31
okt
Seneste opdatering: 2/11-13 kl. 1303
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

douglas murray III 050-1

Mennesker med den mest rudimentære indsigt i islam og europæisk demografi, f.eks. engelsk, fransk eller svensk – lad os eksemplificere dem ved svenske meningsdannere en bloc – har i årevis påstået, at f.eks. danskerne, Fjordman, Hedegaard, Bruce Bawer, Dansk Folkeparti, Geert Wilders, blogs som denne eller utallige andre, “er besatte af islam.” Denne overfladiske vurdering hviler blandt meget andet forkert på, at islam er en religion ligesom andre religioner, men først og fremmest ignorerer den det faktum, som Douglas Murray slår fast i begyndelsen af sin meget lange artikel, nemlig at:

The future of Islam and the future of the West are now inextricably linked. If disentangling them was ever possible it is almost certainly not now. What happens to Islam will affect what happens to Europe

Ordet ‘besat’ er malplaceret om at være optaget af sit lands og sine børns fremtid. Vi ville gerne have undgået situationen, men det tog er altså kørt. Enhver illusion om at vikle os ud af det skæbnefælleskab med islam som lige så ubekymrede, fatalistiske, afmægtige politikere har viklet os ind i i en generation, er derfor drømmeri og ønsketænkning, nu handler det om damage control. Det bla. i det lys man sikkert skal se “den nye Tommy Robinson.” Jeg har plukket med hård hånd i Murrays Are we losing the war for the soul of Islam?

As the proportion of Muslims rises in Britain and across the West, extremists are increasingly dominant. What is to be done? [..]

I have also travelled across Europe, and must admit that it can be terrifying to see the way in which the unsolved problems which Islam brings with it are dangerously simmering. Every European country is now experiencing this in the same ways. From the streets of Scandinavia to the outskirts of Paris, the northern cities of England to the East End of London, we have a set of societies in our midst about which even the use of the word “integration” must be regarded as some cosmic joke.

It is possible, in the years ahead, that Islam will become something it has not been in 1,400 years. But it is unlikely. If Islam continues its backward direction or even if the current grip of the Islamic conservatives remains, Muslims in the West are going to continue to feel an increasing and deeply painful pull on their identities.

In that situation Europe could go in a number of directions. Setting aside alarmist predictions of civil strife, it seems far more likely to me that what we will see developing in our societies will be people leading neighbouring but parallel existences and inhabiting increasingly different cultures under the roof of a splintered country.[..]

The best we may be able to hope for is the right to pursue the type of British lives that our ancestors lived. You can see this, in rural and other communities in Britain where the concerns of the global battle for Islam, even when they are in a nearby town, appear to be thousands of miles away.

There will, of course, be those who can do nothing about this — born into poorer backgrounds and unable to pick or choose who their neighbours are. These people will continue to live on the faultlines of the problem. As the recent history of the English Defence League may have shown, any non-Muslim, grassroots yet non-racist resistance to Islamic extremism may well be impossible. Perhaps such people will accept that fact and accept their lot. Perhaps they will not.

As I said at the outset, in the battle for the soul of Islam the extremists tend to win. There may be nothing we can do to stop this. And while the moderates and progressives will still deserve our good wishes and help where we can give it — and we should certainly wish them luck — we must also accept at least the possibility that they might lose.

There was a time when this loss would just have been a loss within Islam. At one stage I hoped that the West might insulate itself from the repercussions of this loss. But I now think that hope was wild-eyed in its optimism. If Islam falls over the cliff it will do so in our embrace. Too late to disentangle ourselves, if it falls backwards here, it is now inconceivable that we will not all go over the cliff together.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
T. Snorrason
T. Snorrason
8 years ago

Feb 8, 2013 Russia Putin urges Interior Ministry to crack down on extremist
http://www.youtube.com/watch?v=7aSk_EPt57g

