14
okt
Seneste opdatering: 16/10-13 kl. 1225
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

‘Working-class brits are fed up with the ruling elite, they are fed up with professional politicians, they are fed up with the EU. We will see fundamental changes in Britain over the next couple of years’.

siger et af UKIPs mange nye medlemmer. Det er ikke mange år siden David Cameron i BBC kaldte partiet for “fruitcakes”, “loonies” og “closet racists,” Nu hvor de meget pludseligt de sidste par måneder er ved at blive et af de tre store partier i England, har piben fået en anden lyd: “Vi har ikke været gode nok til at forklare vores politik”, siger de konservative. Den grund har jeg aldrig hørt før. Labour har jeg ikke set sige andet end “we got it wrong” – vi skal nok gøre det bedre, hvis I vælger os igen. Jeg lærte partiet at kende i 2007 ved at møde Gerard Batten, så jeg ved de har dygtige, fuldstændigt fuldgyldige politikere, som også fhv. formand Lord Pearson, men nu kan vi høre folk som Dan Jørgensen (S) ævle om noget, han ikke har læst på TV med Messerschmidt.

Både Cameron og indenrigsminister Theresa May, der ser sig selv som kommende konservativ formand, har fået travlt med at lappe på Englands grænser, sende illegale ud af landet og tage socialbidrag fra 600.000 arbejdsløse EU indvandrere. Huh, hej hvor travlt de fik. Heldigvis gør stemmer indtryk på levebrødspolitikere, hvor almindelig sund fornuft og argumenter ikke gør.

Valget 2015 bliver spædende at overvære. Når jeg ser en rubrik som UKIP has ridden on the back of the English Defence League, says ex-leader,” kan jeg ikke lade være med at forsøge et langskud: Tommy Robinson er fremtrædende figur i UKIP om fem år. Det er langt i dag, og det er en flot replik, for UKIP er tyve år gammelt hvor EDL er tre, men nu kom jeg altså til at skrive det. For et år siden, var ‘none sicker than the EDL’ i Camerons mund. Hvad er Robinson om et år?

Hvorfor kan det foregå i England, være foregået i Danmark, Holland og Norge, men ikke rigtig i Sverige? Englands valgsystem gavner fremkomsten af nye partier mindre end Sveriges? Selv i det topstyrede Frankrigs de facto topartisystem er Front National nærmest etableret som den tredje politiske magt. Presssen, medierne! Sveriges enestående konserverende, reaktionære, docerende, selvforelskede og på flere måder provinsielle medier, hvis redaktioner alle de gamle pinse- og Maranata kirker synes at have indtaget. Religiøsitetens mængde er konstant.

Igår kunne man høre Göran Rosenberg forelæse om den norske populisme, og Ernst Billgren causere om, at gode mennesker burde have to stemmer i et demokrati, mindre gode kun én. Hvad der er satire og alvor i svensk radio, er ikke altid let at afgøre. Det meget vittige Satir med Public Service gik direkte over i Ny ärkebiskop på gång – blir det en kvinna? uden at jeg opdagede, at satiren var slut. Svenske venner hører nu kun Sjörapporten og haveprogrammet Odla med P 1, for ikke at blive syge af pompøs, politisk selvfedme.

Hvem ejer  multikulturen i Sverige, den dag igen vil eje den. Når den sidste jøde har forladt Malmø og ingen længere prøver at stoppe de indvandredeetniske selvtægtsmord i Gøteborg eller korruptionen i Södertälje? Rosenberg er ikke dum, han tænker selektivt, men han kender godt svaret. Han belærer i SR, at demokrati er ‘beskyttelse af mindretal,’ det er ikke løgn, men det er vel først og fremmest respekt for et flertallets stemme, inden man installerer enorme mindretal uden at spørge det. Rosenberg kan ikke lide ordet ‘folket’, fordi det udelukker andre folk. Om et svensk folk kan man derfor ikke tale uden at være ‘populist’, så den sikreste måde ikke at være populist på, er altså at lade et mindretal køre et flertal rundt i manegen. Der findes altså heller ikke et grønlandsk folk eller et palæstinensisk, ved svenske lyttere nu.

