12
dec
Seneste opdatering: 14/12-13 kl. 1901
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Indspilning i fuld skærm 12-12-2013 201505

“Udskamingen af Sverigedemokraterne vil ikke nytte noget i længden, de kan ikke holde SD uden for indflydelse,” siger Erik Meier Carlsen, journalist, forfatter, chefredaktør m.m. og i lang tid en af en lille eksklusiv skare af danske Sverigeseksperter. Han kommenterer den seneste af Expressens kunstigt skabte ‘skandaler’, hvor man savner at høre ham sige, at det lige så skandaløse som nogle af de anonyme ytringer er, at avisen har købt hacket materiale af en adskillige gange dømt Expo- og antifascist, Martin Fredriksson.

Eller som jeg vil sige: “Syvpartiet og Journalistpartiet kan lige så godt spare sig alle de ufine tricks, de har i ærmet til de kommende ti måneder. De skader demokratiet, sig selv og forgifter den almindelige atmosfære i landet. Sverigedemokraterne decimerer de ikke.”

Det er ikke en spådom, det er allerede en gammel erfaring efter adskillige journalistkampagner, som det er utroligt de ikke har gjort sig endnu. Hvor træg, selvfornøjet og indolent kan en såkaldt elite være? Skal man til skafottet, kan man lige så gødt gøre en dyd af nødvendigheden og gå med ryggen rank.

Hvad vi ser nu, er en heksejagt på Sverigedemokrater og på islam- og indvandringskritikere. Arthur Miller skrev i 1953 sit stykke The Crucible om 1600 tallets heksejagt med en aktuel kommentar til senator McCarthy. Her taler Miller om stykket og hysterien i 1991.

“I dont think the hysteria ever ends. Every human being, every society has a panic button, and anyone who is unscrupulous enough to push it, and is unapposed, can end up killing a lot of people. When somebody is yelling fire, when there is no fire, there’s gonna be stampee and somebody is going to get it, and I don’t foresee a time when any society is guaranteed against it.”

DR2 Morgen – med Niels Krause-Kjær og Sanne Gram Fadel fra minut 2.41:23 (SVT Debatt kl 22 om Expressens åsiktsregistrering.)

Hans Hauge: Apartheid og Den Kolde Krig

Vi havde på universitetet i Århus engang i 90erne besøg af nogle sydafrikanske forfattere. Interessen for at høre dem var minimal. De vidste godt selv hvorfor. For nu var de ikke længere undertrykte anti-apartheid-kunstnere. Rock imod apartheid trækker millioner, men derefter vandrer rockcirkusset et andet sted hen. Det er vel kun fortidens hvide, anti-apartheidforfattere, som vi endnu læser. F.eks. J.M. Coetzee der stort set aldrig har boet i Sydafrika, og Nadine Gordimer. Jeg oplevede hende engang og spurgte hende, om hun kunne se nogen forbindelse mellem Murens fald og ophøret af apartheid. Hun var helt uforstående over for spørgsmålet og kunne ikke se nogen forbindelse. Det mener jeg nu, der er. Apartheidsystemets mulighedsbetingelse var Øst-Vest-konflikten og dermed Den Kolde Krig. Sydafrika følte sig omringet af fjender, der havde forbindelser til Østlandene og Cuba. Og ANC havde nære forbindelser til bl.a. DDR.

Men man skal som bekendt ikke kaste med æbler, hvis man selv er et skrog. Hermed mener jeg: Det kom som et chok for dem i ANC, da DDR blev opløst. Det kommer jeg til til slut. Tiden var jo en anden dengang. Det var Den Kolde Krigs tid. Der må være en sammenhæng mellem Murens og apartheids fald. Sydafrika var realpolitisk set på Vestens side. Det nydannede land eller the Union of South Africa (1910) var sammensat af fire britiske kolonier. Detkæmpede tappert for vores frihed i både Første og Anden Verdenskrig. Det erobrede Tysk Sydvestafrika i 1915. Efter Anden Verdenskrig begynder en ny udvikling, der undertiden beskrives som overgangen fra Nation til Volk. Afrikaanerne, der er efterkommere af de første nederlandske indbyggere, overtog magten efter englænderne. Nu forstærkes det selvbillede, som sydafrikanerne altid har haft.

