16
okt
Seneste opdatering: 16/10-13 kl. 1248
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kirsten Valeur. Slaveriet indenfor islam. Forlaget Underskoven 2013, SAXO

Af Henrik W.Jensen

Ta inn hele skjermen 15.10.2013 134308Når talen er om slaveri og slavehandel, er det næsten altid de afrikanske slaver, som på europæiske skibe blev fragtet til Amerika, der tænkes på.

Mindre kendt, ja næsten ukendt er det, at da den europæisk styrede slavehandel og -transport så småt kom i gang i 1500-tallet, havde den muslimske slavehandel allerede stået på i århundreder, hvorfor det da også overvejende var muslimske slavehandlere, der forsynede europæerne med slaver. Og de islamiske stater hentede ikke bare deres slaver i Afrika, men også i Indien og Europa.

Og da europæerne fra midten af 1800-tallet stoppede handelen og frigav slaverne, fortsatte de islamiske stater uanfægtet til langt op i 1900-tallet; en trafik der først stoppede efter pres fra Vesten.

Men på trods af at den islamiske slavehandel også er gået ud over europæere, herunder flere tusind danskere, nordmænd og islændinge, er den kun lidet kendt og endnu mindre kritiseret i vor del af verden.

Visse europæeres og amerikaneres hang til selvbebrejdelser og evindelige trang til at gøre alle andre kulturer end deres egen til stakkels ofre, gør, at vi fuldstændigt har overset de islamiske staters åbenlyse overgreb mod andre kulturer, herunder europæerne selv!

Dertil kommer, at den behandling som slaverne blev udsat for i de islamiske stater, var særdeles hårdhændet. Hvor man i Amerika lod slaverne få børn for at skabe nye generationer af slaver, lod man i de islamiske stater de fleste afrikanere kastrere og eventuelle børn dræbe. At afrikanernes ‘karriere’ som slaver sjældent varede længere end nogle få år før de segnede om gjorde ikke så meget, da der hele tiden kunne hentes friske forsyninger.

De europæiske slaver blev behandlet relativt bedre en afrikanerne. Hvis de havde en velhavende baggrund, kunne de efter lange forhandlinger frigives mod en løsesum. Og var de håndværkere, kunne de få en vis position i de muslimske samfund. Men fælles for dem, der blev, var, at de for at overleve måtte konvertere, eller som det hed, blive renegater, hvorefter de mistede deres identitet og for altid forsvandt sporløst i den muslimske masse.

Nu er der langt om længe og for første gang kommet en samlet fremstilling på dansk om emnet “Slaveriet indenfor islam”, skrevet af Kirsten Valeur.

Foruden den historiske gennemgang af de islamiske rigers omfattende, langvarige og systematisk organiserede slavehandel giver Kirsten Valeur et logisk bud på, hvorfor denne slavehandel ikke alene havde eksisteret længe før europæerne begyndte, men hvorfor den også fortsatte længe efter at europæerne stoppede: Den islamiske ideologi.

Slaveri er ikke alene sanktioneret i flere skriftsteder i koranen, men også omtalt i hadithen, idet Muhammed selv havde slaver!
Det er den enkle forklaring på, at de islamiske kulturer, hvad slavehandel angår, aldrig har ulejliget sig med den selvransagelse og selvbebrejdelse, som vi kender så godt i Vesten.

Og skulle fremtiden tegne lys og mægtig for islamisterne, er der ideologisk set intet til hinder for, at slaveriet kunne få et comeback i den muslimske verden. Dog måske under en anden betegnelse, f.eks. ‘Genopdragelse af vantro og frafaldne’.

Kirsten Valeurs bog vil forhåbentlig hjælpe med til at kaste mere lys over denne uhyggelige og alt for ukendte del af verdenshistorien. (Se Arab slave trade og Islamic views on slavery.)

Yahya Hassan skriver personligt digt til Uwe Max Jensen

Sjæle, hvor ilden brænder lidt mere sagte, ville efter en sådan omgang læne sig tilbage, hvile på laurbærene og nyde øjeblikket. Men ikke Yahya Ben del’Orm Hassan. Han har allerede skrevet et nyt digt, som han tirsdag aften postede på performancekunstneren Uwe Max Jensen ‘s Facebook væg. Det lyder i sin korthed:

“Uwe du virker som en klam nazist, fuck din mor din vantro.”

Allerede her ses en nyudvikling i Hassans eksplosive lyrik. Han har ikke alene forladt versalerne, som er karakteristiske for digtene i “Yahya Hassan”; han skriver også for første gang om andre end sin far, mor, søskende, fætre og beboerne i Aarhus Vest. Med det ny digt udstikker Yahya Hassan en ny retning for sin lyrik, da han i digtet tager den etnisk danske underklasse under behandling.

