7
nov
Seneste opdatering: 7/11-13 kl. 1256
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

TFS  04.11.2013, II 035

Professor Christian Bjørnskov skrev forleden i Jyllands-Postens kronik – Religion blokerer for udvikling, at “Det er ikke islam som sådan, der reducerer tilliden… blot det forhold, at muslimer i gennemsnit er stærkere troende end andre”. Teologen og filosoffen Henrik Gade Jensen mindede i en kronik igår økonomen om, at religioner er forskellige. Selv ateister er begyndt at opdage det:

Når Bjørnskov skriver: »Det er ikke islam som sådan, der reducerer tilliden blot det forhold, at muslimer i gennemsnit er stærkere troende end andre«, så vælger han at se bort fra indholdet og kun måle og sammenligne og statistisk behandle tro og religion ud fra intensitet.

Der er masser af religion, der blokerer for udvikling. Og der er religion, der stimulerer udvikling, vækst og kapitalisme. Det har i hvert fald siden Max Weber været ret kendt i den akademiske verden, at kapitalisme og protestantisme som regel går hånd i hånd.

Det generelle, som kan siges, er, at religioner med tabuer og rigide forskrifter for rent og urent, er mindre befordrende for vækst og udvikling. Mens religioner, der lægger op til universalisme og generelle principper, er mere egnede til at fremme civilisation, integration og udvikling. Med andre ord tvinges man til at kvalificere religionen, hvad vi tror på, før der kan udsiges noget generelt om religion og tro sammenlignet med andre parametre.

Det er ikke lige gyldigt, hvad man tror på. Jeg tror lige så intenst som en fundamentalistisk muslim, men jeg tror på, at Jesus er Guds søn, sandheden, der blev åbenbaret for verden, og den tro gør, at jeg er stillet fri i mange daglige gøremål, og den gudstro detaildikterer ikke min livsstil, moral og politik og giver mulighed for at lade videnskab, kultur og politik have sine egne ikkereligiøse sandheds-eller duelighedskriterier, fordi sandheden ikke ligger i politikken, kulturen eller videnskaben. En anden gudstro ville give andre konsekvenser. Min kristne gudstro gør mig fri – fri for at være bundet af religiøse bud. Biskop Jan Lindhardt sagde engang, at danskere er langt mere religiøse end muslimer i Saudi-Arabien, men de ved det bare ikke. Danskerne er ikke religiøse ved at læse i Bibelen eller slide på kirkebænkene om søndagen.

Noget religion er kolossalt skadeligt og undertrykkende. Anden religion er betingelsen for tillid, ret og udvikling. Historien viser, at det er religioner, der bestemmer, om kulturer og økonomier blomstrer. Og det burde egentlig ikke være så nyt. Nordafrika, som var Romerrigets grønne kornkammer og leveringsdygtigt i løver og elefanter, blev ørken, da en nomadereligion blev dominerende i 600-700-tallet. Religion bestemmer alt. Hele vores kultur, samfundssystem, retsorden og økonomi er intimt forbundet med tro. Og for vores samfund naturligt nok med den bibelske, jødisk-kristne tradition.

Vores retssystem baseret på skyld (culpa), og en proces, hvor der forlanges, at der tales og vidnes sandt (mened straffes ret hårdt), skyldes i høj grad (men ikke kun) kristendommen. Men hvis man sendte et spørgeskema til danske byrets-, lands-og højesteretsdommere og spurgte, om de var religiøse eller brugte religionen i deres metier, ville det uden tvivl konstateres, at dommerne – heldigvis -alene forstår sig som faglige jurister, der kun fortolker loven, retspraksis og de sædvanlige retskilder til at fælde en dom. Men det betyder ikke, at religionen ikke er med, men at den flyver under den radar, som statistiske økonomer er udstyret med.

Også økonomiske systemer er intimt og sensitivt forbundet med religion. Dikterer religionen forbud mod låntagning eller renter, giver det kolossale negative konsekvenser for vækst og udvikling. Ligeså hvis religionen forbyder handel med andre end trosfæller. KRONIK: Religion bestemmer alt, Jyllands-Posten 06.11.2013 (ikke online)

Why Did so Many Wanted Nazis Convert to Islam?

Giulio Meotti går for at være en troværdig kilde. Bortset fra Alois Brunner er navnene på hans liste her er nye for mig

While reading these and other stories of Nazi officials who fought for Islam, I am reminded of the project of the Mufti of Jerusalem, Haji Amin al Hussein, who planned to install a gas chamber and a crematorium near Nablus/Shechem. That is the real “occupation”, that of a genocidal and totalitarian ideology at war with the Jews in their own land. A Birkenau in the desert. A Mauthausen which would have liked to set foot on Mount Zion. Leder af Giulio Meotti

Sverige sett från Danmark

Morten Uhrskov skrev i går en kronik til Avpixlad, som har vakt enorm interesse og fået indtil videre 170 kommentarer

Jag har nu i 14 år bekantat mig med konsekvenserna av den icke-västliga invandringen till Europa, särskilt den muslimska invandringen. Gradvis har jag fått en bra överblick över förhållandena i ett tiotal länder. Alla dessa länder fortsätter att föra en flagrant oansvarig invandringspolitik, men Sverige tar priset.

Rejält. Andra grova exempel är Frankrike, Storbritannien, Holland och Belgien, men ingen närmar sig den svenska elitens vanvett. Vanvettet har just nu karaktären av att det svenska folket måste förvänta sig att välkomna mer än 100 000 icke-västliga “nya svenskar” om året. Befolkningsutbytet sker i en rasande takt och etniska svenskar kan förvänta sig att bli i minoritet i sitt eget land senast år 2050, förutsatt att den nuvarande utvecklingen fortsätter. Det gör den inte, men mer om det framåt slutet.