I 1948 vinder Nationalisterne (Afrikaaner) valget. I 1949 overtog de radikale ANC med sloganet om at smide alle de hvide i havet. Dog skulle de have skibe, mente Mandela. Vi skal ikke glemme, at Sydafrika var og er et demokrati. Der var tredeling af magten, og der var partier, som vi kender dem. Der var moderne infrastruktur og universiteter. Også for de indfødte. Mandela læste jura på Witwatersrand University.

Min pointe er altså, at apartheidstyret ikke kunne opretholdes efter Sovjetimperiets fald og efter Den Kolde Krigs ophør. Det ny Sydafrika er et af de første resultater af det verdenssystem, der afløste Den Kolde Krigs system: globaliseringen.

Mandela løslades februar 1990; de først valg afholdes i DDR, og Thatcher træder tilbage. Mandelas gode ven (der også sad på Robben Island) Walter Sisulu var medlem af kommunistpartiet. Sønnen Max Sisulu, parlamentsformand, beundrede DDR. »Vi var dybt truffet af DDRs kollaps«. DDRs fald var, som jeg nævnte, i ANC og SWAPO, et chok. ANZ-tidsskriftet, Sechaba, blev trykt i Østberlin og distribueret derfra. Geraldine Fraser-Moleketti, der var minister under Mandela og Mbkei indtil 2008, er aktiv medlem af kommunistpartiet. For hende er DDR et slags forbillede på et succesrigt socialistisk samfund.« I dag er hun ansat i FN….. Alle kan i dag med god samvittighed beundre Nelson Mandela. Der er ikke brug for et retsopgør, for kun ganske få gik ind for apartheid, men de fleste gik imod kommunismen. I dag er der vist igen brug for kritik af det sydafrikanske styre, men det er, som om man holder sig tilbage med kritik af respekt for Mandela. Apartheid og Den Kolde Krig. Af Hans Hauge Lektor, dr.phil.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Muslims wants sex segregation in UK universities Fjordman: What Future for Whites in South Africa? “Sverige er Danmark for femten år siden” Robert Spencer in Copenhagen: “The Crusades” Seneste […]

HH
HH
10 years ago

Finns det egentligen något slut på de som har rätt och de som har fel – och de sistnämnda bör skämmas och hängas ut?. Aftonbladet tycker att Sveriges statsminister och landets utrikesminister bör skämmas. Varför ska de skämmas? För att de inte ber om ursäkt för att dåvarande högern inte var med på bojkotten av Sydafrikas dåvarande regim. Jag som kan en bit av historien ser ännu ett journalistiskt haveri av kvällstidningar som inte längre kan bottna i någon som helst sanning. Läs dem inte! I mitt fall läste jag bara rubrikerna. Så här var det: jag jobbade som journalist… Read more »

Voldposten
10 years ago

“Sverige er Danmark for femten år siden” … siger I. – Burde der ikke stå: “Sverige i dag er Danmark om 15 år” ?

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Voldposten

Begge dele er “sjovt nok” sande 😉 Debatmæssigt er Sverige nu på niveau med Danmark for 15-20 år siden – med kun en meget svag og netop begyndende debat om disse betændte og følsomme emner. Og angående kulturberigelseseproblemernes størrelsesorden og de meget uhyggelige konsekvenser for samfundets stabilitet og sammenhængskraften på længere sigt er Sverige – samt Frankring, England, Tyskland, Belgien og Holland – allerede er nu, hvor Danmark først vil være om 15 år, hvis vi da ikke jokker alle bremser helt i bund og sætter i bakgear i en vis fart. Men det vill jo kræve, at vore dybt… Read more »

Ludvig
Ludvig
10 years ago

Vi är i yttersta behov av hjälp utifrån.

Finns det någon chans att dansk MSM kan tänkas tala klartext om häxjakten på yttrandefriheten i Sverige?

Hans Und
Hans Und
10 years ago

Vi kommer nok til at give de borgerne fra det tidligere land “Sverige” asyl på et grundlag der anerkender dem som samvittigheds forfulgte. Øv.

