17
nov
Seneste opdatering: 17/11-13 kl. 2007
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En læser skrev i dag: “Hej Steen. Du ser vist ikke meget tv.” Nope, jeg har ikke haft TV siden 2003, da det gamle brød sammen. Der var en uges afvænningsperiode, så var det overstået. Der er ting, jeg ikke er opdateret på, politikere og kommenterende snakkegøje, jeg ikke genkender, når jeg læser Se og Hør hos frisøren og fører mig ajour med de seneste skilsmisser. Jeg skønner, jeg for det meste ikke går glip af noget. Jeg hører radio, mest det fremragende SR 2 klassisk, der netop spillede Laudate Dominum. Det mindede mig på, at reklamere for det. Det er meget, meget bedre end det tilsvarende danske, meget bredere musikudvalg og ingen irriterende snak. Mit behov for levende billeder opfyldes på nettet og i biografen. Jeg kan kun anbefale at bogmærke det, og det er selvfølgelig dejligt at kunne rose et svensk medie for noget. Det er ikke så tit, jeg har anledningen.

Indvandring eller velfærd

Assar Lindbeck beskrivs ofta som den svenska nationalekonomins ”Nestor” och kan rimligen beskrivas som Sveriges idag mest auktoritativa nationalekonom. Lindbeck har genom sitt långa karriär blivit närmast legendariskt som en orädd sanningssägare. I en föreläsning (för Centerpartiet av alla!) talar Assar Lindbeck klarspråk om invandringspolitikens konsekvenser.

”Om vi tittar på arbetslösheten bland invandrare så är det också en skrämmande och troligen svårare problem. Om vi tittar på gruppen mellan och 15 och 74 år så är svenskarnas arbetslöshet enligt ILOs siffror 6.4%. Ulandfödda 15.9% och invandrare från Afrika 28.8%. Det finns andra siffror som understryker samma problem. 43% av de långtidsarbetslösa i Sverige är utlandsfödda. Med långtidsarbetslösa menar vi folk som har varit arbetslösa mer än sex månader. Många lever inte på arbetslöshetsunderstöd utan på socialhjälp. Vi har hamnat på en situation där inte mindre än 60% av utgifterna för socialhjälp går till utlandsfödda.

Redan Gunnar Myrdal insåg det för många år sedan när han skrev att välfärdsstaten är ett nationellt projekt. Med det menar han att de förmåner en nation lyckas skaffa genom att ha en framgångsrikt ekonomisk utveckling under hundra år, “de kan man inte erbjuda resten av världen utan att vårt system går omkull.”

Assar Lindbeck framhåller att systemen för svensk arbetsmarknad och bostadsmarknad inte byggdes för ett samhälle med stor invandring av lågutbildade.– “Antingen måste man starkt begränsa invandringen eller reformera bostads- och arbetsmarknaderna… Fri invandring är omöjlig för ett rikt land i en fattig värld,” slår Assar Lindbeck fast. Tino Sanandaji: Assar Lindbeck talar klarspråk om invandringspolitikens negativa konsekvenser

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Joern Pallensen
Joern Pallensen
8 years ago

Tusind tak fordi du ødelægger min nattesøvn pga. din sublime musiksmag : )

Jeg har nu hørt Laudate Dominum adskillige gange med diverse solister og orkestre, og Barbara Hendricks / Academy of St Martin-in-the-Fields / Sir Neville Marriner er heller ikke værst.. – Jeg vil lige høre stykket en sidste gang inden jeg kryber til køjs, – jeg skal følge med i Anand-Carlsen VM-matchen fra 10:30… – Kan følges her hvis nogen er interesseret: http://www.chessclub.com/broadcast

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Matchen sendes i øvrigt også på TV på NRK1, hvis man kan modtage den kanal – bla. på YouSee 😉

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago

Jeg håber dette går igennem: Mit behov for levende billeder… Ja, vi har vel alle noget. Just så jeg på et kursus i selvhypnose i studier på livets vej ( jeg er licensbetaler), selv i går aftes lidt af et program om det kommende kommunal- og regionsrådsvalg. Diverse opstillede politikere og udsendelsesfolk så og hørte jeg udtalte sig. På nettet kunne jeg se lidt andet af forestillingen, der blev blandt andet præsenteret ja eller nej muligheder man kunne finde det rette selvvalgte eller instille sig blot observerende til udvalgte problematikker, herunder en jeg synes var umulig at placere blandt sådanne,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
8 years ago

Forsøgt at sætte følgende ind før:
Mit behov for levende billeder…

Ja, vi har vel alle noget.

Fortsættende med:

Just så jeg på et kursus i selvhypnose i studier på livets vej ( jeg er licensbetaler), selv i går aftes…i

Vederso
Vederso
8 years ago

Laudate Dominum, Thanks.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x