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
8 years ago

… Eller ni säger bara att “det går åt helvete i alla fall”? Nogle gør. Andre mener noget andet. Undertegnede hæfter sig især på følgende to kendsgerninger: 1) Islam er en hallucination, en dominanstradition, en beherskelsesteknik med tilførende mentalitet og nogle helligskrifter, og de muslimer, der åbent henviser til andre begrundelser end Allahs vilje, kommer til kort. Netop her fremviser islam en strukturel svaghed, som altid medfører politisk implosion. Altid! De sidste 1400 har vist, at resultatet altid bliver et blodigt kaos. Altid – også nu. Ægyptens militær har ganske vist smidt fundamentalisterne på porten, men det samme skete i… Read more »

HH
HH
8 years ago

Viktig plats, viktigt historiskt datum, viktig person; Europas räddare: Poitiers, 732 e Kr, Karl Martell!

kurt Rosenstrøm
kurt Rosenstrøm
8 years ago

Pladderbetragtninger fra den pludrende klasse. Islam skal ud af Europa, og så er det ikke mere at tale om.

Skåning
Skåning
8 years ago

Snaphanen är förvisso en ö av intellektuell hederlighet och en “debatt” på en nivå som saknar motstycke i Norden. Men är det något som kan göra mig lite tröttsam så är det detta med den extrema pessimismen som utgångspunkt från alla som kommer till tals i huvudinlägg. Det ska vara så mainstream och det ska diskuteras så mycket om problemet, men den enda slutsatsen är att allt ändå är kört. Det är därför jag motsatte mig jublet över Tommy Robinsson “going mainstream”. Vilken nytta kommer han att göra som representant för UKIP, om du spår rätt Steen? Jo, det kommer… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  steen

För det första. Du är inte alls i pensionsåldern. Hade jag bara varit förvisad till bloggarna/gnällplanken Avpixlat/Fria Tider/Exponerat, så hade det varit djupt olyckligt (inget illa om dessa sajter, bara det att de har en sorts karaktär av rullande nyhetsinlägg om allt som berör invandringen, vilka alltid följs av 500 kommentarer (undantaget krönikörerna)). Enbart Snaphanen tar upp det som händer bakom ytan och intellektuella frågetecken kring den politiska utvecklingen i Världen (men Sverige och Danmark i synnerhet). Dessutom varvas det med lite vackra bilder från platser i regionen och kulturnyheter i verklig bemärkelse. En oslagbar kombination och ett vattenhål jag… Read more »

Skåning
Skåning
8 years ago
Reply to  Skåning

Vi er enige, Steen. Jag önskar verkligen inte någon konflikt. Inbördeskrig är hemska saker. Jag varnar för det och förespråkar en politik som kan avvärja det så fredligt som möjligt, men med de metoder som krävs. Kanske är det en generationsfråga. Jag är ännu medelålders. Jag har icke-vuxna barn. Jag måste tänka på vilket samhälle de får leva i. Men jag vägrar att bli uppgiven.

Prudentius
8 years ago

“The best we may be able to hope for is the right to pursue the type of British lives that our ancestors lived.” Jeg kan nu godt komme på lidt bedre fremtidsscenarier end disse krummer fra Sultanens bord. Vi skal tage udfordringen fra islam op, ikke håbe på et skrøbeligt konstrueret status quo i kalifatets skygge. Om end jeg er hyper-pessimist i forhold til de regerende vestlige magteliters evner til at undgå en global nedsmeltning med islam som flydende-dampende kerne, så er jeg meget optimistisk i forhold til Vestens mulighed for at overleve og sejre i det uundgåeligt kommende opgør.… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
8 years ago

Det drejer sig overhovedet ikke om “vi har tabt kampen om islams sjæl”, det drejer sig, om vi overhovedet vil have islam og sharia ind i vore samfund.
Hvis vi vil have vore samfund ændret til fattig ulande, så ja.
Hvis ikke, så nej.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x