Selvom Uwe Max Jensen er rørt over at blive skrevet ind i litteraturhistorien, er Jensens personlige favorit stadig stroferne fra Yahya Hassans “Langdigt” (som Hassan læste op i Deadline), hvor Yahya Hassan med en udpræget kropslig bevidsthed skriver:

“Jeg pis­ser på Allah og hans sende­bud, og på hans alle mulige udue­lige disciple”.

Den Fri. (EB: Den vrede unge digter stor-hitter.)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Villy Pedersen
7 years ago

Slaveri bør ikke forekomme blandt mennesker!
Det man så kan diskutere er: Skal alle som er født som humanoider kunne kalde sig mennesker?
Visse af disse har med deres observans sat sig selv udenfor – min mening.
Mange tjald-humanoider bør ha frataget deres menneskerettigheder.
Vi kan ligeledes se mange vestlige samfund få en kedelig tendens mellem mænd og kvinder, p.g.a. rød-tjald-humanoid mentalitet/politik.
En opdeling af samfundet i over og under individer er måske ikke så tosset en indretning endda.

anno
anno
8 years ago

“Var det iøvrigt ikke forløberen for FRA, der omkring 2001 eller 2002 undertrykte en rapport onm stigende anti-semitisme og overfald på de Europæiske jøder, da det viste sig, at det specielt var unge tilvandrede muslimer, som stod bag denne stigning overfald på de Europæiske jøder???” – jo, den er her: Den hemmeligholdte rapport om jødeovergreb 01.12.03 Overgreb på jøder i Europa er taget til i det seneste år, og det er unge muslimer, yderligtgående islamister og højreekstremister, der står bag. ht tp://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=319136 Appraisal of the draft report on anti-Semitism and main activities of the Centre Vienna, 01.12.03 ht tp://gfx.tv2.dk/images/Nyhederne/Pdf/statement_dr.pdf Manifestations… Read more »

Farbror Pelle
Farbror Pelle
8 years ago

För de intresserade finns Dick Harrisons utmärkta trilogi “Slaveri” att läsa.
Ett av banden handlar om just slaveriet i Arabien och det Ottomanska
imperiet – det var inte bara ifrån Afrika som man hämtade slavar, utan
även från Kaukasus, södra Ryssland och det som numera är Ukraina
och många andra länder.
Jag tror att det muslimska slaveriet – alltså slaveriet i de muslimska länderna
var många gånger värre än det som de afrikanska slavarna i Amerika råkade
ut för, helt klart – fast, slaveri i alla former är ju bara helt enkelt för hemskt!

hansL
hansL
8 years ago

Jeg kan godt forstå den unge mand er brændt igennem på alle medier, så flot omgang med det danske sprog er overvældende. Jeg blev dels rørt over dybden og dels opløftet og optimistisk for fremtiden. Med sådanne importerede kapaciteter, kan jeg roligt overlade fremtiden til den unge generation.

mb
mb
8 years ago

Da Yahya Hassan har udtalt at han ikke er muslim, giver det ikke meget mening at han skulle kalde nogen for vantro. Men han er måske forvirret, eller er det overhovedet ham.

Anne Marie Buch
Anne Marie Buch
8 years ago

Slaveri var tilladt i det Ottomaniske Rige indtil 1908. ’nuff said.

notty
notty
8 years ago

Heller ikke mange der ved at Miguel de Cervantes var muslimsk slave i mange år

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Tidligere imam tager bladet fra munden: Muslimer har deres egne love og sharia-domstole http://denkorteavis.dk/2013/tidligere-imam-tager-bladet-fra-munden-muslimer-har-deres-egne-love-og-sharia-domstole Af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow 16. Okt 2013 I de store indvandrerghettoer som Gellerup, Vollsmose, Taastrupgaard, Mjølnerparken er der ved at udvikle sig muslimske parallelsamfund. Det er samfund i samfundet med deres eget værdigrundlag, der strider mod danske værdier som frihed, demokrati og ligestilling. [!!!!!!] En central del af disse parallelsamfund er selvbestaltede domstole, der dømmer efter koranens regler, sharia. Den tidligere imam Ahmed Akkari, der har været en del af det islamistiske miljø, tager nu bladet fra munden og fortæller, hvor grelt det står… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Uha, der vælter snart så mange entydige historier frem, så de røde spindoktorer snart må tage orlov!

Lige nu sidder de sikkert 24/7 og leder efter positive indvandrer-historier eller følelsesladede dramaer fra den fortløbende afrikanske/arabiske immigrations-tsunami.

