8
okt
Seneste opdatering: 8/10-13 kl. 2304
45 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ta inn hele skjermen 08.10.2013 185603

Det blir allt tydligare att svenska journalister lever i en drömvärld, en masspsykos. Symtomen ligger i öppen dag: bristande verklighetsuppfattning, ihållande hallucinationer och en gränslös aggressivitet mot dem som hallucinatoriskt upplevs som fiender – inte den politiska makten, utan uppdragsgivarna, svenska folket.

Det senaste exemplet i den strida floden av alster utan verklighetsförankring överträffar det mesta i grovhet, och det vill inte säga lite. Tidskriften Neo (læs anmeldelsen)  har av outgrundliga skäl låtit den i Manchester boende judiske rabbinen Dan Korn  recensera Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelins bok “Invandring och mörkläggning”. Rubriken lyder: “FOLIEHATTAR. (* Foliehat)

Dan_Korn,_författareFaktaargument är inte journalisters starka sida, och Dan Korn – som för övrigt inte är journalist, utan folklivsforskare och som sagt, rabbin – uppvisar inte ett enda. Kan det möjligen bero på att Arnstbergs och Sandelins bok vilar på en grundligt genomresearchad grund av fakta som inte går att punktera, hur gärna Dan Korn än vill. I brist på sakargument återstår den för PK-människor inarbetade och oumbärliga nödutgången: känsloregistret. Dan Korn sitter i en uppenbart obekväm sits. Han skruvar på sig. Hur ska han ta sig ur det här? Satans obehagligt uppdrag. Återstår att utan några sakargument ösa förakt och galla över boken och författarna. Det är ett pålitligt koncept som brukar belönas bland faktaresistenta journalister och säkra den egna sköna grupptillhörigheten i PK-eliten, åtminstone för en tid.

Kritik för vad författarna INTE har skrivit

Eftersom Dan Korn inte kan hitta några fel i bokens skrivna innehåll ser han ingen annan utväg än att kritisera Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin för vad de INTE har skrivit, och för vad Dan Korn tycker sig läsa in att de har ANTYTT. Han skriver:

“Antydningarna om att invandringspolitiken skulle vara regeringens straff mot svenskar som röstat på Sverigedemokraterna och att politiker och journalister konspiratoriskt verkar för att uppfostra Sveriges befolkning till invandrarkramare får en osökt att tänka på foliehattar.”

Foliehatt – en bumerang som slår tillbaka

Tråkigt nog (för Dan Korn) har Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin inte antytt något sådant. Utnämningen till foliehatt får därmed en bumerangeffekt och slår Dan Korn själv i huvudet. Han traskar vidare med sin icke-recension av vad författarna inte skriver, och sedan kan han inte bärga sig. Han klarar helt enkelt inte att hålla inne längre med sin egen privata agenda. Den måste ut, till varje pris. Ingen har bett att få ta del av den, men det är den som betyder något, inte den bok han är satt att recensera. Det är just här skon skaver – här finns själva orsaken till att boken naggar på Dan Korns mångkulturalistiska sinnesfrid. Som ett myggbett som inte vill sluta klia. Korn skriver:

”Det största problemet med boken är egentligen inte vad författarna skriver, utan vad de inte skriver. De skriver att den stora invandringen hotar den svenska etniciteten. Då hade det varit värdefullt om de kommit med någon form av programförklaring. Varför är det fel att den svenska etniciteten är hotad?”

Vilka är de verkliga foliehattarna?

Ja, varför är det fel att den svenska etniciteten är hotad? Dan Korn försöker hålla sig så att han blir blå i ansiktet ända till slutet av texten. Men då bryter det fram, det som han velat få ur sig hela tiden: “Den svenska etniciteten är något som borde avskaffas med omedelbar verkan.”

Jaså på det viset! Om vilken annan folkgrupp är det i dagens Sverige tillåtet att uttrycka sig på det sättet?

“Den somaliska etniciteten är något som borde avskaffas med omedelbar verkan.”

Eller Dan Korns egen etnicitet:

“Den judiska etniciteten är något som borde avskaffas med omedelbar verkan.”

