.

StÀller mig sjÀlv allt oftare frÄgan:
— Är sanningen anti-semistisk?

LarsS
LarsS
10 years ago

Det vil ingen ende tage, PK-eliten bliver ved med at fornĂŠgte virkeligheden og bekrĂŠfte hinandens utopia.

Julia, der findes tonsvis af artikler om hvorfor PKÂŽerne fortsĂŠtter ad dette spor (mod afgrunden), og her er en artikel fra 2009, som jeg synes fanger en hel del af denne essens:

“Ultimately these manoeuvres serve to defend the power, status and distinctiveness of the intellectual elite [34]. They are socially-adaptive over the short-term, even as they are biologically-maladaptive over the longer-term.”

http://medicalhypotheses.blogspot.dk/2009/11/clever-sillies-why-high-iq-lack-common.html

45
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x