6
dec
Seneste opdatering: 6/12-13 kl. 1401
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 06-12-2013 010157

Ikke fordi den tøsede Paris Hilton er forskellig fra panegyrikken på DR, Politiken og Berlingske, hvor Jesus selv er død. Men så enkel er hverken historien om Mandela eller Sydafrika. Mandela var stor i fejl og stor i dyder, ‘renbuenationen’ er en smuk tanke, men langt fra virkeligheden. Afskaffelsen af apartheid var en nødvendig velgerning, 9 % hvide kan ikke regere holdbart over 90 % sorte, og sandheds- og forsoningskommissionen forhindrede antagelig et folkemord på hvide. Spørgsmålet er, hvad der kommer til at ske nu: S. Africa evacuation plan: White Afrikaner group fears genocide upon Mandela’s death.

I forvejen er 1200-3000 hvide bønder myrdet siden 1994 og der er 50 mord om dagen i landet. Hvad der virkelig sker i landet, skal læses på afrikaans, de engelsksprogede medier sukrer tilstanden til af hensyn til turisme og investeringer. Vores egne vil gå let hen over, at Mandela var en livslang kommunist og aldrig tog afstand fra sin voldelige fortid og dens bombekampagner. Hør f.eks. Nelson Mandela sings “Kill the Whites”. han var en livslang beundrer af Castro, Assad og Gaddafi – hans sønnesøn hedder Zondwa Gaddafi Mandela, – og modtog militær træning af islamister i Algier. var Sovjet ikke faldet nogle år før, kunne apartheids fald have formet sig anderledes. WSJ skriver i A would-be Lenin who became Africa’s Vaclav Havel.

“The bulk of his adult life, Nelson Mandela was a failed Marxist revolutionary and leftist icon, the Che Guevara of Africa. Then in his seventies he had the chance to govern. He chose national reconciliation over reprisal, and he thus made himself an historic and all too rare example of a wise revolutionary leader.”

“Yes, he had some luck: the communists, who wanted radical reforms, had been weakened by the collapse of the Soviet Union. That is why he was able to agree to guarantee property rights for all South Africans – defying calls for expropriation of land and property from hardliners in his party and the Communist party.”

Den brave canadier Kathy Shaidle prøver at nuancere billedet af Mandela, men det vil være forgæves. Vi behøver vores idoler, og ingen sandheder skal tage dem fra os: Raining on the Nelson Mandela Parade. Jeg vil en af dagene bringe noget mere detaljeret om de faktiske forhold i Sydafrika, hvor spørgsmålet er, om hvide der har boet i landet siden 1600 tallet overhovedet har nogen fremtid, om en racisme blot er udskiftet med en anden. Om Sydafrika er et Rhodesia på vej mod sit eget Zimbabwe. Mandelas efterfølgere er værre, ikke mindst den korrupte Jacob Zuma. Pressefriheden er under angreb, Mandelas arv er langt fra fremtidssikret. Former UK Ambassador Charles Crawford: Why is Nelson Mandela so revered?

Lots of guns, little violence
Shooting highlights armed but peaceful Iceland

Interesant at sammenligne med Sverige, der har den samme procentdel lovlige våben. I Sverige skydes der på livet løs, og forskellen er: masser af ulovlige våben og masser af skydeparate mennesker, hvoraf man let kan slutte, at multikultur gør skydegal.

Until Monday, when cops killed a man in a Reykjavik suburb, Iceland’s police had never fired a shot during an operation – despite roughly a third of Icelanders owning guns. Crimes in Iceland – when they occur – usually do not involve firearms, though Icelanders own plenty of guns.

GunPolicy.org estimates there are approximately 90,000 guns in the country – in a country with just over 300,000 people. The country ranks 15th in the world in terms of legal per capita gun ownership. However, acquiring a gun is not an easy process – steps to gun ownership include a medical examination and a written test.

