16
nov
Seneste opdatering: 17/11-13 kl. 0109
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Koranrytteri kan ikke helt undgås, men når det er så skarpt, underholdende og informeret som hos David Wood, gør det ikke noget. Man må betragte det som efteruddannelse, som både præster og journalister kan have stor gavn af. Date: September 11, 2013 Location: Calvary Chapel Chino Valley, CA Christian debater: David Wood. Muslim debater: Shadid Lewis.

Når EU installerer raceoptøjer

Pakistanere i Sheffield er ikke indstillet på at tolerere østeropæiske zigøjnernes asociale opførsel. Situationen er så eksplosiv, så man næsten tror, Lib Dem’s Nick Clegg er i live:

As many as 900 Roma families have moved to the suburb of Page Hall. Mr Blunkett, who grew up in Sheffield, earlier said the area could ‘explode’. There have even been reports of Roma trying to sell babies for £250. This week David Blunkett, the MP for this part of Sheffield and former Labour Home Secretary, took the hugely significant step of warning of possible riots if the newcomers do not change their anti-social activities.

After David Blunkett’s comments about the Roma, Deputy Prime Minister Nick Clegg, MP for a neighbouring Sheffield constituency, also spoke out on the issue. He said the Roma must avoid ‘intimidating’ residents and be ‘sensitive to the way that life is lived in this country’. He said people find some of the Roma’s behaviour ‘offensive’ and ‘difficult to accept’. The scale of the problem is shown by the fact that Roma organisations in the UK have estimated that 300,000 Roma – from all over Central and Eastern Europe, but mainly the Czech Republic, Slovakia, Hungary, Romania and Bulgaria – now live here, as they are entitled to under EU law.

Other more conservative tallies make it 200,000 and rising. What is certain, though, is that many more thousands are expected to come to settle in Britain when all UK border controls for Romanian and Bulgarians are lifted in January under EU rules. Fear, loathing and prejudice in Blunkett’s back yard: A deeply disturbing dispatch as the ex-Labour Home Secretary warns of race riots over the Roma influx in Sheffield

»Den svenske folkeskole er en ruin«

Niels Christian Sauer (f. 1952) er lærer og medlem af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse skriver denne uges kronik i Weekendavisen, som jeg desværre kun kan gengive en brøkdel af. Køb avisen. På en eller anden måde kom jeg i tanker om denne lille anekdote fra dagliglivet, jeg fik i mailen i dag. En rigtig humørpille:

Jeg var i banken i går for at tale med min bankrådgiver. På en eller anden måde kom vi ind på SKAT’s stikprøvekontrol i lufthavnen, når alle udlændingene skal på ferie. Og så sagde min bankmand: “Det kommer til at gå os som i England og Tyskland, hvor der bor flere millioner tyrkere i Kreuzberg i Berlin.” Jeg sagde så: “Du glemmer Sverige.” Så gjorde han en bevægelse med hånden, som om han bare verfede Sverige væk og sagde: “Det er lige meget med Sverige. Landet eksisterer ikke mere.”

Nu fra kronikken:

De svenske PISA-resultater er raslet ned i alle de fag, der måles på, og hvad værre er: Det skyldes først og fremmest, at de svage elever er blevet svagere. Ligheden er blevet mindre, og den svenske skoles evne til at bryde negativ social arv er slidt helt ned til amerikansk niveau. Og Danmark er i færd med at gentage svenskernes fejl i fuldt firspring.

Resultatet er en svensk folkeskole i rivende forfald. En skole, hvor man reelt har afprofessionaliseret underviserne systematisk ved at lukke op for uuddannede lærere i stor stil og demoraliseret skolen gennem indførelse af primitive ledelsesinstrumenter fra industrivirksomhederne såsom bevidstløse tilstedeværelseskrav og belønning af lærere, der sikrer eleverne høje karakterer.

Tallene taler deres eget sprog: I 1980 var der ti ansøgere pr. plads i læreruddannelsen, i dag er der 1,2. Ikke færre end 37.500 lærere har forladt den svenske skole for at arbejde i andre brancher, og de svenske myndigheder regner nu med, at der vil mangle cirka 43.000 lærere i 2020. De svenske PISA-resultater er raslet ned i alle de fag, der måles på, og hvad værre er: Det skyldes først og fremmest, at de svage elever er blevet svagere. Ligheden er blevet mindre, og den svenske skoles evne til at bryde negativ social arv er slidt helt ned til amerikansk niveau.

Vi ser et Sverige, hvor polariseringen samfundsgrupperne imellem tager til. Når skoleklassens kulturelle, sociale og multietniske fællesskab afmonteres til fordel for en fragmentering, hvor børnene i stigende grad kun møder dem, der er magen til dem selv, har det på længere sigt alvorlige konsekvenser for hele samfundet. Så går samfundets indre samtale langsomt i stå, så bliver tonen mere og mere hård og uforsonlig, og så undermineres ikke blot skolens faglighed, men også dens rolle som demokratiets generator par excellence. Den tid er forbi, hvor svensk skole kunne tjene som forbillede for os. I dag tjener den til skræk og advarsel. Weekendavisen Kronik: Den svenske folkeskole er en ruin, 15.11.2013 (ikke online)

CEPOS har i en ny undersøgelse set på, hvor gode landets forskellige skoler er til at løfte deres elever. Undersøgelsen bygger således på den såkaldte undervisningseffekt, som er skolernes evne til at løfte deres elever set i forhold til elevernes socioøkonomiske baggrund. I opgørelsen indgår både landets folkeskoler og privatskoler: Hvor god eller dårlig er din skole?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Poul Højlund
Poul Højlund
8 years ago

Det slår mig, at muslimen argumenterede bevidst manipulerende. Han har helt sikkert forstået fuldt ud, hvad der anses for en trussel, nemlig Islam itself og alt, hvad der følger deraf. Smart at tale som om han havde forstået begrebet helt anderledes. Og fuldt bevidst: han indledte sit første indlæg med netop at definere begreberne. Men andre ord en rigtig snedig debattør, som en kort overgang var lige ved at overbevise mig om, at han faktisk ikke forstod, hvordan man kan se islam som en trussel. Islam er nu som før den største og til alle tider farligste trussel mod den… Read more »

Poul Højlund
Poul Højlund
8 years ago

Tog mig tiden til at se / lytte til debatten om Islam som en trussel mod vesten. Meget Koran, ganske rigtigt, men god debat. Især interessant at følge den muslimske deltagers argumentation. Han tolkede begrebet ‘trussel’ som en militær trussel, som om en muslimsk stat kunne finde på at invadere et vestligt land. Hans parallel og modangreb var de uskyldige muslimske børn, der blev dræbt af de grimme droner – uden at han på noget tidspunkt blot strejfede dronerne som middel i jagten på islamiske terrorister. Og sådan kan man jo snakke sig ud af mange problemer! Den islamiske trussel… Read more »

Anonymous
8 years ago

Högst lägligt kommer artikel om fusk i Pisas statiskt, där enskilda länder friserar siffrorna.
Dagens Nyheter: Forskare misstänker fusk i Pisa-mätningarna.

“En del länder har använt sig av fusk i den internationella skolundersökningen Pisa. I Dagens Nyheter utpekas i synnerhet Italien, Slovenien och Förenade Arabemiraten för att frisera resultaten i mätningen.”

Slutsatsen, om den upprepas tillräckligt ofta ställer då Sverige i en bättre dager.
Det Äfven inte så illa

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x