23
nov
Seneste opdatering: 23/11-13 kl. 1947
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“– Jag har aldrig varit så bra på att provocera. Men provokationer fungerar bäst när de inte är för planerade. Det är också bra på ett sätt att vara en konstnär som nästan inte kan ställa ut. Det är så ovanligt så då måste det ju vara speciell konst. Det blir ju också en del i det stora konstverket. Kan man inte provocera och överskrida gränser, ja då kan man lika gärna bli blomstermålare, säger Lars Vilks.”Lars Vilks i samtal med Ann-Marie Rauer

se hele interviewet her ca. 5.55 .

Sveriges ickevåldsförsvar

skal kunne føre en ‘ikke-voldskamp’ ved et evt. angreb på landet, Miljøpartiets partiprogram, 2005. Sverige er militært og åndeligt afrustet, svensk politik er en sindstilstand på et ungpigekammer, den er ikke af denne verden. Man ser hvorfor de folkeslag, der overtager landet i disse år, får det som de vil. man kan lige så godt selv tage livet af sig, som at give disse mennesker ansvar, men MP får 8.5 % af stemmerne og indgår i en kommende regering med Socialdemokraterne – og Sveriges Enhedskommunister, selvfølgelig. man har spurgt sig, hvordan verden ser ud, når kvinderne m/k regerer. Således:

Vi är ett pacifistiskt parti. Vi tror att fred inte bara är målet utan även vägen dit. Mänskligheten har utvecklat mängder med verktyg för att kunna hantera konflikter och kämpa mot orättvisor genom ickevåld, som lydnadsvägran, generalstrejker och vägran att betala krigsskatt.

Vi vill se en politik som sätter mänsklig säkerhet före territoriell. Fred är inte bara målet utan vägen dit.

Den svenska säkerhetspolitiken ska i stället bygga på alliansfrihet och arbete för internationella överenskommelser i frågor som rör nedrustning, ickevåldsfördrag och demilitariserade zoner. Vi vill på sikt ställa om försvaret från ett militärt försvar till ett ickevåldsförsvar, som både kan göra insatser mot ickemilitära hot, hantera konflikter och föra ickevåldskamp vid ett eventuellt angrepp. Miljöpartiets partiprogram, Fredlig konflikthantering och avrustning 2005 og Fred och säkerhet, 2013

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
10 years ago

Tro mig och jag har skrivit det förut – försvarsviljan är plus minus noll i Sverige! Och unga, de sista kontingenterna värnpliktiga, ville hellre hålla mamma i handen än gå ut och skjuta till måls. De flesta av oss, och jag med, avskyr krig. Men om vi inte har ett försvar – lägg märke till ordet! – som värnar vår demokrati och våra värden kommer vi att stå oss slätt. Observera bara den unge dansk av arabiskt ursprung som gjort succé i Danmark med sina dikter. Han ser trevlig ut, verkar vara synnerligen intelligent och vuxen för sina 18 år… Read more »

Jørgen Duus
Jørgen Duus
10 years ago

Miljöpartiets forsvarspolitik er åbenbart at flygte op i bjergene.

Jeg har ofte spekuleret på, hvad der ville ske, hvis en ubevæbnet hær angreb Europa. Hvis 100.000 fjendtlige soldater forklædt som bådflygtninge gik i land på én gang på Sicilien eller Costa del Sol. Ville man sende torpedoer mod disse fartøjer, eller ville man samle passagererne op og indkvartere dem? Spørgsmålet er, om Europa – og i særdeleshed Sverige – overhovedet er i stand til at forsvare sig længere, eller er der nogle mentale blokeringer, der spærrer?

Jakob
Jakob
10 years ago

Hvordan forsvarer man sig med ikke-vold mod en voldelig angriber? Lægger sig ned? 😀 Victor det klip er så tragisk, at man ikke kan andet end grine ad det…

Victor
Victor
10 years ago

Når vi snakker ikke-vold, så er det egentlig forbløffende, så tit, muslimerne får alt til at ende i død og ødelæggelse.

Her er det et bryllup i yemen, hvor klovnen ikke kan sikre sin AK-47:

http://www.liveleak.com/view?i=092_1385087034

SOOO NSFW

kurt Rosenstrøm
kurt Rosenstrøm
10 years ago

Bare et spørgsmål.

“Vi vill se en politik som sätter mänsklig säkerhet före territoriell. Fred är inte bara målet utan vägen dit.”

Hvad siger de tusinde af kvinder som bliver voldtaget og som vil blive voldtaget i fremtiden? Tænker de også sådanne? I mine øjne lyder det som det rene sindssyge, ligesom Enhedslistens partiprogram. Et så sindssygt parti skal nok klare sig. Jeg har også hørt, at de er gode mod dyr

Svend Andersen
Svend Andersen
10 years ago
Reply to  steen

MP er pacifister, de har ikke læst deres Orwell. Steen, de har ikke engang læst deres Gandhi, han plejer jo ellers blandt vestlige pacifister at blive at blive anset for den ultimative guru med hensyn til ikke-vold. Gandhi skelner mellem forskellige grader af vold (sanskrit himsa) og forskellige grader af ikke-vold (ahimsa). Gandhi kalder MP’s opfattelse af ikke-vold for “kujonens ikke-vold” og han betragter denne form for etisk laverestående end den vold, der i forsvar udøves for at forhindre en endnu større voldsanvendelse. Gandhi betragtede det endog som etisk mere forsvarligt at “dræbe med kærlighed” end at udøve kujonens ikke-vold.… Read more »

Angela
Angela
10 years ago
Reply to  steen

Mänsklig säkerhet före territoriell…??? Ja man kan undra. Du har helt rätt, Steen. (Du tar upp viktiga frågor och har ett skarpt intellekt!) De har inte basala kunskaper. Ibland undrar jag om de gått i någon skola. Och det värsta hur slappt självdestruktivt samhället är som låter dessa människor passera till höga poster och ämbeten utan att kunna eller veta något mer än att kunna manipulera sin omgivning. Det värsta är att dessa politiker strävar efter att sänka rösträttsåldern och åldern på politikerna. Vi styrs av en samling “baby-faces”. Jag brukar knappast hålla med Mao men även en blind höna… Read more »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x