Nej, sådant får inte uttalas. Men exakt vad är det som får allsköns debattörer, politiker och journalister att tro att det är fritt fram att uttrycka att de vill ha en etnisk rensning av svenskar? Vilka är de verkliga foliehattarna?

“Det är uppenbart att herrarna Arnstberg och Sandelin lever i en svartvit verklighet”

skriver Dan Korn. Den bumerangen visste var den tog.

Journalister är en yrkeskår i glashus

The Engelsbergs Seminar 2011

“Journalister är en yrkeskår i glashus” skriver DN-journalisten Nathan Shachar i en ledare i tisdagens Dagens Nyheter och tar mediehysterin kring det påstådda registret av romer som exempel. Journalistdrevet som drogs igång av Nathan Shachars kollega på Dagens Nyheter, Niklas Orrenius, hade som allt annat som skrivs om romer som utgångspunkt att romer är en diskriminerad och missgynnad grupp – när det i själva verket är så att de har fått och får större förmåner än någon annan folkgrupp i Sverige. Och när romer begår och döms för grova brott, då låter journalisterna avsiktligt bli att rapportera. För det skulle ju skada den bild av romerna som journalisterna har beslutat ska gälla – som renodlade oskyldiga offer. Nathan Shachar skriver:

“Under debatten kring romerna har ivriga personer i mediebranschen störtat fram för att exponera sin fördomsfrihet och yrka på total öppenhet. Men vi sitter i glashus. Vi särbehandlar systematiskt. Ett exempel: en ledande rom, flera gånger ordförande i Romernas riksförbund, dömdes i fjol för häleri och narkotikabrott. Han var tveklöst en offentlig person, som dessutom byggt sitt renommé på kampen mot knarket. Det var en odiskutabel nyhet, av den typ som brukar alstra löpsedlar – men jag har lyckats driva upp den i precis två svenska medier: Skånska Dagbladet och Kristianstadsbladet.”

“I de flesta länder vore detta otänkbart. Den journalist eller redaktör som bestämmer att allmänheten inte tål höra sådant har därmed avslöjat något om sig själv: Att han inte förmår bortse från den straffades etnicitet. “

“Påvar och inkvisitorer ständigt på språng”

Nathan Shachar fortsätter:

“Antirasismen är en storartad tradition. Men den svenska antirasismen söker inte risker, den söker konsensus, och den håller på att förvandlas till en kyrka, med påvar och inkvisitorer ständigt på språng för att lysa i bann och sätta åsikter på index.”

De tankar som Nathan Shachar uttrycker i ledaren verkar ha stått på tillväxt ganska länge. Han bor och arbetar utomlands och har uppenbarligen undgått att smittas av den dödande politiska korrekthet och det lögnklimat som hans i Sverige boende kolleger har skapat och själva håller på att kvävas av. Det går nämligen att leva i, med och av lögner – ett tag. Men det är tidsbegränsat. Till slut har man knutit snaran så hårt kring sin egen hals att man inte klarar att ta sig ur den.

“Fullständigt oacceptabel rubrik”

Eftertankens kranka blekhet har nu slagit Paulina Neuding, chefredaktör för Neo. På Facebook skriver hon:

“Jag har missat rubriken till vår recension. Den är fullständigt oacceptabel, och jag beklagar detta, det är frågan om ett olycksfall i arbetet. Jag kommer även att skriva detta i kommande nummer. “

Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin har begärt plats för en replik i Neo.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
45 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ladulaas
Ladulaas
8 years ago

Varför andra folk vill att svenska etniciteten skall försvinna är ganska enkel: De räknar med att deras eget “lebensraum” skall utökas. Det är svårare att förstå den svenska PK-maffians motiv: Till största delen tror jag att det beror på den fanatiska antiintellektualismen, som råder inom vänsterkollektivet ända sedan 60-talet. Där är nog en mycket stor del av förklaringen till den konsekventa brist på förmåga att föra logiska resonemang. De kan helt enkelt inte tänka ut vad som blir resultatet av en sådan extrem invandring, som Europa och fr.a. Sverige i dag utsätts för. De kan inte räkna ut att, om… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago

