28
okt
Seneste opdatering: 29/10-13 kl. 0702
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mon han er vendt tilbage til Saudi Barbarien? Barbari? Se her. Måske en anledning til at se den ægte vare dokumentaren Marley (2012).

“Sverige har inte fri invandring, Tobias Billström”

En udfordrende leder af Per Gudmundsson for regeringen at læse. Indvandringen til Sverige er en del friere i praksis, end på papiret. Over 100.000 illegale smides ikke ud, man kender ikke den virkelige identitet på et meget stort antal, som får permanent ophold. Sveriges asylpolitik nærmer sig vejs ende – om den ende bliver rent logistisk (mangel på sengepladser, penge, villige kommuner, borgernes tålmodighed osv.) eller politisk, tilbagestår at se. Alt tyder på det første. Svensk folkestyre har malet sig op i et hjørne, de kan ikke komme ud, men de vil heller ikke bede om hjælp. Der sker altså ikke noget, før mange nok hjælper dem, eller systemet chrasher under sin egen vægt. Riksdagen kører på reservetanken nu.

”Finns det någon gräns?” Det var frågan, i veckan som gick, till migrationsminister Tobias Billström, med anledning av att prognoserna för antalet asylsökande har skrivits upp. I år beräknar Migrationsverket att 56 000 asylsökande kommer till Sverige, och för 2014 säger prognosen att mellan 52 000 och 69 000 personer kommer att söka asyl, till stor del beroende på hur inbördeskriget i Syrien utvecklas.

Det nuvarande mottagningssystemet är pressat till bristningsgränsen, och Migrationsverket söker nu, med alla möjliga medel, skaffa fram boenden. Vandrarhem och campingplatser bokas upp till kostnader långt över det normala.[..]

När Tobias Billström och hans stab påstår att det inte finns någon gräns eller något stopp frånhänder de sig ansvaret i en av vår tids svåraste moraliska frågor. Alla kan se misären i världen runtomkring, och alla måste väga den mot nationella förmågor och intressen. Vad man kommer fram till varierar självklart – det finns inga givna svar – men det är ofrånkomligt att beslut måste fattas och att ansvar måste bäras.

Det finns en solid majoritet för reglerad invandring, med alla de etiska problem den innebär (även med fri invandring följer etiska problem, förstås). Migrationsministern borde stå upp för den linjen, alternativt förklara varför avvägningen i dag är problematisk och bör ändras.

Tobias Billström har med stor skicklighet lyckats sitta på posten som migrationsminister längre än någon annan. Förmodligen har han bättre förutsättningar än många av sina företrädare att därmed kunna föra en uppriktig debatt med medborgarna även på detta svåravvägda område. Att det inte finns några givna svar ökar behovet av politiskt ledarskap. Svenska Dagbladet, leder – Se også om Sverige i dag: The Art of Fooling the Swedish People- Distinguish between Swedish politicians and Swedish citizens

217 skyderier i Sverige på 10 måneder af 2013

Det är bekymmersamt mycket skjutningar, inte minst på grund av risken för att allmänheten ska hamna i fara, säger Lars Byström på länskriminalen i Stockholm. 217 skottlossningar bara i år

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Lästips: Occupy Wall Street på väg att ta makten i New York?

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304200804579163751219827282?mod=Opinion_newsreel_2

Om Blasio vinner, går USA i så fall mot en junirevolution?

PFEP
PFEP
8 years ago

Nope, då införs marshall law, de obstinata sätts i Fema-camps på obestämt tid och Homeland Security/National Guard avväpnar folket.

Peter Andersen
8 years ago

Jamen det kunne da også være rigtig sjovt – for alle disse infantile new yorkere!

Et eller andet er gået fuldstændig i stå derovre…

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

En araber med humor – så har man set det med 😀

Victor
Victor
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Ja – den ER morsom…og manden er pokkerme modig.

Her er det, som irriterer mig ved hele den nuværende “asyl”-debat. Asyl blev skabt for mennesker som ham – for folk, der vovede at gå i kødet på autokrater og mullaher. Og, nu, er det dem, der har sværest ved at få asyl.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x