Når demokratiet, pøblen, populisterne, ‘folket’ i citationstegn – en dag overhaler eliten indenom i Sverige, kan braget blive som når lydmuren gennembrydes. Line nu siver vandet gennem dæmningen i et hul der udvides, Sverigedemokraterne får 12.9 % i en måling i dag, en øgning på 95 % siden valget. Skal multikultikompagniet, der vel næppe er over 20.000 personer, airliftes fra Riksdagens tag og toppen af DN bygningen, som hin evakuering i Saigon i 1975 – og hvem vil tage imod dem som asylsøgere? Malta? Der er også dejligt.(Morten Uhrskov: Partier, der kritiserer masseindvandringen, stormer frem i Europa. Immigration: Britons Want ‘Drastic Action’. POll:)

Indspilning i fuld skærm 14-10-2013 145302

Sky News Poll: A sample group, representative of the UK population, was surveyed by Sky News on their attitudes to immigration.PDF.

Marine le Pen vil også være præsident

Interviewet er optaget inden lokalvalget i Brignolles, som de omtaler. Det blev vundet af FN med 53.9 % af stemmerne. Tak til Tobbes Medieblogg, der har tekstet det på svensk og forklarer de forskellige personer og forkortelser, som forekommer.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Taget herfra […]

HH
HH
8 years ago

Jag hörde Rosenberg i radio. Tidigare har jag alltid uppfattat honom som en person med klar och insiktsfull röst. Men här kom det igen – romerna, registrering, små barn är inte brottslingar etc. Inte tillstymmelse till någon insikt om vad det handlar. Att man inte behöver gräva särskilt djupt för att förstå bakgrunden. Ingen polis betraktar små barn som fullfjädrade brottslingar – det handlar om SAMBAND, ANHÖRIGHET! Rosenberg kan helt enkelt inte vara okunnig om sambandet. Och här förstår jag inte längre dessa röster som likt ett mantra fortsätter mörklägga det som ligger bakom en polisiär uppgift. Faktiskt kan jag… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Måling: Danskerne er for tolerante over for herboende muslimer http://www.bt.dk/danmark/maaling-danskerne-er-for-tolerante-over-for-herboende-muslimer Af Therese Rekling og Ulla Gunge (BNB) Tirsdag den 15. oktober 2013, 00:14 En stor del af danskerne mener, at vi i det danske samfund er for tolerante over for herboende muslimer. Spørgsmålet er, om det skyldes, at danskerne har fordomme om »de fremmede« eller kæmper en reel kamp for sande, danske værdier. … Og det er fuldt berettiget, mener Mehmet Necef, lektor på Institut for Mellemøststudier på Syddansk Universitet og en af forfatterne bag bogen »Er danskerne racister?«. I bogen konkluderer han, at danskerne ikke er racister, selv om… Read more »

Menig 442
Menig 442
8 years ago

For er 10-15 år siden, jeg tror det var Væxjö, fjernede kommunen et velkomst billede rettet mod de gæster, som kom cyklende til byen.
Billedet viste to smilende lyshårede børn. Grunden var angsten for, at cyklende kulørte indvandrer, der ikke vidste, hvor de var landet, kunne føle, at de var kommet til det 3. Rige.
Da mistede jeg troen på Sverige som et folkehjem.

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  Menig 442

Jag tror faktiskt att det rörde sig om Ronneby (om det nu spelar någon roll). 🙂

Ludvig
Ludvig
8 years ago

Göran Rosenberg, ja. Han är ett kapitel för sig i den svenska PK-“eliten” – en elit så intellektuellt nergången att han framstår som en stjärna där. Därför ges han gott om utrymme i SR:s paradprogram “Godmorgon världen!” som får två timmar varje söndag för att uppfostra folket i politisk korrekthet. Han tänker – den gode Rosenberg – men han har sina svagheter; och i programmet igår (som du länkar till), tar han avstamp i vackert tal om att demokrati ska skydda minoriteter, så att han slutligen kan komma fram till det som är hans hjärtebudskap – vilket ger honom både… Read more »

Crass Børsting
Crass Børsting
8 years ago

Samme tendens i de fleste af vore nabolande. Læg skulderen til og giv den et skub.