Police are unarmed, too. The only officers permitted to carry firearms are on a special force called the Viking Squad, and they are seldom called out. In addition, there are, comparatively speaking, few hard drugs in Iceland. Lots of guns, little violence: Shooting highlights armed but peaceful Iceland (+video)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
norge
norge
10 years ago

“Anstendig og fornuftig mand?” Han ble anmeldt av sin første kone for “domestic violence”, og hade en spesiell personlighet, ifølge Daily Mail.

Gunnar Biering
10 years ago
Reply to  norge

Derfor skrev jeg også “blev”. Efter fængselsopholdet.

Gunnar Biering
10 years ago

Alle er vel enige om, at Mandela var (blev) en anstændig og fornuftig mand.

Men det var hans hvide modpart, de Klerk, jo også! Han havde al magten – også til at få Mandela til at forsvinde – men han afgav magten fredeligt. Derfor fik han Nobelprisen sammen med Mandela – men det er kun Mandela, der blev helgenkåret.

Ligesom Obama. Han har heller ikke udrettet ret meget, efter han blev præsident. Hvorfor elsker (elskede) venstrefløjen disse personer så højt? Har det noget at gøre med deres hudfarve? Det ville jo være racisme?

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Britta Due Andersen spurgte mig : ”Hvorfor skulle den hvide stamme have eget hjemland ? ”’ …det indlysende svar er selvfølgelig, at de i tilfælde af alvorlige lokale uroligheder , som feks Ruanda-masakren, i så falde var i stand til at forsvare sig selv .
Det KNAP så indlysende svar er , at også økonomisk ville det være en GARANTI for fremgang , hvis der eksisterede idet mindste EEN afrikansk nation , som IKKE på ethvert tidspunkt risikerer at degenerere via stammekrige og eller religionskrige , tilbage til en ‘ Failed State” status.

Eyvind Dk
10 years ago

“210,000 hand grenades
48,000 anti-personnel mines
1,500 time devices
144 tons of ammonium nitrate
21,6 tons of aluminium powder
1 ton of black powder”
Det var det militære arsenal tilhørende den legitime sorte befolkning? (90+%)

Gider du gøre op hvad det fascistiske og kriminelle styre(få %) rådede over?

Det er jo FULDSTÆNDIGT ude i hampen, at anklage den sorte befolknings RETFÆRDIGE kamp mod datiden MEST ondskabsfulde illegitime OG KRIMINELLE styre, som terrorisme! Come on!
Har du bundet et par dunke papvin? Eller hur?

Eyvind Dk
10 years ago

steen skrev: Nelson Mandela har aldrig haft en pistol!!! Jo, han ejede en bugarsk Makarov, som han angiveligt aldrig affyrede. Ellers var ANC godt bevæbnet When Mandela was arrested on his Rivonia farm hideout near Johannesburg, the following munitions and bomb-making equipment were confiscated with him and his comrades. (Read his ‘Rivonia trial’ transcripts for all the details, starting with his heroic opening statement: “I am prepared to die…’ http://www.anc.org.za/ancdocs/history/rivonia.html – clearly he didn’t care whether all those innocent civilians whose tortured and mutilated bodies can be seen below, died either) 210,000 hand grenades 48,000 anti-personnel mines 1,500 time devices… Read more »

Eyvind Dk
10 years ago

Undrer mig såre over den Mandela-bashing, man nu har gang i her på Snaphanen. Skyldes den forståelse(kærlighed?) overfor apartheidstyre? Foragt for Mandelas resultater? Er der et racistisk stænk i Mandela-bashingen? (De gode hvide og onde sorte?) Hvad fanden betyder det at Mandela har sunget død over undertrykkerne(fascisterne). Det har jeg også gjort, mod; Franco, Salazar, græske militærjunta, Pinochet, Nixon osv Og hvad fanden betyder det, hvor ANC har fået deres våben fra, i deres kamp mod et undertrykkende styre der ikke stå tilbage fra den rendyrkede nazisme!!! Apartheidstyret var SÅ ONDSKABSFULDT, at det er nær et mirakel, at det lykkedes… Read more »

Eyvind Dk
10 years ago
Reply to  steen

“sødladne helgenbillede”? Hvis man – som jeg – anser Mandela for at være den måske ALLERSTØRSTE personlighed, i min livstid, er det svært – grænsende til det umulige – at sige noget om ham, som du eller debatørerne her på siden ikke vil finde “sødladne”!