Som avslutande kommentar kan jag säga till Dan Korn att jag äntligen förstår vad du menade med dina citat om “etnicitet”, men du bör nog inte räkna med att särskilt många begriper det, vare sig här på denna sidan eller bland vanliga medier. Jag tror nämligen inte ens att din recension hade blivit publicerat om du hade blivit korrekt uppfattad av de ansvariga. Vad som är konspiration eller en mörkläggning kan vi lämna därhän. Däremot tycker jag att det är lite märkligt av dig att säga att Sandelin & Arnstberg själva har fallit på greppet att inte tala om etnisk… Read more »

Dan Korn
Dan Korn
8 years ago
Reply to  Skåning

Det ger jag dig helt rätt i, käre Skåning.

Dan Korn
Dan Korn
8 years ago

Affe, det ordet är mörkläggning. Problemet är att för att lyfta på den mörkläggningen krävs mer undersökande journalistik och den har Arnstberg och Sandelin inte gjort. Däremot har de efterlyst sån journalistik i boken.

Affe
Affe
8 years ago

“Jag tror precis som du, att här finns mycket bollande med siffror och annat som inte kommer fram.”

Hur skulle beskriva det med ett enda ord?

Dan Korn
Dan Korn
8 years ago

Nej, Affe, jag skriver inte att kostnaderna för invandringen är lätt tillgängliga. Det tror jag inte alls att de är. Jag skriver att de siffror Arnstberg och Sandelin presenterar är lätt tillgängliga. Det är allt en väldig skillnad.
Jag tror precis som du, att här finns mycket bollande med siffror och annat som inte kommer fram. Problemet med Sandelin och Arnstberg är ju att de säger sig lyfta på förlåten, men det gör de inte.

Affe
Affe
8 years ago
Reply to  Dan Korn

“Jag tror precis som du, att här finns mycket bollande med siffror och annat som inte kommer fram.”

Hur skulle du beskriva det med ett enda ord?

Dan Korn
Dan Korn
8 years ago

Det svarar jag gärna på, Magnus. Det kan man göra som exempelvis Dick Erixon flera gånger gjort på sin blogg. Han har flera gånger skrivit om att obegränsad invandring hotar de sociala systemen i Sverige. Han har också många gånger i närmast lyriska ordalag skrivit om svensk kultur av skilda slag. Och det är ju just det jag saknar hos Arnstberg och Sandelin. Jag får en känsla av att de läst så mycket av dessa fördömande journalisters texter att de faktiskt blivit påverkade, att de inte vågar stå upp för svenskheten av rädsla för att kallas rasister. Därmed blir boken… Read more »

Affe
Affe
8 years ago
Reply to  Dan Korn

@ Dan Korn, Du skriver att siffror över invandringens omfattning och kostnader är lätt tillgängliga. Jag har under några år sammanställt och visualiserat statistik angående detta på min blogg. Socialbidrag i kommunerna har blivit några av mina mest populära inlägg. Jag har fått över hundra förfrågningar om enskilda kommuner som jag har levererat. Förfrågningarna har kommit både från privatpersoner, politiker och akademiker. Varför har inte alla dessa personer själva gått till det “lätt tillgängliga” materialet? Kan också tillägga att förra året var det bra mycket krångligare att få fram siffror än året innan. I år var det så krångligt att… Read more »

Affe
Affe
8 years ago
Reply to  steen

Just invandringens totala kostnader kommer nog alltid vara föremål för debatt, eftersom man kan räkna på så många olika sätt. Den senaste i raden är väl Jan Tullberg som kom fram till 85-105 miljarder.

elwee
elwee
8 years ago
Reply to  Affe

Intressant Affe. Det är ju ändå så att statistiken tas fram bl a som underlag för politiska beslut. Om man då i den politiska korrekthetens namn suddar ut jämförelser mellan grupper, tidsperioder och händelser så är ju nämnda statistiska underlag helt värdelöst som beslutsunderlag och således kan SCB läggas ner utan att något försämras med det. Så, på vilka grunder tas då besluten i frågor rörande invandring, kriminalvård, tilldelning av resurser till polisen, osv om man inte kan utläsa något ur den förda statistiken? Eller är det så att de “officiella”handlingarna som visas för allmänheten är ordentligt rumphuggna jämfört med… Read more »