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Den svenska demokratin: “Han (Göran Rosenberg) belærer i SR, at demokrati er ‘beskyttelse af mindretal,’ det er ikke løgn, men det er vel først og fremmest respekt for et flertallets stemme, inden man installerer enorme mindretal uden at spørge det.” Göran Rosenbergs verkliga syn på begreppen “folket”, “demokrati” och “folkdemokrati” framträder tydligast i den förre IB-agenten Gunnar Ekbergs självbiografi “De ska ju ändå dö” från åren i IB och som infiltratör i de svenska vänsterextrema nätverken åren 1967-73. En annan intressant självbiografi som inte heller har satt några djupa avtryck i den öppna svenska debatten är förre SÄPO-chefen Olof Frånstedts… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Så har DR også prøvet “selv” at blive “kulturberiget”. Det bliver så spændende at se, om den slags ubehagelige begivenheder kommer til at ændre på DR-medarbejdernes verdensopfattelse, og om vi fremover kommer til at se væsentlige ændringer i DRs dækning af det multikulturelle samfunds “lyksaligheder”. Kan vi andre, der er så uheldige at bo i de “kulturberigede” områder så også fremover ringe efter en DR-vagt / -bodyguard, når vi skal ud at handle efter mørkets frembrud? 😉 Efter overfald: DR tilbyder vagter til medarbejderne http://journalisten.dk/efter-overfald-dr-tilbyder-vagter-til-medarbejderne#comment-21522 To væbnede røverier på parkeringspladsen ved DR Byen i København fører til ekstra beskyttelse af… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Jo, DF sidder i gruppen ”Europa for frihed og demokrati” (EFD) med partierne UKIP og Lega Nord som de to største delegationer: http://danskfolkeparti.dk/Aktuelt7 Jo, Lord Pearson var dybt bekymret over den massive muslimske indvandring til UK, og jeg kan huske du for nogle år sdien uploadede en video med ham, hvor han i forbindelse med et islamkiritisk møde i Washington gav et interview, som fik det til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Lord Pearson gav bl.a. udtryk for, at det naturligvis var svært at give et præcist svar mht. hvornår de (muslimerne) nåede en ‘kritisk masse’, hvor… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Hmm, er det ikke også ved at være sidste udkald for UK??? Allerede nu er de etniske Briter i mindretal i landets to største byer London og Birmingham, og der er vist flere andre større byer som snart er ‘på vippen’ til at tippe den vej. Jeg synes iøvrigt jeg har læst et sted, at Bradford skulle vist være den by, som er ‘favorit’ til at først gå muslimsk flertal, men det kan være jeg husker forkert. Under alle omstændigheder ser de demografiske fremskrivninger for UK ikke gode ud, hvis man skal tro Paul Weston fra GB Liberty.

JensH
JensH
8 years ago
Reply to  steen

Nej, dette er nok tiden til at samle alle gode kræfter i UK. Men egentlig er UKIP vel ikke en del af de Europæiske partier, (DF, SD, FN og PVV), som man samlet kan kalde ‘anti-islamiserings-partier’ i den forstand, at de først og fremmest vender sig mod indvandringen fra den muslimske verden. I deres kampagner og retorik er UKIP først og fremmest imod indvandringen fra Øst-Europa, da denne er direkte relateret deres mærkesag, nemlig modstanden mod Britisk medlemskab af EU. Jeg har f.eks. aldrig nogen af dem vende sig imod de Sharia-domstole, dert skyder op som paddehatte overalt i UK,… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  JensH

Som udgangspunkt har UKIP ingen særskilt mening om islam eller muslimsk indvandring. Men mon ikke det kommer hen ad vejen? Indtil nu spiller de det sikre kort der hedder modstand mod eliten og EU-modstand. Men også en Pat Condell agiterer for UKIP, så billedet tegner sig da. I øvrigt har England ikke den samme modstand mod såkaldt ultra-liberalisme, som mange af de andre landes partier taler imod. Sådan noget beskæftiger et klassesamfund som det engelske, med en stor finansiel sektor, sig ikke så meget med. Men hvis først en egentlig nationalkonservatisme begynder at bryde frem, skal de såmænd nok forstå… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  steen

Ja, nog kan man lita på Weston, men kan man lita på UKIP och Farrage? För mig framstår han som den absolut värsta typen av populist, i ordets rätta bemärkelse. Ja, han vill ha ut UK ur EU, och kanske till och med spräcka EU. Sen då? Ingen mer massinvandring från Östeuropa. Men vad i hela fridens namn hjälper det mot massinvandringen från länder utanför EU, och de kulturella och sociala problem som följer i dess spår?

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x