I Sverige finns ett parti som går in för helt fri invandring, Miljöpartiet. Danmarks två mest knäppa partier, Det radikale venstre och Enhedslisten, skulle aldrig ens drömma om att ha något sådant i programmet. De två nämnda partierna vill ödelägga Danmark med stor hast, inget tvivel om det. Men Miljöpartiet menar att hela världen kan komma till Sverige samtidigt som hela världen har rätt till alla sociala förmåner från dag ett. Jag har helt enkelt aldrig hört, läst eller sett något liknande.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Burde
Ole Burde
8 years ago

Læg mærke til udtrykket ” Plagiarisme” ! ”Man” har forsøgt at tilsvine Giulio Meotti ved utallige lejligheder , både internationalt og internt i Israel . Som sædvanligt har det intet at gøre med facts , det han er blevet anklaget for i medierne er ” Plagiarisme” . Hermed menes åbenbart at Copy-Paste fra en kilde uden at angive denne , men hvad betyder dette egentlig hvis kilden er et SANDT udsagn , som ejeren hellere end gerne ser brugt så meget som muligt ? Er dette ikke den litterære paralel til de tiljublede ”Open Source” programmer i computerverdenen ? Atter… Read more »

Peter Andersen
8 years ago
Reply to  Ole Burde

Væn dig til det!

Noget er kun sandt, hvis venstrefløjen siger det. Og de behøver ikke engang kilder for de har lært hvad den rigtige mening er…

HH
HH
8 years ago

Eftersom kristendomen i hög grad bygger på grekisk filosofi kanske det finns i grunden en antydan om en annan riktning? De första kyrkofäderna varnade för den yttre makten som med säkerhet skulle använda religionen till att förstärka sin makt. Enligt engelsmannen Kitto i boken “The Greeks” låg grekernas storhet i separationen av deras religion och det andra tänkandet – det vetenskapliga. Varje grek var tillstadd att offra till gudarna. Men något yrkesmässigt prästerskap fanns inte. Alltså kunde den tänkande greken vända på klacken och gå i en annan riktning. Luther ville avvända religionen från den katolska uppfattningen genom att särskilt… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
8 years ago

Tak for en fin kronik! “Det er religioner, der bestemmer, om kulturer og økonomier blomstrer”.“Nordafrika, som var Romerrigets grønne kornkammer og leveringsdygtigt i løver og elefanter, blev ørken, da en nomadereligion blev dominerende i 600-700-tallet”. “Fornuften virker kun, når der på forhånd er gjort plads til den”. 1) Det er i høj grad vigtigt for at forstå den islamiske verdens manglende blomstring. 2) Den oplysning kendte jeg ikke, jeg troede det fandt sted tidligere. Hvor har du den fra? 3) Kristendommen har både åbenbaring og fornuft (logos). Islam har kun åbenbaring, men ingen fornuft. Derfor er årsagssammenhængen fraværende, og Allah… Read more »

Prudentius
8 years ago

“Det er ikke lige gyldigt hvad man tror på.”

Nej, det tør svagt antydes.

Og ikke bare er det en vigtig pointe i forhold til islam, som diktere sine tilhængere at føre hellig krig og skabe et verdensomspændende teokrati.

Det er også altafgørende for at forstå de vestlige eliters multikulturelle selvmordskurs. Multikulturalismen er nemlig endnu en vestlig sekulær messianisme, som sletter adskillesen mellem religion og stat og søger at omforme samfundet til en kirke for dens kult.

Og som vi kan se virker multikulturalismen alvorligt hæmmende for udvikling, vækst og stabilitet.

Anonymous
8 years ago

Mht til posten om nazi-soldater, der fortsatte i arabisk/islamisk tjeneste. Det er kendt, at de forestod træningen af terrorister såsom RAF, PFLP m.v. Dermed har de også haft tæt kontakt til Blekingegadebanden og venstresocialisternes “internationale udvalg”, dvs Lone Jonnsen, Anne Grete Holmsgaard, Kit Broholm, Jacob Martin Erle. Herudover var der tidligere besøgende fra danmark Godfred Appel, Lone Hauton, Xander Truelsen m.fl. Herudover har der været masser af “venskabeligt” samkvem sidenhen bl.a. har Pelle Dragsted af et par omgange været på besøg i Libiyen til “konferencer”. Mistanken om tæt forbindelse mellem den danske venstrefløj og egentlig nazisme vil jeg kalde velnegrundet.… Read more »

Hans Und
Hans Und
8 years ago

Jeg gætter på der er en tæt sammenhæng med, at Bjørnskov skriver positivt om islam/multikulti og hans udnævnelse til professor. Ellers var han ganske enkelt ikke blevet professor. Hans kronik har i hovedtræk allerede været på pundiktoraterne i tre dele. Link til del III: http://punditokraterne.dk/2013/07/08/indvandring-3-er-muslimer-anderledes/ Fra et tidligere indlæg af Bjørnskov på Pundiktoraterne: “Niklas og Arusha finder en vis, men ikke særligt præcis, indflydelse af økonomisk udvikling. Det er dog ikke det særlige i studiet, hvilket i stedet er deres identifikation af et klart problem forbundet med at have en stor muslimsk befolkningsgruppe. Som jeg tidligere har talt med Niklas… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x