Affe
Affe
8 years ago
Reply to  elwee

@elwee SCB för ju statistik över en mängd områden. De sköter nog sitt jobb i de flesta fall. Faktum är att just SCB inte är riktigt så illa. Till exempel var det när plötsligt ett beslut togs 2011 att SCB inte längre skulle föra statistiken över socialbidrag i kommunerna som det började bli krångligt. När ett sådant beslut tas och det resulterar i att statistiken blir mer svåråtkomlig, är det svårt att inte bli misstänksam. Det finns ändå mycket som skulle kunna bli bättre även på SCB. Det finns massor av statistik som ännu inte är införd i deras offentliga… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago

En synnerligen intressant tråd detta blev. Jag måste erkänna att jag kanske missförstod Dan Korn en aning. Inläggen här förtydligar ju en aning, och precis som med Jimmie Åkesson så styr man ju inte rubriksättningen på sina artiklar. Jag håller dock inte med om den ganska platta kritiken av boken (som jag själv bara är halvvägs igenom). Jag tycker knappast att det känns som ett “hafsverk”. Inte mer än en bok av den typen kan bli. Varför avkräva Sandelin & Arnstberg att ta upp det etniska perspektivet på Sveriges förvandling? Självklart är det intressant, precis som Dan Korn beskriver sina… Read more »

Dan Korn
Dan Korn
8 years ago
Reply to  Skåning

Visst agerar svensk media som en lämmelflock! (Och att det inte är en ny företeelse kan du förresten läsa i min bok om 1950-talets rättsröteaffärer. Dagens situation är som en stilla sommarfläkt, i jämförelse med den tidens orkanstyrka) Att Reinfelt av rädsla för att bli kallas rasist agerar svekfullt mot sina egna väljare är också tydligt. Men se det är just där konspirationsidéerna kommer in. Detta sker nämligen helt öppet, för vem som har ögon att se med. Konspirationerna sker i det fördolda och det där med den hemliga agendan, det är det jag inte tror på.

Magnus
Magnus
8 years ago
Reply to  Dan Korn

Dan, om man dristar sig till att försöka beskriva, ta reda på, orsakerna till denna rädsla för stigmatisering (rasistepitetet) och hur skampålestämpeln har kunnat växa sig till en så ofantligt viktig återhållande faktor för människor; hur låter sig detta göras med mindre än att “foliehatten” åker på?

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  Dan Korn

Nu slår du knut på dig själv. Vem har sagt att det sker i det fördolda (om det ens är krav för en konspiration). Var exakt i boken skriver man detta? OK, Per Schlingmann, Reinfeldt och någon PR-konsultbyrå, har nog tragglat igenom detta månaderna innan valet, och bevisar att även den bästa PR-byrå kan ha fel.

Bergfast
8 years ago

Julia Caesar gör en intressant recension av Dan Korns recension av Karl-Olov Arnstbergs och Gunnar Sandelins bok… En viss feltolkning av Julia Caesar kan man dock se i just påståendet att det skulle vara Dan Korn själv som ville mena att “Den svenska etniciteten är något som borde avskaffas med omedelbar verkan”. Den meningen verkar istället vara en hänsyftning till att sådana åsikter anses av Dan Korn förekomma bland en del människor… Däremot är meningen av Dan Korn, som säger:…” Det största problemet med boken är egentligen inte vad författarna skriver, utan vad de inte skriver. De skriver att den… Read more »

Dan Korn
Dan Korn
8 years ago
Reply to  Bergfast

Ja, varför är det fel att den svenska etniciteten är hotad? Du har gett ett utmärkt svar på den frågan. Men det har inte Arnstberg och Sandelin gjort. Jag upprepar för femtielfte gången att boken haltar därför att Arnstberg och Sandelin inte besvarar frågan. Att jag med denna fråga inte underförstått anser att det inte skulle göra något att den svenska etniciteten är hotad, har jag väl redan besvarat så många gånger nu, att det inte för någonting till att än en gång dra den trallen.

