21
nov
Seneste opdatering: 21/11-13 kl. 1843
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Channel 4, 20 Nov 2013: Dreaming of Europe, Sweden and the jihad

Lad være med at blive dræbt i Skåne

Skånepolisen har i dag lagt Lista över ouppklarade fall av dödligt våld i Skåne november 1985 – november 2013 ud. Det er svært at afgøre om Skånepolisen er ineffektivt, overbebyrdet af kriminalitet eller begge dele, men en sammenligning med hele Danmark (5.623.501 indbg.) er bemærkelsesværdig. I perioden havde Skåne (1.184.500) 108 tilfælde af uopklarede drab ( dødelig vold ). Hele Danmark havde 78 tilfælde på de 28 år. Mere matematisk anlagte kan regne den skånske overhyppighed af såkaldte ‘kolde sager’ ud.

Under denna rubrik kommer Länskriminalavdelningen i Skåne att kontinuerligt publicera en lista över ouppklarade fall av dödligt våld. Gruppen för ouppklarat dödligt våld, även benämnt “kalla fall”, får regelbundet frågor om det finns en förteckning över dessa brott.n – För att underlätta för massmedia kommer fortsättningsvis en lista att läggas ut på polisens hemsida, säger gruppchefen Börje Sjöholm.Vidare säger Sjöholm att listan fortlöpande ska uppdateras, men tänk på att den inte alltid kommer att vara dagsfärsk. Av den anledningen kommer det att stå på listan då den senast är uppdaterad

.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten Larsen
Morten Larsen
8 years ago

Dagens nyhed på Fyn . Hjallelsesskolen aflyser planlagt besøg til Malmø med 8 . klasse til kommende venskabsklasse . Forældrene tør ikke sende deres børn til området . Læs mere på fs.dk .

HH
HH
8 years ago

Läs gärna Anatole France. I en av sina böcker skriver han om ett samtal med en abbé och en filosof. Abbén förkunnar att mångfald är av ondo – det kan aldrig ge enighet. Jag tycker att en syn på så långt håll bekräftar vad jag läst av alla goda inlägg ovan. Vi har en gemensam EUROPEISK kultur framavlad (ursäkta ordet!) av många tänkare och filosofer under århundradenas lopp. Har muslimer någonstans och någon gång under århundradenas lopp haft någonting som kallas upplysningstid? Jag kanske har missat någonting beträffande dessa riken som alltid tycks vara i luven på varandra. Vad ska… Read more »

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
8 years ago

Vedr. Yahya Hassan
Som nogen ovenover skriver så er der en bunke “præk”. Intet konkret, for det er i detaljen djævlen ligger. Denne selvransagelse ender bare endnu engang med, at det alligevel er vores skyd, og så skal der bruges endnu flere penge og endnu mere særbehandling.

LarsS
LarsS
8 years ago

Nå, men så skulle der altså handles lidt ind og turen gik til Irma. Godt tilfreds med en selv, tænkte en selv, at en øl måske kunne være en præmie at tildele en selv, måske endda en 47´er! Ned på “Hjørnet” og ind ad døren! Ind i tobakstågerne, ind til latter, snak og hyggeligt selskab. Og hvem sidder dér, blandt det normale publikum? To yngre ægtepar med hver deres lille pige på 4-5 år med deres slikpose og en Cola, og forældrene med en velskænket øl hver! Midt i trediverne vil jeg skyde dem til at være, med en cigaret… Read more »

En Mand
En Mand
8 years ago

Hvis skåne havde samme dødelig volds hyppighed som Danmark skulle der være:

(1.184.500/5.623.501) x 78 = 16,43 tilfælde af vold med døden tilfølge i perioden 1985 til 2013.

Skåne har en overdødelighed på kolde sager på 557% (108/16,43 = 6,57 x 100%)-100%

Anonymous
8 years ago
Reply to  En Mand

Hvis det skal være 100% korrekt så regner man det hvis normalt ud som antallet af drab pr. 100.000 indbyggere. (og sådan kan man selvfølgelig også gøre med uopklarede drab. )

Så kunne man tegne 2 fine grafer, der tydeligt illustrerer overdødeligheden.

Yngvar
Yngvar
8 years ago

Apropos kolonisering og invasjon:
http://youtu.be/aRbUVDk9jbQ

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
8 years ago

Det har varit mycket tal om “öppenhet” de senaste åren, ja först var det ju Julian Assange och Wikileaks’ “avslöjanden” om “USAs världsdominans och smutsiga spel bakom kulisserna”. I år var en av de största världsnyheterna “visselblåsaren” Edward Snowdens “avhopp” till öst och hans “avslöjanden” om “USAs massövervakning av oss alla” och inte minst av demokratiskt valda ledare runt om i världen. Stort jubel utbröt på många håll, även i medier som man normalt inte skulle förvänta sig skulle stödja en “avhoppare” till Kina och Ryssland, som visat sig ha åsamkat västvärlden den största skadan någonsin i kampen mot terrorismen.… Read more »