Men vi har nok plads, hvis bare vi kan få gang i hjemsendelserne af personer fra MENAP.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Sparkas från jobbet efter Expressens uthängning http://www.friatider.se/sparkas-fran-jobbet-efter-expressens-uthangning Publicerat den 12 december 2013 kl 19:35 INRIKES. En chef på ett kommunalt energibolag i Landskrona sparkas från sin tjänst efter att ha skrivit invandringskritiska inlägg på sajten Axpixlat, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Han tvingas även bort från sin plats i ledningsgruppen. Det tog ett dygn för det kommunala bolaget att genomföra sin utredning av omständigheterna kring Expressens uthängning av mannen, vars namn och bild publicerades bredvid texten ”NÄTHATARE” på den Bonnier-kontrollerade tidningens löpsedlar i hela landet under onsdagen. Bolaget lovar nu att skärpa värdegrundsarbetet [!!!] för att bättre inskärpa de åsikter… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

SVT Debatt kl 22 om Expressens åsiktsregistrering (12/12/2013)
http://www.svtplay.se/debatt

Expressen besökte nätets omklädningsrum
http://debatt.svt.se/2013/12/12/expressen-besokte-natets-omkladningsrum/

nobody
nobody
10 years ago

Den demokratisk röda linjen är passerad i Sverige, det är nu uppenbart för var och en betraktare att Sveriges befolkning behöver hjälp i form av valövervakare från andra nordiska länder.

P.S: En “failed state” är inget som man vill ha i sitt närområde, så det är väl investerade resurser att hjälpa oss nu.

intetnavntak_22
intetnavntak_22
10 years ago
Reply to  nobody

Jeg kender kun 1 måde vi reelt kan hjælpe på. Men hvis der var flere, så ville vi selvfølgeligt gøre det.

Zenith
10 years ago

Meget tamt og forsigtigt interview på DR2. Vage spørgsmål og for lidt dybde. Især den kvindelige medvært får man indtrykket af er god til form, men ikke indhold. Ikke ét ord om svenske mediers desperate tilstand og det fuldstændigt vanvittige i at jage folk på en sådan måde i et retssamfund og demokrati. Kunne danske medier ikke efterhånden tage sig sammen til at undersøge tingene ordentligt, i stedet for næsten udelukkende at hensætte den seriøse viden og debat til skoven af blogs på diverse nyhedssites. Ussel journalistik, men desværre forventeligt.

kurt Rosenstrøm
kurt Rosenstrøm
10 years ago
Reply to  Zenith

De tør ikke være imod det politisk korrekte. De tvinger sig selv til at “gå forbi” det, de ikke kan lide at læse om muslimer og Islam. Det hedder vist selvcensur.

Morten - - -
10 years ago

Danmark var ikke så ekstremt for femten år siden. Vi skal længere tilbage. Til firserne, og måske begyndelsen af halvfemserne. Til gengæld kan udviklingen i Sverige komme til at gå meget hurtigere, da processen i selve civilisationen er mere fremskreden nu, end da Danmark genoplevede impulsen til heksejagterne i et moderne udslag.

– – –

Morten - - -
10 years ago
Reply to  steen

Sjovt, det skrev jeg netop i min oprindelig kommentar, som jeg slettede igen for ikke at støde vore svenske venner. Men sandheden er, at Sverige er en lille smule “anderledes”. Der er en historisk forskel i nationalkarakteren, trods alle ligheder. Nej, jeg mindes ikke, at det nogensinde har været så ekstremt i Danmark, selv da det var værst. Men okay – det skulle da blive ultimo 1986, inden en Søren Krarup – som den første og af hans fjender nøje udvalgte – fik fri taletid på TV. Det bør man komme i hu. Så godt var det ikke her heller… Read more »

Marit
Marit
10 years ago
Reply to  Morten - - -

WOW ! Hvilken stor tenker Reinfeldt er ! Lytt il denne mmannens vyer for sitt land ! Hvilken samlende figur !
Akkurat hva Sverige trenger i sin kollektive psykose…Akutt innleggelse i Vården…

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x