Dan Korn
Dan Korn
8 years ago

Julia, du har en förmåga att tro dig tolka andra människors känslor och tankar. Det blir riktigt roligt ibland, när du tror dig veta hur jag tänkt! Det tror sjutton det att jag hade räknat med debatt på min recension! Och så länge debatten förs ärligt, är jag den förste att välkomna den. Men du är inte ärlig. Du har lagt orden att svensk etnicitet skall avskaffas med omedelbar verkan i min mun. Det är inte bara lögn. Det visar tyvärr också att du underskattar dina läsares intelligens. Jag vill också påpeka att jag inte alls kallat Arnstberg och Sandelin… Read more »

trackback

[…] Seneste indlæg Ibn Warraq: Korstogene og jihad Tommy Robinson: Newsnight og Channel 4 Julia Caesar: De verkliga foliehattarna Et svensk liv er billigt Give me your tired, your poor, your huddled masses.. “The Left´s […]

Jenny
Jenny
8 years ago

Kalla oss gärna foliehattar…men det går inte att bortse från att våra politiker har öppnat upp Sveriges gränser, då ett invandringskritiskt parti har kommit in i riksdagen. Vi vet hur bl.a. Bengt Westerberg agerade när ny demokrati kom och hur våra vettlösa politiker agerar idag.

På den här punkten får svenskarna aldrig sin vilja fram. Våra politiker tar inget ansvar för Sveriges framtid. Bollen är dock i rullning och den normalt mycket snälla etniska svensken börjar att bli förbannad…

odd. s.
odd. s.
8 years ago

I øvrigt er han ikke helt så tosset ham Dan Korn. Her er lidt fra hans egen blog http://dankorn.wordpress.com/2013/10/09/jag-vill-inte-avskaffa-svensk-etnicitet-med-omedelbar-verkan : “En begränsning av invandringen är en självklarhet för de flesta svenskar. Frågan är inte om invandringen skall begränsas, utan hur mycket. Så som systemet nu är utformat gynnas dessutom bedragare, som förstör sina legitimationshandlingar för att få stanna. Jag är givevis djupt tacksam mot Sverige för att min far, när han kom till Sverige som flykting 1942 fick stanna. Det räddade hans liv. Men det vore blåögt och dumt att inte inse att samhällsbygget i dag hotas av en obegränsad… Read more »

odd. s.
odd. s.
8 years ago

Nu synes jeg faktisk ikke at Dan Korns anmeldelse af ‘Invandring och mörkläggning’ var så elendig og ensidig som Julia Cesar åbenbart mener. Slet ikke hvis man lige husker på at det er en svensker der har anmeldt bogen i Sverige, det kunne have været meget værre! De eneste problemer jeg kan se med anmeldelsen, er (1) kommentaren om foliehatte, og (2) at han åbenbart ikke kan se at selv om Invandrarvärkets og CBSs tal og data er let tilgængelige, så bliver de IKKE offentliggjort i svenske medier! Ellers synes jeg bare at Dan Korn efterlyser et mere nuanceret billede… Read more »

kurt Rosenstrøm
kurt Rosenstrøm
8 years ago

“Det blir allt tydligare att svenska journalister lever i en drömvärld, en masspsykos. Symtomen ligger i öppen dag: bristande verklighetsuppfattning, ihållande hallucinationer och en gränslös aggressivitet mot dem som hallucinatoriskt upplevs som fiender – inte den politiska makten, utan uppdragsgivarna, svenska folket.” De lever, som jeg skriver i min bog Humanismens elendighed i forpligtelsens univers. Derfor er det argeligt den ikke offentligt bliver anmeldt og emnerne evt. diskuteret. Hvad er forpligtelsens univers-det forklarer jeg i en naturligvis ikke offentliggjort kronik: Forpligtelsens univers. Afvist af tre dagblade, selvom det måske er den bedste kronik jeg har skrevet. Findes på nettet. Den… Read more »

odd. s.
odd. s.
8 years ago

Udmærket kronik Kurt Rosenstrøm!