Anonymous
8 years ago

Det har varit mycket tal om “öppenhet” de senaste åren, ja först var det ju Julian Assange och Wikileaks’ “avslöjanden” om “USAs världsdominans och smutsiga spel bakom kulisserna”. I år var en av de största världsnyheterna “visselblåsaren” Edward Snowdens “avhopp” till öst och hans “avslöjanden” om “USAs massövervakning av oss alla” och inte minst av demokratiskt valda ledare runt om i världen. Stort jubel utbröt på många håll, även i medier som man normalt inte skulle förvänta sig skulle stödja en “avhoppare” till Kina och Ryssland, som visat sig ha åsamkat västvärlden den största skadan någonsin i kampen mot terrorismen.… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

TV: Til onsdagsmesse med ‘præmieperkeren’ I lyttede ikke, da Pia Kjærsgaard sagde sandheden om indvandrerne, sagde den storsælgende ‘perkerpoet’ Yahya Hassan, da han onsdag aften signerede bøger i Politikens Hus 😀 [ Det må sgu da gøre mere end almindeligt ondt på Politikens multi-kulti-fantaster sådan at få den usminkede sandhed om deres lallende naivitet og afgrundsdybe uvidenhed på dette område slynget lige i ansigtet – og så af alle steder i deres hellige, politisk korrekte højborg 😉 ] http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2154286.ece Med 42.000 solgte bøger på under en måned er den 18-årige digter Yahya Hassan intet mindre end en litterær sensation, og… Read more »

kurt Rosenstrøm
kurt Rosenstrøm
8 years ago
Reply to  Bjovulf

Yahya Hassanfortæller sandheden om Islam, jeg fortæller sandheden om systemdanmark men sælger måske 100 bøger. Jeg piver kun for informationens skyld. Hvor er journalisterne? “I Danmark har politikere og den herskende kulturelite længe abonneret på den humanistiske forestilling om, at det multikulturelle samfund bør erstatte den nationale enhedskultur. Med udgangspunkt i Oplysningstidens idealer har denne elite påtvunget befolkningen en ideologi, der har haft katastrofale konsekvenser for den nationale identitet – ikke mindst set i lyset af den massive muslimske indvandring. Denne multikulturelle udvikling har skabt en slags godhedsideologi, som tyrannisk udøver den sociale funktion at gøre befolkningen til gode mennesker,… Read more »

Bergfast
8 years ago

Det låter som en intressant bok med välbehövliga perspektiv på samhällsutvecklingen. Mycket av just den multikulturella- ismen, som en del vill benämna – mångfald – , och som dessa – propagandister – , i samma veva automatiskt vill benämna som någonting – gott – , är just mer eller mindre någonting som man verkligen kan behöva vända och vrida på. Det är någonting som alla automatiskt mer eller mindre tvingas beskriva som någonting – gott – , eller – av godo -, och också någonting som man samtidigt verkligen vill – banka i huvudet – på folk. Ungefär som –… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Ps. Komplettering. Vill tillägga det förtydligande ordet – extrem – framför orden multikulturalism, feminism och jämställdhets- ism. Det är alltså just de extrema yttringarna av dessa s.k. – ismer, som inte är av godo. Måttliga och balanserade yttringar, dvs. sansade, förnuftiga och förståndiga yttringar av dessa – ismer har större förmågor att i viss mån kunna ses som någonting gott. Extrem invandring riskerar bli problematisk, både för ursprungsbefolkningar och för invandrade människor, och kan därför inte automatiskt och kritiklöst ses som någonting enbart gott för alla. Likaså vill inte extremfeminism erkänna eller ens se att de flesta pojkar och flickor,… Read more »

Bergfast
8 years ago
Reply to  Bergfast

Ju mer man funderar på det…. Egentligen är det nog idag just mest genom det bildmediala rummets alla program, inklusive reklamprogram, som just en enorm – ideologiproduktion – , en enorm hjärntvätt, en enorm propaganda pågår. Ord, meningar, debatter, resonemang, verkar spela allt mindre roller…det är bilderna som får – tala – ….. Man kan undra vad det senaste barnprogrammet egentligen ville – säga – , till sina tittare, av vilka förmodligen en hel del var små barn, när detta s.k. barnprogram mitt i sändningen börjar sticka hål på en babydockas huvud, sticka ut dess ögon och skära upp dockans… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
8 years ago

Svenskere mistænker julekager for nazisme 😀

http://denkorteavis.dk/2013/nazi-kager/

Den store svenske avis, Svenska Dagbladet, bragte søndag en artikel med opskriften på de traditionsrige finske ”julestjernekager”.

Under overskriften ”Tag en kage til” var det tanken, at læserne op til julen skulle have forskellige ”hjemmebagte favoritter”. Men billedet med de lækre kager bragte sindene i kog hos politisk korrekte journalister.

En journalist på SVT (svensk tv) blev tilsyneladende så oprørt over kagerne, at hun ringede til Svenska Dagbladets featurechef Stina Cederholm. Kagerne lignede jo hagekorset! Havde hun ikke lagt mærke til det?

Stina Cederholm blev åbenbart ret paf.

….

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x