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
10 years ago

OB, hvorfor skulle “den hvide stamme” have eget hjemland dernede?

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

De hvide sydafrikanere har forlængst mistet den sidste chance for at kunne forsvare sig selv i tilfælde af alvorlige uroligheder ,selv om de for kun en generation siden havde en stærk , veloganiseret og slagkraftig hær som var istand til totalt at smadre enhver lokal modstander . De har haft et parhundrede år til at opbygge deres egen selvstændige nation på afrikansk jord , uden nogensinde at kunne forstå spillets regler . De ville have det hele for sig selv , og fik derfor til sidst ingenting for sig selv Den forhadte ”Apartheid” politik var faktisk et skridt i den… Read more »

Lars H
10 years ago

Twitter updaten er fake. Det er ikke Paris Hilton, som har skrevet det.

http://www.buzzfeed.com/hunterschwarz/the-paris-hilton-tweet-confusing-nelson-mandela-with-martin

norge
norge
10 years ago
Marit
10 years ago
Reply to  norge

Desperadoen som ble skutt at politiet på Island, var utvist fra Norge. Da skjønner vi hvilken kategori han tilhørte.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Marit

Ak, ja – endnu en af de der desperate nordmænd – så er vi helt med 😀

Det er vel noget med tungt vand i drikkevandet …

ny kommentator
ny kommentator
10 years ago

Paris Hilton har lige kvalificeret sig til job som “kritisk reporter” i DDR… Den uendelige og historieløse tilbedelse af alt hvad der er politisk korrekt… Det er godt vi har Vejret og Lars Løkkes rejseudgifter… Så slipper vi for at beskæftige os med “den der besværlige” virkelighed…. Da jeg gik i skole i 70’erne, lærte vi faktisk “mediekritik” og med den i baghovedet sad jeg og skraldgrinede af Guldbransen og den Hemmelige krig… Som alt andet i medierne, så er det amatøragtige virkemidler der bliver brugt til at opbygge en helt og en skurk og en forbrydelse… At nutidens unge… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Renbuenationen, noget for samer i gamle dage…

kurt Rosenstrøm
kurt Rosenstrøm
10 years ago

“panegyrikken på DR” Den har jeg ikke hørt før.

Skåning
Skåning
10 years ago

Det där med apartheid är förvisso en sanning med modifikation. Det var faktiskt inte riktigt så att 9% dominerade 90%. Till att börja med så var befolkningssammansättningen på 1800-talet avsevärt mer jämnt fördelad och boerna sysslade inte med rena folkmord som exempelvis zuluerna gjorde. Boerna hade en 3-400-årig historia i landet, till skillnad från många svarta grupper.I Apardheidsystemet så hade svarta sina egna Homelands där de var medborgare, medans de vita var medborgare i de vita provinserna. Fördelningen av land var kanske inte särskilt rättvis och ett otal svarta vällde in i de vita territorierna för att få någorlunda välbetalda… Read more »

Erling
Erling
10 years ago

For et par aar siden var Naomi Campbell paa forsiderne fordi hun havde modtaget bloddiamanter fra Charles Taylor, mens hun var gaest hos Mandela. Andre af Mandelas hjertevenner var Gadhaffi, Arafat, Fidel Castro og Robert Mugabe. I den forbindelse var der en laengere diskussion paa Guardian’s hjemmeside og en trofast Ciffer (som Guardian’s kommentariat kaldes), fremhaevede Mandelas faengselsdom som argument for hans humanitaere kvaliteter. ‘Man er ikke automatisk et godt menneske, fordi man har siddet i faengsel’, svarede en anden. ‘Charles Taylor spiser mennesker for heaven’s sake! Hvad helvede skal der egentlig til, foer man ryger af Mandela’s gaesteliste?’ —… Read more »

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x