Nu skal jeg ikke gøre mig klog på grunden til at du ikke fik din kronik offentliggjort. Om det var fordi du sendte den til Information, Politiken og det hedengangne (fri) Aktuelt, eller at den måske var lige lovlig lang (3*A4 + det løse…). 😉

Men, bestemt en læseværdig kronik, som jeg hurtig fandt på en ‘kollega-side’; Uriasposten (håber at det er O.K. at linke til dem.):

http://www.uriasposten.net/archives/49641

kurt Rosenstrøm
kurt Rosenstrøm
8 years ago
Reply to  steen

Du har en dårlig hukommelse Steen, men det har jeg også, så jeg bebrejder ikke nogen noget.

kurt Rosenstrøm
kurt Rosenstrøm
8 years ago
Reply to  odd. s.

Kun til politiken var den så lang. Til Berlingske og JP var den kortere.

Johan
Johan
8 years ago

En synnerligen intressant krönika. Tack Julia!
Ord och inga visor om hur det går när den granskande makten går samman med den politiska, eller till och med driver den politiska framför sig.

Ja, det finns många goa uttryck som kan appliceras på dessa “tyckandets despoter”
– Faktaresistenta (fanatiskt önsketänkande)
– Verbalinkontinenta (ohjälpligt förälskade i sin egen röst)
– Analysimpotenta (att tänka själv kan göra ont…)
– Nyttoindolenta (Aj, nu gjorde det ont…)
– Godhetskongruenta (Det finns bara en godhet…)

Med andra ord en hyfsad definition av PK-elitens hantlangare…..

Dan Korn
Dan Korn
8 years ago

Högre tankar har jag haft om dig, Julia, än att du skulle köra med förfalskning. Jag har inte alls skrivit att svensk etnicitet är något som skall avskaffas med omedelbar verkan. Jag har tvärt om efterlyst en diskussion om svensk etnicitet i boken, som svar på alla de journalister och debattörer som tycks tycka att svensk etnicitet skall avskaffas, exempelvis Katarina Mazetti i Ica-kuriren i våras. Min rabbinexamen och etniska bakgrund har inget med denna sak att göra. Det har däremot det faktum att jag skrivit över tio böcker om just svensk kultur. Jag ingår inte i någon PK-maffia, utan… Read more »

Cavatus
8 years ago
Reply to  Dan Korn

“Arnstbergs och Sandelins bok är tyvärr ett fuskjobb”, skriver du. Skulle du kunna utveckla detta istället för att nöja dig med en nedgörande kommentar. På vilket sätt är den ett fuskjobb? Är det möjligen ett lätt sätt för dig att avfärda boken för att den uppenbara sanningar som är tabubelagda i den svenska debatten? Kom med konkreta exempel och belägg med vederhäftiga källor, tack!

Julia Caesar
Julia Caesar
8 years ago
Reply to  Dan Korn

@ Dan Korn. Både Snaphanens läsare och jag är läskunniga, och du är inte felciterad. Du skriver: ”Det största problemet med boken är egentligen inte vad författarna skriver, utan vad de inte skriver. De skriver att den stora invandringen hotar den svenska etniciteten. Då hade det varit värdefullt om de kommit med någon form av programförklaring. Varför är det fel att den svenska etniciteten är hotad?” Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin har inte hävdat att den stora invandringen hotar den svenska etniciteten. Det är ett felaktigt påstående – men du bygger som sagt din recension på vad författarna INTE har… Read more »

trackback

[…] De verkliga foliehattarna, Julia Caesar […]

Arvid Falk
Arvid Falk
8 years ago

Paulina Neuding (själv judinna), som är chefredaktör och ägare av tidskriften Neo, låter rabbinen Dan Korn framföra en Endlösung der Schwedenfrage:

“Den svenska etniciteten .. är något som borde avskaffas med omedelbar verkan.”

Det här bör anmälas som Hets mot Folkgrupp.

Även om JK skulle anse, att det är lagligt att förespråka ett folkmord på etniska svenskar… så skulle det knappast gå helt spårlöst förbi.