Nu sidestilles syriske menneskesmuglere sgu med de fiskere der reddede jøder til Sverige under 2. verdenskrig.
Så bliver det ikke mere patetisk…

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Tidligere imam tager bladet fra munden: Muslimer har deres egne love og sharia-domstole Af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow 16. Okt 2013 I de store indvandrerghettoer som Gellerup, Vollsmose, Taastrupgaard, Mjølnerparken er der ved at udvikle sig muslimske parallelsamfund. Det er samfund i samfundet med deres eget værdigrundlag, der strider mod danske værdier som frihed, demokrati og ligestilling. [!!!!!!] En central del af disse parallelsamfund er selvbestaltede domstole, der dømmer efter koranens regler, sharia. Den tidligere imam Ahmed Akkari, der har været en del af det islamistiske miljø, tager nu bladet fra munden og fortæller, hvor grelt det står til… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Mens vores vatnisse af en justitsminister sover i timen … som sædvanlig … BT tog ‘Somalier-Ekspressen’ til Danmark: Vejen til paradis – Mageløst! http://www.bt.dk/nyheder/bt-tog-somalier-ekspressen-til-danmark-vejen-til-paradis Af Morten Mærsk, Nils Meilvang Onsdag den 16. oktober 2013, 09:54 Det er tidligt torsdag morgen 10. oktober. Milanos Malpensa-lufthavn sitrer af rejselystne mennesker. Ferie, afslapning og forretning. Den italienske mode- og finanshovedstad er et yndet rejsemål for tusindvis af danskere hvert år. Men det er ikke alle passagerer, der har været på sightseeing, når de tager flyet til København. For mellem danske turister og italienske forretningsfolk i stramme suits står også fattige somaliere i køen.… Read more »

Peter Andersen
8 years ago

Slavehandel har altid eksisteret i både de store kejserlige, romerske og persiske imperier – og især da i Arabien. Men med de muslimske erobringstogter i det 6. århundrede og islams billigelse af slaveriet, blev det for alvor sat i system. De kristne havde en helt anden tilgang til slaveriet. Da man i det 15. århundrede, efter Columbus opdagelse af Amerika, indså at de sydamerikanske indianere også kunne være kristne og mennesker, ville man ikke længere bruge dem som slaver, hvorfor man måtte ty til Afrikas sorte – som på daværende tidspunkt ikke var “klassificeret” som sådan. Og den praktiske del… Read more »

JensH
JensH
8 years ago

Et skønt syn der møder en i medierne idag, hvor man ser endnu et eksempel på røde skatteyder-betalte ‘forskere’ i forbilledligt samarbejde med røde journalister på de skatteyder-subsiderede MSM. Ifølge den seneste rapport fra Det Europæiske Agentur for Grundlæggende Rettigheder, (FRA), er “Europæerne er nu mere fordomsfulde over for muslimer”, og “Antallet af racistiske overgreb er steget mellem 2010 og 2011″. Men det er ikke bare ‘the usual suspects”, der udgør ‘problemet’. Nej, det er folk fra de højere socialgrupper, folk med højere uddannelse og indkomst, der er årsagen til denne stigning, da disse nu er blevet bange for at… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  JensH

Sikke dog en omgang bavl. Der er sgu ingen der er “fordomsfulde” over for islam længere. Det skulle da lige være dem som intet kender til det, såsom journalister, forskere, røde politikere og FRA. Problemet er, at flere nu véd hvad islam er og naturligvis stiller sig kritiske overfor det. Selv nogle af de “kloge” og “højtuddannede” har nu prøvet at lukke øjnene så hårdt i, at det er begyndt at gøre ondt.

JensH
JensH
8 years ago
Reply to  Peter Andersen

@Peter Andersen

Gu’ er det da noget bavl. Men som du selv skrev herinde igår i tråden “1/4 of UK: Immigartion has brought no benefits”:

“Kig ud i horisonten. Det her er en diskussion, som kun kan vokse. Men det er da klart, at der er indlagt bremseklodser, når nu så mange – heriblandt medierne – har investeret så meget i at tale problemerne ned.”

Artiklen jeg uploader om FRA’s underlødige rapport (hvis præmis journalisten ‘køber’ ukritisk) demonstrerer faktisk netop det du der giver udtryk for.

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  JensH

Og der vil rent proposionalt komme flere af den slags historier, jo mere pressede idioterne og levebrøds-filantroperne føler sig – vær vis på det!

Bare se hvor desperate de er blevet efter en vis digtsamling er blevet udgivet!

Niklas R
Niklas R
8 years ago

Det är allmänt känt att vikingarna på sina resor tog slavar, bl.a. i Europa, och förde med dem till muslimska Spanien och mellanöstern för att sälja dem där.

Skillnaderna är att vi slutade med slavhandel på 12-1300-talet, det gjorde inte muslimerna.

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x