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  Arvid Falk

Arvid, det finns prejudikat på detta och lagens förarbeten är solklara. “Majoritetsgrupper” kan aldrig bli utsatta av hets från “minoritetsgrupper”. Det skulle aldrig bli en fällande dom eftersom lagen inte skyddar oss. Alltså skulle JK aldrig ta upp frågan. Det har hänt förr, fast kanske aldrig tidigare så här explicit om “avskaffning”. Med god tolkning syftar han på utblandning när han säger “avskaffas”. Olagligt är det dock inte. Men om Karl-Olov Arnstberg vänder på begreppen kan han mycket väl bli fälld. Välkommen till den svenska Tryckfrihetsförordningen (HMF finns även under brottsbalken för yttranden som sker utan ansvarig utgivare, men det… Read more »

Juristen
Juristen
8 years ago
Reply to  Skåning

@Skåning October 2013 – 02:22 :

“…det finns prejudikat på detta och lagens förarbeten är solklara. “Majoritetsgrupper” kan aldrig bli utsatta av hets från “minoritetsgrupper”. ”

Jag har återkommande uppmärksammat samma märkliga svenska resonemang. Vilket är intressant, eftersom det analogt innebär att apartheid inte torde klassas som diskriminering enligt samma svenska “logik”…

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  Juristen

Rent logiskt har du rätt angående aparheid. Dock får man invända på en punkt. Den här juridiska fnurran i Sverige, gäller än så länge bara yttrandefriheten, som om det inte skulle vara illa nog. Ren etnisk diskriminering inför lagen i övrigt, är faktiskt förbjuden, oavsett majoritet/minoritet.

PisseNisse i Hökarängen
PisseNisse i Hökarängen
8 years ago

Som “proud friend of Israel” brukar jag normalt inte kommentera utspel av denna typ, då det bara brukar få nätets antisemiter i spinn. Men att påbjuda utplåning av den svenska etniciteten är faktiskt rätt magstarkt, särskilt med tanke på avsändaradressen.

Ska bli intressant att höra hur Paulina Neuding tänkt. Om hon nu gjort det.

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  steen

Men Steen. Jag avskyr lika mycket som du när konspirationsteorierna om judar kablas fram som ett brev på posten, efter en sån här artikel, i en oändlig tirad av inlägg. Däremot kan jag inte riktigt förstå att man per definition ser alla svenska eller danska judar som sina vänner (med förbehållet att man är oenig). Jag tycker det är ganska uppenbart att det finns en del judar som har en grotesk dubbelmoral i den här frågan. Judars rätt att överleva som en etnisk grupp och ha ett eget hemland, anses vara en självklarhet. Att andra nationaliteter (och då främst de… Read more »

Gusten
Gusten
8 years ago

Det är väl ingen fel på att vara “proud friend of Israel” om man nu vill vara det. Men det är viktigt att våga kritisera även judar som arbetar till försvarar för judisk identitet SAMTIDIGT som de vill slå sönder vår identitet. Dessvärre finns det inte en enda judisk församling i Sverige som har försvarat de etniska svenskarnas rätt till sitt eget land. I stället väljer de att kritisera rörelser som vill bevara svensk identitet. Judarna om några borde visa respekt för vårt folk och inte önska livet ur oss, vilket Dan Korn faktiskt vill. Vi har ställt upp för… Read more »

Vienenburg
Vienenburg
8 years ago
Reply to  Gusten

Bra talat tillika ett synnerligen viktigt och korrekt påpekande!
Detta har pågått i decennier och alla som påtalar detta obestridliga faktum stämplas genast med epitet av typ rasist/nazist/främlingsfientlig/osv.

Ställer mig själv allt oftare frågan:
— Är sanningen anti-semistisk?

LarsS
LarsS
8 years ago

Det vil ingen ende tage, PK-eliten bliver ved med at fornægte virkeligheden og bekræfte hinandens utopia.

Julia, der findes tonsvis af artikler om hvorfor PK´erne fortsætter ad dette spor (mod afgrunden), og her er en artikel fra 2009, som jeg synes fanger en hel del af denne essens:

“Ultimately these manoeuvres serve to defend the power, status and distinctiveness of the intellectual elite [34]. They are socially-adaptive over the short-term, even as they are biologically-maladaptive over the longer-term.”

http://medicalhypotheses.blogspot.dk/2009/11/clever-sillies-why-high-iq-lack-common.html

45
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x